עבור לתוכן

מה ההבדלים בין ז'אנרים שונים של מוסיקה?

Featured Replies

פורסם

אם מתעמקים, אז אי אפשר להכניס את דיפ פרפל לז'אנר אחד כי הם ניגנו ושילבו כמה סגנונות (האבי מטאל, רוק כבד, פרוגרסיב רוק). ובלי קשר, הקו הדק בין רוק כבד להאבי מטאל מתנדנד על ה"כבדות" הדיסטורשן והאווירה.

לא הזכרתי כלום לגבי מהירות תיפוף. דיברתי על אגרסיביות או דומיננטיות אם תרצה. תיפוף שכזה הוא חלק בלתי נפרד מהמטאל בכל סוגיו.

בקשר לתיפוף - בדת' הוא מורכב ושונה מאוד מהתיפוף בהאבי וגראנג'. בבלאק הוא קצת יותר בנאלי (מדת'), אבל גם שונה. כנ"ל לגבי טראש. להיכנס לסגנונות תיפוף זה עניין קצת יותר מסובך מסתם "תיפוף אגרסיבי". אני רק נתתי את זה כסימן היכר למטאל.

פורסם

לדעתי לחלק כל ז'אנר לעשרות תת ז'אנרים זה סתם מיותר.. זה אולי נכון לעשות כשאתה כותב ביקורת או מדסקס על האמן עם חברים שאוהבים את הסגנון, אבל בפועל זה סיבוך מיותר.

לא מזמן איחדתי הרבה סגנונות תחת ז'אנר אחד וצימצתי לכמה ז'אנרים עיקריים ומאז הרבה יותר קל לי לנווט באוסף,

למשל במקום goa, psytrance, full on, וכו' הפכתי את כולם לtrance, כל מה שאלקטרוני ולא מתאים לטראנס מוגדר כelectronic,

במקום grunge, alternative, indie rock הכל אצלי rock , והישנים יותר classic rock (מבחינתי זפלין,ACDC, הרולינג סטונס הם כולם קלאסיק רוק) , כל סוגי המטאל אצלי מוגדרים כmetal , הרבה יותר פשוט ככה .

פורסם
  • מחבר

^^^

בדיוק!

gryffin ו-IG, שניכם בלבלתם אותי.

אם אני שואל שאלות כאלה, אז סימן שאני לא מוסיקאי. אין לי מושג מה זה דיטורשן וסולמות.

לא ממש מעניין אותי (כי קשה לי להבחין) ההבדל בין Hard Rock ו-Heavy Metal. אני מתכוון להיעזר ב-last.fm כדי לקטלג את ה-ID Tag. אבל, מבחינתי שניהם זה סוג של רוק.

לגבי .R.E.M ו-U2, את שניהם אני מקטלג תחת Rock. ההבדלים בין רוק קלסי, רוק רך ורוק כללי עדינים מדי מבחינתי.

המטרה העיקרית של הקטלוג, מבחינתי, היא שיהיו לי כמה תיקיות כלליות שיאפשרו לי להאזין לסוג מסויים של מוסיקה לפי מצב הרוח (ישראלי, רוק, ג'אז, בלוז, טראנס). מכיוון שאין לי מאות ואלפי אלבומים, אלא רק כמה עשרות (+100), אין ממש משמעות מבחינתי ליצור תיקייה מיוחדת לכל 2-3 להקות.

טוב, עדיין לא הבנתי ממש מה ההבדל בין רוק לפופ ובין בלוז לנשמה. אני מניח שזה מסובך.

פורסם

המטרה העיקרית של הקטלוג, מבחינתי, היא שיהיו לי כמה תיקיות כלליות שיאפשרו לי להאזין לסוג מסויים של מוסיקה לפי מצב הרוח (ישראלי, רוק, ג'אז, בלוז, טראנס). מכיוון שאין לי מאות ואלפי אלבומים, אלא רק כמה עשרות (+100), אין ממש משמעות מבחינתי ליצור תיקייה מיוחדת לכל 2-3 להקות.

אז תתיג לפי מצב רוח או סגנון סוביקטיבי, אתה לא חייב להתבסס על קונספטים מוזיקולוגיים בשביל לעשות את זה ולמעשה הצמדות עיקשת לז'אנרים הרשמיים יובילו לציוג שהוא לא יעיל מבחינתך.

אם אני אקח דוגמא מהפלייליסט שיש לי כרגע בעבודה (אני חותך אצבע למי שצוחק על המוזיקה שאני שומע) הייתי מתייג את זה בערך כך (בסוגריים, הז'אנר המוזיקולוגי המשוער).

"שקט (מצב רוח פסימי)" - הקאנון של פאצ'לבל (קלאסי), ריי צ'רלס ג'ורג'יה (נשמה/גוספל?), פטר גבריאל - in your eyes (פופ/גל חדש), פרמיירה - אם זאת אהבה (גל חדש ישראלי)

"קצבי (צריך לעבוד)" - פטר גבריאל - red rain (פופ/אלטרנטיבי/גל חדש), פטר גבריאל - while the earth sleeps (מוזיקת עולם/אלקטרונית), אבבא - ווטרלו (פופ), סוזאן ווגה - left of the center (רוק רך/פופ)

אתה גם יכול לתייג את אותו שיר בכמה סיגנונות סותרים אם הוא מתאים לך לכמה מצבי רוח. זה כל היופי בתיוג אישי.

פורסם
  • מחבר

קטלוג לפי מצב-רוח רלוונטי לגבי אוסף של קבצי MP3 בודדים. אני מעוניין לקטלג לפי ז'אנר אלבומים שלמים, בצורה כזאת שכל האלבומים של אומן מסויים יהיו תחת תיקייה של ז'אנר כללי אחד (למרות שיש אומנים שיש להם גם שירים קצביים וגם שירים שקטים).

דרך אגב, איך אפשר לתייג שיר מסויים לפי כמה סגנונות שונות? אני משתמש ב-Winamp ובקבצי M3U. יש לי כמה Playlists שחלק מהם כוללים שירים משותפים. יש דרך יותר יעילה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים