עבור לתוכן

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין? 2,439 הצבעות

1. 1. דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין?

• דתי (שומר שבת , מניח תפילין וכוד')
    • מסורתי ( מניח תפילין , מנסה לשמור כמה שיותר בשבת )
    • חילוני ( לא שומר כלום אך מאמין בבורא עולם)
    • לא מאמין כלל בבורא עולם .

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

יש מקסימום של השבחה ? ש הברירה הטבעית גורמת ?

יש גבול להשבחה שיכולה להיות עם הברירה הטבעית אני לא מבין איך אפשר להגיע מבעל חי חד תא לאדם חכם

"מה שאתה מתאר (שינויים גנטיים ע"י קרינה) זה לא אבולוציה בכלל... זה סרטן"

סרטן יכול להיות גם גנטי?

• תגובות 896
  • צפיות 79k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

זה תלוי

אני מניח שאם מטען גנטי מעוות יעבור לבן שלך (למשל אם החבילה שלך קיבלה יותר מידי קרינה) יקרה משהו

אבל הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי

פורסם

סרטן לא עובר בירושה, הסיכוי (או הסיכוי הגדול יותר מהרגיל) לחלות בו עובר.

כיום יש אנשים שבמשפחתם ישנה היסטוריה של מחלות סרטן, והם נמצאים בפיקוח ומעקב במהלך חייהם כדי להתכונן מראש לאפשרות. ככה גם במגוון מחלות תורשתיות אחרות. אז המדע מקל על הנשאים של הגנים הללו, ומאפשר טיפול מסוים, אך למנוע את מעבר הגנים או התווצרותם באדם - עדיין לא אפשרי.

זה גם מאוד תלוי בהורים של הפרט. למשל אב שנותן את הגן הרע, ואם ש"מנטרלת" אותו עם גנים שונים או דומיננטיים יותר.

פורסם

יש מקסימום של השבחה ? ש הברירה הטבעית גורמת ?

יש גבול להשבחה שיכולה להיות עם הברירה הטבעית אני לא מבין איך אפשר להגיע מבעל חי חד תא לאדם חכם

אתה לא מבין, זאת בעיה שלך שאין לך את הידע המדעי הדרוש כדי להבין תהליך ביולוגי כזה. ואכן, הוא תהליך מורכב.

אבל אני מצטער לאכזב אותך, עצם זה שאתה לא מבין משו, שהוא ידוע, מוכח, ובדוק, לא הופך אותו ללא נכון.

וכן כן, זה ידוע, מוכח, ובדוק,(בדוק ומוכח בדיוק כמו 1+1=2, אין מה להתווכח עם זה) עד כדי שיכפול גנטי, על דולי המתוקה שמעת? אז זה אותו דבר, רק לאט.

פורסם

אפרופו שיבוט,

לפי הדת, הרי לכל אדם או לכל יצור יש נשמע יחודית שלו.

מה קורה כשאני לוקח את חלי (דולי ישראלית) ומשכפל אותה מליון פעמים בדיוק?

יש מליון נשמות של חלי שמסתובבות וזוללות דשא? או שכל חלי מקבלת הקצאה לנשמה אחת ואז בעצם יצרנו מליון נשמות יחודיות חדשות?

ואם הצליח האדם ליצור נשמה וגוף המכיל אותה במו ידיו, האם הוא הגיע לרמה של אל?

פורסם

שאלה לי לכל המאמינים בבורא

למה נראה לכם שה' שלכם ברא אותנו עם כדור הארץ ובנתיים יש בלי סוף כוכבים וייקומים בשביל התפאורה?

בשביל יתושים שכמונו

ולמה נראה לכם שאפילו אם יש ה' הוא ירצה שחיידקים כמונו יתפללו בשבילו(מה זה מלטף לו את האגו) פאקקקקקקקקקק תחשבו על זה רגע לעומק ותבינו שהכל זה בלוף

פורסם

אפרופו שיבוט,

לפי הדת, הרי לכל אדם או לכל יצור יש נשמע יחודית שלו.

מה קורה כשאני לוקח את חלי (דולי ישראלית) ומשכפל אותה מליון פעמים בדיוק?

יש מליון נשמות של חלי שמסתובבות וזוללות דשא? או שכל חלי מקבלת הקצאה לנשמה אחת ואז בעצם יצרנו מליון נשמות יחודיות חדשות?

ואם הצליח האדם ליצור נשמה וגוף המכיל אותה במו ידיו, האם הוא הגיע לרמה של אל?

כתבות:

מהו בדיוק שיבוט ומה הוא איננו:

http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=7435&Catogory=6&SubID=6861

השיבוט וההלכה:

http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=8960&Catogory=5&SubID=6774

[יש שם תמונה של כלב אדם .מישהי כתבה שזה מפחיד אותה קרעה אותי מצחוק חחחחחחח.]

סרט:[מומלץ מאוד]

שיבוט ביהדות:

http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=9249&CategoryID=9&subID=9120&StrCategory=שיבוט%20ביהדות[br]פורסם בתאריך: 11.04.2008 בשעה 07:52:50

שאלה לי לכל המאמינים בבורא

למה נראה לכם שה' שלכם ברא אותנו עם כדור הארץ ובנתיים יש בלי סוף כוכבים וייקומים בשביל התפאורה?

בשביל יתושים שכמונו

ולמה נראה לכם שאפילו אם יש ה' הוא ירצה שחיידקים כמונו יתפללו בשבילו(מה זה מלטף לו את האגו) פאקקקקקקקקקק תחשבו על זה רגע לעומק ותבינו שהכל זה בלוף

אלוקים ברא את האדם רק בגלל להטיב לו . צריך אולי להרחיב בזה.

פורסם

קראתי כחצי מהכתבה בלינק הראשון, ונכנסתי לדכאון :s05:

הם בעצם אומרים שם ששיבוט אסור כי אין לו צורך אמיתי. הם אפילו דנים בסוגיה ה"מעניינת" האם בגלל שאין לשיבוט משפחה אמיתית והוא אינו יכול להתרבות מותר לרוצחו :o

בקיצור, הדת שוללת מכל וכל מהאדם הפשוט והכנוע להיות אל ולשלוט בבריאה, אפילו בבריאה שלו עצמו.

נודפת מזה הרגשה חזקה של "השליט המשכיל" המנסה למנוע מ"עבדיו" קרוא וכתוב ותיעוד היסטורי, על מנת שלא יפתחו מודעות עצמית והבנה ויקומו עליו (כי ברור שברגע שיפתחו מספיק ממנה הם יקומו עליו). כל הכבוד.

פורסם

קראתי כחצי מהכתבה בלינק הראשון, ונכנסתי לדכאון :s05:

הם בעצם אומרים שם ששיבוט אסור כי אין לו צורך אמיתי. הם אפילו דנים בסוגיה ה"מעניינת" האם בגלל שאין לשיבוט משפחה אמיתית והוא אינו יכול להתרבות מותר לרוצחו :o

בקיצור, הדת שוללת מכל וכל מהאדם הפשוט והכנוע להיות אל ולשלוט בבריאה, אפילו בבריאה שלו עצמו.

נודפת מזה הרגשה חזקה של "השליט המשכיל" המנסה למנוע מ"עבדיו" קרוא וכתוב ותיעוד היסטורי, על מנת שלא יפתחו מודעות עצמית והבנה ויקומו עליו (כי ברור שברגע שיפתחו מספיק ממנה הם יקומו עליו). כל הכבוד.

א. בחיים לא קוראים חצי כתבה. ולפחות רצוי לקרוא פעמיים.

ב. רוצי למי שרוצה לדעת את דבר היהדות שיראה את הסרט.[שגם לו יהיה המשך ב בקרוב] הסרט מאוד מומלץ להבנה נכונה.

לגבי מה שהבאת זה שאלות .נגיד יש שיבוט אז לפי הלכה איך צריך להתנהג בדבר כזה. את התשובות אתה מכניס לראש שלך כפי רצונך. אתה רוצה לדעת מה היהדות אומרת בדבר? אז תקרא נכון .והכל ותראה גם את הסרט. אין מה לעשות. אדם שרוצה לדעת חייב לבדוק טוב ולא בזילזול.

ציטוט:

זה בדיוק ההפך. אני אומר לכם כל השאלות שיש לכם זה מחוסר ידע ביהדות. ומסקנות שגויות חבל. אתה רוצה להיות גבר? תקרא הכל ותראה את הסרט ואז שראית והבנת נכון תבוא לכאן ותכתוב מה היהדות מדברת על זה. ודרך אגב אין כמו סרט שם אתה מבין בדיוק מה הכוונה. בכתבות זה קצת יותר קשה להבנה.לכן אני מעדיף להביא סרטים. לרוב כאן זה קשה אבל אין מה לעשות אדם שרוצה לדעת זה הדרך .אפשר גם להוריד בהורדה ולראות מתי שרוצים אני מאמין שלחלק מכאן לפעמיים משעמם אז בזמן הזה תנסו קצת ללמוד מה היהדות אומרת

פורסם

Sp_RuS

לא שאלתי על התהליך הביולגי

רציתי לדעת איך אפשר שבמשך הזמן מין מסויים של בעל חיים יהיה מסוגל לפתח יכולות יותר ממה שקיים בכלל האוכלוסיה של מין זה

שלא בעזרת ברירה הטבעית או בעזרת הברירה הטבעית [? הברירה הטבעית מוגבלת ביכולתה לעשות זאת ?]

פורסם

רוני, אתה בעצם אומר שקראתי ולא הבנתי, שאני בור ולא מבין?

מה יש להבין? תקרא מילה במילה, מה שכתבתי וסיכמתי נכון.

הם כביכול מתעסקים בסוגיה אבל בתכלס הם סתם הולכים סחור-סחור "הרב הזה אמר ככה, הרב ההוא אמר ככה, ובתורה בכלל כתוב ככה.." כאילו מה אני אמור להבין מכל זה? שהם חלוקים עד כדי חוסר דעה ממשית? וממילא בסוף הם חורצים שיבוטים כיצורים שאין להם זכות קיום אמיתית, אז למה פשוט לא לכתוב את זה ישר ולקצץ בזיבולי השכל הנוראיים?

שיבוט מפחיד אנשי דת, כי אם נוכל לייצר את עצמנו ואת הסובב לנו לבד, הרי אין צורך באל! אבוי!

לא צריך להתפלל כל החיים לילדים ולאשה טובה, נשבט לעצמנו כמה ילדים ואחר כך נשבט גם איזו דוגמנית!

ומה יש לאשה שנוצרה במבחנה לפי תפריט מוכן מראש להאמין באל? הרי אני היוצר, אני המהנדס שלה. אז אני גם האל שלה, בעצם.

אתה מבין איך זה שובר את הדת בהמון מובנים, ולמה הם מתנגדים בחריפות לעניין? זה פוגע להם בביזנס.

האדם הולך לעקוף ביכולותיו את יכולות האל המוצג בתנ"ך. זהו רק עניין של זמן. ומה אז?

ומה יש לי לראות וידאו שאומר אותו דבר:

"ה' הוא המלך, וגם אם נגיע לרמתו הרי אסור להגיע לרמתו, אסור ליצור חיים שלא כדרך הטבע, זכר ונקבה מתחתנים ומולידים ילדים."

ובטח שלא אשטוף את מוחי בחומר כזה, ואראה אותו מספר פעמים.

הבנה היא לא בעיה אצלי, השלמה עם הלא הגיוני - כן.

פורסם

רוני, אתה בעצם אומר שקראתי ולא הבנתי, שאני בור ולא מבין?

מה יש להבין? תקרא מילה במילה, מה שכתבתי וסיכמתי נכון.

הם כביכול מתעסקים בסוגיה אבל בתכלס הם סתם הולכים סחור-סחור "הרב הזה אמר ככה, הרב ההוא אמר ככה, ובתורה בכלל כתוב ככה.." כאילו מה אני אמור להבין מכל זה? שהם חלוקים עד כדי חוסר דעה ממשית? וממילא בסוף הם חורצים שיבוטים כיצורים שאין להם זכות קיום אמיתית, אז למה פשוט לא לכתוב את זה ישר ולקצץ בזיבולי השכל הנוראיים?

שיבוט מפחיד אנשי דת, כי אם נוכל לייצר את עצמנו ואת הסובב לנו לבד, הרי אין צורך באל! אבוי!

לא צריך להתפלל כל החיים לילדים ולאשה טובה, נשבט לעצמנו כמה ילדים ואחר כך נשבט גם איזו דוגמנית!

ומה יש לאשה שנוצרה במבחנה לפי תפריט מוכן מראש להאמין באל? הרי אני היוצר, אני המהנדס שלה. אז אני גם האל שלה, בעצם.

אתה מבין איך זה שובר את הדת בהמון מובנים, ולמה הם מתנגדים בחריפות לעניין? זה פוגע להם בביזנס.

האדם הולך לעקוף ביכולותיו את יכולות האל המוצג בתנ"ך. זהו רק עניין של זמן. ומה אז?

ומה יש לי לראות וידאו שאומר אותו דבר:

"ה' הוא המלך, וגם אם נגיע לרמתו הרי אסור להגיע לרמתו, אסור ליצור חיים שלא כדרך הטבע, זכר ונקבה מתחתנים ומולידים ילדים."

ובטח שלא אשטוף את מוחי בחומר כזה, ואראה אותו מספר פעמים.

הבנה היא לא בעיה אצלי, השלמה עם הלא הגיוני - כן.

רוצה לשמוע סיכום? הסיכום שתמיד חברה כמוך שלא יראו את הסרט ואז יקפצו יש למסקנות שגויות. אבל תאמין לי אחי תראה את סרט ותבין שכל מה שאתה חושב על היהדות זה טעות.

תפסקו לבלבל את השכל חלק מכאן לא יודעים מה דעת תורה בכל דבר. מאיפה אתה יודע מהתקשורת? די תספיק אחי לפחות תראה את הסרט הזה ותראה מה דעת התורה שבכלל לא מה שאתה חושב וממציא.

חחח אדם הולך לעקוף את אלוקים. תלמד קודם כל מה זה שיבוט.

בוא נעשה הסכם : אחרי שתראה את הסרט. נבדוק אני ואתה אם דברייך היו נכונים לדעת היהדות בסדר? אם אתה לא חושש אז יאלה אחי. .

פורסם

האדם הולך לעקוף את יכולות האל המוצגות בתנ"ך, וזאת עובדה לדעתי. אנחנו מתקדמים בקצב מטורף קדימה, וכבר כיום הושגו יעדים שלא הועלו על הדעת לפני כמאה שנה. המסקנה היא שאכן נגיע לשלב כל כך מתקדם שנוכל לשלוט במזג האוויר כרצוננו, לבקע ימים, לנוע בחלליות אל מחוץ למערכת השמש וכו' וכו'. תמתין בסבלנות וזה יקרה.

מה שלמדתי על הדת ומה שראיתי מבוסס על נסיון חיי. כתבתי בתגובה פה בשרשור שלמדתי בבית ספר יסודי דתי מכיתה א' ועד כיתה ו', ולאחר מכן למדתי כשלושה חודשים בישיבה. משם האמונה או איך שלא קוראים לזה ירדה אצלי, והחלטתי להיות חילוני (ואני לא מתחרט).

ושוב אתה מוכיח פה שאתם נלחמים מלחמה בטלה, מנסה לשכנע אותי לראות את הסרט, שאומנם אין לי שום בעיה לראות, מלבד הידיעה שזה יהיה בזבוז של זמני.

"אם אתה לא חושש יאללה אחי.." יושב אחד לאחד עם הנוסחה הנושנה של "בוא תצא גבר, אל תהיה נקבה, אם אתה לא רואה אז ככה וככה":

כאילו מה, אתה באמת חושב שזה משפיע על מישהו?

ממה יש לי לחשוש? עדיין לא הגעת לשלב של ביעור הכופרים מהארץ ;)

כשתגיע אליו, תזהיר אותי.

פורסם

הדיון איבד טעם והתחיל ללכת סחור סחור.

1- מישהו שואל שאלה

2- קבוצה של אנשים מסבירים

3- רוני מופיע עם חבילת לינקים מאתר "הידברות", מאמרים באורך הגלות וסרטים של שעות

4- מסבירים לו שהמאמרים מסולפים ולאף אחד אין כוח או זמן להשקיע שעות בזה, מבקשים תקציר

5- רוני טוען ש "כולם מפחדים" ו "המסקנות שלנו שגויות" כי "לא חקרנו מספיק", ושולל למעשה כל מסקנה של כל אחד אם היא לא זהה לשלו/לשל הרב XYZ

פורסם

הדיון איבד טעם והתחיל ללכת סחור סחור.

1- מישהו שואל שאלה

2- קבוצה של אנשים מסבירים

3- רוני מופיע עם חבילת לינקים מאתר "הידברות", מאמרים באורך הגלות וסרטים של שעות

4- מסבירים לו שהמאמרים מסולפים ולאף אחד אין כוח או זמן להשקיע שעות בזה, מבקשים תקציר

5- רוני טוען ש "כולם מפחדים" ו "המסקנות שלנו שגויות" כי "לא חקרנו מספיק", ושולל למעשה כל מסקנה של כל אחד אם היא לא זהה לשלו/לשל הרב XYZ

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אהבתי! :lol:

אני רק מקווה שזה לא אחד מהרבנים שהוא ציטט מהם

http://news.walla.co.il/?w=//1264261

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים