עבור לתוכן

אנשים החושבים שהם אלוהים

Featured Replies

פורסם

אני זוכר שיש מחלת נפש כזאת שבנאדם חושב שהוא אלוהים מישהו זוכר איך קוראים לזה ?

פורסם

בדרך כלל נגרם עקב שגעון גדלות, לרוב מופיע כחלק מהתסמונות של סכיזופרניה.

קיים גם אצל פוליטיקאים, אנשי דת, סלבריטאים מסוימים ואחרים בלי קשר לפתולוגיה פסיכיאטרית מסוימת.

פורסם

קיים גם אצל פוליטיקאים.

אהבתי. לחתימה

אבל הוא מחפש שם כמו שיש למש תסביך אדיפוס , אז הוא מחפש את השם של התסביך הזה.

פורסם

מגלומן.

מגלומניה.

פורסם

מגלומן.

מגלומניה.

שזה בעברית - "שגעון גדלות"...

פורסם

יש להבחין בין שיגעון גדלות (אדם החושב שהוא אלוהים) לבין אדם שאוהב את עצמו יותר מידי.

שיגעון גדלות יכול להופיע לבד או כחלק ממחלה אחרת (סכיזופרניה או סתם פסיכוזה למשל).

לתסמונת של אדם שאוהב את עצמו יותר מידי קוראים נרקיסיזם.

לתסמונת שבה אדם חושב שהוא אלוהים קוראים "מגלומניה", לפעמים מתייחסים אליה כ"תסמונת נפוליאון".

פורסם

מגלומן.

מגלומניה.

זה שגעון גדלות, לא אדם שחושב שהוא אלוהים.

לאחר חיפוש מעמיק בגוגל אני יכול לקבוע- שם התסמונת היא-"פסיכיות" ולאדם קוראים- "פסיכי".

פורסם

שוב, השאלה היא למה אתה מתכוון. אדם שממש מילולית כמו שזה נשמע חושב שהוא אלוהים. מה שנשמע כמו סכיזופרניה של ממש, או שיגעון כלשהו יוצא דופן. אם כי אני עדיין לא שמעתי על משהו כזה. (לא שאני יודע על כל כך הרבה הפרעות בתחום...)

הדבר השני זה כמו שנאמר קודם לכן, נרקיסיזם על כל ענפיו (Narcissistic personality disorder, Malignant narcissism וכד...). ישנם סימני היכר והתנהגות מסויימים לנרקסיזם, כאשר לכל אחד כמעט יש מספר מהם, אם כי דרוש שילוב של מספר מהם באדם בכדי שיוגדר כנרקיסיסט ע"י הפסיכולגיה/פסיכיאטריה של ימינו. כמובן שאופי נרקיסיסטי בא לידי ביטוי בדברים כגון מגאלומניה, היבריס (גאוותנות), יהירות, לפעמים אפילו אנטי-חברתיות, ועוד לא מעט תכונות מעבר ל"מפורסמות ביותר" הידועות לכלל.

הנושא של אנשים נרקיסיסטים נחקר המון, ואפשר למצוא עליו הרבה מידע באינטרנט למי שמעוניין. אם בחיי החברה, בעבודה, נרקיסיסטים בארגונים וצורת הניהול שלהם וכד'....

פורסם

מה רע בלהיות נרקיסיסט? סיינפלד היה נרקיסיסט והתוכנית שלו מצחיקה לאללה :smile1:

פורסם
  • מחבר

"תסמונת פאריז דומה לתסמונת פירנצה אך משום מה היא ייחודית כמעט ורק לתיירים יפניים"

זה לא הגיוני שליפנים יהיו מחלות נפש כאלו או אחרות הרי japanese kids have no souls

פורסם

תסמונת ירושלים אתה אומר.. מעניין מאוד.

יש מצב שלפני כאלפיים שנה היה בחור יהודי צעיר בשם ישו, שעלה לרגל לירושלים, ולקה בתסמונת?

כי אם כן, זה בהחלט יסביר הרבה דברים פה :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים