עבור לתוכן

התלבטות בקניית מחשב חדש בין שני מפרטים. תקציב מקסימלי: 2700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בקרוב אני כנראה עומד לקנות מחשב חדש. אין לי תקציב אינסופי, אבל אני רוצה מחשב חזק שיחזיק להרבה זמן, מקווה שלא כזה שיהפוך להיות גרוטאה תוך 3 שנים.

כרגע אני מתלבט בין שני מפרטים, ואני אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.

המפרט הראשון הוא:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1045&CatCode=

כאשר אני מתכוון לשדרג את הדיסק הקשיח שלו מ-160GB ל-320GB, ואת כרטיס המסך המשולב שיש בו לכרטיס לא משולב Nvidia GeForce 8600GT 512MB.

המפרט השני הוא:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode=

כאשר אני מתכוון לשדרג את המעבד ל-E8400, ואת הספק שמגיע עם 300W ל-400W לפחות.

המחירים יוצאים די דומים.

השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפייה והורדה של סרטים ומשחקים (כולל צפייה בסרטים ישירות מהאינטרנט) וכמו כן לשחק במשחקים כמו NBA LIVE 2008, COUNTER STRIKE ועוד.

כמו שאמרתי, אני רוצה לקנות מחשב שגם בעוד מספר שנים מהיום ייחשב כמחשב טוב.

שמעתי בעבר, ואני לא ממש יודע את הסיבה, שיש כנראה איזשהי בעיה עם מעבדי 4 ליבות. מהי, אם בכלל? כי האינסטיקנט שלי אומר ש-4 ליבות יהוו בסיס למחשב טוב למשך יותר זמן מ-2 ליבות.

אם כן - איזה מבין המחשבים הנ"ל עדיפים עבורי, ומה דעתכם על המחשבים האלו?

בתודה מראש,

עומר.

פורסם

הגדר תקציב מקסימלי בכותרת - לפני שינעל.

שני המפרטים לא מאוזנים ולא מתאימים לצרכיך.

לכל השימושים מלבד משחקים אתה יכול להסתפק עם מעבד חלש בהרבה - לא יהיה הבדל ביצועים מורגש, לא עכשיו ולא בעוד 8 שנים.

למשחקים ממילא חשוב יותר כרטיס המסך אם כי למשחקים שציינת גם המובנים היום כמו בלוחות 690G או 780G מספקים מעל ומעבר.

שני הכרטיסים שציינת מאוד לא משתלמים ולא נותנים יתרון משמעותי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

תראה, משחקים זה חלק חשוב בעניין הזה לכן אם מעבד חלש בהרבה לא יספיק למשחקים אז זה לא שווה לי.

יש בי גם חשש שאם אני קונה מעבד חלש בהרבה, יקרה מה שקרה עם המחשב הנוכחי שלי (פנטיום 4 1.7GHz), שבהתחלה הוא עבד סבבה אבל עם תוך שנתיים הפך למסורבל, איטי ומעצבן. בכל מקרה, 3 שאלות:

א) איזה מחשב מתוך האתר של אייבורי ( www.ivory.co.il ) אתה חושב שיתאים לי?

ב) בכל מקרה - מבין שני המחשבים שרשמתי כאן, איזה עדיף?

ג) לאילו צרכים למשל, כן מומלץ אחד מהחשבים הנ"ל?

פורסם

1. אם תשים למשל 9600GT עם המעבד שלך המשחקים יטוסו! לא המעבד מגביל אותך במשחקים שציינת.

2. אין להם מפרט מתאים לטעמי - כולם "חולים" באותה בעיה. ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום לגביהם - יש פה דעות לא חיוביות במיוחד לגביהם.

לי אין ניסיון אישי איתם אך המפרטים הנ"ל לא נראים לי וכוללים לרוב מארז/ספק גנריים בלבד.

מצד שני, במחשבים תקציביים באמת (~1000 ש"ח) אין להם מתחרים, אבל אתה מקבל את מה שאתה משלם.

3. השני עדיף אם תשדרג כרטיס מסך ל-HD3650 לפחות, תישאר עם ה-E8200 ותיקח מארז/ספק נורמאליים.

4. שני המפרטים לא מאוזנים כלל - מתאימים למי שצריך כוח עיבוד גבוה (פוטושופ/סימולציות) ללא משחקים.

פורסם
  • מחבר

שתי שאלות:

א) למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלשני המחשבים יש מפרט לא מאוזן?

ב) על איזה מעבד אתה ממליץ לי?

פורסם

1. מפרט למשחקים כבדים עם דגש על כרטיס מסך על חשבון המעבד:

מעבד:

INTEL PENTIUM S775 2.0GHz(E2180) 800MHz/FSB 1MB - BOX ¤377

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤373

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 HDMI - RETAIL ¤797

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ¤234

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S203B x20 SATA BLACK ¤154

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤258

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤412

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤124

מחיר סופי: ¤2729

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

2. מפרט למשחקים בינוניים עם דגש על מעבד עם כרטיס מסך מובנה חזק (קרא פה: http://tinyurl.com/225473 לגבי המובנה):

מעבד:

AMD PHENOM 9500 - BOX ¤996

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤462

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ¤234

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S203B x20 SATA BLACK ¤154

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤258

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤412

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤56

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤124

מחיר סופי: ¤2696

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* הראשון מומלץ אם גיימינג כבד בראש מעייניך - המעבד חלש משמעותית אך לגיימינג מה שקובע זה כרטיס המסך המעולה ולשאר השימושים ה-E2180 יספיק מעל ומעבר.

* השני מומלץ אם אתה משחק CS ו-NBA שממש לא נחשבים כבדים והכרטיס המובנה בלוח שנתתי חזק מעל ומעבר בשבילם ומסוגל להריץ גם משחקים כבדים בהרבה (קרא בלינק שנתתי). ב"תמורה" קיבלת פנום מרובע ליבה חזק בהרבה אבל כפי שציינתי - אין לך ממש צורך בו ואתה יכול לרדת חופשי ל-BE2350 למשל ולקחת HDD גדול יותר ... תמיד תוכל להוסיף בהמשך כרטיס מסך נפרד אם תתחיל לשחק משחקים כבדים יותר ואם תקנה HD3450 תוכל לנצל אותו יחד אם המובנה cמה שנקרא בלינק "Hybrid Graphics"

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים