עבור לתוכן

שאלה | האם יש דרך להפעיל תוכנות מבוססות 32BIT על 64BIT ?

Featured Replies

פורסם

השאלה היא כנ"ל .

כי אני כל הזמן מוריד תוכנות והן לא עובדות כל מערכת ההפעלה של 64BIT !!

והבעיה הגדולה ביותר אצלי היא שהזכרון הפנימי של המחשב הוא 4 גיגה וזה קצת בעייתי כי אני לא מוותר על 500 מיגה סתם . אתם יודעים כי ה32BIT לצערי לא תומך ביותר מ 3.5 גיגה .

אז מה הפיתרון !!! אלוהים אדירים אני אתפוצץ אם לא אמצא פתרון לזה !!!

תודה לעוזרים .

פורסם

32BIT לא עובדות לך? לי כול תוכנה שהרצתי עבדה לי, ללא בעייה בכלל,

אני לא מבין, המערכת שלך מעודכנת (יש מצב ש-SP1 לוויסטה יעזור לך),

באמת שלא נתקלתי בבעיות תאימות רבות עם וויסטה.

פורסם

זה הבעיה של 64ביט... כמות התוכנות המותאמות אליה נמוך משל ה32ביט.. נסה למצוא גרסאות 64ביט לאותן תוכנות, זה הפתרון היחיד.

פורסם

תתן דוגמא לתוכנות שלא רצות לך על 64 ביט...

פורסם

הקטע שמערכת 64BIT כן תומכת בתוכנות 32BIT, ברור שיש אחוז של תוכנות 32BIT שיעשו בעיות, אבל הרוב אמורות לפעול.

פורסם

זה חדש ...

בכל אופן הבעיה יכולה להיות גישה ל IO שדורשת דריוורים ...שיכול להיות שהם עושים בעיות

אבל אם תציין תוכנה של 32 שעושה בעיות ...אני יבדוק לך את זה ...

התמיכה של 32 BIT למחשב של 64 BIT היא מלאה לפחות מכיוון של המעבד ...

פורסם

הרבה מידע שגוי נכתב באשכול הזה.

לכל המעבדים שתומכים ב64bit יש תמיכה ב32bit, לכן אתה יכול להפעיל מערכות הפעלה שנכתבו ב32bit על המעבד שלך.

לא כל מערכות ההפעלה שנכתבו ב64bit תומכות ביישומי 32bit.

Windows Vista x64 / Windows XP x64 וגרסאות הServer x64 של מיקרוסופט תומכות בהפעלת יישומי 32bit במערכות הפעלה 64bit.

יכולת התמיכה של windows x64 טמונה בשכבת התאימות WoW64. שכבת תאימות זו פועלת במקביל לתת-המערכת של ה64bit

וממירה פקודות 64bit ל32bit ובכך מאפשר פעולה של כמעט כל תוכנת 32bit שאיי פעם נכתבה. צירפתי המחשה גרפית.

שכבת התאימות איננה תומכת ב:

- דרייברים ותוכנות השתמשות בדרייברים מותאמים אישית: דרייברים פועלים ישירות מול הליבה של המערכת, ולכן יש צורך בדרייבר 64bit.

לכן, גם תוכנות 32bit בעלות דרייברים מותאמים אישית, אינן יכולות לפעול בסביבת ה64bit.

בין התוכנות הללו יש את האנטיוירוסים (שמשתמש בדרייברים מותאמים אישית - רמת הקרנל, בכדי שהמוצר יהיה הכי מוגן ואפקטיבי)

או תוכנות לאיחוי ההרדיסק, גיבוי ההרדיסק וכו'.

- תוכנות 16bit אינן נתמכות יותר בwindows x64, וכך גם תוכנות MS-DOS

- הרחבות (Explorer Extensions): תוכנות המשתמשות בהרחבות כשלוחצים כפתור ימני.

דוגמא קלאסית זה WinRAR שמוסיף הרחבות שמתקשרות עם התוכנה ומחלצות/יוצרות קבצים מכווצים.

הסיבה לכך שההרחבות הנ"ל אינן פועלות בx64 היא שהתוכנות מנסות לקרוא לקבצי dll שכתובים ב64bit,

אך אינן מצליחות לתקשר איתם בגלל שהתוכנה עצמה כתובה ב32bit. הדבר לא משפיע על התפקוד השוטף של התוכנה אלא רק על ההרחבות.

ד"א, רוב התוכנות שאני מכיר עובדות מעולה, WinRAR לדוגמא, עדיין כתובה ב32bit אבל עשו לה את השינויים ההכרחיים בכדי שההרחבות יעבדו.

כך גם עם Kaspersky AntiVirus. לעומת זאת, נוד32 דורש גרסא מיוחדת של 64bit או Daemon Tools פועל בWindows x64 אבל ההרחבות שלו אינן פועלות.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים