עבור לתוכן

מספר שאלות לגבי הצבא

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה אני אוטוטו מתגייס ביולי.. ויש לי מספר שאלות ממש חשובות

1. אני מעוניין לעשות ג'וב (לא טבח,נהג,עובד רס"ר וכו') בינונית ומעלה עם יציאות יומיות או שבוע שבוע או חמשושים

יש לי פרופיל 97 וקב"א גבוה קיבלתי מיונים לטיס..(לא עברתי) נכון לעכשיו רוצים אותי לקרבי ואני ממש לא מעוניין אני רוצה לבקש קצין מיון וממנו להוציא ג'וב נורמלי עם התנאי יציאה שציינתי למעלה, מה הסיכוי שאני אצליח להוציא דבר כזה? אפשרי בכלל?

2. אם כל העסק לא הלך וסיימתי בגבעתי.. אם כבר קרבי אז זו הבחירה שלי.. איך היציאות שמה בטירונות וגם אחרי..ייתכן גם מודיעין שדה

חשוב לי כי יש לי חברה הרבה זמן ואני אשתגע עם יציאות מרוחקות

פורסם

1- סיכוי? קצין מיון? מצטער, לא מצאתי את המילים האלו בלקסיקון של צה"ל....

האפשרות הכי טובה שלך נכון לעכשיו היא לעשות קצת בלאגן בבכו"מ, מקסימום להיכנס למעצר של הבכו"מ לשבועיים, ואחרי זה הם מתחילים להתגמש בד"כ (אבל בשבועיים האלו ינסו לשבור אותך)

2- טירונות- פעם בשבועיים.

אחרי קבלת קו- משתנה. ראיתי כאלו שנדפקו לסגור 21 כל חודשיים וחצי וראיתי כאלו שיוצאים כל שבוע הביתה כמעט קבוע.

פורסם

מזה בכו"ם?

פורסם

היית מת לא לדעת מה זה בקו"ם...

זה בסיס קליטה ומיון

פורסם

1. הסיכוי שלך הוא טוב אם תלחם.

גם אם לא תצליח לפני הצבא, אתה תצליח אחרי שתתגייס.

2. תלוי איפה אתה נופל. גם בגבעתי היציאות משתנות בין הפלסרים לגדודים וגם במוד"ש היציאות משתנות בין הגדודים והפלוגות בהן אתה נמצא.

הצעה שלי לך: אני הייתי בהתלבטות שאתה נמצא בה לפני כשנה וחצי ובחרתי לקרבי. באמת שזה שווה את הסבל שאתה עובר ואת היציאות.

החוויות שאתה עובר בצבא בתור קרבי הם חוויות מעניינות ואתה מגיע למצבים שלא חשבת שבחיים תגיע.

והיתרון הבולט ביותר של הקרבי הוא החברה. אין כמו החיבור שלך עם החברה במחלקה\צוות שלך.

פורסם

קל מאוד לצאת מקרבי, התעקשות קלה במעצר בקו"ם (המלווה בצחקוקים עזים ובלתי נשלטים על אלו שנשברים נפשית ומתחילים לבכות מהלחץ שה"סוהרים" שם מפעילים), קצת זמן בכלא 4 ואתה תמצא את עצמך בטירונות 02.

עם-זאת, לעניות דעתי, לא כדאי לך לעשות משהו שכזה. עדיף להגיע לקרבי (ואל תדאג, יתנו ללכת לך לכל מקום שלא דורש גיבוש, אם תתעקש) ולנסות למצות את עצמך שם דרך יח"טיות למיניהן מאשר להגיע לתפקיד עורפי ולא ממצה (כי כל התפקידים העורפיים הממצים דורשים מיון מקדים, שלא זימנו אותך אליו עקב הפרופיל).

אני בעצמי סירבתי להתפנות לקרבי עם פרופיל 97 וקב"א 56, כי לא חשבתי שאעשה משהו מלבד לטחון בוץ בגדודים. אולי היום יש לי יציאות נוחות להחריד, אבל את תחושת התסכול המתמשכת גם היציאות לא יכולות לרפא. עדיף לך לנסות להגיע למסגרת קרבית עם "אנשים טובים" (נח"ל או מוד"ש, למשל) ולחוות 3 שנים מעניינות עם אחלה אנשים, מאשר למצוא את עצמך בבסיס עורפי משרת עם חולי-נפש ואנשים שמידת הבגרות שלהם שקולה לזו של ילד בן 8 ממוצע.

פורסם

עדיף לך לנסות להגיע למסגרת קרבית עם "אנשים טובים" (נח"ל או מוד"ש, למשל) ולחוות 3 שנים מעניינות עם אחלה אנשים, מאשר למצוא את עצמך בבסיס עורפי משרת עם חולי-נפש ואנשים שמידת הבגרות שלהם שקולה לזו של ילד בן 8 ממוצע.

וואו, תמצטת את זה במשפט אחד וזה כל כך נכון.

ככל שאתה מתרחק מהשטח בסוג היחידה שלך איכות האנשים מסביבך ממש דועכת

פורסם

אהלן חבר'ה אני אוטוטו מתגייס ביולי.. ויש לי מספר שאלות ממש חשובות

1. אני מעוניין לעשות ג'וב (לא טבח,נהג,עובד רס"ר וכו') בינונית ומעלה עם יציאות יומיות או שבוע שבוע או חמשושים

יש לי פרופיל 97 וקב"א גבוה קיבלתי מיונים לטיס..(לא עברתי) נכון לעכשיו רוצים אותי לקרבי ואני ממש לא מעוניין אני רוצה לבקש קצין מיון וממנו להוציא ג'וב נורמלי עם התנאי יציאה שציינתי למעלה, מה הסיכוי שאני אצליח להוציא דבר כזה? אפשרי בכלל?

2. אם כל העסק לא הלך וסיימתי בגבעתי.. אם כבר קרבי אז זו הבחירה שלי.. איך היציאות שמה בטירונות וגם אחרי..ייתכן גם מודיעין שדה

חשוב לי כי יש לי חברה הרבה זמן ואני אשתגע עם יציאות מרוחקות

1) אפשרי עם תסרב להיתפנות ותהיה מוכן לסבול שבוע שבועיים בבקום בסוף כנראה שתקבל את מה שאתה מבקש.

2) היציאות לפחות בטירונות של גבעתי הם די טובות סוגרים שבת אחד לשלוש עם אין הקפצות, אחרי זה העניין הולך ומדרדר וזה משתנה בהתאם לפעילות המבצעית שאתה עושה ובהתאם לקווים שאתה תופס הכי טוב שיכול להיות לך בתקופה הזאת אלו יציאות של פעם בשבועיים (סוגר שבת ויוצא חמשוש) אבל רוב הסיכויים שהיציאות יהיו יותר גרועות.

ושמע לדעתי כדאי לך ללכת לקרבי אני מסיים עכשיו שלוש שנים בגבעתי בתור לוחם (משתחרר כשאתה מתגייס :) ) ולמרות כל החרא שאוכלים, כשתסיים עם זה תהיה לך תחושת סיפוק וגאווה והרבה חוויות וזה יחשל אותך מאוד והכי חשוב תמצא שם חברים שלא תוכל למצוא בשום מקום אחר. ותאמין לי רק כשתהיה שם תבין עד כמה זה חשוב להיות לוחם זה משהו שרק כשאתה בפנים אתה מבין

פורסם
  • מחבר

אחי בגבעתי בצבר..מסיים עוד חצי שנה בערך אני בקושי רואה תבן אדם עושה 18/3 מסכן.. תפס קו רציני אני לא יודע אם אני מסוגל לדברים האלה אני כרגע מכוון לפלס"ר גבעתי אני אחד שיאכל כל חרא בעולם אני רק רוצה לדעת שיהיו יציאות טובות כי חשוב לי להגיע לבית מדי פעם זה ישאיר אותי חזק..הבנתי מאחי ששמה יציאות ות"ש בכלל הרבה יותר טוב.. בתור אחד שנמצא בגבעתי גם מה אתה אומר זה אמיתי ?

שאלה נוספת.. האם לדעתך 20 ימי חופש לאחר סיום הבגרויות זה מספיק מנוחה לפני תחילת טירונות ?כי יש לי או את זה או 7 חודשים בערך..שאני אתחיל תשירות בגיל 19 וחודשיים

פורסם

עדיף להתגייס כמה שיותר מוקדם. לפני הצבא אתה סתם שורף זמן, אחרי החיים מתחילים באמת.

ויציאות נראה לך חשוב עכשיו אבל ככל שתצא פחות יהיה לך קל יותר. דווקא היציאות הקלות של גבעתי שברו את חבר שלי

פורסם
  • מחבר

איך זה הגיוני שיציאות קלות שברו אותו? מה הוא חולה צבא או משהו?

ובניגוד אלייך אני חושב שעכשיו אני חי הכי טוב.. על חשבון ההורים אני הולך לעבוד וכל שקל שאני אכניס ייכנס אלי עומד לרשותי אוטו כמעט כל הזמן..רק צריך להנות מהקיץ בלי שום דאגות אחרי צבא אני די עצמאי רכב לא יהיה לי זה בטוח ואני אצטרך להתחיל לחשוב מאיפה אני מביא ככה ומאיפה ככה ומה אני עושה הלאה..

פורסם

כבר אמרו לך את זה ואני רק מחזק, לך לקרבי.

אם תעשה בעיות, אתה תדפק באיזה ג'וב מגעיל וסתם תתבאס ללכת לצבא (מנסיון של חברים שלי), אפילו אם אתה חוזר יומיות.

יש לי 2 חברים שיצאו מקרבי (אחד הוריד פרופיל ואחד בן יחיד) ושניהם מצטערים על זה בדיעבד.

בקשר ליציאות, נכון, הן לא טובות בקרבי, אבל עם הזמן אנשים נהיים פחות שבוזים בגלל זה. שווה את החוויה.

פורסם

גם אני התלבתתי בדיוק כמוך לאן ללכת.

התחלתי טירונות 02 וכשסיימתי את הטירונות וחברים שלי התגייסו לקרבי הרגשתי שאני לא ממצה את עצמי ושאני מסוגל להרבה יותר ממה שאני עושה, אבל מצד שני רציתי מקצוע בצבא שיעזור לי מבחינה מקצועית, לעבוד עם מחשבים ואלק' וכו'... וידעתי שאין דברים כאלה בקרבי.

עד שבסוף הגעתי לאיפה שאני עכשיו... טכנאי במערך הנ"מ, ואני מרוצה, מצאתי את האיזון בין יחידה קרבית (אמנם אני לא לוחם אבל שהייה בשטח, יציאות 11\3 ופריסות מבצעיות) לבין המקצוע שאני אוהב (אני טכנאי ואני מתעסק במערכות אלק' מתוחכמות...)

בקיצור, אם אתה מיועד להיות ג'ובניק כמו פקיד אז לא כדאי... יחידה קרבית תתן לך סיפוק עצום, וכדאי לך כמו שאמרו כאן כבר..

פורסם

לדעתי לך לקרבי או לתפקיד עורפי איכותי. אם לא עדיף שלא תתגייס בכלל, כי אין דבר יותר מתסכל מבזבוז של שלוש שנים מהחיים בתפקיד בלאי. אני לא הייתי מתאים לקרבי מבחינה רפואית ומנטלית. לצערי לא היו לי ביצים לעשות בעיות ולדרוש תפקיד עורפי איכותי. תקעו אותי בגדוד נ"מ עלוב בתור אפסנאי חלקי חילוף לרכבים. בכל השירות לא עשיתי כלום חוץ משמירות. בדיעבד אני מצטער שבכלל התגייסתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי החלטתי קרבי.. עכשיו עומדת בפני שאלת המיליון דולר...

יולי או מרץ ?

יש לציין שבמרץ אני בן 19 וחודשיים

יולי זה יוצא משהו כמו שבועיים אחרי סיום הבגרויות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים