עבור לתוכן

מה ההבדלים בין ז'אנרים שונים של מוסיקה?

Featured Replies

פורסם

אני מקודד ומקטלג מחדש את כל ספריית המוסיקה שלי לפי סגנונות, והייתי רוצה לדעת מהם ההבדלים בין סגנונות מוסיקה שונים. אני רוצה לדעת איך אני יכול לזהות את סגנונות המוסיקה של הדיסקים שיש לי ושל דיסקים אחרים.

אשמח אם תוכלו להצביע עבורי על מאפיינים עיקריים המבדילים בין הסגנונות הבאים:

1. Rock - Pop.

2. Blues - Soul.

3. Hip hop - Reggae.

4. Dance - Club.

יש אולי איזשהו אתר אפשר לרשום בו שם של אומן ו/או שם של אלבום, והוא יתן לי את הז'אנר שלו (freedb לא ממש אמין כי כל אחד רושם שם מה שבא לו ויש שם כפילויות וסתירות)?

פורסם

זה לא פשוט כמו שאתה חושב, כל אחד (וכל אתר)

מחשיב כל שיר לז'אנר אחר,

יש 2 דברים שאתה יכול לעשות

1. לחבר בניהם: תיקית "Rock and Pop"

(למרות שכאן ההבדל גדול, רוק עם גיטרה תופים, באס וכו', ופופ זה בקושי זמרת)

2. בימיי הרחוקים במירק, בניתי נגן (ב"סקריפטינג") שמזהה את הז'אנר של שיר. (ע"פ תגיות)

אם תרצה, אני אעתיק לכאן את הקוד.

נ.ב Acid זה קיצור של החומר הפעיל ב LSD - לא סגנון מוזיקה. (Lysergic acid diethylamide)

פורסם
  • מחבר

^^^

האתר הזה כולל 9 ז'אנרים עיקריים (Rock, Jazz, R&B, Rap, Country, Blues, World, Electronica, Classical) שמחולקים לעשרות תת-קטיגוריות.

סקריפט שמזהה ז'אנר של שיר לפי תגיות לא ממש יעזור לי, מכיוון שאני מקודד את ספריית המוסיקה שלי לפורמט FLAC, ויוצר את התגיות של השירים בעצמי (באמצעות תוכנת ההמרה).

ההתלבטות שלי היא איזה ז'אנר לכתוב בתגיות של השירים, ובאיזה תיקייה לשים אותם.

יצרתי בתיקיית Music את התיקיות Israeli, Jazz, R&B, Rock & Pop, Trance.

מוסיקה ישראלית, ג'אז וטראנס אין לי בעיה לזהות.

מה זה R&B, ומה ההבדל בינו לבין Blues ו-Soul? האם R&B זה מוסיקת בלוז של שחורים (כמו Barry White), ומוסיקת בלוז (לא R&B) זה סגנון בלוז אחר של לבנים (כלי נגינה שונים, אולי)? איך מוסיקת נשמה (Soul) משתלבת כאן?

האם אני יכול להכליל ולקבוע שמוסיקת רוק זה להקות כמו .R.E.M ו-U2, ומוסיקת פופ זה זמרים/זמרות ולהקות בנים/בנות?

מה זה Rock n' Roll? להקות כמו החיפושיות והאבנים המתגלגלות? אני מקטלג את זה תחת Rock & Pop?

לד זפלין זה רוק כבד? אני מקטלג את זה גם תחת Rock & Pop?

פורסם

כנס ל www.last.fm , תזין את שם האמן בmusic search ותראה איך הרוב מקטלגים אותו, כנס לאותו ז'אנר ותראה איזה אמנים מקוטלגים תחתיו, ככה תקבל פחות או יותר את הכיוון שאליו הרוב מתכוונים כשהם מציינים את שם הסגנון.

פורסם
  • מחבר

^^^

רשמתי בתור ניסיון Barry White. הוא ישר התחיל לנגן לי שיר שלו, והציג לי רשימה של אומנים עם סגנון דומה. אבל, לא מצאתי בשום מקום שם של ז'אנר. האם אני יכול לקטלג אותו כ-Soul ולשים אותו תחת R&B? מה ההבדל בין R&B לבין Blues?

פורסם

כנס ל www.last.fm , תזין את שם האמן בmusic search ותראה איך הרוב מקטלגים אותו, כנס לאותו ז'אנר ותראה איזה אמנים מקוטלגים תחתיו, ככה תקבל פחות או יותר את הכיוון שאליו הרוב מתכוונים כשהם מציינים את שם הסגנון.

יש בצד ימין למעלה שדה חיפוש קטן יותר בשם music search , חפש שם.

כשיפתח הדף של האמן תסתכל על הטאגים בצד ימין, הגדול ביותר הוא זה שרוב האנשים קיטלגו את האמן הזה תחתיו.

פורסם

קשה מאוד לקטלג מוזיקה באופן ספציפי אם אתה לא מעמיק בז'אנר שלה. בקטגוריית מטאל יש עשרות תתי ז'אנרים, וכך גם ברוק ואלקטרוניקה. הפתרון הכי טוב יהיה מה שהציעו לך - לחפש את האמן ב-LAST FM ולראות מה כתוב עליו.

פורסם
  • מחבר

יש בצד ימין למעלה שדה חיפוש קטן יותר בשם music search , חפש שם.

כשיפתח הדף של האמן תסתכל על הטאגים בצד ימין, הגדול ביותר הוא זה שרוב האנשים קיטלגו את האמן הזה תחתיו.

אהה, מצאתי. ה-Tag הכי גדול זה Soul.

קשה מאוד לקטלג מוזיקה באופן ספציפי אם אתה לא מעמיק בז'אנר שלה. בקטגוריית מטאל יש עשרות תתי ז'אנרים, וכך גם ברוק ואלקטרוניקה. הפתרון הכי טוב יהיה מה שהציעו לך - לחפש את האמן ב-LAST FM ולראות מה כתוב עליו.

אני לא רוצה לקטלג כל דבר בדיוק של תת-'אנר. אני רוצה לקטלג את ה-ID Tag של כל אלבום באופן די כללי (אבל, לא יותר מדי כללי), ולשים את כל האלבומים בכמה תיקיות כלליות.

האתר last.fm נותן מושג לא רע.

בכל מקרה, מה שכתבתי לגבי ההנחות הכלליות שאני יכול להניח (שני פוסטים למעלה) הוא נכון?

פורסם

בויקי יש פרוט לא רע... עד כמה שאני זוכר, הם גם מסווגים כל אלבום, גם אם ללהקה יש מספר סיגנונות...

יש שם גם הסבר על מאפיינים של כל ג'אנר אם אתה רוצה לעשות את הסיווג בעצמך... אני מיינתי לפי ג'אנר עיקרי של הלהקה\ אומן (ככה לדוגמא אוסף האריק קלפטון שלי הגיע לתיקיית הלוז ולא תיקיית הרוק...)

פורסם
  • מחבר

אני גם ממיין לפי ז'אנר עיקרי. כל אלבום מתוייג ב-ID Tag לפי הז'אנר של האלבום, וכל האלבומים של אומן תחת ז'אנר כללי אחד.

אני מתמש עכשיו ב-last.fm (קרדיט ל-cleric - תודה) שעושה עבודה די טובה. את Queen, למשל, הוא סיווג כ-Classical Rock, ושמתי אותו בתיקייה Rock & Pop (ה-ID Tag הוא Classical Rock).

בכל אופן, כשאני שומע שיר מסויים, לאיזה מאפיינים עיקריים אני צריך לשים לב כדי לדעת לאיזה ז'אנר לקטלג את השיר (אני מתכוון באופן עצמאי, כשאין לי גישה לאינטרנט)?

פורסם

מה זה R&B, ומה ההבדל בינו לבין Blues ו-Soul? האם R&B זה מוסיקת בלוז של שחורים (כמו Barry White), ומוסיקת בלוז (לא R&B) זה סגנון בלוז אחר של לבנים (כלי נגינה שונים, אולי)? איך מוסיקת נשמה (Soul) משתלבת כאן?

האם אני יכול להכליל ולקבוע שמוסיקת רוק זה להקות כמו .R.E.M ו-U2, ומוסיקת פופ זה זמרים/זמרות ולהקות בנים/בנות?

מה זה Rock n' Roll? להקות כמו החיפושיות והאבנים המתגלגלות? אני מקטלג את זה תחת Rock & Pop?

1. Rock&Pop - הייתי מפריד. הז'אנר פופ הוא מאוד ערטילאי. יש שירי מטאל מאוד מוצלחים והם פופ (לדוגמה, wait and bleed של סליפנוט), וזה לא משנה את העובדה שהז'אנר הוא מטאל. "מטאליסטים" יכניסו להקות פופיות שמשלבות מוזיקה קצ'ית וקליטה לז'אנר אחרים (mallcore, metalcore, emocore וכל x-core למיניהם) כדי להוציא אותם מה"מטאל האמיתי", אבל זה לא משנה למי שרוצה תמונה כללית.

2. בנוגע למוזיקה שחורה אין לי יותר מדי מושג... אני שומע אבל אף פעם לא התעניינתי.

3. U2 הייתי מכניס לרוק קלאסי ו-REM לרוק כללי או soft rock.

4. Rock n' Roll זה בעקרון הז'אנר של אלביס. הביטלס והרולינג סטונס כבר ביססו את הרוק הקאלסי, למרות שיש להם לא מעט שירים שהם יותר רוקנרול.

2. Led Zeppelin עם עוד כמה להקות מהתקופה התחילו את מה שנקרא Heavy Metal - ז'אנר כבד ואגרסיבי יותר מהרוק הכבד (Hard Rock).

בכל אופן, כשאני שומע שיר מסויים, לאיזה מאפיינים עיקריים אני צריך לשים לב כדי לדעת לאיזה ז'אנר לקטלג את השיר (אני מתכוון באופן עצמאי, כשאין לי גישה לאינטרנט)?

אתה יכול באופן כללי לדעת אם שיר הוא מטאל, רוק, שחורה או אלקטרוניקה בלי שום בעיה.

מטאל - גיטרות עם דיסטורשן ותיפוף אגרסיבי הם בדרך כלל הסימן היכר.

רוק - גיטרות (עם או בלי דיסטורשן, ולא כבד בהכרח), תופים.

אלקטרוניקה - פשוט שומעים צלילים אלקטרוניים.

שחורה - מקצבים וסגנון של שירה... לא יודע בנוגע לתתי ז'אנרים.

פורסם

אני גם ממיין לפי ז'אנר עיקרי. כל אלבום מתוייג ב-ID Tag לפי הז'אנר של האלבום, וכל האלבומים של אומן תחת ז'אנר כללי אחד.

אני מתמש עכשיו ב-last.fm (קרדיט ל-cleric - תודה) שעושה עבודה די טובה. את Queen, למשל, הוא סיווג כ-Classical Rock, ושמתי אותו בתיקייה Rock & Pop (ה-ID Tag הוא Classical Rock).

כל ג'אנר בנוי על ג'אנרים אחרים ומחדש משהו קטן או משלב בין כמה סיגנונות...

אני מסווג מניסיון. שמעתי מספיק סול, בלוז וR&B (שהם יחסית עם הבדלים די גדולים) כדי לזהות את האלמנטים שלהם בבלוז- רוק והבי מטאל. רוק כבד (hard rock) מאופיין בשירה חזקה (לא לחישות או עוצמת דיבור רגיל כמו רוק קל או אלטרנטיבי כמו של הביטלז או פינק פלוייד, לדוגמא), דיסטורשן וקצב מהיר, ושילוב של בלוז (מבחינת מיקצב וסולמות נמוכים יחסית) הופך את זה להבי מטאל- אם כי בהבי מטאל הסולמות יותר נמוכים בגלל אילוץ של הגיטאריסט של בלאק סאבאת' להנמיך את הגיטארה שלו, דבר שהפך לסטאנדרט.

יש פסיכודאלי שהוא רוק קל עם שירה או איזה תו מונוטוני יחסית שנמשך כל השיר, או כל מיני אפקטים של "חלליות", או איזה חפירה על קטע מסויים- וזה התפתח לאלטרנטיבי שהקצין חלק מהדברים ודי הרג את הקטע של "רוק קל".

לפופ יש מיקצב קצת יותר מהיר ובד"כ הגיטארה פחות דומיננטית- יש איזה מקצב מסויים, בד"כ קליט מאוד שמלווה את השירה... יש את מוסיקת שנות ה-80, שזה היה פשוט אסון מבחינת הגייות- שהביא למצב שבו טראש מטאל נהייה פופולארי (תשמע את שיר הנושא של השוטר מבוורלי הילז או משהו כזה- זה עם אדי מרפי.... הקטעים האלקטרוניים שבאים ביחד עם חליפות צמודות מבד סינטטי :puke:).

הסיגנון הזה של הפופ נהייה מאוד פופולארי (ע"ע מייקל ג'קסון)

בקיצור, אני מקווה שהבנת את הפואנטה...

1. Rock&Pop - הייתי מפריד. הז'אנר פופ הוא מאוד ערטילאי. יש שירי מטאל מאוד מוצלחים והם פופ (לדוגמה, wait and bleed של סליפנוט), וזה לא משנה את העובדה שהז'אנר הוא מטאל. "מטאליסטים" יכניסו להקות פופיות שמשלבות מוזיקה קצ'ית וקליטה לז'אנר אחרים (mallcore, metalcore, emocore וכל x-core למיניהם) כדי להוציא אותם מה"מטאל האמיתי", אבל זה לא משנה למי שרוצה תמונה כללית.

2. בנוגע למוזיקה שחורה אין לי יותר מדי מושג... אני שומע אבל אף פעם לא התעניינתי.

4. Rock n' Roll זה בעקרון הז'אנר של אלביס. הביטלס והרולינג סטונס כבר ביססו את הרוק הקאלסי, למרות שיש להם לא מעט שירים שהם יותר רוקנרול.

2. Led Zeppelin עם עוד כמה להקות מהתקופה התחילו את מה שנקרא Heavy Metal - ז'אנר כבד ואגרסיבי יותר מהרוק הכבד (Hard Rock).

אתה יכול באופן כללי לדעת אם שיר הוא מטאל, רוק, שחורה או אלקטרוניקה בלי שום בעיה.

REM היא לא ממש רוק קל... יש להם די הרבה שירי רוק כבד ועוד יותר אלטרנטיבי....

למטאל לא חייב להיות תיפוף אגרסיבי (זה נכון בעיקר בכול הדאת', דום, גראג', טראש ושאר ירקות). ע"ע דיפ פרפל...

פורסם

אני לא רוצה לקטלג כל דבר בדיוק של תת-'אנר. אני רוצה לקטלג את ה-ID Tag של כל אלבום באופן די כללי (אבל, לא יותר מדי כללי), ולשים את כל האלבומים בכמה תיקיות כלליות.

אלקטרוניקה - פשוט שומעים צלילים אלקטרוניים. בטראנס, טכנו ודאנס בדרך כלל מתלווים לשיר מקצבי ביטים קבועים של באס. בפסיכודלי האלקטרוניקה מלווה בהרבה אפקטים שיוצרים בכלליות אווירה "מבלבלת" אם אפשר לקרוא לזה ככה.

פורסם

מה לעזאזל קרה פה עכשו? O_o

מזל ששמרתי את התגובה שלי בnoteped בדיוק למקרה כזה ;D

כל ג'אנר בנוי על ג'אנרים אחרים ומחדש משהו קטן או משלב בין כמה סיגנונות...

אני מסווג מניסיון. שמעתי מספיק סול, בלוז וR&B (שהם יחסית עם הבדלים די גדולים) כדי לזהות את האלמנטים שלהם בבלוז- רוק והבי מטאל. רוק כבד (hard rock) מאופיין בשירה חזקה (לא לחישות או עוצמת דיבור רגיל כמו רוק קל או אלטרנטיבי כמו של הביטלז או פינק פלוייד, לדוגמא), דיסטורשן וקצב מהיר, ושילוב של בלוז (מבחינת מיקצב וסולמות נמוכים יחסית) הופך את זה להבי מטאל- אם כי בהבי מטאל הסולמות יותר נמוכים בגלל אילוץ של הגיטאריסט של בלאק סאבאת' להנמיך את הגיטארה שלו, דבר שהפך לסטאנדרט.

יש פסיכודאלי שהוא רוק קל עם שירה או איזה תו מונוטוני יחסית שנמשך כל השיר, או כל מיני אפקטים של "חלליות", או איזה חפירה על קטע מסויים- וזה התפתח לאלטרנטיבי שהקצין חלק מהדברים ודי הרג את הקטע של "רוק קל".

לפופ יש מיקצב קצת יותר מהיר ובד"כ הגיטארה פחות דומיננטית- יש איזה מקצב מסויים, בד"כ קליט מאוד שמלווה את השירה... יש את מוסיקת שנות ה-80, שזה היה פשוט אסון מבחינת הגייות- שהביא למצב שבו טראש מטאל נהייה פופולארי (תשמע את שיר הנושא של השוטר מבוורלי הילז או משהו כזה- זה עם אדי מרפי.... הקטעים האלקטרוניים שבאים ביחד עם חליפות צמודות מבד סינטטי :puke:).

הסיגנון הזה של הפופ נהייה מאוד פופולארי (ע"ע מייקל ג'קסון)

בקיצור, אני מקווה שהבנת את הפואנטה...

REM היא לא ממש רוק קל... יש להם די הרבה שירי רוק כבד ועוד יותר אלטרנטיבי....

למטאל לא חייב להיות תיפוף אגרסיבי (זה נכון בעיקר בכול הדאת', דום, גראג', טראש ושאר ירקות). ע"ע דיפ פרפל... תוספת: נכון, דיפ פרפל נגנו בכמה סיגנונות, אבל ההבי מטאל שלהם לא תמיד הייה מלווה בתיפוף מהיר... גם בחלק די גדול מהרפרטואר של בלאק סאבאת' אין תיפוף מהיר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים