עבור לתוכן

ישראל ונשק יום הדין

האם לדעתך על ישראל להשתמש בנשק יום הדין ולמחוק את אויביה, במידה והיא תותקף במתקפת טילים קונבנציונאלי 2,472 הצבעות

1. 1. האם לדעתך על ישראל להשתמש בנשק יום הדין ולמחוק את אויביה, במידה והיא תותקף במתקפת טילים קונבנציונאלי

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

השבוע ישראל עורכת תרגיל רחב היקף המדמה, בין השאר, מתקפת טילים נרחבת על העורף משלוש חזיתות.

איראן, סוריה, החיזבאללה והחמאס מחזיקים ביחד מאות אלפי טילים (חלקם בעלי רש"קים כימיים) המכסים את כל שטחה של ישראל.

אני סבור שישראל לא יכולה להרשות לעצמה להיגרר למלחמת טילים נוספת נוסח "מלחמת לבנון השניה" בהיקף נרחב בהרבה, מה גם שישראל משתדלת שלא לפגוע בעורף האוייב גם כאשר האוייב מטווח את העורף שלנו ללא אבחנה.

לדעתי, התרגיל שנערך השבוע נכשל עוד טרם החל. על ישראל לפעול בהקדם האפשרי להשמדת היכולות הלא קונבנציונאליות הקיימות ואשר נמצאות בפיתוח ע"י גורמים העויינים לישראל, ולקבוע באופן חד-משמעי שהיא לא תיגרר יותר למלחמות התשה, וכל מתקפת טילים (גם קונבנציונאלית) על מדינת ישראל תיענה באופן מיידי במתקפת נגד חסרת פרופורציה, תוך שימוש בכל ארסנל הנשק העומד לרשות ישראל. על ישראל לאיים, ולעמוד מאחורי האיום שלה.

כמו-כן, ישראל חייבת למחוץ את החמאס, תוך כדי הפעלת כוח לא פרופורציונלי, ולאיים שהיא תתקוף את איראן במידה והיא תותקף ע"י סוריה ו/או החיזבאללה.

תגובתכם.

• תגובות 71
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הקשר בין מחט לתחת(או בין כותרת הדיון לתוכנו)?

למה אתה חושב שמ-73 אף מדינה לא תקפה אותנו?(מלחמת לבנון/2 זה לא מדינה אלא ארגונים). להוציא את מלחמת המפרץ.

או שלא הבנתי אותך, ואתה מציע להתקיף את כל המדינות שאין לנו שלום עמן בנשק גרעיני?

פורסם

עוד דיון שהולך להפוך למשהו מפגר...

אתה הרי לא יודע בכלל אם לישראל יש נשק גרעיני. וגם אם כן, האם יש לנו את האפשרות להשתמש בו בעומק שטחי האוייב? האם יש לנו מספיק כדי לגרום מספיק נזק?

פורסם

השאלה בסקר כללית מידי. מה זה אומר שניפגע מנשק קובנציונלי? יכול להיות שיהיו לנו 5 הרוגים, 200 או 50,000.

עוצמת התגובה של ישראל צריכה להיבחן על פי הנזק שגרמו לנו, בטח ולבטח אם אנחנו רוצים להגיב בנשק גרעיני(שיש או אין לישראל)

פורסם

לא.

במתקפת טילים קונבנציונאלית נגיע לכמה מאות הרוגים. אם נתקיף את סוריה ואיראן בפצצות אטום אז נפתח מלחמת עולם שלישית. יחלו מהומות ענק של מוסלמים באירופה, ארה"ב תעזור לנו ויעשו בה פיגועי ענק (וגם באירופה), איראן תשלח אטום על גוש דן (ואם לא יהיה לה אז היא תשתמש בנשק כימי), היא גם בטח תביא את כל הצבא שלה לגבול הישראלי-סורי ויחד עם צבא סוריה, צבא לבנון והחיזבאללה ואירגוני טרור נוספים הם יהרסו את הצפון לחלוטין. אולי ארה"ב תעזור לנו ותשלח לפה כמה עשרות אלפי חיילים מהצבא שלה ועוד..

אתה לא מצפה שאם תפתח פה מלחמה רגילה (כמו מלחמת לבנון השניה) ואנחנו פתאום נשלח אטום לטהרן הכל יסתיים והערבים יכנעו. זה רק יתן לגיטמציה לכל המדינות המוסלמיות באיזור - לאו דווקא סוריה ואיראן - לתקוף אותנו.

אנחנו כבר מפעילים כוח רב יותר ממה שאנחנו סופגים. ככה צריך כמובן. כל חודש ישראל מחסלת כמה עשרות פעילי חמאס ואירגוני טרור נוספים (ובדרך כלל גם כמה אזרחים). כמה חיילים ואזרחים (בשדרות ובאיזור) נהרגים בממוצע בחודש? אני משער שאחד.

פורסם
  • מחבר

אני מציע לא לחיות בחשש מתמיד מפני מתקפות על העורף כל אימת שמתחשק לאיזו מדינה או ארגון טרור, ובמידה ונותקף במתקפת טילים על העורף אז התגובה שלנו תהיה השמדה מיידית של המדינה התוקפת ושל בעלות בריתה. קרי: מתקפת טילים של החיזבאללה על ישראל תיענה בהשמדה של לבנון, סוריה ואיראן, גם אם סוריה ואיראן לא יקחו חלק פעיל במתקפה.

לגבי הנשק הגרעיני של ישראל, אני מתבסס על פרסומים זרים, לפיהם לישראל יש מספיק נשק גרעיני כדי להשמיד את כל האוייבים שלנו כמה פעמים, וטילים המכסים את כל השטח להן.

עוצמת התגובה חייבת להיות לא פרופורציונלית. במידה והאוייב ידע שאנחנו נחסל לו 1,000 לוחמים ונמנע מפגיעה באזרחים בתגובה לכך שהוא יהרוג לנו 100 אזרחים, אז זה לא ממש ירתיע אף אחד. ההרתעה שלנו תהיה אפקטיבית רק אם האוייב ידע שהוא יושמד במקרה והוא יתקוף אותנו, וזה לא משנה אם יפגעו אצלנו אדם אחד, עשרה, מאה, אלף או אף אחד. מדינת ישראל צריכה להיות מקום שאף אחד לא יחלום אפילו לירות לעברה אפילו לא טיל בודד.

אני לא מציע לתקוף את איראן סתם ככה (רק את המתקנים הגרעיניים שלה), ואני לא מצפה שהערבים יכנעו. אני מעוניין ליצור הרתעה כזאת שאף מדינה לא תעיז לתקוף את ישראל - לא מתקפה כוללת, לא מתקפת טילים, ולא פיגועי טרור. במידה וההרתעה, בכל-זאת, לא תעבוד ואנחנו נותקף, המטרה היא להשמיד את האוייב תוך דקות, כך שלא תהיה מתקפה שניה.

שום מדינה לא תתקוף אותנו בתגובה למהלומה מעין זאת. הסיכוי שהדבר יגרור מלחמת עולם שלישית לא גדול, וזאת לא תהיה מלחמה בה כל העולם יושמד כמו מה שעשוי היה לקרות במלחמה הקרה בין ארה"ב לברה"מ.

עכשיו, השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא בשביל מה יש לנו נשק גרעיני אם הוא לא ממש מרתיע אף אחד (הנשק הגרעיני שלנו אולי מרתיע מפני מלחמה כוללת, אבל לא מפני מתקפות טילים ופיגועי טרור), והאם נכון מבחינה מוסרית לנקוט בצעד מעין זה.

פורסם

אתה תמים. זה לא משחק אסטרטגיה-פעולה פה. לערבים יש mind-set משלהם, אירופה לא בעדנו ואין מצב שאם הורגים לך 100 אזרחים ואתה הורג להם 50,000 זה יעבור בשתיקה. העולם יכול לגרום להשמדתנו גם בלי להלחם בנו. מספיק שהעולם (חוץ מארה"ב ומיקרונזיה - סדר?) מחליט לעשות עלינו חרם כלכלי ותוך שנים מועטות אנחנו נחלשים ברמה כזו שאין לנו כסף להחזיק צבא סביר, וגם אם כן - כל האזרחים יחיו בעוני נורא. יש גם תרחישים אחרים - מצרים מחליטה להפסיק את השלום איתנו עקב תגובה פושעת שלנו על איראן נגיד, ואז אנחנו נלחמים מול מצרים, סוריה, לבנון, איראן, חיזבאללה, חמאס ועוד ומפסידים להם את הגולן ואת ירושלים (הגיוני, אנחנו חזקים, אבל יש גבול. איראן, מצרים, סוריה, חמאס והחיזבאללה ביחד יכולים בכיף עלינו).

פורסם

ונראה לך שבמצב כזה הפת"ח ישבו בשקט?

בקיצור, מתקפה פנימית מ 2 מוקדים+מתקפה מבחוץ

אין פה בכלל שאלה, במצב כזה יהיה הפסד מוחץ.

פורסם

איראן לא יכולה בכלל לפגוע בישראל, הטווח של הטילים שלה קצר מידי,וגם הטווח של ישראל קצר מידי בשביל לפגוע באיראן.

אבל ממה שאני יודע איראן עובדת על הגדלת הטווח וישראל לא.

פורסם

יש לי חדשות בשבילך.

על שיהאב 3 שמעת?

הטווח המוכח שלו הוא 2100 ק"מ, מה שאומר ש........

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Shahab-3_Range.jpg

אז כן, בהחלט יש להם טיל מתאים בשביל לפגוע בכל אינץ' על גבי המדינה הזו.

ומצד שני, ביותר מרבע מניסויי השיגור הטיל התפוצץ מספר שניות אחרי השיגור, ואיראן מיהרה לשחרר הצהרה "זה היה אמור להיות ככה".

משום מה, אני בספק.

פורסם

איראן לא יכולה בכלל לפגוע בישראל, הטווח של הטילים שלה קצר מידי,וגם הטווח של ישראל קצר מידי בשביל לפגוע באיראן.

איראן יכולה להביא את הצבא שלה לגבול לבנון-ישראל ולגבול סוריה-ישראל. גם עיראק יכולה לעזור לה, ואולי גם ערב הסעודית תחליט שאם יש הזדמנות ממשית לעזור לפלסטינאים על ידי השמת ישראל היא לא תעמוד מנגד.

פורסם
  • מחבר

בינתיים, 11 אנשים הצביעו בעד שימוש בנשק גרעיני, 11 נגד ואחד לא יודע. אבל, לא כל מי שהצביע הגיב כאן.

כל התגובות שקיבלתי, נכון לעכשיו, הן נגד שימוש בנשק גרעיני. אף אחד ממי שהצביע בעד שימוש בנשק גרעיני לא הגיב כאן. עם זאת, כמעט כל מי שאמר שהוא מתנגד לשימוש בנשק גרעיני תירץ זאת בכך שזה מסוכן כי כל מדינות ערב וארגוני הטרור ישמידו אותנו בתגובה (זה מגוחך - איך הם ישמידו אותנו אם הם יושמדו קודם לכן?), או שכל המדינות בעולם חוץ מארה"ב ומיקרונזיה יטילו עלינו חרם כלכלי (זה לא תרחיש סביר במיוחד - הרי, אנחנו לא היחידים המאויימים ע"י איום הטרור).

בקיצור, כולם העלו בעיות טכניות. אבל, אף אחד לא התייחס לשאלות אתיות ומוסריות. האם זה נכון מבחינתנו לבצע מהלך כזה? האם זה נכון מצידנו לאיים בפומבי בשימוש בנשק גרעיני, על-מנת לייצר הרתעה שתמנע מלחמות קונבנציונליות (במקום להשקיע בעוד אלף טנקים, נוכל להשקיע בחינוך ובבריאות)?

מה דעתכם?

אתה תמים. זה לא משחק אסטרטגיה-פעולה פה. לערבים יש mind-set משלהם, אירופה לא בעדנו ואין מצב שאם הורגים לך 100 אזרחים ואתה הורג להם 50,000 זה יעבור בשתיקה. העולם יכול לגרום להשמדתנו גם בלי להלחם בנו. מספיק שהעולם (חוץ מארה"ב ומיקרונזיה - סדר?) מחליט לעשות עלינו חרם כלכלי ותוך שנים מועטות אנחנו נחלשים ברמה כזו שאין לנו כסף להחזיק צבא סביר, וגם אם כן - כל האזרחים יחיו בעוני נורא. יש גם תרחישים אחרים - מצרים מחליטה להפסיק את השלום איתנו עקב תגובה פושעת שלנו על איראן נגיד, ואז אנחנו נלחמים מול מצרים, סוריה, לבנון, איראן, חיזבאללה, חמאס ועוד ומפסידים להם את הגולן ואת ירושלים (הגיוני, אנחנו חזקים, אבל יש גבול. איראן, מצרים, סוריה, חמאס והחיזבאללה ביחד יכולים בכיף עלינו).

אני לא שם תג מחיר של 100 אזרחים הרוגים שלנו שווים ל-50,000 הרוגם שלהם. אני מתכוון ליצור הרתעה כזאת, לפיה כל אקט מלחמתי כנגד ישראל יענה בהשמדה מיידית של התוקפן ושל בעלות בריתו.

השלום שלנו עם מצרים הוא לא שלום אמיתי, אלא שלום קר. בנוסף לכך, מצרים מאויימת ע"י הגרעין האיראני ומתחמשת כנגד תוקפנות איראנית, לכן הם לא יתקפו אותנו אם אנחנו נתקוף את המתקנים הגרעיניים האיראניים.

אין שום סיכוי שסוריה, לבנון, איראן, חיזבאללה וחמאס (אני לא כולל את מצרים שיש לנו הסכם שלום איתה) ינצחו אותנו אם אנחנו נשתמש בנשק גרעיני.

ונראה לך שבמצב כזה הפת"ח ישבו בשקט?

בקיצור, מתקפה פנימית מ 2 מוקדים+מתקפה מבחוץ

אין פה בכלל שאלה, במצב כזה יהיה הפסד מוחץ.

במקרה כזה, אנחנו נפסיד אם נתנהג כמו ג'נטלמנים. אבל, אם נשתמש בכל העוצמה הצבאית שלנו (אני לא מציע לתקוף את הפלשתינים עם נשק גרעיני), אז אין ספק שננצח.

הטילים האיראנים מכסים כבר מזמן את כל שטח ישראל, וגם הטילים שלנו מכסים את כל שטחה של איראן.

איראן יכולה להביא את הצבא שלה לגבול לבנון-ישראל ולגבול סוריה-ישראל. גם עיראק יכולה לעזור לה, ואולי גם ערב הסעודית תחליט שאם יש הזדמנות ממשית לעזור לפלסטינאים על ידי השמת ישראל היא לא תעמוד מנגד.

איך בדיוק איראן תשלח את הצבא שלה לגבול לבנון-ישראל ולגבול סוריה-ישראל, אם ישראל תשמיד לחלוטין את איראן, סוריה ולבנון תוך זמן קצר בתגובה למתקפה צבאית של כל אחת מהן על העורף הישראלי?

לגבי עיראק וערב הסעודית, אני בטוח שהן לא ישמחו להצטרף למלחמה.

פורסם

אני דיי בטוח שהטיל "יריחו 2" לא יכול כרגע להגיע לאיראן, וגרסא מס'3 עדיין לא מוכנה.

פורסם

אתה חושב שרק בגלל שלארצות ערב אין פצצות אטום יש לנו כזה ייתרון אדיר עליהם? קיים מאזן איימים של נשק לא קונבנציונלי. לנו יש אומנם את האטום שנותן לנו ייתרון אבל לאויב יש גם נשקים לא קונבנציונלים. התקפה כימית או ביולוגית על ישראל תהייה הרסנית באותה מידה כמו התקפה אטומית. יש סיבה לכך שהאטום נחשב כנשק יום הדין ומשמש כנשק הרתעתי בלבד. אף מדינה לא יכולה להרשות לעצמה מלחמה לא קונבנציונלית.

פורסם

במידה ויהיה חשש כבד לביטחונה ולקיומה היא תתקופ עם נשק יום הדין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים