עבור לתוכן

כל המנגליסטים המיומנים בבקשה להכנס

Featured Replies

פורסם

אחחחחחח איזה צלעות כבש עסיסיות הכנתי לי היום במנגל :smile1: משהו BEST :xyxthumbs: עם מנגל ב 1.90 וגחלים שלקח להם חצי שעה להידלק בסוף בגלל שנתקענו רק עם החרא הלבן הזה שמשום מה בקושי נדלק ???

אתם שוכחים שחלק מההנאה זה להדליק את המנגל, ברגע שאתם עושים את הכול מכני עם עם מנגל גז וכול החרא הזה אז זה מאבד חלק ניכר מהכיף והטעם.

• תגובות 67
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השיטה הכי יעלילה בעולם:

לוקחים פחית שימורים גדולה (או כמה אם יש רק בינוניות וקטנות זה לא טוב) ריקה פתוח משני הצדדים אפשר גם כל צינור מתכת אחר.

מניחים אותה על הרשת של הנמגל (הראשת צריכה לחסות כמה שפחות מהמנגל) וממלאים אותה בפחמים.

סופגים נייר בשמן צמחי. שמים אותו מתחת לפחית ומדליקים את הנייר. (דואגים שאין רוח שמפריעה לחום לעלות)

השמן יגרום לנייר לבעור במשך זמן רב מאוד (שיספיק ל3 מנות גחלים).

מחכים כ10 דקות ומורידים את הגחלים אל תוך המנגל.

הגחלים יהיו חמים ביותר אך לא בוערים (רק כזה כתום כזה).

שיטה מעולה לעצלנים, לא צריך לנפנף ולשים גחלים על האש וכו'.

ואחרי זה רק לזכור להפוך את הרשת.

*הערה אל תיהיו מפגרים כמו חברים שלי: ותדאגו שהרשת עליה נמצאים הגחלים לא מכסה את כל המנגל.

וכל האלה שמתשמים בדלק למנגלים, זה הדבר הכי מסריח בעולם ומשאיר ארומה נוראית.

שתמשו בשמן גם בוער יותר טוב, גם לא מסריח וגם יותר אקולוגי.

פורסם

לפלף. גם כן גריל גז. אין מאמץ, מדליקים בלחיצת כפתור- איפה הכיף?

זה בנוסף לעובדה שהיום גריל גז כבר לא משתמש בפחם אבן כמו פעם- ככה שגם הטעם הייחודי של מנגל הולך לאיבוד. באותה מידה אני יכול לתקוע רשת מעל הכיריים בבית.

ואתה לא יכול להגיד "זה לא אותו דבר"- כי עכשיו שגריל גז כבר עובד בלי שום פחמים, זה ב-ד-י-ו-ק אותו דבר.

אגב- עשיתם ליל הסדר והדלקתם אש בשביל להכין את האוכל? איך אתם מסוגלים לסתור את עצמכם בצורה כזו מדהימה?

Facepalm.jpg

מצטער על ההקפצה אבל הייתי חייב להגיב על זה.

1. מה כיף בזה? לשבת ולנפנף ולהריח כאילו אתה הייתה על האש?

2. הרשתות הם מברזל יצוק, זה תופס את החום ועושה את הבשר מעולה! לך תעשה על האש אצל מישהו עם מנגל גז אבל לא זבל ב שקל וחצי, אלא כמו שלי, ואז תדבר!

3. ומה הבעיה בדיוק לעשות ליל הסדר? אתה יודע שביום טוב מותר להעביר אש, אז אתה מכין נר לפני שבת, ואתה מעביר אש, ומדליק את המנגל.

איך זה בדיוק סותר?

פורסם

מותר ביום טוב להעביר אש לצרכי אוכל , וסיגריות ;)

פורסם

הראש היהודי ימצא פירצות בזונה אפילו. זה מזכיר את האיסור על גידול חזירים באדמת ארץ ישראל... אז מה היהודי עשה? מגדל אותם מגולן או שמכין להם רמפה ואז זה לא נקרא כבר על "אדמת ישראל".

פורסם

מצטער על ההקפצה אבל הייתי חייב להגיב על זה.

1. מה כיף בזה? לשבת ולנפנף ולהריח כאילו אתה הייתה על האש?

2. הרשתות הם מברזל יצוק, זה תופס את החום ועושה את הבשר מעולה! לך תעשה על האש אצל מישהו עם מנגל גז אבל לא זבל ב שקל וחצי, אלא כמו שלי, ואז תדבר!

3. ומה הבעיה בדיוק לעשות ליל הסדר? אתה יודע שביום טוב מותר להעביר אש, אז אתה מכין נר לפני שבת, ואתה מעביר אש, ומדליק את המנגל.

איך זה בדיוק סותר?

1- מי אמר שצריך לעשות את זה? עם תכנון נכון אתה לא צריך לנפנף יותר מפעם/פעמיים כל פעם לחצי דקה גג. אם אתה בבית, אפשר להשתמש בפן. אם אתה בחוץ, אפשר להשתמש במאוורר כיס.

ובסוף אני לא מריח כאילו הייתי על האש (לא שזה רע בכלל)

2- לשכן שגר מולי יש.... אוי, וובר Q300! איזה קטע! אכלתי לא פעם ולא פעמיים בשר שהכינו שם. אי אפשר להגיד שזה לא טעים, אבל חסר לזה את הטעם של הדבר האמיתי.

3- לא יודע, לא נכנס לזה. חלק אומרים מותר, חלק אומרים אסור, חלק קופצים מהגג, אין לי מושג אז אני אקבל מה שאתה אומר פה.

פורסם

אם במקרה המנגל שלכם נמצא ליד שקע חשמלי - תחליפו את הנפנף במייבש שיער. זה עובד כל כך טוב :D

פורסם

השיטה שלי ושל החברים שעושים על האש, 10 דקות והבשר על המנגל.

1. פחמים רגילים ולא המרובעים שלוקח שעה שידלקו

2. מדליק נוזלי.

3. שמים את הפחמים על המנגל, עושים גבעה קטנה.

4. מתיזים מהמדליק על גבעת הפחמים וגם בפנים.

5. זורקים גפרור דולק. והופה הכל נדלק.

במידה ועושים את המנגל בחצר בית, ויש מאוור בסביבה, תוך 2 דקות המנגל מוכן

במידה והעל האש בחוץ, מנפנפים 5 דקות והמנגל מוכן.

מחכים שיהיה אש נמוכה כזו... מחטאים את הרשת עם בצל, ובתאבון

בקשר למדליק שהורס את הטעם, כבר 10 שנה אני עושה את המנגל ככה, והטעם אף פעם לא היה טעים יותר.

וזה הדבר האחרון שיפגע בבריאות, להשתמש במדליק פעם ב... לא יזיק כמו דיבור בסלולרי\נסיעה בעיר\נסיעה באוטובוס :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים