פורסם 2008 באפריל 2117 שנים שלוםהרבה זמן לא עשיתי על האש והנה הגיע החג ואין זמן יותר טוב מזה לעשות על האש..אז הבעיה שלי היא בהדלקת הפחמים..נניח שמתי תפחמים במנגל(איך בדיוק לפזר אותם,לאמצע?) ואז שמתי כמה לבנים בינהם והדלקתי אותם...מעכשיו הבעיה העיקרית שלי. אני שם קצת חומר מדליק על הפחמים ואז איך בדיוק הפחמים ידלקו?צריך אש כדי שהחומר המדליק יהיה אפקטיבי..איך אני גורם להיווצרות אש בתוך הפחמים לפני שאני שם תמדליק..תודה וחג שמח
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים האמת שלא הבנתי כלום מההסבר ומהשאלה שלך .. אבל הנה השיטה שלי להדלקת מנגל, לוקח לי בדיוק 10 דקות להביא מנגל למצב שהוא מוכן לעבוד, בלי להשתחצן זה פשוט עובד ממש טוב: 1. פחמים - מהנסיון שלי פחמים גדולים הם על הפנים, לוקח להם הרבה זמן להדלק וזה לא יעיל, מה שאני עושה זה ממלא את המנגל בפחמים, ואז עם מברג ופטיש אני מפרק את כל הפחמים הגדולים לפחמים קטנים. 2. מפזר בצורה שווה לבני הדלקה (הקוביות הלבנות) בתוך הפחמים, משהו כמו 8-10 חתיכות קטנות שיכסו את כל איזור המנגל 3. שופך נוזל הדלקה על כל העסק 4. זורק פנימה בזהירות כמה גפרורים בוערים ומתרחק. 5. כשאתה רואה שהאש כבר נתפסה טוב בכל הגחלים תתחיל לנפנף. * יכול להיות שתצטרך לחזור על שלב 4 כמה פעם עד שכל הלבנים ידלקו. (מיותר לציין שצריך להזהר מאוד עם הנוזל ולעולם לא להשפריץ על להבה פתוחה) בתיאבון!
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים השיטה שלי- קצת יותר קוביות, ללא נוזל הדלקה, מוכן תוך 10-15 דקות: כמו שאמרו, כמה שיותר פחמים וכמה שיותר קטנים- יותר טוב. יותר אוויר עובר ברווחים עד לתחתית של המנגל, וזה גורם לכל העסק להידלק הרבה יותר מהר. בכל מקרה- שם קוביות בכמה מקומות "אסטרטגיים", מתחת לפחמים הגדולים יותר מפורר כמה קוביות (שים לב- לפורר שיהיו חתיכות קטנות, בגודל גרגרי אפונה בערך, לא שיהיה אבק) על כל המנגל, מדליק את הקוביות הגדולות ונותן לרוח לעשות את שלה (אם אין רוח- לנפנף מ-מ-ש חלש) לא משתמש בנוזל הדלקה, כל העסק נדלק תוך כמה דקות. אפשרות 2- יש פחמים מיוחדים שיש בהם כבר את החומר שמדליק. שים שקית, זרוק גפרור, חכה רבע שעה, מוכן. למרות שזה קצת מוציא את הכיף מהעסק (אין נפנופים, אין אסטרטגיית הדלקה ) זה נוח מאוד.
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים (מיותר לציין שצריך להזהר מאוד עם הנוזל ולעולם לא להשפריץ על להבה פתוחה)היום עשיתי על האש עם כמה חברים ולא כל כך הלכנו לפי הכלל הזה והיה חבל מאוד...[שלושה מפונים לחדר מיון+אחד התאשפז]
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים כן זה נדלק מהר מאוד החומר הזה, וכשזה נדלק בד"כ נכנסים לפאניקה ומתחילים להשפריץ לכל הכיוונים, מה שעושה את זה ליותר גרוע.מאחל לחברים שלך החלמה מהירה..
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים אמ... השיטה שלי היא לרוקן את השקית של הגחלים למנגל לעשות ערמה (לא מגדל) אלה ערמה נכבדה כזאות, עכשיו לקחת 4-5 קוביות של אלקוהול יבש (קוביות לבנות) ולהכניס אותם במקומות שונים בערמה, מידי פעם תרימו איזה גחל גדול וסימו מתחתיו את המדליק, עכשיו להדליק אותם ולתת לגחלים 4-5 דקות לתפוס את האש, ואז בדרך כלל הרוח נכנסת לפעולה ואם אין רוח אז נפנף. אחרי שבערך 70% מהגחלים הופכים ללבנים אפשר לערבב ולפזר את הגחלים על כל המנגל ולהתחיל להכין.
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים כן זה נדלק מהר מאוד החומר הזה, וכשזה נדלק בד"כ נכנסים לפאניקה ומתחילים להשפריץ לכל הכיוונים, מה שעושה את זה ליותר גרוע.מאחל לחברים שלך החלמה מהירה..האמת שזה היה פשוט בנזין, ולא החומר המיוחד למנגל, מה שהופך את זה ליותר מסוכן לפי דעתי.מצחיק שבדיוק השבוע עברנו הדרכה על בטיחות באש וגם עשינו מבחן על זה[בצבא].תודה על ההחלמה המהירה.. גם לי נשרפו כל השערות ברגל אבל לא נורא.
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים מחבר וואלה תודה עזרתם לי מאודיש לי עוד שאלה שתיים לסיום1.בהתחלה שהפחמים דולקים והאש קצת משתוללת אז לנפנף?מתי שלב הנפנוף מתחיל?2.נניח אחרי 10 דקות מתחילת ההדלקה אז צריך לשים תרשת ולהמשיך לנפנפף?תודה
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים אני לא יודע בשביל מה צריך את כל הנוזלים האלו שאח"כ עוברים לאוכל.שבוע שעבר עשינו על האש, ונתקענו בלי אף מדליק גחלים, או אפילו גפרורים.פיזרנו את הגחלים במנגל, ואז לקחנו את השק ששם הגחלים היו, הדלקנו עם מצית ושמנו תחתיהם (עשינו על הקרטון ערימה) נפנפו קצת והופה... אחלה של גחלים
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים אני לא יודע בשביל מה צריך את כל הנוזלים האלו שאח"כ עוברים לאוכל. שבוע שעבר עשינו על האש, ונתקענו בלי אף מדליק גחלים, או אפילו גפרורים. פיזרנו את הגחלים במנגל, ואז לקחנו את השק ששם הגחלים היו, הדלקנו עם מצית ושמנו תחתיהם (עשינו על הקרטון ערימה) נפנפו קצת והופה... אחלה של גחלים צודק! החומרים האלו מרעילים לכם את הבשר וגם גורעים מהטעם העסיסי שלו. קצת סבלנות, זרדים יבשים, לרסק את הגחלים שהיו קטנים יותר, ולנפנף כשהאש דואכת עד שהגחלים ילחשו. טיפ מחמי שייף ארגנטינאי מומחה לבשר, להבעיר את הגחלים לפני המנגל בפחית זיתים גדולה ואז להעביר את הגחלים במצב לחישה למנגל. תאמינו לי אם יש לכם קצת סבלנות, תחסכו את הכימקלים והבשר יצא לכם כמו בדרום-אמריקה.
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים ובאותו נושא של אנשים נדלקים הנה כל הסרטונים שלנו משתעשעים עם אש וכו'+סרטוני שטות של שעשו (שם בדוי) תהנו http://youtube.com/user/robinsotol הערה- אפחד אצלנו עדיין לא נפגע קשה (נשרפו שערות ברגל) כי אנחנו מומחים בשקל
פורסם 2008 באפריל 2117 שנים הקוביות זה לא נורא בכלל, הטעם לא עובר לאוכל. הנוזל- אני משתדל להימנע מזה בכל מחיר. יש גם חלופה נחמדה- מין גפרורי ענק כאלו שהראש שלהם עשוי מעץ, והגוף שלהם הוא קובית שעם שדולקת כמעט 10 דקות. הכל טבעי, בלי כימיקלים, ויעיל כמו הקוביות המדליקות, אם לא יותר -רק שזה קצת יותר יקר (אבל שווה את זה) בנוגע ל "מתי שלב הנפנוף"- שהאש כמעט נעלמת והגחלים חצי-אדומים. נפנף כמה שיותר בשביל שיותר מהשטח של כל אחד מהגחלים יהפוך לאדום, שהמנגל בלי אש ורוב הגחלים מפיצים זוהר אדמדם, המנגל במצב אופטימלי. הצלחתי פעם אחת להשאיר מנגל ככה מ 8 בערב עד 3 בבוקר (שקית של פחמים בגרוש, לא משהו מיוחד) בואו נראה אותכם שוברים את השיא שלי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.