עבור לתוכן

קולורימטר ל 2690Wuxi - האם כדאי? איזה מומלץ?

Featured Replies

פורסם

אני חייב לציין ש 2690Wuxi הוא מסך חביב למדי ( בלשון המעטה )

הבנתי שאיכות התמונה משתפרת לאין ערוך אם עושים קליברציה באמצעות חומרה( קולורימטר )

השאלה שלי : במה מומלץ להשתמש על מנת לכייל את ה LUT הפנימי שלו ? האם אפשר להשיג בארץ? האם הכיול יהיה טוב עבור ה WIDE GAMUT שלו?

האם אפשר לשאול קולורימטר כזה ממישהו?

רב תודות

פורסם

אם אתה באמת צריך כיול כזה (לשימושי קדם דפוס וכד') כדאי שתרכוש אחד כי המסכים נוטים לצאת מכיול כל כמה חודשים.

לגבי איזה מכייל כדאי לרכוש תחפש פוסט של ארז (bagheera) בנושא.

פורסם

mac4free, ערוך את כותרת הדיון ככה שתכיל את השאלה שלך.

פורסם

בדיוק פתחתי על זה דיון גם כן!

מישהו יכול להביא עוד מידע ולהביא לינק לנושא הזה?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

Holy...

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה... הוא מסך מדהים - אבל עדיין לא מושלם ...

פורסם

לא ניתן לכייל חומרתית(כיול פנימי של טבלאות LUT) אף אחד מהמסכים של NEC מלבד דגמי ה SpectreView.

אלה יקרים בערך ב 50% מהדגמים הרגילים למרות שההבדל היחידי בינם לבין הרגילים הוא תוכנתי בקושחה של המסך.

למרות זאת אם המסך איכותי מאוד בכל מקרה לא יזיק כיול קטן ובמקרה הזה רוב המכשירים הרציניים שמחירם מעל 300 דולר יתאימו.

פורסם

לא ניתן לכייל חומרתית(כיול פנימי של טבלאות LUT) אף אחד מהמסכים של NEC מלבד דגמי ה SpectreView.

אלה יקרים בערך ב 50% מהדגמים הרגילים למרות שההבדל היחידי בינם לבין הרגילים הוא תוכנתי בקושחה של המסך.

למרות זאת אם המסך איכותי מאוד בכל מקרה לא יזיק כיול קטן ובמקרה הזה רוב המכשירים הרציניים שמחירם מעל 300 דולר יתאימו.

אז לא הבנתי, מה כן ניתן לבצע על המסך הזה כדי להשיג איכות תמונה טובה יותר ומכויילת? והאם חייבים לכייל אותו באמצעות חומרה יעודית לכך? אי אפשר רק בעזרת תוכנה?

פורסם

זהו שאפשר לכייל את המסך שלך רק בתוכנה(טבלאות בכרטיס מסך), זה פחות טוב מכיול חומרתי

שאינו מושפע מטבלאות LUT של כרטיס מסך ואינו מאבד גוונים.

רק מסכים מאוד יקרים תומכים בכיול חומרתי אמיתי והמסך שלך הוא לא אחד מהם.

זה ל אומר כאמור שלא תקבל שיפור מכיול תוכנתי, בנוסף לעיתים בכדי להגיע לנק' לבנה מסוימת או בכדי לכייל תיבת צפיה

אתה תאלץ לרכוש מכייל נורמלי.

בשורה התחתונה הכל תלוי בשימושים, אם אתה מכין לדפוס ועורך תמונות תקבל שיפור משימוש במכייל, אם אתה בקושי או

לא עוסק בדברים האלה אני הייתי נמנע מההוצאה המיותרת.

פורסם
  • מחבר

ארז , אתה בטוח?

ממה שאני הבנתי LUT של 12 ביט קיים בכל גרסה של 2690 , אבל ,ניתן לכייל אותו אך ורק באמצעות תוכנת SPECTRAVIEW של NEC שעולה קרוב ל 200 דולר ( ללא קולורימטר כלול) . ממה שראיתי SPECTRAVIEW יכולה לעבוד עם מספר קולורימטרים ולא כופה עליך שימוש באחד מהם.

הגירסאות היקרות יותר של 2690 כוללות , בנוסף לאותו מסך בדיוק , את התוכנה הנ"ל , קולורימטר שהותאם לדרישות NEC , ו סוג של HOOD שמורכב על המסך ואמור לשפר את איכות התמונה ( פחות השתקפויות , יותר קונטרסט וכו' )

יתכן שאני טועה - בכל מקרה אשמח לתגובתך המקצועית.

בהקשר לשאלה המקורית שלי - הבנתי שלמטרות כיול אני זקוק לקולורימטר שלא מודד בהתאם ל sRGB ( ואז מעוות את הכיול ל 2690 שהוא WIDE GAMUT מבחינת מרחב צבעים ). אני מחפש את הזול ביותר שאני יכול להשיג ( עניין של תקציב). יש המלצות?

תודה מראש!

פורסם

1. למסך אכן יש טבלאות 12bit, רק בגירסאת ה SpectraView שלו ניתן בכלל לכייל אותן בעזרת תוכנת ה SpectraView.

אם תנסה לכייל את ה 2690 שאינו מגירסת SpectraView עם תוכנת ה SpectraView תקבל הודעת שגיאה שהמסך שלך לא נתמך.

ההבדל בין המסכים הוא כאמור שינוי קל בקשוחה של המסך שמדווח לתוכנה שאכן שילמת על המסך שלך הרבה יותר. :P

2. מה שתיארת אכן נכון, מלבד מסך זהה לשלך גירסת ה SpectraView מגיעה עם מספר תוספות חיצוניות ורישיון לתוכנת ה SpectraView.

3. את המכייל לא מעניין מרחב הצבעים של המסך שלך, מה שקובע לאיזה מרחב תוכל לכייל היא תוכנת הכיול שמשתמשת בנתונים מהמכייל,

כיום יש מספר מועט יחסית של תוכנות שאכן תומכות בכיול למרחב רחב ורובם עובדות רק על MAC OSX.

פורסם
  • מחבר

רב תודות!

אני שמח ללמוד דברים חדישים כל יום :)

פורסם

בצורבי DVD מסוימים, אפשר לשים קושחה של צורב אחר מאותה החברה, ומכיוון שהשניים זהים חומרתית הצורב הנחות הופך לדגם יקר יותר עם כל הפיצ'רים שחסומים בגרסה הזולה יותר. יותר מזה, יש חברות שמייצרות צורבי DVD עבור חברות אחרות, והאחרות חוסמות פיצ'רים מסוימים, ואז מוכרות אותם עם מדבקה שלהם, ככה שעם צריבת הקושחה הנכונה הצורב יחזור לדוגמה להיות PIONEER למרות שעד עכשיו הוא היה של .ASUS

האם אפשרי לעשות את זה עם המסכים של NEC?

פורסם

לא חושב שאפשרי הקטע עם עדכון FIRMWARE למסך.

אבל אשמח לדעת אחרת כמובן.

פורסם

לא ניתן לעדכן את הקושחה של המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים