עבור לתוכן

בעיית חימום חמורה בכרטיס מסך (120 מעלות). מה עלי לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני חדש פה ולכן אני לא מש יודע אם מותר לשאול כאן את השאלה, אז מצטער אם זה לא צריך להיות כאן.

קניתי לפני חודש בערך כרטיס מסך מסוג: saphire x1950pro 512mb.

הכרטיס פשוט עננק והכל עובד טוב, אבל, כשהתקנתי את הגירסה האחרונה של ATITOOL (גירסה 0.26) ועשיתי show 3d view כדי לבדוק כמה הוא מתחמם אז ראיתי שהמעלות של ה-GPU עלו בבת אחת כמעט ל70 מעלות ומשם זה מטפס לעבר ה-90 מעלות. אז עשיתי שהמאוורר ירוץ יותר מהר (שיניתי דרך התוכנה את ההגדרות של סיבוב המאורר)ץ בקיצור הצלחתי שהוא לא יעבור את ה75 מעלות.

הבעיה שלי היא כזאת:

כשאני מראה את הקובייה הזו בATITOOL פתחתי את הEVEREST והסתכלתי בסנסורים. יש שם משהו שנקרא Gpu VRM. ראיתי שבמנוחה זה עומד על 60 מעלות בערך אבל כשאני מריץ את הקוביה המעלות עולות מהר מאוד (שנייה בערך) ל95 ויותר והוא מגיע לי ל126-130 מעלות. זה היה ככה גם כשהיה ממש קר בחדר וגם ניסיתי עם מארז פתוח. יש לי 3 מאווררים במחשב (2 מוציאים ו1 מכניס אוויר למארז) כך שלא נראה לי שזו בעיה באוורור המארז.

רציתי לדעת אם יש איזושהי דרך לקרר את הכרטיס הזה ומה זה בכלל VRM?

יש לכרטיס קירור סטוק של ספיר, הכרטיס בחיבור AGP ולא PCIE, (אם זה עוזר יש לי מחשב p4 2.8ht, לוח אם msi pt880 neo-sr, 1GB dual ddr400

אשמח לדעת פתרונות לבעיה או הסברים

נ.ב.

צירפתי תמונה של האוורסט עם הATITOOL. אני נוטה להאמין לחיישנים בכרטיס לא נראה לי שהחיישנים מקולקלים כי זה משתנה בהתאם למאמצים של הכרטיס.

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

VRM - זה הזכרון של כרטיס.

והבעיה שלך היא פשוטה, הקירור במארז לא מספיק טוב.

ה-3 מאווררים שלך כנראה מחברת ג'נרי, ולא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.

בכל מקרה, תכבה את המחשב, ותנסה ניקיון יסודי עם אוויר דחוס ( 20 שקל בכל חנות )

גם את המאווררים תפרק, תנקה אותם, ותחזיר.

תפתח את הכרטיס מסך (2 ברגים בדיוק) ותנקה אותו טוב-טוב.

אחר כך, תפעיל את כל הסיפור הזה מחשב, ותראה איך הכל מתקתק.

במקרה שלא, אתה יכול לקנות עוד מאווררים אחרים, מחברה מוכרת ואיכותית. (אם יש לך מקום - להוסיף\להזיז)

אגב, בחום כל-כך גבוה אתה מקצר משמעותית את חיי כרטיס מסך שלך - וחבל.

מאוורר לכרטיס מסך עולה באזור ה-100 ש"ח. שיעשה את העבודה בצורה מושלם.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את המארז ועשיתי פתחי איוורור כמו שבמדריך ושימנתי עכשיו את המאווררים ואני אפילו מחליף לכרטיס מסך את המשחה הטרמית (יש כאלה דברים מסיליקון על כמה ג'וקים שמסביב למעבד, זה יותר טוב ממשחה טרמית?) ועדיין זה נשאר. יש מה לעשות?

איך שהבנתי מויקיפדיה זה ראשי תיבות של voltage regulator module וזה מה שמספק למעבד את החשמל. אני עדיין לא יודע איפה הרכיב הזה נמצא ולמה לעזאזל הוא מתחמם לי הרבה יותר מבHD2900XT שלוקח מלא חשמל (שלי בערך 230 וואט לפי האינטרנט).

בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה לעשות וזה כרטיס חדש אני לא רוצה שישרף לי

תודה רבה רבה

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את כל מה שאמרת וזה עדין לא עוזר. עשיתי הכל לפי המדריכים שבאתר.

חשבתי אולי לקנות קירור לכרטיס משהו ב175 שקל אבל זה לא קשור לכאן אז אני ישאל שם

תודה בכל זאת.

אולי יש עוד מישהו עם בעיה כמוני? יכול להיות שהכרטיס שלי פגום? (הוא עובד מצויין אבל אולי...)

אשמח לקבל תגובות ותשובות לשאלות

תודה

פורסם

קירור איכותי יכול לפתור את בעיית החימום, אבל יבטל את האחריות על הכרטיס.

איזה מארז יש לך? אם הוא ג'נרי ו\או קטן יכול להיות שהוא הגורם, כי יש בו סרקולציה דפוקה. מיקום המארז גם יכול להשפיע. אם הוא בתוך "כוך" או צמוד למשהו שחוסם את פתחי האוורור שלו מקם אותו באיזור מאוורר יותר.

כמובן שאם הכרטיס פגום, לא משנה מה שתעשה, הבעייה תשאר. אם הוא עובד כמו שצריך, כנראה שהוא לא פגום.

פורסם

אחריות אני חושב שהוא כבר איבד כשהוא פירק ומרך משחה תרמית וכל זה...

אז לך על קירור רציני יותר.. =)

אולי הטמפ' יאפשרו לך גם OC קטן... :xyxthumbs:

פורסם

פאק 120 מעלות..

אתה יכול לטגן על הכרטיס או להרתיח עליו מים!

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה

החברה של המערז לא ידועה לי כי זה סתם מארז (מארז מידי שהיה כתוב עליו אייבורי) אבל אין שום דבר שמפריד לפתחי האיוורור. המחשב על הריצפה ואין מסביבו שום דבר. הסירקולציה של האויר טובה (עשיתי לפי המדריכים) והבעיה של החימום קוראת גם כאשר המארז פתוח.

האם יכול להיות שהמצב הזה קורה בגלל שהכרטיס לוקח הרבה חשמל והווסט מתח (VRM) צריך להעביר לליבה הרבה הספק? יש למישהו מושג איפה בכלל נמצא השבב הזה? אולי החיישן טמפרטורה שלו מקולקל ויראה 50 מעלות או 60 מעלות גם כשהטמפרטורה 20 מעלות (התכוונתי האם יכול להיות שהחיישן הזה מוסיף לטמפרטורה עוד 35 מעלות סתם כבעיית חישוב ויראה בטמפרטורה אפס 35 מעלות?)

תודה

נ.ב.

אי אפשר לטגן עליו ביצה או צ'יפס כי אין מקום במארז ואני בכלל לא יודע איפה נמצא הרכיב שמתחמם כלכך.

(אולי אם היה לי קירור מים הייתי מכין קפה, אבל זה כבר משהו אחר...)

פורסם

אתה יכול לנסות להשתמש בFAN CARD שיעזור לקרר את הכרטיס או במאורר שיוציא אויר ישירות על הVRM

בגרסא שלך יש קרור נפרד על הVRM (צלעות קרור) ?

פורסם
  • מחבר

לא יודע איפה נמצא הVRM

אבל ראיתי שבכרטיסיש את המאוורר שמזרים אוויר קודם לצלעות קירור של המעבד והזכרונות שמסביבו והאויר שיוצא מהצד השני של הצלעות (לאחר שהוא כבר חם) עובר לעוד צלעות קירור מאלומיניום הרבה יותר עבות (יש גם פחות צלעות) יכול להיות שזה ה-VRM?

בכל אופן שמתי מאוורר ממש מול הצלעות האלה באותו זמן שהמחשב עובד עם התוכנות ולא ירדה אפילו מעלה אחת

זה גם לא היה כלכך חם - לפחות לא נראה לי שזה עבר את ה-100 מעלות כי הצלחתי לגעת בו.

פורסם

תנסה לארגן תמונה או שתמצא תמונה בגוגל של הכרטיס הספציפי שלך. כל המודלים שאני ראיתי מהסוג הזה של SAPPHIRE היו ללא HS על הVRM.

פורסם

תשמע, 50 מעלות זה יהיה לך חם ביד, 70 מעלות אני בספק שתוכל לגעת בזה יותר מחלקיק שניה, וסביר שתקבל כוויה, 120 מעלות זה הרבה מאוד, אני מנחש שאם תיגע בכרטיס בכל מיני מקומות אתה תרגיש שזה הופך לנורא חם עוד לפני שתיגע ברכיב עצמו שנמצא ב120 מעלות... אם אתה רואה שנגעת בכל הכרטיס, בכל שבב ובכולם הצלחת לגעת בלי לקבל כוויה אז החיישן דפוק.. :P

עניין של סדר עדיפויות, יד, או כרטיס מסך... =\

פורסם
  • מחבר

הנה התמונות

תודה

דרך אגב ראיתי שיש שם שתי ג'וקים מסביב לצלעות קירור הכסופות העבות שהצבע של הפלסטיק שלהם לא שחור אלא אפור - כאילו שעבר בהם חום גבוה מאוד אז שמתי עליהם משחה טרמית ועל אחד מהם (הגדול יותר) שמתי בנוסף למשחה גם כרית (או איך שלא תיקראו למרובע הזה) מסיליקון כזאת. זה טוב או לא משנה?

ושוב תודה.

התמונה האחרונה לא של הכרטיס שלי אבל זה אותו דבר רק הזרועות קירור שונות

[attachment deleted by admin]

פורסם

תגיד זה רק אני או שהצלעות קירור של המעבד מפוצצות באבק ? או שזה פשוט ימא ככה בתמונה?

תבדוק אם הקירור של הכרטיס רופף ואם המאוורר מסתובב

שמת משחה טרמית על הצלעות עצמם ?

פורסם
  • מחבר

תגיד זה רק אני או שהצלעות קירור של המעבד מפוצצות באבק ? או שזה פשוט ימא ככה בתמונה?

תבדוק אם הקירור של הכרטיס רופף ואם המאוורר מסתובב

שמת משחה טרמית על הצלעות עצמם ?

אם עדיין לא קלטת אני כבר ניקיתי את הצלעות קירור לפני יומיים אז הם לא מפוצצות באבק, נוצר כל הזמן אבק באוורר הדפוק הזה של הקירור המסריח הזה שהם מביאים עם הכרטיס ואי אפשר לפרק את הכרטיס כל יום כדי לנקות אותו. האבק הזה לא מפריע בכלל כי זה לא הרבה אבק, אני פשוט לא יודע איפה נמצא ה-VRM והעלתי תמונות כדי שורטיגוX יסמן לי איפה הVRM ולא כדי שתשאל שאלות מטופשות שכבר עניתי עליהם מקודם, אם לא הבנת עדיין הכרטיס הזה חדש מלפני חודש וכבר החלפתי לו משחה טרמית.

דרך אגב - מאוורר זה עדיין לא צלעות קירור. :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים