עבור לתוכן

שאלה כללית על לימודים

Featured Replies

פורסם

איזה קורס שווה לעשות כדי לעבוד בהייטק?

חשבתי לעשות אולי קורס ולנסות להתקדם במשהו.

מה אתם אומרים ?

אני גם מעוניין ללמוד לתואר בהמשך.

פורסם

היי טק זה מושג שמגדיר כל כך הרבה תחומים- כשהפופולאריים הם תוכנה והנדסת חשמם (אלקטרוניקה), אבל בפועל זה כולל גם הרבה מאוד פיסיקה, חומרים ואפילו כימייה...

תסביר לאיזה "היי טק" אתה מתכוון...

פורסם
  • מחבר

טוב ,

אני לא יודע מה בדיוק .

אני התכוונתי למשהו בתחום התוכנה או החומרה שיאפשר לי לעבוד באיזה מקום ולצבור קצת ניסיון בזה .

קשה לי להתמקד למשהו ספציפי כי אני לא מכיר את כל סוגי העבודות.

פורסם

אתה מתכוון הנדסת תוכנה או מחשבים או משהו אחר?

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לעשות עכשיו תואר .

אני רוצה לעבוד בתחום הייטק שזה בעיקר מחשבים.

הייתי שמח אם הייתם ממליצים על קורסים נחמדים שאפשר לעשות .

אני יודע שקשה להתקבל לעבודה ללא ניסיון אבל ככה זה תמיד ואי אפשר לא לנסות.

תואר אני לא יכול לעשות כי הציונים לא מאפשרים כרגע.

פורסם

תחשוב לעשות תואר הנדסאי, צריך דרישות מוקדמות מאוד נמוכות בשביל זה, אפשר אולי אפילו תואר ראשון במכללה, מאותה הסיבה.

פורסם
  • מחבר

אפרט קצת את הרקע והדרך שלי ללימודים אקדמאים:

נכון להיום אני לומד מתמטיקה-משפר בגרות.(4 יח"ל)

למה רק 4?

כי אין לי רקע קודם -בתיכון לא למדתי כמעט כלום ועכשיו תפסתי את הראש והתחלתי לשפר ולתקן טעויות.

יש לי בגרות עם ציונים נמוכים , צריך ממוצא של איזה 100 לפחות נראה לי ויש לי 83 .

אחרי שאני אשפר מתמטיקה הממוצא יקפוץ ל90-91 ואני אצטרך להגביר עוד מקצוע אחד "קל" כמו היסטוריה או תנ"ך.

גם פיזיקה אני אצטרך לעשות כנראה כי הייתי רוצה ללמוד -הנדסת מכונות.

פסיכומטרי:

ניגשתי לפסיכומטרי אחד בלי להשקיע יותר מדי וקיבלתי תפוקה די עלובה ליכולת האמיתית שלי, לטעמי.

הציון נמוך-507.

"גולת הכותרת"-כמותי (כמה לא מפתיע).

אצטרך לגשת לעוד בחינה אחת לפחות ולקבל בין 630-650 .

ראיתי שבאוניברסיטת ת"א הסכם להנדסת מכונות זה 600 .

אני מתלבט אם ללכת בדרך היותר קשה וארוכה או ללמוד באיזו מכללה ,אני גם לא סגור מה באמת אני רוצה ללמוד .

לכן החלטתי לנסות לעשות קורס ואולי להתקבל לאיזה משרה נחמדה משם לצבור קצת ניסיון וכו'.

עכשיו בעניין הנדסאי,

זאת גם אפשרות כמובן אבל בשביל להתקדם מבחינה מקצועית אצטרך להשלים לתואר ראשון.

תואר ראשון ממכללה זה האפשרות הכי נוחה מבחינתי , הדרישות לא גבוהות צריך פסיכומטרי נמוך (אם בכלל) ומכינה לא ארוכה מדי בכמה מקצועות הנדסה.

פורסם

עזוב אותך הנדסאי.

תשאף ללמוד באוניברסיטה כי מכללה תמיד יהיה סוג ב' מנסיון.

יש לך אפשרות ללמוד באונ' באר שבע שם תנאי הקבלה לא גבוהים כמו תל אביב.

בכל מקרה רק אם ניסת פסיכומטרי ולא הלך לך יש מכללות כמו בראודה,המכון הטכנולוגי ,אפקה ואריאל.

בהצלחה

פורסם

אני חושש שהימים שאנשים עשו קורס של חודשיים בג'ון ברייס ומיד קיבלו 12K ואוטו צמוד חלפו מהעולם...

בשביל להשתלב בהיי-טק על כל גווניו בתפקיד איכות עם אפשרות קידום בד"כ צריך תואר אקדמאי או ניסיון מוכח (ממר"ם וכו') שילוב הוא בכלל נוסחא מנצחת. נדיר מאוד לראות אנשים בלי תואר אקדמאי או רקע כפי שציינתי עוברים למשרות פיתוח או עם משכורות של 10K ומעלה.

בשביל להתקבל למסלול של הנדסה או BSc במדעי המחשב באונ' או במכללה מובילה אתה חייב לשפר את הציונים שלך באופן דראסטי ולאחר מכן להתכונן ל-3 עד 4 שנים של קריעת תחת שאתה לא מסוגל לדמיין (תשכח מהתיכון, זה היה משחק ילדים). לאחר מכן אתה חייב לצבור ניסיון ב-QA/QC או כמפתח זוטר בחברת הזנק לפני שתעבור לליגה של המפתחים הבכירים. תואר שני לא חובה, אבל עשוי לעזור לך לעבור לתפקידי מו"פ מעניינים.

אם אתה מעוניין לצבור ניסיון הדרך המועדפת היא להתחיל לעבוד במשרת סטודנט החל מהשנה השנייה ללימודים שלך.

הרי אם בשביל להשתלב בהיי-טק עם כל המשמעות של זה (משכורת כפולה ויותר מהחציון לשכיר במשק, רכב, תנאים) היה מספיק לעשות קורס, כולם היו קופצים על המציאה, לא?

פורסם
  • מחבר

מסכים לחלוטין !

אני לא התכוונתי לכך שאחרי שאסיים קורס אהיה באותו מעמד של אלה שלמדו שנים לתואר.

פשוט יש משרות ב"הייטק" שאפשר להגיע לשם דרך קורס זה או אחר,בכלל לא חשבתי על שכר ותנאים נלוים .

הרי בכל מקרה זה עדיף מלעבוד באיזה מחסן .

ללמוד זה עבודה קשה בפני עצמה ואני מודע לזה , בלי זה קשה מאוד להתקדם בחיים .

אבל זה עולה כסף ולא מעט כסף +כל מה שמסביב.

אני בשלב של צבירת כסף ותיקון טעויות ושיפור ציונים.

לכן אם יש אפשרות לעבור איזשהו קורס שיכול לאפשר לי לעבוד במקום נורמלי זה יכול להיות מצויין.

פורסם

קח קורס בארמנים.

ותוציא את ה"היי טק" מהראש... יש הרבה חברות לא היי טקיות שיש בהן אחלה עבודה ואחלה כסף.... כדי לעבוד בחרת פיתוח אתה חייב תואר או כישרון. אין לך לא את זה ולא את זה. ואנשים עם תואר שרוצים עבודה ב"היי טק" יש כמו זבל.

הדרך הכי מהירה להתחיל "בהיי טק" (ולא בתור איש אחזקה\ מגיש קפה\ נער משלוחים) זה לנסות בלימודים לתואר להתקבל לאיזה חברה.... ובשביל זה צריך ממוצע מעל 85 אם אתה רוצה שבכלל יסתכלו עליך.

פורסם

אני לא מסכים...

אני עשיתי הנדסאי...ותואר ראשון ...

אני ממליץ לך לוותר מראש מתואר הנדסאי ...

תלך על תואר ראשון ...גם הם זה במכללה ...אין ספק שתואר משדרג אותך הרבה יותר מכל דבר אחר

לדעתי אין בושה לעשות תואר במכללה נכון להיום.

פורסם
  • מחבר

קח קורס בארמנים.

ותוציא את ה"היי טק" מהראש... יש הרבה חברות לא היי טקיות שיש בהן אחלה עבודה ואחלה כסף.... כדי לעבוד בחרת פיתוח אתה חייב תואר או כישרון. אין לך לא את זה ולא את זה. ואנשים עם תואר שרוצים עבודה ב"היי טק" יש כמו זבל.

הדרך הכי מהירה להתחיל "בהיי טק" (ולא בתור איש אחזקה\ מגיש קפה\ נער משלוחים) זה לנסות בלימודים לתואר להתקבל לאיזה חברה.... ובשביל זה צריך ממוצע מעל 85 אם אתה רוצה שבכלל יסתכלו עליך.

אולי גם בדרך אני אקח קורס לולינים ;D

למה אתה סתם מדבר שטויות?!

תראה לי איפה רשמתי שאני רוצה לעבוד בפיתוח, פשוט תצטט. (תאמת עבדתי בחברת הייטק בפיתוח אבל לא קשור לדברים האלה וזה לא "מגיש קפה " )

דבר שני מאיפה לך שאין לי כישרון ?

בקשר לתואר אני הסברתי את עצמי ואין לי רצון לחזור על הדברים.

אבל אני מודה על התגובות ועל ההתיחסות .

תודה רבה וחג שמח לכולם!

פורסם

א. אם הייה לך כישרון היית מוציא ציון הרבה יותר גבוה בפסיכומטרי (וראיתי הרבה דוגמאות לאנשים שבלי ללמוד הוציאו מעל 700 כי הם תותחים וכאלה שחשבו שהם תותחים ואחרי שני קורסים לא עברו 600....)

ב. אם אתה רוצה לעבוד באחזקה, ייצור או בדיקה (שזה בערך כל מה שיש חוץ מפיתוח), אז מה הקשר ל"היי טק"? גם במפעלי low tech אפשר להסתדר לא רע.

ג. עדיין לא הגדרת תחום שבו אתה מתעניין.... בלי זה הדיון הזה חסר פואנטיה לחלוטין. (ולהגיד "אני רוצה לעבוד בהיי טק" זה כמו להגיד "עד גיל 21 אני רוצה להגיע לירח"... תגדיר מה בדיוק אתה רוצה לעשות. מקום עבודה בוחרים לפי מקצוע. לא להפך)

ד. בארמן זה אחלה עבודה שמממנת לימודים לדי הרבה אנשים. אם אתה מעדיף לוליינות- בבקשה, רק השעות פחות נוחות.

פורסם
  • מחבר

בוא נתחיל מזה שאינך מכיר אותי כאדם ולא יודע את הרקע שלי .

רשמתי רק קצת על עצמי וזה בעיקר ציונים שלי מלפני הרבה זמן.

א. "אם הייה לך כישרון היית מוציא ציון הרבה יותר גבוה בפסיכומטרי"

אם לומדים ומתרגלים אז מגיעים לתוצאות , אנחנו בני האדם כלכך שונים אחד משני ולכל אחד מתאים משהו אחר וסגנון למידה אחר .

פסיכומטרי זה הרבה יותר מכישרון - זה יכולת לימוד עצמית והבנה ,לפי דעתי.

כמו שאדם לא נולד כדורגלן אלא לומד ומתאמן ככה גם לימודים -פסיכומטרי זה עוד סוג של לימודים ואחרי לימוד והשקעה של זמן מגיעים לתוצאות הרבה יותר טובות מאלה שמתחילים איתן .

ב."אם אתה רוצה לעבוד באחזקה, ייצור או בדיקה"

מה רע בעבודות כאלה בשביל להתפרנס ?

אני עבדתי בכל מיני עבודות ובנתיים אני מתקדם מעבודה לעבודה וכך גם בתנאים.

ול"פיתוח " לא מגיעים משום מקום בדר"כ בונים את עצמך ומראים מה אתה יודע ואז עוברים לתחומים יותר מתקדמים .

ג."עדיין לא הגדרת תחום שבו אתה מתעניין.... בלי זה הדיון הזה חסר פואנטיה לחלוטין.

אני מתעניין בכל מיני תחומים ,ציינתי שהייתי רוצה ללמוד הנדסת מכונות בעתיד,תלוי במספר גורמים שעליהם אני עובד ואמשיך לעבוד .

אני לא פוסל שום דבר חדש ומוכן ללמוד הרבה .

כן זאת באמת בעיה של לא מעט אנשים שלא סגורים על עצמם מה הם רוצים ללמוד ואפילו אחרי שעושים תואר חלקם לא יודעים אם זה באמת מה שהם רוצים.

אני בסה"כ רציתי להתייעץ על מספר קורסים נחמדים שאפשר לעשות במחשבים כמובן ולא בקרקס או מלצרות או בארמנים.

ד. זה מאוד אינדיוידואלי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים