עבור לתוכן

יש לי בין 1000 ל-1500 ש"ח לשדרוג המחשב ומתלבט במה להשקיע

Featured Replies

פורסם

אני זקוק למחשב נוסף בבית רק בשביל להציג סרטים ובהתחלה חשבתי לקנות מחשב חדש הכי גרוע שיש למען מטרה זאת. אבל הגעתי למסקנה (ותקנו אותי אם אני טועה) שעדיף לי לשדרג את המחשב שלי (רק את המארז, לוח אם ומעבד, אלא אם תייעצו לי אחרת) ושהמחשב שלי יתפקד כמחשב שני בבית ושהמחשב השני ישמש כמחשב שלישי להצגת הסרטים) - הכל התחיל מזה שהלוח אם של המחשב השלישי התקלקל.

את המחשב שלי קניתי לפני שנה והוא עדיין חבל על הזמן:

מעבד : Intel 6320 1.86GHz

לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3

זכרון: Twinmos 800DDR1 1GB * 2

כרטיס מסך: Leadtek 8800 GTS DDR 3 PCI EXP 320MB

דיסק קשיח: WD Sata2 250GB * 2

כרטיס קול: Audigy 2

אז מה אתם אומרים? בהנחה ואני מוכן להשקיע בין 1000 ל-1500 ש"ח בשדרוג המחשב שלי (שמיועד לעבודה משרדית וקצת משחקים), במה כדאי לי להשקיע?

תודה !

פורסם

אין שום טעם בשידרוג המחשב, הוא מסוגל לחלוטין להריץ סרטים באבחנה גבוהה ומשחקים כבדים למדי...

אם כבר, עדיף לך לקנות עוד מחשב שיהיה לסרטים בתקציב קצת יותר פתוח.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך..

זה המצב כרגע בבית:

מחשב 1 שלי: עבודה משרדית וקצת משחקים

מחשב 2: המון משחקים

מחשב 3: רק סרטים - שהתקלקל לו הלוח האם

זה מה שאני רוצה:

1) לקנות מארז, מעבד ולוח אם חדשים ולהעביר אליהם את כל הרכיבים מהמחשב שלי - מחשב 1 (דיסקים קשיחים, זכרונות, כרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיס טלוויזיה)

2) למחשב 1 להעביר את כל הרכיבים ממחשב 2

3) למחשב 2 להעביר את כל הרכיבים ממחשב 3

4) לזרוק לפח את מחשב 3 כשכל מה שנשאר בו זה מארז, לוח אם ומעבד

אני זקוק לייעוץ שלכם בעיקר בשלב אחד בנוגע לאיזה מעבד ולוח אם כדאי לי לשדרג אם בכלל. אם תגידו לי שב-1,500 ש"ח אני לא יכול לקנות לוח אם ומעבד חזקים משלי (Intel 6320 ו Gigabyte GA-965P-DS3), אז אין טעם לכל הבלגן הזה ואני פשוט אקנה מחשב ב-1200 ש"ח שיחליף את מחשב מספר 2 שיחליף את מחשב מספר 3 (כל זה בלי לגעת במחשב מספר 1).

אני מבחינתי במצב שבו אני חייב להוציא 1200 ש"ח לפחות, על מחשב חדש, אז עדיף לי כבר להוסיף 300 ש"ח ולשדרג את שלי, במקום שה-1200 ש"ח האלה יילכו על מחשב שמציג רק סרטים וגם זה רק שלוש פעמים בחודש.

פורסם

אם תפרט לגבי המפרטים של שני המחשבים האחרים (כולל הכל - גם מארז, וספק-כוח), יהיה קל יותר לסייע לך.

פורסם
  • מחבר

מחשב 1 (לעבודה משרדית ומשחקים)

מעבד : Intel 6320 1.86GHz

לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3

זכרון: Twinmos 800DDR1 1GB * 2

כרטיס מסך: Leadtek 8800 GTS DDR 3 PCI EXP 320MB

דיסק קשיח: WD Sata2 250GB * 2

כרטיס קול: Audigy 2

מחשב 2 (למשחקים ועבודה משרדית):

מעבד: AMD 3200 64Bit

לוח אם: Asus K8V

כרטיס מסך: ATI Radeon X800 Pro

זכרון: 1GB DDR 400Mhz

מארז: ATX midi tower 400W

דיסק קשיח: Western Digital 120GB * 2

כרטיס קול: Creative Sound Blater Live

מחשב 3 (לסרטים):

מעבד : AMD Athalon 1400 Mhz

לוח אם: Asus A7m 266

כרטיס מסך: Nvidia 5800

דיסק קשיח: Western Digital 80GB

כרטיס קול: Creative Audigy

זכרון פנימי: 1GB DDR

זה מה שאני רוצה:

1) לקנות מארז, מעבד ולוח אם חדשים ולהעביר אליהם את כל הרכיבים מהמחשב שלי - מחשב 1 (דיסקים קשיחים, זכרונות, כרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיס טלוויזיה)

2) למחשב 1 להעביר את כל הרכיבים ממחשב 2 (מלבד לוח אם ומעבד)

3) למחשב 2 להעביר את כל הרכיבים ממחשב 3 ( מלבד לוח אם ומעבד)

4) לזרוק לפח את מחשב 3 כשכל מה שנשאר בו זה מארז, לוח אם(מקולקל) ומעבד

תודה על העזרה !

פורסם

אוקיי, זו חו"ד :

מערכות #1 ו-#2 : ממליץ להימנע מלהחליף ציוד ביניהן, הואיל והציוד בשתיהן נקנה בהפרש זמן גדול (וממילא גם רובו איננו תואם). עדיף להחליף את המערכות בין המשתמשים, לדעתי.

מערכת #3 - הדברים העיקריים שעשויים להיות כדאיים לשימוש חוזר הם : המארז (הקופסה בלבד - אין להשתמש בספק-כוח ממערכת שהלוח-הראשי בה התקלקל !), הכוננים, וכרטיס-הקול. כל השאר זקוק להחלפה.

מפרט חלקי (ללא מארז וכוננים) לשדרוג מערכת #3 :

ספק כוח: FSP Basic SI 300W 300-PNR 120mm Fan + S-ATA

כמות: 1

מחיר: ¤100

לוח אם: Gigabyte GA-MA74GM-S2H

מחיר: ¤357

מעבד: Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore OEM

מחיר: ¤284

קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 64

מחיר: ¤52

זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5

מחיר: ¤190

הרכבה: הרכבת מערכת מחשב עד 2000שח כולל בדיקות

מחיר: ¤100

סה"כ: ¤1,083

(המפרט יהיה זמין למשך 14 ימים בכתובת הבאה: http://tms.co.il/preview/spec/6f8g4tku )

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המושקעת. הייתי צריך לציין שהמחשב לסרטים יתחבר למגבר באמצעות S-Video וכניסת סאונד Digital Out (אני מניח שזה חשוב בעת בחירת לוח אם).

את המערכות אני לא אחליף בין המשתמשים. אני מעדיף שהמחשב החזק יישאר אצלי.

כמה שאלות:

א. אם אני בוחר בהצעה שלך, אז יהיה מצב בו המחשב החדש (מחשב 3 - לסרטים) יהיה הרבה יותר חזק ממחשב 2, לא?

לא עדיף:

1) כמו שהצעת - לא לגעת במחשב 1 (שלי).

2) לקנות את המפרט שהצעת (+כ.מסך) ולהעביר אליו את כל הרכיבים ממחשב 2 (מלבד לוח אם, מעבד, כ. מסך וזכרונות)

3) להעביר למחשב 2 את כל הרכיבים ממחשב 3 ( מלבד לוח אם ומעבד)

4) לזרוק לפח את הספק, לוח האם והמעבד של מחשב 3

כלומר, שהמחשב החדש יהפוך להיות מספר 2 וש-2 יהפוך להיות 3

?

ב. כהצעתך, בהנחה והמחשב החדש אכן ישמש כמספר 3 (לסרטים בלבד), לא עדיף לבחור בלוח אם GA-MA69GM-S2H על פני GA-MA74GM-S2H ?

הסתכלתי על המפרטים שלהם

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2775&ProductName=GA-MA74GM-S2H

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2579

הכרטיס קול שב-69 תומך ב-DTS ויש לו 6 יציאות סאונד Line In / Line Out / MIC In/Surround Speaker Out (Rear Speaker Out)/Center/Subwoofer Speaker Out/Side Speaker Out. איזו מהן היא המקבילה ל-digital out?

בעוד של-74 יש רק 3 Line In/Line Out/Microphone. אם תגיד לי שאין הבדל בין Line Out ל-Digital Out, אז מצויין.

האם זה שיש HDMI port אומר שהוא יוכל להציג HD?

ב-overview של ה-69 כתוב שיש לו TV out cable with S-video/ YPbPr interface, אבל זה לא כתוב ב-Back Panel Connectors. האם זה אומר שיש או אין יציאת S-video? ב-74 יציאת S-Video בכלל לא מצויינת.

המון תודה וחג שמח!

נ.ב יש לי ספק כוח רביעי בבית שאפשר להשתמש בו

פורסם

א. אפשרי בהחלט.

ב. כרטיס-הקול המשולב ב-Gigabyte GA-MA74GM-S2H, הכלול בהצעתי, תומך ב-7.1 ערוצים, וכולל גם חיבור S/PDIF (או "Digital Out").

ובעניין חיבור ה-S-Video - כדי להשיגו יש להוסיף למערכת כרטיס-תצוגה נפרד שבו כלול חיבור כזה (ואציין כי חיבור זה איננו מותאם להעברת סרטים בחדות-גבוהה - לשם כך מיועד חיבור ה-HDMI הכלול כבר בלוח-הראשי הנ"ל).

פורסם
  • מחבר

א. אפשרי ועדיף? או שאפשרי אך עדיפה ההצעה שלך? ואם אפשרי ועדיף, איזה כ. מסך היית בוחר? כל עוד זה כרטיס שיותר טוב למשחקים מה-ATI X800, זה בסדר מבחינתי כי זה עדיין יהיה מחשב טוב בהרבה ממחשב 2 היום, נכון?

ב. נראה לי שאני חייב לבחור ב-Gigabyte GA-MA69GM-S2H, כי לא כתוב שיש S-Video ב-74 וגם כי אני מעדיף לוח שתומך ב-DTS.

משהו שמאוד חשוב לי להבין, ב-overview של ה-69 כתוב שיש לו TV out cable with S-video/ YPbPr interface, אבל זה לא כתוב ב-Back Panel Connectors. האם זה אומר שיש או אין יציאת S-video?

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2579&ProductName=GA-MA69GM-S2H

סעיף 9

פורסם

א. המפרט שהצעתי בהחלט יהיה עדיף בהרבה לעומת מערכת #2. כרטיס-תצוגה למשחקים ? בתקציבך המוגבל, מבוססי ה-AMD-ATi Radeon HD 3650 512MB (כ-400ש"ח) עשויים להיות פתרון מוצלח למדיי.

ב. חיבור ה-S-Video ב-Gigabyte GA-MA69GM-S2H ממוקם על כרטיסון-הרחבה (הכלול בערכה).,

ואמנם לא מצויין כי ה-Gigabyte GA-MA74GM-S2H כולל תמיכה ב-Dolby DTS, אך לגבי ה-GA-MA78GM-S2H (כ-450ש"ח ב-SkyPC) מצויין במפורש כי נכללת תמיכה בתכונה זו.

כך או כך, וכעיקרון, לא כדאי לבחור בלוח-ראשי מדור קודם - קל וחומר כאשר ניתן להשיג אחד מהדור הנוכחי במחיר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל עדיין לא הבנתי מה אתה ממליץ לי:

תכנית א: לקנות מפרט חדש: לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות (שישמש למחשב 2 - משחקים ועבודה משרדית) ושמחשב 2 יהפוך להיות מחשב 3 (לסרטים)

תכנית ב: לא לגעת במחשב 1 ו-2 ושהמחשב החדש (עליו המלצת) פשוט ישמש לסרטים.

אני אישית, חושב שתכנית ב פחות טובה, כי אז המחשב לסרטים חזק מהמחשב למשחקים ועבודה משרדית. אני רק רוצה לוודא שאתה מסכים איתי.

פורסם

תכנית א' עשויה להיראות עדיפה מבחינה כלכלית, אך העניין הוא, שתצטרך לשדרג גם את מערכת #3 המחודשת (או #2 הנוכחית) - ולהוסיף לה כרטיס-תצוגה בסיסי (בממשק AGP המיושן) להאצת פענוח סרטים בחדות-גבוהה (ואולי גם כרטיס-קול משופר), כדי להתאים אותה להקרנת סרטים בחדות-גבוהה (בהנחה שזהו אכן השימוש העיקרי הצפוי לה).

פורסם
  • מחבר

אתה צודק וטועה - תכנית ב (מחשב חדש לסרטים) היא עדיפה כלכלית, כי היא לא כוללת קניית כרטיס מסך.

מחשב 2 (זה שמשמש היום למשחקים ועבודה משרדית) כבר מותאם לתצוגת סרטים (אני לא זקוק לאבחנה גבוהה היום, אולי בעתיד וה-Audigy1 שמשמש את מערכת 3 היום, יעבור אליו - זה כרטיס קול מספיק טוב לסרטים - יש לו spdif :)

המחשב החדש (שיחליף את 2 לעבודה משרדית ומשחקים) ידרוש כרטיס מסך חדש (כי יש לי רק PCIE אחד בבית והוא אצלי) ולכן העסק יהיה יותר יקר. אבל אם המפרט עדיין יוצא פחות מ-1500ש"ח אז זה בסדר.

פורסם
  • מחבר

אז בוא נוודא רק שהמפרט שאני קונה הוא המתאים ביותר להחליף את מחשב 2 - משחקים ועבודה משרדית.

יש לי כבר מארז, דיסקים קשיחים, כונן אופטי וספק כוח עבורו.

מעבד:

Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤284

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 64

כמות: 1 - מחיר: ¤52

לוח אם:

Gigabyte GA-MA78GM-S2H

כמות: 1 - מחיר: ¤471

זיכרון:

Geil 1GB DualKit DDR2-800Mhz Value

כמות: 1 - מחיר: ¤100

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 3650 512MB DDR2 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤405

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב עד 2000שח כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤100

סה"כ: ¤1412

http://tms.co.il/preview/spec/sy71h89p

רק בעיה קטנה, בחרתי את ה-Radeon 3650 512MB DDR2 כמו שהמלצת. אבל עכשיו אין במערכת הזאת שום יציאת S-Video. איך אפשר לפתור את העניין הזה?

ואם אתה רואה דרך להוזיל עלויות אני אשמח לשמוע

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים