עבור לתוכן

עזרה|מתחיל בOC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי מעבד+לוח אם+זכרונות חדשים ורציתי לעשות להם OC.

המעבד הוא Intel Q6600 2.4, הלוח אם הוא Gigabyte GA-P35C-DS3R, זכרונות של Corsair 667MHz 4GB.

קראתי את המדריך באתר ולא ממש הצלחתי להבין איפה נמצאים כמה פונקצויות שצריך לבטל/להפעיל. בנוסף, אני לא יודע איך אני עושה שהיחס של fsb:dram יהיה 1:1. הצלחתי לעשות OC כך שהמהירות תיהיה 2.7 (300X9) ללא הוספת מתח והמערכת יציבה. כשניסיתי להעלות עוד (אני רוצה להגיע ל335X9) אז הביוס שיחזר את עצמו. אני אישית חושב שזה קשור לזכרונות אבל אני לא בטוח. לכן הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה בOC הזה כדי שאני אצליח להגיע למהירות שאני רוצה.

בתודה מראש, שניר. =]

פורסם

תעלה את המתחים טיפה של המעבד ושל הFSB אם יש אפשרות כזאת

ולא לקפוץ ישר ב30 תקפוץ כל פעם ב5 ותבדוק יציבות מערכת זה יותר בטוח ויותר טוב

פורסם

פשוט קבע את ה FSB על 335

PCI-E על 100

זכרונות על 1:1

את המתח תקבע על מקור (ז"א לא להשאיר אותו על AUTO)

פורסם
  • מחבר

הצלחתי סוף סוף להעלות את התדר ל-3GHz עם OC מזערי לזכרונות, המערכת יציבה מאוד{הרצתי בדיקה בS&M של 3 וחצי שעות} אבל אני נתקל בבעיה כשאני מנסה להריץ Super Pi אז הוא נתקע. מישהו יודע למה זה?!{אני משתמש בVista}

פורסם

התוכנה נתקעת או המחשב עצמו?

פורסם

לא נראה לי זכרונות כאלה יגבילו אותך...

אבל כמו שאמרו לך תעשה את זה בקפיצות קטנות..

פורסם
  • מחבר

רק התוכנה נתקעת. אבל גם זה לא תמיד. נגיד שאני מפעיל את התוכנה ואומר לה ישר לחשב 1M אז היא נתקעת אבל אם אני עושה את זה בהדרגה, נגיד קודם כל 256K, 512K ורק אז 1M אז זה עובד.

פורסם

גם לי קרה שהיא נתקעה לא פעם...פשוט תנסה שוב מהתחלה עד שתעבוד

ליתר ביטחון הייתי מציע לך להריץ PRIME95 בלילה כדי לראות שהמערכת באמת יציבה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה את זה, תודה.

{איך אני יודע אם המערכת יציבה או לא יציבה? עולה הודעת שגיאה? נתקע המחשב? מה קורה??}

פורסם

אם אחת הליבות תקרוס, אז האייקון הירוק שיש בחלון שלה יהפוך לאדום, שזה אומר שצריך לתת עוד קצת מתח למעבד (למרות ש Q6600 בדרך כלל מתייצב על 3GHZ עם מתח מקור)

פורסם

המחשב יתקע/ הודעת שגיאה בתוכנה/ מסך כחול/ המחשב יעשה ריסט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עשיתי בדיקה והמחשב יציב. אני חושב שבינתיים אני אשאר על התדר הזה ואולי בעתיד אני אעלה עוד. =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים