עבור לתוכן

הצתת הדגל בבה"ד 1, אותי זה לא מצחיק...

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527471,00.html

גילוי נאות - את השירות הסדיר סיימתי כסמ"ר. במסגרת שירות המילואים שלי עשיתי קורס קצר יחסית שכלל גם שבוע בבה"ד 1, בסיומו הפכתי רשמית לקציץ (עם תעודה קומפלט) ורשאי לטחון מילואים עד-דלא-ידע.

במהלך השבוע ההוא בבה"ד 1 יצא לי ולשאר חברי הקורס, מילואימניקים שכולם כבר עברו 3 שנות סדיר, כבר עשו כמה וכמה תעסוקות ואימונים, בעלי השכלה גבוה ובני 30 ומעלה, להתקל בנפלאות המפקדה שם. זה כלל כמה זוגות נעליים שנעלמו, כשלים באספקת אוכל לשטח, חוסר יכולת לספק ציוד בסיסי, חדר אוכל שנסגר לפני הזמן והשאיר את הקורס כולו רעב ושק"ם שנפתח ונסגר לפי מצב הרוח של השק"מיסט. המצב הגיע לסף תגרת ידיים בין כמה מחניכי הקורס לאחראי השק"ם (כאמור חברה מבוגרים, חלקם נשואים, שפשוט באו לעשות קורס ולחזור הביתה).

הזלזול של מרבית אנשי המפקדה היה בפירוש בוטה. בלי תודעת שירות, בלי משמעת ובלי טיפת כבוד למערכת שלהזכירכם לא מזמן הקיזה הרבה דם בגבול הצפון וממשיכה להקיז דם בעזה ובגדה.

פורסם

מזעזע. שחייל יהודי ישרוף את דגל הלאום?

בימים של טאיטו קשה לי לראות את זה קורה, אבל זה לא צריך לקרות בשום זמן ובשום מצב.

פורסם

אני לא הייתי עושה מזה עניין, סתם כמה מוחות ציפור לא יותר.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527471,00.html

גילוי נאות - את השירות הסדיר סיימתי כסמ"ר. במסגרת שירות המילואים שלי עשיתי קורס קצר יחסית שכלל גם שבוע בבה"ד 1, בסיומו הפכתי רשמית לקציץ (עם תעודה קומפלט) ורשאי לטחון מילואים עד-דלא-ידע.

במהלך השבוע ההוא בבה"ד 1 יצא לי ולשאר חברי הקורס, מילואימניקים שכולם כבר עברו 3 שנות סדיר, כבר עשו כמה וכמה תעסוקות ואימונים, בעלי השכלה גבוה ובני 30 ומעלה, להתקל בנפלאות המפקדה שם. זה כלל כמה זוגות נעליים שנעלמו, כשלים באספקת אוכל לשטח, חוסר יכולת לספק ציוד בסיסי, חדר אוכל שנסגר לפני הזמן והשאיר את הקורס כולו רעב ושק"ם שנפתח ונסגר לפי מצב הרוח של השק"מיסט. המצב הגיע לסף תגרת ידיים בין כמה מחניכי הקורס לאחראי השק"ם (כאמור חברה מבוגרים, חלקם נשואים, שפשוט באו לעשות קורס ולחזור הביתה).

הזלזול של מרבית אנשי המפקדה היה בפירוש בוטה. בלי תודעת שירות, בלי משמעת ובלי טיפת כבוד למערכת שלהזכירכם לא מזמן הקיזה הרבה דם בגבול הצפון וממשיכה להקיז דם בעזה ובגדה.

אז לך תשרת אתה שם ותתן שירות טוב.

לא שאני מצדיק שריפת דגל הלאום שזו ללא ספק בושה וחרפה

והחייל שעשה את זה צריך לשבת בכלא(הצבאי כמובן).

אבל מה אתה מתחיל לערב את זה שהמפקדה שם שבוזה?

כמו שאמרתי, לך אתה תשרת שם ואז נראה איזה שירות

אתה תתן.

פורסם

מתי זה קרה? הייתי שם לפני שנה, ודווקא הדבר הכי טוב שזכרתי מהבה"ד זה תיקתוק העניינים שלו. אם בכל בסיס צריך להלחלם כמחלקה מול עשרות קורסים אחרים בבה"ד 1 הכל מסודר ומאורגן בגלל ההומוגניות שלו. הטבחים הם טבחים כמו בכל מקום, ועם שאר אנשי המפקדה לא היה לי כ"כ עסק (קצת סיפורים בש"ג ובהחתמה על מ.ק).

בסופו של דבר, בה"ד 1 עם כל השם שלו, זה בסיס כמו כל בסיס, ואם אני לא טועה אפילו מביאים לשם בעיתיים בכוונה כדי שיתחנכו

מזעזע. שחייל יהודי ישרוף את דגל הלאום?

בימים של טאיטו קשה לי לראות את זה קורה, אבל זה לא צריך לקרות בשום זמן ובשום מצב.

טאיטו עדיין שם, חי ובועט

פורסם

מה??? אמרו שהוא פרש לפני שנתיים בערך...

הוא עדיין רנ"ג הבסיס? או סתם מסתובב שם?

פורסם

לדעתי מזעזע, במקום שאמור להיות הלב של הערכים של צה"ל לשרוף את דגל ישראל, לא משנה אם זה איזה בסיס זה.

פורסם

מה??? אמרו שהוא פרש לפני שנתיים בערך...

הוא עדיין רנ"ג הבסיס? או סתם מסתובב שם?

היה רס"ר הבסיס כשסיימתי לפני שנה, והיה הרס"ר כשהפורשה סיים לפני חודשיים.

ממשיך בצעדתו הרובוטית ונביחותיו בטקסים

פורסם

הרס"ר היחידי בצה"ל שאני רוכש כלפיו כבוד.

פורסם
  • מחבר

אז לך תשרת אתה שם ותתן שירות טוב.

לא שאני מצדיק שריפת דגל הלאום שזו ללא ספק בושה וחרפה

והחייל שעשה את זה צריך לשבת בכלא(הצבאי כמובן).

אבל מה אתה מתחיל לערב את זה שהמפקדה שם שבוזה?

כמו שאמרתי, לך אתה תשרת שם ואז נראה איזה שירות

אתה תתן.

כפי שאמרתי, היינו שם קורס של חיילי מילואים, כבר נתנו 3 שנים למדינה ואנחנו נותנים חודש כל שנה, הייתי במקומות טובים והייתי במקומות מחורבנים. אם יש עבודה אז עושים אותה. האמת שלא מעניין אותי מצב השביזות של המפקדה, אולי במילואים הבאים שלי אם חו"ח יהיה לי פצוע באירוע אני לא אטפל בו כמו שצריך כי אני מתגעגע לאישה ולילד? אולי אני פשוט אסגור את המרפאה מתי שבא לי ושכולם יקפצו לי, כי אני שבוז ועייף?!

זה מדהים אותי שהרבה פעמים אני כמילואימניק גם נראה יותר מסודר מהרבה חיילים סדירים סביבי (חולצה מכופתרת במכנסיים, נעליים תקניות, גומיות ואפילו עם נשק נקי). מה לעשות ויש קשר בין משמעת וכבוד למערכת ולערכיה (הדגל לדוגמא), לכן ראיתי צורך לציין את הרמה הירודה של המשמעת והדבקות במשימה (כן, לפתוח את חדר האוכל ולתת שירות זאת משימה) שראיתי בבה"ד 1.

פורסם

מה שחשוב זה הכוונות מאחורי המעשה. ולאור הכוונות אני לא מוצא את המקרה מזעזע באופן מיוחד. כמו שזה היה דגל זה יכל להיות כל דבר אחר, אין פה שום הבעת עמדה כנגד מדינת ישראל או כנגד העם היהודי. אלו אנשים משועממים שלדגל בניהם אין משמעות מיוחדת ולכן הם החליטו לשרוף אותו.

פורסם

צודק, זה באמת לא תקין להצדיק תפקוד לקוי

על ידי שביזות בצבא, כי מי לא שבוז בצבא?

אבל זה גם שילוב של משהו שלא ציינתי שמישהו מלבדי ציין,

החיילים שמגיעים לשם הם גם בד"כ נוטים מאוד לבעיתיות

גם ככה.

לא מצדיק, רק מסביר.

פורסם
  • מחבר

מה שחשוב זה הכוונות מאחורי המעשה. ולאור הכוונות אני לא מוצא את המקרה מזעזע באופן מיוחד. כמו שזה היה דגל זה יכל להיות כל דבר אחר, אין פה שום הבעת עמדה כנגד מדינת ישראל או כנגד העם היהודי. אלו אנשים משועממים שלדגל בניהם אין משמעות מיוחדת ולכן הם החליטו לשרוף אותו.

אם זה באמת כך, זאת בעיה חמורה של המחנכים והמפקדים של אותם חיילים. אנחנו לא יכולים לקחת את העצמאות שלנו ואת הזכות שלנו להניף את הדגל כמובנת מאליה, הרבה אנשים מתו על הדגל הזה, מימי השואה, ההתישבות ומלחמות ישראל.

ד"א, להדגים כמה חשוב הדגל או הסמל של יחידה צבאית ברצוני להזכיר שבלגיון הרומאי אובדן של סמל יחידה גרם לרוב לפירוק אותה יחידה (קוהורט או לגיון שלם), במקרים ביזיוניים במיוחד היו עושים דצימציה של אותה יחידה (הוצאה להורג של כל חייל עשירי ופירוק היחידה). עד סוף המאה ה-19 אובדן דגל בשדה הקרב נחשב למכה מוראלית. פגיעה מודעת בדגל של יחידה הייתה עשויה להחשב למעשה של המרדה, מעשה שעד לפני כמה עשרות שנים העונש עליו היה הוצאה להורג.

הצילום של הנחתים מניפים את הדגל באיבו-ג'ימה הפך למכשיר תעמולתי אדיר בארה"ב וצילום הנפת דגל הדיו באילת סימל את השלמת כיבוש הנגב וסוף מלחמת השיחרור. הצילום של הנפת דגל ברה"מ מעל חורבות הרייכסטאג (שהיה כנראה חצי-מבוים) היה סמל לנפילת הריך השלישי http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b1/Soviet_Reichstag.gif

אני משער שאם יתפסו את הגאון שהצית את הדגל ישלחו אותו לכלא לאיזה חודשיים. אבל אני חושב שאם הוא באמת עשה זאת כי הוא לא מבין את משמעות הדגל, עונש ראוי יותר יהיה לשלוח אותו ואת כל חבריו לסדנת חינוך רצינית.

פורסם

סתם חבורה של חיילים מפונקים ומטומטמים, יש כאלה בכל מקום, בעיקר במפקדות. לי אישית ב3 שנות שירותיי יצא להתקל בלא מעט כאלה, אבל לא ברמה כזו.

מי ששורף את דגל הלאום צריך לקבל עונש חמור וחינוכי. מה הם חשבו לעצמם, שהם חבורה של פלסטינים?

לאן הגענו... :kopfpatsch:

פורסם

דווקא בבה"ד 1? משהותי שם זכור לי שאין כמעט בעיות לוגיסטיות...

אחרי הכל כמה שהטבחים אולי יהיו גרועים הכל מתקתק כי הם מתפעלים צוערים מורעלים,הנהגים שם בקושי צריכים לבצע נסיעות לכן אין בעיות איתם

וגם אין שום לחץ,הכל על מי מנוחות...

מוזר לי שדווקא על בה"ד 1 אתה מעלה תלונות על חוסר משמעת וחוסר תפעול,דווקא אחד הבסיסים המסודרים ביותר. אבל בכל זאת צריך להבין שג'ובניקים מטומטמים ישארו ככה ואין מה לעשות,לא כולם באותה איכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים