פורסם 2008 באפריל 2217 שנים יש איזה פטנט של להרטיב כמה ניירות בשמן (אפילו סתם שמן בישול), למקם אותם בכמה מקומות במנגל ולהדליק... זה דולק די הרבה זמן ומדליק טוב את הגחלים. ראיתי את זה פעם אחת וזה עבד נהדר, אבל לא ניסיתי מאז.... גם אפשר להוסיף ענפים יבשים בגודל בינוני (לא אצטרובלים וכאלה... רק ענפים) כדי לחסוך בגחלים, וגם חלק מהענפים מגיעים לטמפ' גבוהה יותר מגחלים, ככה שהם גם יעילים יותר... מסדרים "מדורה" מענפים עם 2~3 ניירות בשמן, כשזה נדלק מוסיפים גחלים, וכשזה נדלק (לוקח איזה 10~15 דקות), המנגל מוכן :
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים לא קראתי את כל התארדאבל יש גחלים שמצופים בחומר דליקשמספיק שתים שלוש גפרורים וכל המנגל נדלק לבד.הם עולים קצת יותר אבל חוסכים כאב ראש.
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים אני אוהב לעשות את זה בדרך הישנה והטובה, בקבוק דלק D: וגם נשאר קצת בשביל שטויות אבל חברים שלי חושבים שאני פיירומן וקונים גחלים מצופים בחומר דליק+נפנף+ענפים בינוניים
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים הדרך הישנה והטובה היא גם הכי מהנה - להניח במקומות אסטרטגיים [וגם מתחת ל'מדורה' של הענפים היבשים] ניירות, עיתונים ואפילו צמר גפן לבעירה מהירה וקלה. וכך להתחיל את המנגל עד שהפחמים מוכנים לנפונוף 8) זו הדרך כיפית לדעתי, כל אותם הדברים שמקצרים את התהליך של מוכנות המנגל לבשר סתם הורסים את הכיף, כמו שפיקה אמר, הכי כיף [חוץ מאכילת הבשר] זה כל עניין הכנה המנגל לקראת הבשר
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים צמר גפן זה לא טוב.... היום עושים צמר גפן מפוליאסטר וחומרים סינטטיים אחרים, שיכולים גם לגרום לסרטן אם מחממים אותם ונושמים את האדים\ אוכלים... צריך לשים לב שהצמר גפן מ100% כותנה או לא לשים בכלל...
פורסם 2008 באפריל 2217 שנים לא ידעתי שיש בכלל מפוליאסטר חח זה לא אמור להיות טבעי לחלוטין? אני יודע שלנו יש תמיד 100% כותנה.
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים אני אוהב לעשות את זה בדרך הישנה והטובה, בקבוק דלק D: וגם נשאר קצת בשביל שטויות אבל חברים שלי חושבים שאני פיירומן וקונים גחלים מצופים בחומר דליק+נפנף+ענפים בינוניים כיף כיף אבל הבטן מדברת - צריך לאכול!
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים השיטה שלי היא:הולכים לACE קונים משם גריל גז של וובר.WEBER Q300 בעולה כ3000 שקל!וזהו הופ תוך 5 דקות מנגל מוכן.ליל הסדר עשינו איתו, והיום עשינו, פשוט מעולה! שווה כל שקל.מי שרוצה חוות דעת יותר רצינית שיפנה אליי בהודעה פרטית או ל:311565020
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים 3000 שקל? אני מעדיף לעלות באש מהדלק שלי לפני שאני אוציא כל כך הרבה על גריל
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים מנגל פשוט + גחלים [שתכלס עושים ת'טעם הייחודי] + הרבה מאוד בשר = עדיף על פני גריל גז ב3000 ש"ח
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים השיטה שלי היא:הולכים לACE קונים משם גריל גז של וובר.WEBER Q300 בעולה כ3000 שקל!וזהו הופ תוך 5 דקות מנגל מוכן.ליל הסדר עשינו איתו, והיום עשינו, פשוט מעולה! שווה כל שקל.מי שרוצה חוות דעת יותר רצינית שיפנה אליי בהודעה פרטית או ל:311565020לפלף. גם כן גריל גז. אין מאמץ, מדליקים בלחיצת כפתור- איפה הכיף?זה בנוסף לעובדה שהיום גריל גז כבר לא משתמש בפחם אבן כמו פעם- ככה שגם הטעם הייחודי של מנגל הולך לאיבוד. באותה מידה אני יכול לתקוע רשת מעל הכיריים בבית.ואתה לא יכול להגיד "זה לא אותו דבר"- כי עכשיו שגריל גז כבר עובד בלי שום פחמים, זה ב-ד-י-ו-ק אותו דבר.אגב- עשיתם ליל הסדר והדלקתם אש בשביל להכין את האוכל? איך אתם מסוגלים לסתור את עצמכם בצורה כזו מדהימה?Facepalm.jpg
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים אני לא משתמש בשום דלקים, מקסימום עוטף כמה גפרורים בכמה ניירות, טוחב בין הגחלים ומבעיר. כשהגחלים כבר מתחילים לבעור, אם אפשר, אני משתמש במאוורר שמזרים יותר חמצן ולכן מעלה את הטמפ'. בסוף אני מסדר את הגחלים לשתי ערימות, שטוחה וגבוהה. מעל הגבוהה צורבים את הבשר - סטייקים יורדים משם לצלחת וכל השאר מועברים מעל לערימה השטוחה כדי שלא לשרוף או לייבש בשרים.
פורסם 2008 באפריל 2317 שנים לא צריך לא ניירות (שאחר כך עם קצת רוח מתעופפים ונדבקים לבשר), לא דלקים ולא כלום.קונים אחד כזה:http://www.amgazit.co.il/productspec.asp?id=32 יחד עם מיכל גז מתאים.קונים או משיגים גם מיכל זיתים גדול: http://www.pickles.co.il/image/users/32736/ftp/my_files/9%20liter/מושחר.gifתלוי בגודל המנגל.את מיכל הזיתים פותחים ב-2 הצדדים.עורמים את הגחלים בערימה במרכז המנגל. מדליקים את מבער הגז, ועוברים במשך 2-3 דקות על כל הגחלים שניתן להגיע אליהם עם המבער.לוקחים את הארובה שיצרתם ממיכל הזיתים ושמים אותה על הגחלים. לשים לב שהיא לא מכסה את הגחלים לגמרי, אלא משמשת מעין ארובה.עוזבים את המנגל בשקט וחוזרים כעבור 10 דקות. המנגל מוכן אפשר לפזר את הגחלים.קצת יקר לקנות את המבער, אבל זה חוסך הרבה מאמץ.לשים לב - כאשר מלהיטים עם המבער גחלים פשוטים (לא דחוסים), הם נוטים להתפצפץ - זהירות שלא יקפוץ משהו לתוך העיניים.סטייק - אגב, אפשר ולעיתים רצוי להפוך פעמיים. פעם אוטמים ואחר כך מכינים עד לדרגה הרצוייה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.