עבור לתוכן

עשיתי בוחן והמורה פסלה, איך דבר כזה קורה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה שבועות עשיתי בוחן בספרות כדי לשפר את ציון המבחן הקודם (כי אני דיי גרוע במקצוע).

אני עצמי עשיתי אותו לבד בכיתה, שום תלמיד לא עשה את אותו בוחן ולא עשה בכלל איזה בוחן או מבחן.

יישבתי לבד בשולחן מול המורה, ממש מטווח 0 וכתבתי.

כשבאתי לפני כמה ימים לקבל את הבוחן עם הציון המורה אומרת לי ככה:

"כפיר, הניסוח שלך שונה מאוד, הכתיבה ממש לא דומה לכתיבה שלך..." וכו' וכו'....

היא בעצם מרמזת לי שהעתקתי ממישהו/ממשהו.

ותאמת? אני לא העתקתי בכלל, פשוט לא מילה אחת! ואפילו אם הייתי רוצה להעתיק לא הייתי יכול כי אף אחד לא עשה בוחן אלא רק אני וגם יישבתי מול המורה בשולחן נפרד.

ייצאתי בהלם מהכיתה, ממש הייתי מבולבל למה היא אומרת לי את זה.

החלטתי שאני יוצא לחפש את המחנכת ולדרוש ממנה הסברים וכו'... אמרתי לה שתדבר עם המורה.

אחרי יומיים של ריצה לדעת מה קורה ולמה היא מרמזת לי כל מיני דברים, פגשתי את המחנכת והיא אמרה לי:"כפיר, המורה XXXX לספרות טוענת שאתה כתבת כמו משורר ולא כמו איזה תלמיד, זה נראה כאילו סופר כתב את זה...".

אמרתי לה שתדבר עם המורה לספרות שלא תפסול לי כי אני יודע שאני לא העתקתי מאף אחד ומגיע לי את הציון בכבוד (יש לציין שהיא לא תפסה אותי מעתיק, אלא היא רק מתבססת על הכתיבה השונה שלי!).

חשוב לציין שלא הייתה לי בעבר תפיסה על העתקה או חשד להעתקה ושאני למדתי טוב ושיננתי את החומר.

מה אתם אומרים שכדאי לעשות? הייתם בדילמה כזו או דומה?

• תגובות 48
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אסור לך לפסול לך את המבחן עפ"י הכתיבה שלך,

תגיד לה את מה שכתבתה פה, זה לא הוגן שיפסלו לך.

מגיעה לך לקבל את הציון .

פורסם

עד היום אני נזכר במורה לספרות שלי ומקבל עצבים :pissed:

משתתף בצערך ;)

פורסם

אתה יודע שיושבים לבד אפשר להביא סיכום מהבית כאשר יודעים את השאלות מראש לשחק אותה כאילו כותבים ולפני הסוף להחליף את מה שהכנת בבית עם הקשקוש שעשית במשך שעתיים.. יכול להיות שזה מה שהיא חושבת אבל כל עוד לא נתפסת אין דבר כזה

פורסם

ספרות זה מקצוע שכל מה שצריך בו הוא לקבל ציון עובר בבגרות. אל תתרגש ממנו יותר מדי.

פורסם

כנס בנושא הזה בכל הכוח - אתה חף מפשע.

ועל כך, אסור לה לתת לך עונש. פנה להנהלה, למחנכת שוב, וכל מי שאפשר.

כשלי קרה מקרה דוגמא (אצלנו חשד להעתקה - מוריד אוטמטי 10% מהציון) כתבתי מכתב רשמי למנהלת בית הספר,

וכמו שחזיתי קיבלתי את הנקודות שלי בחזרה פלוס התנצלות מאותה מורה.

כמובן, שאתה צריך לכתוב את המכתב בלי עצבים ולצאת תמיד מנקודת הנחה (אמיתית) שאתה צודק ב 100%.

ולא מ"מ שמאלה או ימינה.

בהצלחה.

פורסם

המורות לספרות זה משהו נורא :pissed:

רק הן צודקות אף אחד לא יכול לקבל 100 [ :pissed:]

כל שיעור אני מתווכח איתה על איך שאני רואה תשיר ואיך שהיא רואה והיא פשוט שוללת את הדעה שלי :pissed:

פורסם

ספרות זה מקצוע אידיוטי, כי הוא מבוסס על נקודת מבט.

הסיכוי שנקודת המבט של התלמיד תהיה כמו של המורה היא בין אפס לכלום.

ומצד שני, אם השאלות יהיו על תוכן נטו, זו רק דרך להכריח תלמידים לקרוא דברים (בד"כ דברים נטולי ערכים וכו', ככה שזה הופך אותו למצקוע אפילו גרוע יותר ממה שהוא עכשיו)

צריך להשמיט אותו במתכונתו הנוכחית.

פורסם

יש איזה עבר של העתקות שלך שאנחנו צריכים לדעת עליו?

תראה הדבר הכי בוגר לעשות הוא לבקש שיחה בירור משותפת שלך, של המורה ושל המחנכת למשל....

שכל אחד יעלה את טענותיו...אם תבוא מתוך נקודת הנחה שאתה מבין מדוע המורה לספרות מתנהגת ככה יש לך יותר סיכוי שתגיעו להבנה.

צעקות וכעס יביאו למקום לא טוב....ובעיקר כי תמיד המורה יכולה בסוף לתת לך ציון נמוך ממה שמגיע לך ו"לדפוק" אותך אחר כך....

לדעתי הכי הגיוני שהיא תביא את המבחן ותשאל אותך כמה דברים בע"פ על מנת לאמת שאתה יודע את החומר...

אפילו אם תהיה לך נכונות להבחן שוב ולהוכיח שהיא טועה תשחק רק לטובתך ...תראה שאתה עומד מאחורי הידע שלך שואולי היא תיסוג.

פורסם

כפיר, לא היית צריך לרמאות, הכתיבה ממש לא דומה לכתיבה שלך... :pissed:

פורסם

זה מה שקורה שמורים מפסיקים להאמין ביכולות התלמידים שלהם...

פורסם

זה פשוט מקצוע כזה, לא תמצא מורה שפויה אחת לספרות... הן קמות בבוקר, ומגיעות לביה"ס, במטרה אחת : לפרוק את זעמן על תלמידיהן ! ;D

פורסם

מה שעוד יותר משעשע שספרות (שאמור להיות מקצוע הומני) הפך להיות יותר קבוע ממקצוע ריאלי...

יש לך את הסיכום בכתה (ובאתרים כמו אלוני יצחק) ואם אתה עוקב מילה במילה אחרי הסיכום אתה תקבל 100...

ברגע שאתה מנסה לעשות משהו עצמאי ויצירתי הם ישר מורידות לך ציון כי "זה לא כמו בסיכום ולכן לא נכון" למרות שמחבר הסיכום יכול להכניס את הדעות האישיות שלו לסיכום, אתה לא.

הדבר היחיד שאתה יכול לאלתר בו זה הUNSEEN... כי אתה חייב

בהחלט מקרה עצוב

פורסם

זכור לי מקרה בכיתה שהמורה החליטה להראות לכולם מה זאת תשובה טובה, אז היא התחילה להקריא ממבחן של מישהו, אחרי דקה בערך כולם עקבו במחברת אחרי ההמשך כי הוא פשוט כתב מילה במילה מהמחברת (לא העתיק במבחן פשוט שינן בעל פה :nixweiss:)

ויש עוד מקרה שהוא מבחינתי שמועה (לא קרה אצלנו לא זוכר כבר מי סיפר שבכיתה של אח שלו וכו וכו) שבן של משורר כתב על השיר של אבא שלו במבחן והורידו לו נקודות בשאלה של "למה התכוון המשורר" .............

פורסם

א. לפי מה שאתה אומר, המורה שלך חושבת שאתה אידיוט והבוחן כתוב ברמה גבוה יותר ממה שאתה כביכול מסוגל לה, תטיח לה את זה בפנים("מה, את חושבת שאני מפגר? שאני לא יכול לכתוב בכזאת רמה?!").

ב. בקשר לספרות - זה מקצוע זוועתי לחלוטין, בתור מישהו שכותב וקורא שנים רבות ויש לו ידע נרחב במקצוע, זה מקצוע זוועתי במתכונת מגעילה שפשוט צריך לשנן סיכום... אחרת אין מצב.

זה דבר אחד לומר את דעתך ולא לבסס אותה(על זה באמת צריך להוריד נקודות או להגיד שזה לא נכון) אבל זה דבר שונה לגמרי לכתוב דעה כלשהי על משהו, לבסס אותה ואז לקבל במבחן חצי מהנקודות כי(ציטוט מדוייק) "זאת פרשנות יפה ומדוייקת, אך לא מקובלת".

אין מקום לדיכוטמיה בספרות עברית, מסתבר -_-.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים