עבור לתוכן

קירור ללוח בעייתי וייחודי K7SOM+

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם K7SOM+ של ECS והמאורר של המעבד עושה רעש מחריד. הוא מסתובב ב 5400 סל"ד ועדיין המעבד ב50+ מעלות.

יש לציין שיש שם מעבד דורון מובנה ולכן אני לא יודע איזה גוף קירור יתאים לו.

יש מה לעשות בעניין הרעש?

איזה גופי קירור יותר נורמלים אפשר לשים שם?

במידה ואין אפשרות להחליף גוף קירור איזה מאוורר שקט אפשר לשים במקומו?

פורסם

יש שני סוגי חיבור של המעבד בלוחות מהסוג הזה (זבל, למען הסר ספק...), אחד שהמעבד יושב בתושבת 462 או SOCKET A רגילה והשני שהמעבד מולחם ללוח. במקרה הראשון, כל קרור לסוקט A יתאים, במקרה השני, צבע בכחול וזרוק לים (מתאים גם למקרה הראשון).

אתה יכול לשמן את המאורר של המעבד, אבל כעקרון הוא מאוד רועש בכדי לכפר על גוף קרור קטן מאוד ולא יעיל בכלל.

באופן כללי לא מומלץ אפילו לשים 10 אגורות על המחשב המדובר, למען הסר ספק.

פורסם
  • מחבר

למען הדיון מדובר בסוג השני, המולחם.

אני כלכך לא מסכים עם מה שאתה אומר.

המחשב נקנה לזוג זקנים שצריכים אופיס ואינטרנט לפני כ5 שנים בערך. בזמנו העלות תועלת שלו הייתה דבר שאין שני לה ובינתיים עד היום

אין לי שום תלונות על הלוח. המחשב עובד מהר וטוב ללא כל בעיות. סתם בשביל הפרופורציה בזמנו הלוח והמעבד עלו 500-600 ש"ח ולא היה שום

צירוף אחר של לוח ומעבד שהתקרב אליו במחיר.

ולעניינינו. אין שום גוף קירור שאפשר להתקין שם?

אני מאמין שאם אני אפרק את הגוף קירור ואחליף למשחה נורמלית זה יוריד איזה 10-20 מעלות אבל זה לא יפתור את בעיית הרעש של המאוורר הרועש.

פורסם

תנקה את הHS.

פורסם
  • מחבר

הוא נקי ומבריק. בשישי האחרון כל המחשב עבר נקיון עם קומפרסור אויר. אין שם טיפת אבק.

פורסם

המאורר שם מרעיש מהיום הראשון בגלל הגודל והסל"ד שלו, אז מה קרה שפתאום זה מפריע? אם זה רעש חריג אז כבר עניתי לך, תפרק ותשמן אותו או לחלופין תחילף אותו באחד אחר.

לגבי הדעה שלך, אתה מסתכל על טווח די מצומצם, אצלי עוברים אלפי מחשבים ותאמין לי, הקומבניציה הזו משתווה לבקטריות של המיץ של הזבל מבחינת איכות ומהירות. מספיקה הרמאות הקטנה בשמות המפגרים שעוד הביוס מראה (PRO 2000+, PRO 3200 בלה בלה) בכדי להבין שזה מוצר זול עם כל מה שזה אומר.

אין שום דרך להחליף את הקרור אלא אם תהנדס משהו לצלעות קרור רגילות שיוכלו להתפס בעזרת הברגים ללוח (במקום התפסנים הרגילים של הסוקט) או להחליף מאורר וזהו.

פורסם

אם הבן אדם אומר שהמחשב מספיק לצרכים של הסבא והסבתא שלו , אני לא חושב שזה מקומו של אחראי פורום כלשהו להחליט מה מספיק לו ומה לא .

ולעניינך , קנה כל גוף קירור אשר יתאים לתושבת 462 , רצוי שהמבנה שלו יהיה כמה שיותר חופף / דומה למקורי שיש על הלוח הזה .

פרק את הגוף המקורי החוצה , קח את הברזל עם ההברגה שיש בתוכו , תעביר אותו פיזית לגוף הקירור החדש , ותחזיר אותו אל הלוח .

פורסם

יאבל, אני לא אחראי פורום :silly: והוא לא אמר שזה של סבא וסבתא שלו, הוא אמר זוג זקנים. לא דיברתי על אם זה מספיק לצרכים שלו או לא, דיברתי על איכות המוצר... זו לא החלטה שלי מה לשים אצל זוג מבוגרים, זה לא נוגע לי וזה גם לא ממש מעניין אותי.

לגבי הקליפס, האמת שאני כבר לא זוכר כ"כ אם הRETAINER שמחזיק את הצלעות ומתחבר ללוח הוא חלק שלא מתפרק בפתרון המדובר או שכן...

פורסם

הוא מתפרק מהגוף קירור , לצערי אני זוכר את לוחות הכוסומו והכוסעאמו יותר מדי טוב .

הכוסומו היה בלי חריץ הרחבה לAGP , הכוסעאמו עם AGP .

לוחות ארורים של ECS ...

פורסם
:lol: :lol: :lol:
פורסם
  • מחבר

היום החלפתי את המשחה ל MX-1 ושימנתי את המאוורר.

התוצאה, 10 מעלות פחות אבל אולי זה קשור לזה שיותר קר היום (מקום הררי וקר) אבל הסל"ד נשאר אותו הדבר.

איזה גוף קירור זול ושקט מומלץ? כנראה שאין מנוס מהחלפה.

פורסם

בדוק בביוס, אולי יש אפשרות לשלוט על המאוורר.

פורסם

עד כמה שזכור לי לא ניתן לשלוט על המאוורר. גם לי יצא להיתקל בכמה לוחות כאלו. :kopfpatsch:

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה באמת לקנות גוף קירור של סוקט A ולנסות לקמבן שהוא יתאים לקליפס המפוברק שיש על הלוחות המטומטמים האלו

פורסם

עד כמה שזכור לי לא ניתן לשלוט על המאוורר. גם לי יצא להיתקל בכמה לוחות כאלו. :kopfpatsch:

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה באמת לקנות גוף קירור של סוקט A ולנסות לקמבן שהוא יתאים לקליפס המפוברק שיש על הלוחות המטומטמים האלו

קניתי מחשב כזה לפני ארבע וחצי שנים ושהמאוורר הלך, ניסיתי לקמבן מאוורר, וזה לא הצליח במיוחד, והלוח נזרק לפח.

איך עבדו עלי עם ה 2000+ שלהם...

פורסם
  • מחבר

אני אחדד את השאלה.

איזה גוף קירור שקט וזול יש לסוקט A?

ובנוגע ללוח אני יודע שהוא לא לוח עילית אבל הוא עושה את העבודה ועושה אותה מצויין.

בחמש שנים הוא לא עשה בעיה אחת! וכרגע הוא נמצא שם והוא מרעיש ואין לי שום כוונה להשקיע במחשב חדש רק בגלל שזה לוח דפוק.

מחשב חדש כי צריך להחליף שם הכל אם משדרגים.

כנראה יש לי פטיש מסויים ללוחות ALL-IN-ONE כי מונח פה לידי MAC MINI שגם הוא יכול להיות קצת בעייתי בדיוק באותם נושאים.

רעש, אי יכולת לשרג, הכל מובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים