עבור לתוכן

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין? 2,439 הצבעות

1. 1. דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין?

• דתי (שומר שבת , מניח תפילין וכוד')
    • מסורתי ( מניח תפילין , מנסה לשמור כמה שיותר בשבת )
    • חילוני ( לא שומר כלום אך מאמין בבורא עולם)
    • לא מאמין כלל בבורא עולם .

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה מה שקורא שמתפללים

http://news.walla.co.il/?w=//1263162

שמתם לב שכל הצרות קוראים לבני ישיבה האלה?

מתייבשים למוות בטיולים בדרום טובעים נרצחים

טוב כנראה זה ה"תיקון" שלהם :bash:

מ.ש.ל (מה שהיה להוכיח)

:hi:

זה שנשאל ואין לא תשובה אז הוא בוחר לתקוף כתשובה,

או זה ששואל ולא רוצה לשמוע תשובה.

• תגובות 896
  • צפיות 79k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

התורה נתנה למשה מהאלוקים גם התורה שבכתב וגם התורה שבעל פה.

אז בוא תסביר איך מחשבות והירהורים של דוד המלך ושל שלמה המלך כתובים בתנ"ך. לא בתורה - בתנ"ך.

פורסם

אבולוציה גורמת למחלות תורשתיות ושינוי בגנים איך אתה יכול לחשוב שהיא יצרה אותנו אם היא בכלל משנה לנו את הגנים במשך כל ההיסטוריה

היא יותר גורמת רע מאשר טוב

אז איך אפשר לחשוב שאבולציה יצרה חיים ועוד מלא יצורים שונים ומשונים באותו כוכב

וגם מצאו ממצאים שהגן האנושי מתשתפרת בכל תקופה של כמה אלפי שנים אז מה זה קפיצה אבולציונית ?

עדייפ להאמין חייזרים מאשר בדבר הזה

!?WTF :kopfpatsch:

מאיפה לעזאזל הבאת את כל השטויות האלה? :s07:

המוח בונה סרט של זכרונות ע"י חיבר תמונות בזמן מוות קליני והוא גם משלב בסרט קטע אמיתי כביכול של מנהרה עם אור בקצה?

איך הגעת למסקנות האלו?

מתיאורים של מתים קליניים גם היו כאלה שראו קרובים שמתו.. למה דווקא המתים שולבו בסרט הזכרונות.?

עוד פעם אחת - כאשר אדם מתעורר ממוות קליני, המוח פועל כדי להגן על האדם מהטראומה שהוא עבר. ההגנה שהוא יוצר היא בעצם חיבור של חלקי זכרונות, בצורה כזאת שהוא משלים את הזמן החסר. המנהרה עם האור בקצה זה למעשה פענוח שגוי של אותות שהמוח קיבל מהעין. הגיוני שאדם שעבר מוות קליני יראה קרובים שמתו, מכיוון שהוא יודע שהוא היה מת, ולכן המוח משלים לו תמונות של אנשים מתים שהיו קרובים לו, ויש אפשרות שהוא כביכול ראה אותם בזמן שהוא היה מת. בצורה כזאת, ה"זכרונות" שהמוח יצר נראים הגיוניים לאותו אדם, והמוח הצליח להגן עליו מפני הטראומה שהוא עבר.

ההפך כמה שהמדע יותר מתקדם כך זה יותר ישתלב יפה אם דברי התורה. לאט לאט יוצאים מהתאוריה של אבולוציה יש שם הרבה בעיות.

ברור שיש התפתחות אבל לא כמו בתאוריה של האבולוציה.

לגבי האבולוציה, הסבירו לך את זה. אבל, אתה אומר שזה לא נכון בלי להוכיח.

בנוסף לכך, עדיין לא סיפקת שום הוכחה לכך שהמדע משתלב עם מה שכתוב בתורה.

רק זה? יש עוד דברים שכולם מספרים .מה הם רואים ליד הגופה שלהם מה הולך סביבם ואז הם מספרים וזה קולע בדיוק. ויש כאלה שגם עוברים את הדין שואלים אותם שאלות. יש 3 שאלות ששואלים את המת. האם נתת באמונה? האם קבעת עיתים לתורה ?[הכוונה לא חייב ללומד כל היום. אלה הכונה לקבוע לך כל יום שעה מסוימת שבה אתה תמיד לומד ]

והאם ציפת לגאולה?

יש חברה שחזרו ממוות קליני וספרו את זה וגם עוד דברים שהם ראה שהולך שם. בדיוק איך שבתורה ובזוהר כתוב.

הסברתי לך איך הם "רואים" את מה שהיה מסביבם, אבל כמובן שאתה מאמין במה שבא לך.

לגבי השלוש שאלות ששואלים את המת, תהרוג אותי אם אני מבין מה אמרת.

אבל אדם שלא רוצה לדעת את האמת כי נוח לו לחיות איך שבא לו .אז אין לי מה לומר לו. אבל אם כבר אדם רוצה לחקור אז כאן זה לא המקום.

רוני, אם אתה לא רוצה לדעת את האמת, כי נוח לך לחיות איך שבא לך באמונה עיוורת שיש ישות-על מסתורית שנקראת "אלוהים", אז אין לי מה לומר לך. אבל, אם אתה רוצה לחקור ולדעת את האמת, אז אני מציע שתלמד מדעים.

כי אם יש אלוקים והוא נתן לאדם בחירה.

לא אמרת לי איך אתה יודע שיש אלוהים. כי זה כתוב בתורה?

לכן אם אדם יאמר לי רוני לא מעניין אותי אני לא רוצה לחקור ורוצה לחיות איך שאני רוצה. אז אני יענה לו אין בעיה אחי זאת הבחירה שלך. אבל יבוא אדם יגיד אין אלוקים? על סמך מה? חקרת בדקת לעומק?.

כן. אני חקרתי ובדקתי לעומק. האם אתה יכול לומר את אותו הדבר? האם באמת חקרת ובדקת לעומק האם יכול להיות ששיקרו לך, ואלוהים פשוט לא קיים?

וזה אחד הדברים שיותר מעצבנים אותי-

יש הרבה יותר נסיון מה "צד הדתי" לשנות בכוח את הדעה של אחרים ו "למשוך" אותם לכיוון שלהם מאשר נסיון של אתאיסטים וכו' "לנתק" מאמין מהדת. ומדובר על הפרש עצום.

זה כמו שאתה רווק וכל החברים הנשואים שלך מנסים לשדך לך מישהי, כדי שגם אתה תתחתן. למה זה? כי הם רוצים שתהיה אומלל כמותם (צרת רבים - חצי נחמה).

פורסם

עניין הה' משתלב יפה עם המדע. מה שהמדע לא יכול להסביר כרגע, אומרים שזה שייך לה'.

האבולוציה זה תיאוריה נכונה ומבוססת, לעומת ענייין ה"אדם וחוה", שהוא מפוקפק כל כך שאני לא אתחיל להסביר אפילו.

תמצא לי את לוחות הברית או משו!? כי במקרה יכול דווקא למצוא לך מאובנים שמראים יפה מאוד את התפתחות האדם מהקוף.

אביב, אתה שאמרת שהאבולוציה עשתה לנו מלא רע.... חחח... בנאדם... תצא מהבועה שלך, ולך תבקר בויקיפדיה, אולי תלמד משו...

אמרו לך שתורה זה טוב, ה' זה טוב, וכל השאר רע. אז אתה בלי בסיס זורק שטויות לא נכונות בניסיון לנמק את הטענה "אבולוציה זה רע", למה לא, תישאר קוף.

פורסם

עוד פעם אחת - כאשר אדם מתעורר ממוות קליני, המוח פועל כדי להגן על האדם מהטראומה שהוא עבר. ההגנה שהוא יוצר היא בעצם חיבור של חלקי זכרונות, בצורה כזאת שהוא משלים את הזמן החסר. המנהרה עם האור בקצה זה למעשה פענוח שגוי של אותות שהמוח קיבל מהעין. הגיוני שאדם שעבר מוות קליני יראה קרובים שמתו, מכיוון שהוא יודע שהוא היה מת, ולכן המוח משלים לו תמונות של אנשים מתים שהיו קרובים לו, ויש אפשרות שהוא כביכול ראה אותם בזמן שהוא היה מת. בצורה כזאת, ה"זכרונות" שהמוח יצר נראים הגיוניים לאותו אדם, והמוח הצליח להגן עליו מפני הטראומה שהוא עבר.

תודה שענית לי (אני פשוט רגיל שאנשים בוחרים לתקוף או מפחדים לדון לעניין.. ::)המממ... רועי , הממממ.. )

נניח שזה נכון, אני מבין שזה מההגיון שלך לגבי הנושא(ואני מכבד את זה למרות שזה לא מתיישב עם ההגיון שלי) ואין לך קישור רלוונטי/הסתמכות לדברייך, נכון?

רק לא הבנתי איך הגעת למנהרה עם האור בקצה, אפשר לפחות לזה קישור רלוונטי?

מה לגבי התיאור של הסביבה ושל כל מה שקורה סביבו זה גם מחלקי הזיכרונות?

פורסם

בוקר טוב,

אז נניח ויש קונספט של "נשמה", ואני לא מדבר על נשמה במובן של הדת, אלא צורת קיום שונה מהעולם הגשמי שאנו מכירים לאחר המוות.

אז אנשים שחוו מוות קליני "יצאו לסיבוב" קצרצר בשכונה (חדר מיון), ראו דברים מסביבם, שמעו דברים וכן הלאה.

נניח שזה נכון, איפה הקטע שזה מתקשר לדת היהודית??? אולי ככה בני האדם בנויים פשוט? מי אמר שההסבר התנ"כי המדויק זה מה שנכון? ובכלל במקרה הזה נכון?

מה שמפריע לי הוא שהמאמינים לוקחים את החומר הכתוב הקיים ונצמדים מילה במילה לתוכנו... אולי יש גרסה אחרת? אולי יש מליון גרסאות אפשריות אחרות?

זה כמו לחשוב שעצם כלשהו לבן כשלא באמת ראית אותו, וייתכן בהחלט שצבעו אחר, אחד ממליוני גוונים שונים אחרים. הסיכוי שצדקת פה הוא אחד למליונים.

פורסם

בוקר טוב,

אז נניח ויש קונספט של "נשמה", ואני לא מדבר על נשמה במובן של הדת, אלא צורת קיום שונה מהעולם הגשמי שאנו מכירים לאחר המוות.

אז אנשים שחוו מוות קליני "יצאו לסיבוב" קצרצר בשכונה (חדר מיון), ראו דברים מסביבם, שמעו דברים וכן הלאה.

נניח שזה נכון, איפה הקטע שזה מתקשר לדת היהודית??? אולי ככה בני האדם בנויים פשוט? מי אמר שההסבר התנ"כי המדויק זה מה שנכון? ובכלל במקרה הזה נכון?

מה שמפריע לי הוא שהמאמינים לוקחים את החומר הכתוב הקיים ונצמדים מילה במילה לתוכנו... אולי יש גרסה אחרת? אולי יש מליון גרסאות אפשריות אחרות?

זה כמו לחשוב שעצם כלשהו לבן כשלא באמת ראית אותו, וייתכן בהחלט שצבעו אחר, אחד ממליוני גוונים שונים אחרים. הסיכוי שצדקת פה הוא אחד למליונים.

בוקר אור.

אם יש נשמה אז זה כבר אומר שהעולם לא נברא במקריות . שאנחנו לא רק חומר. צודק? ואם התורה תמיד קולעת בדיוק. שאמרה שיש נשמה וכו.. וכו..[3000 שנה] איך היא ידעה? התורה היא מהאלוקים. והאלוקים הכל יודע לכן כול מה שכתוב בתורה זה יהיה נכון וזה הילך עם המדע שווה. לפעמיים יש במדע תאוריה . ותאוריה זה לא הוכחה ולכן יש התנגשות. אבל במדע כל דבר שיש הוכחה זה הולך טוב אם דברי התורה. צריך להבין שלא ממצאים פירושים. הפירושים תמיד היו וכל שכן לפני שגילו עם המדע דברים חדשים.

אני יכול לשים איתך כסף שאם השוואה היית קוראת לפני 3000 שנה והרי לא היו מצלמות ולא היו אנשים נוכחים עכשיו שהיו שם. הרבה לא היו מאמינים שזה קרה .כמו יצאת מצרים שחלק לא מאמינים.

לגבי מוות קליני יש כאלה שראו יותר מחדר מיון. כולם רואים את כל החיים שלהם בסרט טס. ויש כאלה שנמצאים בדין שמספרים מה הלך להם שם. אני מדבר איתך על אנשים חילונים וחלק מהם בכלל לא היו מאמינים. אחד אמר שהוא היה כל כך סתום שכל מה שאמרו לו על עולם הבא הוא לא היה מאמין .אז הוא אמר הייתי צריך לקבל מכה כזאת של מוות קליני כדי שיזעזע אותי.

לוחות הברית או משהו?15 דקות

http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=9460&CategoryID=9&subID=9144&StrCategory=מעמד%20הר%20סיני

אני יכול להביא הרבה דברים. שגם גילו ביום סוף את העגלות שרכבו בהם המיצרים וזהב וכו.. וכו.

פורסם

סתם דוגמה:

זה שיש נשמה, אוטומטית אומר שיש אלוקים ובורא וכל הדת וכל ספר ומילה שנכתבה בהקשרה היא נכונה ומדויקת?

קצת מוגזם להגיע למסקנה הזאת מדבריי, אתה לא חושב כך?

אגב השתמשתי במונח נשמה כדי שיבינו למה אני מתכוון, אבל לקחת את זה לדת.. אני מדבר על קיום כישות שונה מבן אדם בשר ודם. מעין אנרגיה טהורה שבשעת המוות עוזבת את הגוף ונעה לה למקום או לקיום אחר. הכל מהדמיון פה, אני סתם מהרהר. קונספט של "נשמה" יכול להתקיים גם בלי כל קשר לדת ולאמונה.

בקשר לקטע של "אם יש נשמה אז זה כבר אומר שהעולם לא נברא במקריות":

אתה עד כדי כך מושפע? וזה שאני קיים אומר שיש אלוהים? וזה שהשמש זורחת אומר שיש? העולם לא בהכרח נוצר במקריות טהורה, אבל הדת היא חוט שערה בתוך ים האפשרויות שכן קיימות. אתה בחרת להאמין בתאוריה אחת, אני בוחר לא להאמין ולא להצמד לשום דבר, אבל לשער, לנסות ללמוד, לפתוח אופקים. ההבדל הוא שאני חופשי וחי לבנתיים את חיי כרצוני, ללא תשובה בעניין, ואתה למרות שלא דתי חרדי לפי ידיעתי, כבול למסקנה מסוימת, וחי את חייך לפיה ולפי השלכותיה.

פורסם

סתם דוגמה:

זה שיש נשמה, אוטומטית אומר שיש אלוקים ובורא וכל הדת וכל ספר ומילה שנכתבה בהקשרה היא נכונה ומדויקת?

קצת מוגזם להגיע למסקנה הזאת מדבריי, אתה לא חושב כך?

אגב השתמשתי במונח נשמה כדי שיבינו למה אני מתכוון, אבל לקחת את זה לדת.. אני מדבר על קיום כישות שונה מבן אדם בשר ודם. מעין אנרגיה טהורה שבשעת המוות עוזבת את הגוף ונעה לה למקום או לקיום אחר. הכל מהדמיון פה, אני סתם מהרהר. קונספט של "נשמה" יכול להתקיים גם בלי כל קשר לדת ולאמונה.

כן. אבל זה דברים שהתורה כותבת וזה הולך טוב אם אלה שהיה להם מוות קליני.

הנפטרים רואים לאחר מותם אור גדול וחזק :

בזוהר הקדוש (בראשית ריח.) נאמר: ''בשעתא דאשלימו יומי דבר נש לאפקא מעלמא, איתייהיב רשות לבר נש למחמי מה דלא הוה ליה וכו''' (בשעה שנשלמו ימיו של האדם לצאת מן העולם, ניתנת רשות לאדם לראות מה שלא היה לו רשות לראות). ידוע שגילויים עליונים משולים לאור. וראה בספר הישר (שער יד): ''והעולם הבא הוא רחב, בלא קצוות וכו' אורה גדולה אשר לא תדמה לאור העולם הזה''. עוד ראוי לציין כאן את דברי חז''ל: ''הרי הוא אומר: כי לא יראני האדם וחי (שמות לג). בחייהם - אינם רואים, אבל רואים הם בשעת מתתן''. (במדבר רבה, סוף נשא]

הם רואים את חייהם עוברים לפניהם בשברירי בזק :

לפני המצאת המצלמה ומכשירי ההסרטה וההקרנה, המנציחים את ההוה ומראים בעתיד את העבר כהוה היו דבריהם של החוזרים לחיים בלתי נתפסים בשכל: לראות את אשר נעשה בעבר?!? כיצד יתכן?? לפני אלפי שנים כתבו חז''ל משפט חד זה: ''כשאדם נפטר מן העולם באים כל מעשיו ונפרטים לפניו''. (ספרי, האזינו)

קרובים וידידים אשר נפטרו קדם לכן, יוצאים לקראת :

''אבוי וקריבוי משתכחן תמן עימיה, וחמי להון, ואישתמודע להון, ואזלין עם נשמתיה עד אתר דתשרי באתריה''. (אביו וקרוביו נמצאים שם עמו, והוא רואה אותם, ומתוודע אליהם, והם הולכים ומלווים את נשמתו עד המקום אשר בו היא תשכון). על אשר התרחש ביום פטירת רבי שמעון בר יוחאי מספר הזוהר הקדוש (בתחילת האדרא זוטא): אתעטף רבי שמעון, ויתיב. (התעטף רבי שמעון בלבושו, וישב). פתח ואמר לא המתים יהללו יה וכו' אמר: הא רב המנונא סבא הכא, וסחרניה ע' צדיקי גליפן בעיטרין מנהרין כל חד וחד וכו' (הנה רב המנונא סבא נמצא כאן וסביבו שבעים צדיקים חקוקים בעטרות ומאירים כל אחד ואחד וכו') עד דהוה יתיב אמר (ובעודו יושב, אמר): הא רבי פנחס בן יאיר הכא, אתקינו דוכתיה. אזדעזעו חברייא דהוו תמן וקמו ויתבו בשיפולי ביתא וכו' (הנה רבי פנחס בן יאיר כאן, התקינו מקומו. הזדעזעו החברים שהיו שם וקמו וישבו בירכתי הבית וכו')... וראה עוד בתלמוד (ברכות כח) אודות רבן יוחנן בן זכאי שאמר סמוך לפטירתו: ''הכינו כסא לחזקיהו מלך יהודה שבא!'' (שבא אלי ללוותני. רש''י שם)

המתים מסוגלים לדעת את כל הנעשה מסביב לגוף הגשמי :

וידעו גם את אשר אנשי המחקר עדיין אינם יודעים. חז''ל מציינים בדבריהם את משך הזמן שבו הנפש שוהה בסביבת הגוף. וכך נאמר בתלמוד ירושלמי (יבמות פרק טז, ה''ג): ''כל שלשה ימים אחרי הפטירה, הנפש טסה על הגוף''. ועוד נאמר בתלמוד (שבת קנב, ב): ''כל שאומרים בפני המת, יודע''. וראה עוד בתלמוד מסכת ברכות (יח, ב) אודות נשמות המשוחחות ביניהן לאחר המוות. ובמסכת בבא מציעא (פד, ב) מסופר שרבי אלעזר בנו של רבי שמעון בר יוחאי היה משיב לשאלות לאחר פטירתו. ובמועד קטן (כה, א) שיחת יהודה וחזקיה בני רבי חייא בקברם. ובכתובות (קג, א) אודות רבי יהודה הנשיא שהיה מגיע לביתו לאחר פטירתו בכל ערב שבת. ובתענית (כג, ב) אודות גדול בתורה שלאחר פטירתו סייע לבנו. ובשבת (קנב, ב) רב אחאי גער מתוך קברו בחופרים. ובברכות )יח, ב( זעירי מבקש פקדונו מאשה שנפטרה אשר גילתה לו את המקום שהחביאה ובישרה על פלונית העתידה להגיע למחרת לבית הקברות, כי תפטר. וראה עוד שם אודות שיחת שמואל עם המתים

פורסם

ההגדרה של אבולציה זה שינויים רנדולמלים שנגרמים כתוצאה של קרינה חומרים כיימים וכו

ככה שהתוצאה של זה היא רעה לאדם

יש שבטים מפוזרים בעולם שיש להם בעיות גנטיות ספציפיות בגלל הסביבה ששינתה את הגנים שלהם

מן הסתם השינויים הרדומלים האלו גורמים רק רע אולי אחד למליון לטוב

ואם נכניס את זה למשוואה של טור הטור יתכנס ל 0

ככה שבסופו של דבר כל דבר חי מבלי שיתערבו באופן מלכואתי[לתיקון הגנים] בגנים שלו ה"אבולוצייה" תהרוג אותו

מה שרשום על אבולוצייה זה סתם תיאורה שסרגו להם מכל העובדות שמצאו בשטח

הם מצאו קפיצות של גזעים כל פעם גזע יותר חכם מהשני

והם חושבים האבולוציה גרמה לזה

אם זה היה האבולוציה זה היה צריך להיות יותר רציפ

פורסם

כר

מנשה ישראל

אז בוא תסביר איך מחשבות והירהורים של דוד המלך ושל שלמה המלך כתובים בתנ"ך. לא בתורה - בתנ"ך.

לגבי דוד ושלמה . דוד עצמו כתב [תהילים]. איך שזכור לי.

במעמד הר סיני נמסרו לעם ישראל כולו את עשרת הדברות בלבד, אבל עוד דבר אחד ניתן על הר סיני שהוא לא נופל בחשיבותו מעצם שמיעת עשרת הדברות, והיינו: ''בחירת משה לנביא על ידי הקב''ה במעמד ציבורי של כל ישראל'', לא איזה איש מדומיין והזוי שיצא שטוף אור מאיזה מערה בארץ נידח, ואמר לתומכיו 'חויתי הארה', משה רבינו נבחר לעיני כל ישראל כנביא להקדוש ברוך הוא, וכלשונו הנודע של הרמב''ם (משנה תורה - יסודי התורה ח א):

''משה רבינו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה, שהמאמין על פי האותות יש בלבו דופי שאפשר שיעשה האות בלט וכשוף, ...ובמה האמינו בו? במעמד הר סיני! שעינינו ראו ולא זר, ואזנינו שמעו ולא אחר, האש והקולות והלפידים, והוא נגש אל הערפל והקול מדבר אליו ואנו שומעים משה משה לך אמור להן כך וכך, וכן הוא אומר פנים בפנים דבר ה' עמכם, ונאמר לא את אבותינו כרת ה' את הברית הזאת, ומנין שמעמד הר סיני לבדו היא הראיה לנבואתו שהיא אמת שאין בו דופי שנאמר הנה אנכי בא אליך בעב הענן בעבור ישמע העם בדברי עמך וגם בך יאמינו לעולם''.

ובכן, מכיון שמשה נבחר לנביא להקדוש ברוך הוא לעיני מליונים מבני ישראל שראו איך נכנס למקום ששום ילוד אשה לא יכל היה להיכנס, הוחזק שכל מה שמשה אומר מפי הקב''ה, הוא אכן כך שהקב''ה דיבר כך למשה, ואם היה עוד איזה אחד שפקפק בזה, הוא הודה בזה כשירדו קורח ועדתו לתהום האדמה כשהם זועקים 'משה אמת ותורתו אמת'.

ולכן, כל מה שמסר לנו משה רבינו בתורה, פרשה אחרי פרשה, שכך למדו הקב''ה בנבואה, וציוה למסור זאת לעם ישראל, כל זה נכלל בתורה ושוה בערכו לעשרת הדברות ששמענו בעצמינו מהקב''ה ביום הקהל לפני 3320 שנה ביום שישי לחודש סיון שנת ב' תמ''ח.

הרי שאין הבדל בין עשרת הדברות המופיעות בתורה בפרשת יתרו לבין כלל התורה המתחילה במילה 'בראשית' ונגמרת במילה 'לעיני כל ישראל', כל זה כתב משה בכתב ידו וסיים אותה בסוף שנת הארבעים לפני מותו, חוץ מהפסוקים האחרונים שהשלים יהושע בן נון [לפי כמה דעות].

הפרשנות לחמשת חומשי התורה, נקראת 'תורה שבעל פה', והיא ניתנה בד בבד יחד עם התורה שבכתב, שכל פרשה שקיבל משה מהקב''ה קיבל אותה עם הביאורים שלה, ונצטוה בדיוק מה לכלול בפרשה הכתובה ומה להגיד דוקא בעל פה, וכמו שכתוב ומרומז בהרבה פסוקים בתורה שמשה מזהיר את ישראל שישננו בנוסף למה שנכתב גם את הפירושים שמסר בעל פה.

היצמדות לטקסט הכתוב מבלי להתייחס לפרשנות המסורה בידי חז''ל, הינו שגיאה וגם שטות גלויה, אין ספק שחייבת להיות לתורה פרשנות מסויימת, כי אחרת לא ניתן לקיים אפי' מצוה אחת כמו שצריך, תאר לעצמך שלא היתה קבלה מפורשת על מהות ארבעת המינים שיש ליטול בחג הסוכות, והיינו צריכים להיצמד לטקסט הכתוב 'ולקחתם פרי עץ הדר', הרי כל אחד היה מגיע עם פרי אחר, אחד היה מביא תפוז והאחר לימון, מעטים היו בוחרים בפרי ה'אתרוג' שעם כל הכבוד אינו פרי טעים לאכילה, כאחיו שאר פרי ההדרים. כך גם לגבי 'ענף עץ עבות' לא היינו מזהים את זה בשום פנים ואופן עם 'ההדס' לולי הפרשנות המפורשת שהיתה מסורה בעל פה מדור לדור שכוונת התורה לקחת דוקא את האתרוג ואת ההדס וכו', וכמו שאחרי כאלף וחמש מאות שנה חקקו חכמי ישראל את קבלתם בפרשנות התורה על גבי חיבור המשנה והתלמוד הנמצא בידינו עד היום הזה.

כך גם לגבי מצוות תפילין, לולי הפרשנות המקובלת, לא היתה עולה בדעתנו מחשבה שכוונת התורה באומרו 'וקשרתם לאות על ידך, והיו לטוטפות בין עיניך' מתכוונת לתפילין הנמצאים בידינו כיום, וכך בדיוק נראות התפילין שנמצאו בגניזות העתיקות מלפני אלפיים שנה, אין ספק שהיתה פרשנות לתורה, שנמסרה יחד עם הטקסט הכתוב, והפרשנות הזאת לא נתחדשה ביום מן הימים, לא ניתן ללמוד פסוק בתורה מבלי להזדקק לפרשנות.

ולמתעקש שיתעקש שהפירוש שנמצא בידינו היום אינו הפירוש שאותו היה לעם ישראל כששמעו את התורה שבכתב ממשה רבינו, כדאי ללמוד את הקטע הבא מעטו של רבינו משה סופר זצ''ל (חתם סופר יו''ד סימן שנו):

''כל סידורי מצוות, נראה לי כשיגעון מי שיאמר, שבאחד מהדורות קם אחד, והמציא להניח תפילין, ויצא בקרן אחד על מצחו, והטעה העולם לומר זהו טוטפת האמור בקרא, הלא ירגמוהו העם ויאמרו זה לא שמענו ולא ראינו מאבותינו מיום עמדנו על הר סיני, ועימנו משה רבינו עליו השלום, ואחריו יהושע בן נון, וזקנים, ונביאים, מי ימלא לבו לחדש דבר, וכן בענין סוכה וארבעת המינים [שלא מפורש בתורה אופן קיום מצוות אלו], וכל מעשה קרבנות, מי יכול לשנות הדבר בענין הנהוג בכל יום ויום לפני זקנים ונביאים, אם לא כך ראינו בעינינו ממשה רבינו עליו השלום ותלמידיו ותלמידי תלמידיו עד היום הזה, ויסכר פי דוברי שקר הקראים הרעים תימק לשונם בחיכם, כלה ענן וילך יורד שאול לא יעלה''. עד כאן לשונו המשכנע כל מי שאינו משוחד בעניין זה מדיעה קדומה.

ואם עדיין ישאל השואל, על מה עשה ה' ככה, ולא מסרת את הפרשנות לתורה גם היא בכתב בתוככי ספר התורה, וכך לא היו צצים ספיקות בענינים אלו, בספר מצוות גדול לאחד מראשוני הראשונים מביא הסבר משכנע לכך בשם פרקי דר' אליעזר:

וזה לשונו: ''טעם שלא נכתבה התורה שבעל פה על ידי משה רבינו: מפני שראה הקב''ה שעתידים אומות העולם לכתוב עשרים וארבעה ספרים שיש בתורה נביאים וכתובים ולהפכם לרעה ולמינות [הנצרות וכו'], לכן מסר סימנים למשה בעל פה, ולא הסכימו מן השמים שיהא נכתב עד אחר שעמדו אמונות אדום וישמעאל פן יעתיקו אותם הגויים ויהפכו אותן לרעה כמו שעשו בתורה שבכתב, ולעתיד לבוא ישאל הקב''ה מי הם בני?, בני ישראל מביאים ספר תורה, והאומות מביאין ספר תורה, אלו אומרין שהן בניו, ואלו אומרים שהן בניו, הקב''ה שואל מי יש לו הסימנים שמסר בסיני בעל פה, ואין יודעים כי אם ישראל, וזהו שכתוב בהושע (ח ב) אכתוב לו רובי תורתי כמו זר נחשבו, עכ''ל. והיינו שהנביא שואל ומסביר בשם ה' 'אכתוב לו רובי תורתי'?, הרי על ידי זה, מי יבחין מי הם בני, ו'כמו זר נחשבו'?!. עד כאן לשונו.

פורסם

ההגדרה של אבולציה זה שינויים רנדולמלים שנגרמים כתוצאה של קרינה חומרים כיימים וכו

ככה שהתוצאה של זה היא רעה לאדם

יש שבטים מפוזרים בעולם שיש להם בעיות גנטיות ספציפיות בגלל הסביבה ששינתה את הגנים שלהם

מן הסתם השינויים הרדומלים האלו גורמים רק רע אולי אחד למליון לטוב

ואם נכניס את זה למשוואה של טור הטור יתכנס ל 0

ככה שבסופו של דבר כל דבר חי מבלי שיתערבו באופן מלכואתי[לתיקון הגנים] בגנים שלו ה"אבולוצייה" תהרוג אותו

מה שרשום על אבולוצייה זה סתם תיאורה שסרגו להם מכל העובדות שמצאו בשטח

הם מצאו קפיצות של גזעים כל פעם גזע יותר חכם מהשני

והם חושבים האבולוציה גרמה לזה

אם זה היה האבולוציה זה היה צריך להיות יותר רציפ

איזה ביולוגיה למדת בנאדם...

אבולוציה זה התהליך של ברירה טבעית (החזק שורד) שגורמת להתפתחות הגזע לעומת זמן

הפיכת האדם מהקוף זו אבולוציה

מה שאתה מתאר (שינויים גנטיים ע"י קרינה) זה לא אבולוציה בכלל... זה סרטן

פורסם

הסביבה היא גם גורם באבולוציה, אין ספק בזה. החזק שורד מתייחס גם לחזק או המותאם יותר בסביבתו.

אגב קרינה היא אלמנט טבעי, היא מתקיימת בטבע גם בלעדינו.

אבל להגיד שכל השנים הללו לא התקדמנו וקיבלנו רק סרטן.... אממ נו טוב.

פורסם

איך נוצר גזע חזק יותר מהגזע האחרון ?

מה בעצם משדרג את הגזע ?

פורסם

השבחת גנים ע"י תהליך של ברירה טבעית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים