עבור לתוכן

דעתכם והמלצותיכם בנוגע ללימוד עצמי לפסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לגשת לבחינת הפסיכומטרי ב3 ליולי.

חשוב לציין שכבר עשיתי את הקורס בכיתה י"א ואחרי מחשבה, לא כזה צריך לעשות אותו.

אני עובד בשמירה בלילות, ככה שיש לי הרבה שעות בשבוע שיש לי שקט ללמוד כמו בנאדם.

מה ש"מנע" ממני להצליח בבחינה בזמן התיכון, זה ת'כלס העובדה שלא ממש היה לי כוח לזה, ולא השקעתי בכלל

עכשיו, אני אומר לעצמי שאני עושה את זה, משקיע, ומוציא ציון טוב

השאלה אם באמת יש לקורס איזשהו יתרון?

ואשמח להמלצות על ערכות לימוד עצמי, רצוי מנסיון

תודה רבה לכולם ויום טוב

פורסם

על פי הנתונים הרשמיים של המרכז הארצי להערכה אין יתרון לקורס על פני לימוד עצמי אינטנסיבי. אני עצמי שיפרתי 50 נק' במבחן חוזר בלימוד עצמי, זה היה לפני שנים רבות אבל המבחן לא השתנה כמעט מאז (ניגשתי בשנת 99, ציון סופי 766).

יש כמה חברות שמוציאות ערכות לימוד למבחן (בעיקר ספרים), פשוט תקנה ספר אחד או שניים ותעבור על כולם, עמוד עמוד, תרגיל תרגיל, בלי וויתורים והרבה שעות ביום. כמובן שינון מילים בעברית ובאנגלית ועבודה על תרגילי ההיגיון וקיצורי דרך חשבוניים.

הכל עניין של השקעה, ריכוז והתמדה. אתה חייב לזכור שאתה בתחרות מול שאר הנבחנים ואין כאן שום הנחות. אם אתה רוצה להתקבל לפקולטה נחשבת אתה תצטרך להיות טוב יותר מ-95 עד 99 אחוז משאר הנבחנים, תכניס לעצמך את המסר הזה לראש וזה עשוי לעזור לך השקיע יותר. אין בקורסים שום דבר שלא תקבל בלימוד עצמי אינטנסיבי. אם אתה לא מסוגל להתרכז בלימוד עצמי, אתה יכול לשקול קורס. אולם ככל הנראה התועלת שלהם מוגבלת ביחס לעלות.

פורסם
  • מחבר

ואו תודה רבה!

אני לא הייתי מופתע שלא ממש הצלחתי במבחן הראשון,

את המילים בכלל וכמעט לא למדתי, זה חלק פשוט נוראי.

השאלה באמת מה עלות ספרי הלימוד וכל הסימולציות וכל שאר הדברים כנגד עלות של קורס.

אשמח לעוד תגובות של אנשים!

שיטות שלכם

המלצות לספרים

וכל דגש אחר!

תודה רבה לכולם

פורסם

שאלת שאלה טובה. ואני אתן לך כאן המלצה חמה.

אני כיום סטודנט לתואר שני באוני' ת"א, בן 28. אחרי הצבא למדתי לבד לפסיכומטרי כי חשבתי שאני לא זקוק לקורס ושהספר

מספיק ללימוד עצמי. הוצאתי כמה שהוצאתי ולא הייתי מרוצה. רציתי ללמוד רפואה בזמנו ולכן הייתי זקוק לציון מאוד גבוה.

לקחתי קורס (את אחד הטובים ביותר - ביואל גבע) ושיפרתי בהמון.

עכשיו המלצתי אילך היא כזאת:

תחליט מה אתה רוצה ללמוד קודם ותבדוק באוניב' איזה ציון אתה צריך בהתאם למומצע הבדרות שלך כמובן. ואז תחליט.

אני גם לא מכיר אותך ולא יודע איך אתב באנגלית, בהבנת הנקרא ובחשבון. אם אתה חושב שאתה טוב בנושאים אלה ולא זקוק לציון ממש גבוה (600-650) אתה יכול ללמוד לבד. אבל אם תראה שהתואר שתה רוצה לעשות דורש ציון פסיכומטרי ממש גבוה (או שיש לך ממוצע בגרות נמוך) אז כדאי מאדו לקחת קורס (המלצה אישית - רק יואל גבע) כדי להוציא ציון של 650 ומעלה.

אז אם אתה רוצה אשמח להמשיך לעזור לך, רק תחזור אליי אם פרטים נוספים כמו ממוצע בגרות ומה אתה רוצה ללמוד.

סבבה ? :)

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

אני גר בחיפה, מכוון ללמוד בטכניון

עדיין מתלבט בין

הנדסת תכנה

הנדסת מכונות

הנדסה אזרחית

שראש הרשימה הוא המוביל וכך ממשיך למטה,

אני צריך לעבור את ה700 בשביל סכם שמספיק להנדסת תכנה

לגבי רמה באנגלית, בפסיכו הראשון הוצאתי 145 באנגלית

נפלתי חזק בעברית

בכמותי נפלתי על דברים נטו של תרגול, כלמני שיטות חישוב מהירות, אני מחשב בראש ממש לאט וגם מלא פעמים

פורסם

תשמע, בקורס הם נותנים שיטות ממש טובות כדי ליעל את העבודה שלך. אל תזלזל בזה, זה ממש עוזר, ומניסיוני (גם אני הייתי חלש בעברית) הקורס יכול ממש לשפר לך את הציון בפרק הזה.

מלבד זה, יש את כל הרעיון של קורס מובנה עם שיעורי בית ושלבים בלימוד, שגם זה מאוד חשוב.

אם תחליט ללמוד לבד, לא יהיה לך את כל זה. ותפספס לא מעט יתרונות שיש בקורס.

אני חושב שבסופו של דבר במקרה שלך יש משקל גדול לשיקול התקציבי.

קורס ביואל גבע עולה 5000 שח (אבל יש הנחה רצינית לחיילים משוחררים). אם אין לך בעיה של כסף (או שההורים שלך יכולים לשלם עבורך), אז כדאי לך ללכת על הקורס. כי למה לך לקחת סיכון... אם תוציא מתחת ל-700 תאלץ לוותר על שנת לימודים שלמה או להתפשר על הנדסת מכונות או אזרחית כשאתה בעצם רוצה תוכנה.

חוץ מזה, אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה הסכם של שנה הבאה, יכול להיות שהוא יעלה (כמעט כל שנה הוא עולה) וכבר תצטרך 710 למשל.

בשורה התחתונה:

אני ממליץ לך לקחת קורס. אך תתבאס מזה. זו הדרך הנכונה והבטוחה להצליח. מה גם שזה לא כזה נורא ללכת פעמיים בשבוע לקורס. יכול דווקא להיות נחמד...

ככה אתה מוריד לחץ מעצמך, ויכול להיות רגוע שאתה לא מפספס משהו בלימוד, ושיש מישהו שמפקח על ההתקדמות שלך.

ואם אתה הולך בעצתי ולוקח קורס, אז רק ביואל גבע.

בהצלחה!

פורסם

אני הייתי בדיוק באותו מצב כמוך

עשיתי בי"א ולא הלך טוב וכסיימתי את הצבא רציתי לעשות שוב פעם הרגשתי שקורס לא יתן לי הרבה כי אני גם ככה לא אקשיב לרוב השיטות שלהם כי באופי שלי לעשות דברים איך שאני חושב לנכון

אז קניתי את הערכה של הקורס של גבע משומשת ב100 שקל(באמת שמציאה) היה לי מספיק תירגולים ומילים פשוט למדתי את המילון ובסוף שיפרתי ב60 נקודות מהפעם הראשונה (סיימתי עם 692) אז מספיק לי למה שרציתי ולדעתי לדמתי הרבה יותר טוב לבד

בתכלס זה רק עיניין של תחושה ושל כוח רצון למזלי לי היה חודשיים לפני השחרור זמן ללמוד בצבא ששם אין גירויים או משהו לעשות אז כל מה שנשאר זה ללמוד אם זה היה בבית לא בטוח שהייתה לי כזאת סבלנות\כוח רצון

אם אתה יכול להתרכז וללמוד לבד לדעתי תעשה את זה, אם אתה צריך שידריכו אותך איך וכמה ללמוד ולא חושב שתצליך להדריך את עצמך לך לקורס

פורסם

זה מאוד אינדיווידואלי. אני עשיתי קורס חפיפניק של הצבא בפעם הראשונה, ולא קיבלתי בבחינה את הציון שציפיתי לו והייתי זקוק לו, למרות שהייתי מוכן לציון יותר גבוה.

פעם שנייה למדתי לבד, והוצאתי ציון גבוה יותר בהרבה, וגם יותר ממה שציפיתי. אבל אני לומד טוב יותר לבד מאשר במסגרת מלאה.

פורסם

כמו שאמרו לך פה,זה אינדיוידואלי ,יש כאלה שלומדים טוב לבד ויש כאלה שצריכים מסגרת.

הכול תלוי בך ובכוח הרצון שיש לך.

אני למשל במקום לשבת וללמוד לפסיכומטרי בשבוע הבא יושב וכותב לך הודעה בפורום.

אם אתה חושב שיש לך מספיק כוח רצון תלמד לבד,אם לא תקח קורס ואל תחפף.

פורסם
  • מחבר

אז למי יש המלצות על ערכות/ספרים/איך שזה לא נקרא,

כמובן לא רק לתרגול, כולל את כל השיטות וה"תיאוריה"

:cool2:

פורסם

אם יש לך משמעת עצמית אז אין בעולם כמו למידה עצמאית.

מצד שני היתרון בקורס הוא בעיקר זה שהוא מכניס אותך למסגרת למידה.

אני למדתי לבד וזה השתלם ביותר.

לקחתי מחברים את ערכות הלמידה שלהם וישבתי שבועיים שלוש על החומר וסגרתי את העניין.

בהצלחה בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

^ ^ ^ ^ ^

זה בדיוק העניין, שאני חזק בלשבת לבד, ולקבוע לעצמי מסגרת

ובנוסף אני עובד בשמירה בלילות, כך שיש לי הרבה זמן מת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים