עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

קצין יפצה מכספו האישי מסתנן שתקף בגבול מצריים

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3533994,00.html

ציטוט מהכתבה:

"רב-סרן ח' לכד ב-2006 מסתנן מגאנה בגבול ישראל-מצרים. הוא חשש מחדירת מחבלים ובמהלך החקירה סטר פעמיים למסתנן, חבט בו באגרופו וכיוון לעברו את נשקו. למרות שמדובר בקצין שנפצע קשה בעזה וזכה לאות מצטיין הרמטכ"ל החליטו השופטים כי עליו לפצות את המסתנן ב-1,500 שקלים. בנוסף, העלאתו בדרגה תעוכב "

בנוסף הולכת להיות מוגשת כנגד הקצין גם תביעה אזרחית בנושא.

• תגובות 74
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביזיון

פורסם

1500 שקל rofl.

פורסם

לא פה נגמרת הבעיה, המסתנן הזה מתכוון להגיש תביעה אזרחית, אני לא מבין מאיפה יש לו את החוצפה לעשות את זה :kopfpatsch:

פורסם

לא פה נגמרת הבעיה, המסתנן הזה מתכוון להגיש תביעה אזרחית, אני לא מבין מאיפה יש לו את החוצפה לעשות את זה :kopfpatsch:

עכוב בדרגה וכנס של 1500 שקל = בית דין צבאי.

פורסם

"ג'ון גוד יבואה, העצור בכלא מעשיהו, פנה למוקד הסיוע לעובדים זרים בבקשה להגיש תביעה אזרחית נגד הקצין."

אני מבין את העונש הצבאי כי זאת פשוט לא התנהגות "נאותה" על פי אמנות כאלה ואחרות, אבל התביעה האזרחית זאת פשוט חוצפה :bash:

פורסם

איך בנאדם שהוא לא אזרח יכול להגיש תביעה אזרחית

פורסם

הוא לא יגיש, העמותה תגיש, פה החוק מגן על הבן אדם לא דווקא על האזרח.

פורסם

ביזיון

פורסם

תאמת למה בזיון? כן הקצין אולי הוא קצין מעוטר, אבל עדיין הוא קצין בצה"ל וצריך להתנהג כמו שכל קצין, חייל, ובן אדם רגיל צריכים להתנהג.

אני בספק גדול מאוד אם הוא חשב שהמסתנן הוא מחבל, להתעלל בו נוגד את עקרונות צה"ל ומה לעשות פותח אותו לתביעה.

פורסם

תאמת למה בזיון? כן הקצין אולי הוא קצין מעוטר, אבל עדיין הוא קצין בצה"ל וצריך להתנהג כמו שכל קצין, חייל, ובן אדם רגיל צריכים להתנהג.

אני בספק גדול מאוד אם הוא חשב שהמסתנן הוא מחבל, להתעלל בו נוגד את עקרונות צה"ל ומה לעשות פותח אותו לתביעה.

תביעה אזרחית?

אם הוא עבר על נוהל צה"לי - שיעמוד בפני בין דין של הצבא.

להגיש תביעה אזרחית נגד אדם שבסהכ עושה דברים לטובת הכלל זה פשוט ירייה ברגל של הצבא.

פורסם
  • מחבר

אם הוא היה במצריים היה אומר תודה שלא יורים בו .

אבל אנשים לומדים מהר, הוא הבין מהר מאוד איך העסק כאן הולך ואל תדאגו, הוא הולך לספר גם לכול החברים שלו על זה, הם בטח גם יקפצו לביקור.

חייל בזמן פעילות מבצעית בגבול לא יכול ואף אסור לו לנהוג כבן אדם רגיל בשביל לעצור מחבלים ומסתננים.

אבל כול זה כלל לא משנה כי גם אם הוא פעל לא כשורה המדינה חייבת לתת לו גיבוי(מה גם שהוא לא ביצע איזה טווח או משהו כזה).

אם יתחילו תביעות אזרחיות נגד קצינים בצה"ל פשוט פחות ופחות אנשים יילכו לקצונה ולצבא בכלל. אחרי הכול,אותו רב סרן המדובר לבטח יכול היה להשתלב בתעשיית ההייטק או משהו כזה אבל בחר בהגנה על המדינה. מצב בו קציני צה"ל יצטרכו להסתובב עם עורכי דין צמודים בישראל הוא מצב אבסורדי לחלוטין.

אם המצב ימשיך כך בסוף נהיה צריכים לשכור תאילנדים להגנה על הגבולות שלנו.

פורסם

חייל בזמן פעילות מבצעית בגבול לא יכול ואף אסור לו לנהוג כבן אדם רגיל בשביל לעצור מחבלים ומסתננים.

אבל כול זה כלל לא משנה כי גם אם הוא פעל לא כשורה המדינה חייבת לתת לו גיבוי(מה גם שהוא לא ביצע איזה טווח או משהו כזה).

אם יתחילו תביעות אזרחיות נגד קצינים בצה"ל פשוט פחות ופחות אנשים יילכו לקצונה ולצבא בכלל. אחרי הכול,אותו רב סרן המדובר לבטח יכול היה להשתלב בתעשיית ההייטק או משהו כזה אבל בחר בהגנה על המדינה. מצב בו קציני צה"ל יצטרכו להסתובב עם עורכי דין צמודים בישראל הוא מצב אבסורדי לחלוטין.

אם המצב ימשיך כך בסוף נהיה צריכים לשכור תאילנדים להגנה על הגבולות שלנו.

אתה צודק בהכל מלבד דבר אחד קטן, "לא כל קצין יכול להשתלב בהייטק, אצלי היו כאלה שלא יכולים להשתלב במאפייה בשכונה כי הם היו כל כך מטומטמים חחח

אז לא להכליל כי לא כולם חכמים, רובם בעלי חזון ,אומץ לב ובלה בלה בלה ,וזהו!!!

פורסם

הוא לא יכול, נכון, הוא חייב.

פורסם
  • מחבר

אתה שופט את הקצין בלי ש"זכיתה" להיות במקומו במצבו. תדמיין את עצמך במצבו בתנאי שטח,תמונת המצב ככול הנראה תראה לך שונה מזאת שמצטיירת לך מהכתבה ב YNET.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.