עבור לתוכן

ישראל ונשק יום הדין

האם לדעתך על ישראל להשתמש בנשק יום הדין ולמחוק את אויביה, במידה והיא תותקף במתקפת טילים קונבנציונאלי 2,472 הצבעות

1. 1. האם לדעתך על ישראל להשתמש בנשק יום הדין ולמחוק את אויביה, במידה והיא תותקף במתקפת טילים קונבנציונאלי

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ברור, כבר בהודעה הראשונה ציינתי שמדובר בפצצה עוצמתית למידי, ממש לא "פצצה חלשה בהרבה" כפי שהוא תיאר אותה

• תגובות 71
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך בדיוק איראן תשלח את הצבא שלה לגבול לבנון-ישראל ולגבול סוריה-ישראל, אם ישראל תשמיד לחלוטין את איראן, סוריה ולבנון תוך זמן קצר בתגובה למתקפה צבאית של כל אחת מהן על העורף הישראלי?

הרעיון שלך משול לכך שאם יש מישהו מעצבן שאתה שונא שכל הזמן מקלל אותך, משקר לך, יורד עלייך וכו' - אתה תרצח אותו ואת כל משפחתו כדאי להוכיח שאיתך לא מתעסקים.

ההצעה שלך היא בעצם להשתמש באטום כדי לחסל את סוריה, לבנון ואיראן אם הן יתחילו במלחמה כנגדנו. זאת אומרת אם תפרוץ מלחמה גדולה ונגיד ביומיים הראשונים נאבד 50 חיילים, אז צריך בעזרת פצצות אטום לחסל עשרות מיליוני בני אדם. הרי מה זה "השמדת איראן" ו"השמדת סוריה" לחלוטין?

בוא נשאל ככה - אם התוכנית שלך כל כך חכמה, למה אנחנו לא משתמשים בה? קבלת ההחלטות שלך בנושאי צבא וביטחון טובה יותר משל ברק, אשכנזי וכל האלופים?

פורסם
  • מחבר

הרעיון שלך משול לכך שאם יש מישהו מעצבן שאתה שונא שכל הזמן מקלל אותך, משקר לך, יורד עלייך וכו' - אתה תרצח אותו ואת כל משפחתו כדאי להוכיח שאיתך לא מתעסקים.

ההצעה שלך היא בעצם להשתמש באטום כדי לחסל את סוריה, לבנון ואיראן אם הן יתחילו במלחמה כנגדנו. זאת אומרת אם תפרוץ מלחמה גדולה ונגיד ביומיים הראשונים נאבד 50 חיילים, אז צריך בעזרת פצצות אטום לחסל עשרות מיליוני בני אדם. הרי מה זה "השמדת איראן" ו"השמדת סוריה" לחלוטין?

הגזמת בתגובה שלך.

מה שאני אומר זה שישראל מכפיפה את עצמה לחוקי המשחק של החוק הבינלאומי ונמנעת ככל האפשר מפגיעה באזרחים חפים מפשע. האוייבים שלנו, לעומת זאת, מכוונים את הטילים שלהם בעיקר כנגד האוכלוסייה האזרחית שלנו.

אני מציע לשנות את חוקי המשחק, ולקבוע שאיתנו לא מתעסקים, ומי שיעז להתעסק איתנו - דמו בראשו.

אני מציע לאיים בהשמדה מוחלטת של האוייב בתגובה לכל מעשה תוקפנות המפר את הריבונות של מדינת ישראל, ותחת החסות של האיום הזה להנות מתנאים של אי-לוחמה שיאפשרו לנו להפנות תקציבים גדולים לתחומים של חינוך ובריאות.

עכשיו, אתה צריך לשאול את עצמך האם זה מוסרי להשמיד עשרות מליוני חיילים ואזרחים של האוייב בתגובה לפגיעה באלף אזרחים ישראלים? בתגובה לפגיעה במאה אזרחים ישראלים? בתגובה לפגיעה בעשרה אזרחים ישראלים? בתגובה לפגיעה באזרח ישראלי אחד?

כמו-כן, אתה צריך גם לשאול את עצמך האם זה מוסרי להימנע משימוש בנשק גרעיני, בידיעה שכתוצאה מכך יפגע אזרח ישראלי אחד? עשרה אזרחים ישראלים? מאה אזרחים ישראלים? אלף אזרחים ישראלים?

בוא נשאל ככה - אם התוכנית שלך כל כך חכמה, למה אנחנו לא משתמשים בה? קבלת ההחלטות שלך בנושאי צבא וביטחון טובה יותר משל ברק, אשכנזי וכל האלופים?

אני מעדיף שלא להתייחס לשאלה הזאת, ואני גם לא מאמין שאתה סבור שברק ואשכנזי הם אנשים מבריקים במיוחד (ראה ערך: "הבריחה מלבנון").

פורסם

איך הגעת לזה? אנחנו לא ניפגע מפצצה גרעינית שתוטל על סוריה (לא מההדף ולא מהקרינה).

אתה בטוח?......אני חושב הפוך.אם היית צודק היו מטילים פצצה על סוריה במלחמת יום-כיפור.בכל מקרה פיזיקאי יתן לך תשובה טובה יותר.

נגד איראן לא תיתכן הרתעה גרעינית הדדית, מכיוון שהשטח של איראן גדול פי כמה וכמה מהשטח של ישראל.

למה לא תיתכן? אם יש לנו מספיק פצצות כדי להחריב את איראן כולה (או אפילו רק מרכזים חשובים),ולהם יש יכולת להחריב את כל ישראל ,אזי יכולה להיווצר הרתעה הדדית.

כמו כן, אף מדינה לא תתקוף אותנו בתגובה להשמדת איראן, סוריה ולבנון במתקפת תגמול על ירי טילים על אזרחים ישראלים.

אנחנו לא יכולים להשמיד את איראן סוריה ולבנון! על הדרך נשמיד גם את עצמנו!

ארה"ב השתמשה בפצצות אטום, לא בפצצות גרעין. אבל, זה לא ממש משנה.

ומה בדיוק ההבדל ?....ארה"ב השתמשה בפצצת אורניום על הירושימה ובפצצת פלוטוניום על נגסאקי.שתיהן מוגדרות כפצצות אטום וגם כפצצות גרעין.לא ידוע לי על הבדל כלשהו....

מעניין שאף אחד לא מתייחס לצד האתי והמוסרי של שימוש בנשק גרעיני.

סוף סוף משהו נכון....

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח?......אני חושב הפוך.אם היית צודק היו מטילים פצצה על סוריה במלחמת יום-כיפור.בכל מקרה פיזיקאי יתן לך תשובה טובה יותר.

אני בטוח. אומרים שבימים הראשונים של מלחמת יום כיפור היינו מאוד קרובים להטיל פצצת אטום על סוריה, אבל ברה"מ איימה שהיא תשגר כנגד ישראל שלושה טילים גרעיניים מצוללת ששייטה מול חופי ישראל, ובכל מקרה חל מהפך בקרבות.

למה לא תיתכן? אם יש לנו מספיק פצצות כדי להחריב את איראן כולה (או אפילו רק מרכזים חשובים),ולהם יש יכולת להחריב את כל ישראל ,אזי יכולה להיווצר הרתעה הדדית.

לא תיתכן הרתעה גרעינית הדדית מול איראן מהסיבה הפשוטה שכדאי להשמיד את איראן אנחנו צריכים להשתמש במספר גדול יחסית של פצצות ו/או גרעין, בעוד שכדאי להשמיד את רוב אוכלוסיית ישראל, איראן צריכה רק טיל אחד שיצליח לעבור את מערך ההגנה נגד טילים שלנו.

אנחנו לא יכולים להשמיד את איראן סוריה ולבנון! על הדרך נשמיד גם את עצמנו!

לא נכון! העוצמה של הפצצות הגרעיניות לא עד כדי כך גדולה, כמו שאתה מתאר.

ומה בדיוק ההבדל ?....ארה"ב השתמשה בפצצת אורניום על הירושימה ובפצצת פלוטוניום על נגסאקי.שתיהן מוגדרות כפצצות אטום וגם כפצצות גרעין.לא ידוע לי על הבדל כלשהו....

טעות שלי. הפצצות שארה"ב השתמשה בהן כנגד הירושימה ונגאסאקי היו פצצות ביקוע. אני התכוונתי לפצצות היתוך (פצצות מימן).

סוף סוף משהו נכון....

אוקיי, ומה יש לך לומר בנידון?

פורסם

גם אם הרוח הכי חזקה שאפשרית באיזור הזה תנשוב לכיוון שלנו אחרי ששלחנו טיל עם רש"ק של 100 קילוטון, הנשורת לא תגיע לפה, וגם לא הקרינה.

למעשה, גם פיצוץ גרעיני בעיראק לא ישפיע פה על שום דבר.

ודי בטוח להגיד שפיצוץ קטן יחסית בחלק הרחוק יותר של ירדן (!!) גם לא ישפיע.

אתה יכול לצאת מהחרדות שלך.

התקלה שהיתה בכור בצרנוביל השפיעה על מזרח ומרכז ארופה

וגם הגיע לישראל (בכמות מזערית)

פורסם

התקלה שהיתה בכור בצרנוביל השפיעה על מזרח ומרכז ארופה

וגם הגיע לישראל (בכמות מזערית)

התקלה בצ'רנוביל לא הייתה פיצוץ גרעיני.

היא הייתה פיצוץ שהיה מעורב בו חומר רדיואקטיבי- "מגה-פצצה מלוכלכת" אם תרצה.

הפיצוץ עצמו היה הרבה יותר קטן- אבל היו מעורבות בו כמויות אדירות של חומר רדיואקטיבי, פי עשרות ואפילו מאות ממה שתמצא ברש"ק גרעיני ממוצע.

פורסם

כמות הגרעין שהייתה בצרנוביל היתה גדולה פי אלפי מונים מאשר בפצצה מסכנה.

תחשבו על זה ככה-כור בגודל של עשרות דונמים מול פצצה בגודל של שולחן כתיב רגיל...

פורסם

לא כל הכור התפוצץ ולא כל החומר בכור שהתפוצץ נמלט החוצה. אל תגזים.

פורסם

לא כל הכור התפוצץ ולא כל החומר בכור שהתפוצץ נמלט החוצה. אל תגזים.

אבל עדיין היתה עליה ברדיואקטיביות בישראל.

תגידו, כשאנשים דנים בנושא כזה, (סוף ישראל, מלחמה כוללת עם השכנים הנחמדים שלנו וכו' וכו', לא מתחשק לכם להיות תקועים באיזה חור בקונגו? או בחוף השנהב?

פורסם

דווקא מאוד מתחשק, והאמת אפילו עוד יותר רחוק.

פורסם

אבל עדיין היתה עליה ברדיואקטיביות בישראל.

תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

בטח שהייתה עליה ברדיואקטיביות בישראל. אותו חלק של הכור שהתפוצץ הכיל כמות גדולה פי כמה מאות מכמות החומר הרדיואקטיבי שתמצא בפצצה ממוצעת- וגם לא התרחש ביקוע, ככה שכל החומר הפך לזיהום, בניגוד לפיצוץ גרעיני, שחלקו הופך לאנרגיה.

זה היה הפיצוץ המלוכלך ביותר בהיסטוריה, ויש לי הרגשה שגם ישאר ככה בזמן הקרוב.

חוף השנהב וכו'? למה?

חסרות מדינות טובות להיתקע בהן באירופה? או אולי קנדה?

400 שנה בלי מלחמה, לא נראה לי שהם רק שומרים על פרופיל נמוך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים