עבור לתוכן

כל המנגליסטים המיומנים בבקשה להכנס

Featured Replies

פורסם

יש איזה פטנט של להרטיב כמה ניירות בשמן (אפילו סתם שמן בישול), למקם אותם בכמה מקומות במנגל ולהדליק... זה דולק די הרבה זמן ומדליק טוב את הגחלים.

ראיתי את זה פעם אחת וזה עבד נהדר, אבל לא ניסיתי מאז....

גם אפשר להוסיף ענפים יבשים בגודל בינוני (לא אצטרובלים וכאלה... רק ענפים) כדי לחסוך בגחלים, וגם חלק מהענפים מגיעים לטמפ' גבוהה יותר מגחלים, ככה שהם גם יעילים יותר... מסדרים "מדורה" מענפים עם 2~3 ניירות בשמן, כשזה נדלק מוסיפים גחלים, וכשזה נדלק (לוקח איזה 10~15 דקות), המנגל מוכן

::)

• תגובות 67
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חחח לא הגעתי לזה ;D

אבל בכל מקרה זאת הדרך הטובה ביותר

פורסם

לא קראתי את כל התארד

אבל יש גחלים שמצופים בחומר דליק

שמספיק שתים שלוש גפרורים וכל המנגל נדלק לבד.

הם עולים קצת יותר אבל חוסכים כאב ראש.

פורסם

אני אוהב לעשות את זה בדרך הישנה והטובה, בקבוק דלק D: וגם נשאר קצת בשביל שטויות :cool2:

אבל חברים שלי חושבים שאני פיירומן וקונים גחלים מצופים בחומר דליק+נפנף+ענפים בינוניים :nixweiss:

פורסם

הדרך הישנה והטובה היא גם הכי מהנה - להניח במקומות אסטרטגיים [וגם מתחת ל'מדורה' של הענפים היבשים] ניירות, עיתונים ואפילו צמר גפן לבעירה מהירה וקלה.

וכך להתחיל את המנגל עד שהפחמים מוכנים לנפונוף 8)

זו הדרך כיפית לדעתי, כל אותם הדברים שמקצרים את התהליך של מוכנות המנגל לבשר סתם הורסים את הכיף,

כמו שפיקה אמר, הכי כיף [חוץ מאכילת הבשר] זה כל עניין הכנה המנגל לקראת הבשר :nixweiss:

פורסם

צמר גפן זה לא טוב.... היום עושים צמר גפן מפוליאסטר וחומרים סינטטיים אחרים, שיכולים גם לגרום לסרטן אם מחממים אותם ונושמים את האדים\ אוכלים... צריך לשים לב שהצמר גפן מ100% כותנה או לא לשים בכלל...

פורסם

לא ידעתי שיש בכלל מפוליאסטר חח זה לא אמור להיות טבעי לחלוטין? :silly:

אני יודע שלנו יש תמיד 100% כותנה.

פורסם

צמר גפן רפואי צריך להיות מכותנה, אבל בין "צריך" לקיים יש הבדלים...

פורסם

אני אוהב לעשות את זה בדרך הישנה והטובה, בקבוק דלק D: וגם נשאר קצת בשביל שטויות :cool2:

אבל חברים שלי חושבים שאני פיירומן וקונים גחלים מצופים בחומר דליק+נפנף+ענפים בינוניים :nixweiss:

כיף כיף

אבל הבטן מדברת - צריך לאכול!

פורסם

השיטה שלי היא:

הולכים לACE קונים משם גריל גז של וובר.

WEBER Q300 בעולה כ3000 שקל!

וזהו הופ תוך 5 דקות מנגל מוכן.

ליל הסדר עשינו איתו, והיום עשינו, פשוט מעולה! שווה כל שקל.

מי שרוצה חוות דעת יותר רצינית שיפנה אליי בהודעה פרטית או ל:

311565020

פורסם

3000 שקל? אני מעדיף לעלות באש מהדלק שלי לפני שאני אוציא כל כך הרבה על גריל

פורסם

מנגל פשוט + גחלים [שתכלס עושים ת'טעם הייחודי] + הרבה מאוד בשר = עדיף על פני גריל גז ב3000 ש"ח :screwy:

פורסם

השיטה שלי היא:

הולכים לACE קונים משם גריל גז של וובר.

WEBER Q300 בעולה כ3000 שקל!

וזהו הופ תוך 5 דקות מנגל מוכן.

ליל הסדר עשינו איתו, והיום עשינו, פשוט מעולה! שווה כל שקל.

מי שרוצה חוות דעת יותר רצינית שיפנה אליי בהודעה פרטית או ל:

311565020

לפלף. גם כן גריל גז. אין מאמץ, מדליקים בלחיצת כפתור- איפה הכיף?

זה בנוסף לעובדה שהיום גריל גז כבר לא משתמש בפחם אבן כמו פעם- ככה שגם הטעם הייחודי של מנגל הולך לאיבוד. באותה מידה אני יכול לתקוע רשת מעל הכיריים בבית.

ואתה לא יכול להגיד "זה לא אותו דבר"- כי עכשיו שגריל גז כבר עובד בלי שום פחמים, זה ב-ד-י-ו-ק אותו דבר.

אגב- עשיתם ליל הסדר והדלקתם אש בשביל להכין את האוכל? איך אתם מסוגלים לסתור את עצמכם בצורה כזו מדהימה?

Facepalm.jpg

פורסם

אני לא משתמש בשום דלקים, מקסימום עוטף כמה גפרורים בכמה ניירות, טוחב בין הגחלים ומבעיר. כשהגחלים כבר מתחילים לבעור, אם אפשר, אני משתמש במאוורר שמזרים יותר חמצן ולכן מעלה את הטמפ'. בסוף אני מסדר את הגחלים לשתי ערימות, שטוחה וגבוהה. מעל הגבוהה צורבים את הבשר - סטייקים יורדים משם לצלחת וכל השאר מועברים מעל לערימה השטוחה כדי שלא לשרוף או לייבש בשרים.

פורסם

לא צריך לא ניירות (שאחר כך עם קצת רוח מתעופפים ונדבקים לבשר), לא דלקים ולא כלום.

קונים אחד כזה:

http://www.amgazit.co.il/productspec.asp?id=32 יחד עם מיכל גז מתאים.

קונים או משיגים גם מיכל זיתים גדול: http://www.pickles.co.il/image/users/32736/ftp/my_files/9%20liter/מושחר.gif

תלוי בגודל המנגל.

את מיכל הזיתים פותחים ב-2 הצדדים.

עורמים את הגחלים בערימה במרכז המנגל. מדליקים את מבער הגז, ועוברים במשך 2-3 דקות על כל הגחלים שניתן להגיע אליהם עם המבער.

לוקחים את הארובה שיצרתם ממיכל הזיתים ושמים אותה על הגחלים. לשים לב שהיא לא מכסה את הגחלים לגמרי, אלא משמשת מעין ארובה.

עוזבים את המנגל בשקט וחוזרים כעבור 10 דקות. המנגל מוכן אפשר לפזר את הגחלים.

קצת יקר לקנות את המבער, אבל זה חוסך הרבה מאמץ.

לשים לב - כאשר מלהיטים עם המבער גחלים פשוטים (לא דחוסים), הם נוטים להתפצפץ - זהירות שלא יקפוץ משהו לתוך העיניים.

סטייק - אגב, אפשר ולעיתים רצוי להפוך פעמיים. פעם אוטמים ואחר כך מכינים עד לדרגה הרצוייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים