עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין? 2,439 הצבעות

1. 1. דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין?

• דתי (שומר שבת , מניח תפילין וכוד')
    • מסורתי ( מניח תפילין , מנסה לשמור כמה שיותר בשבת )
    • חילוני ( לא שומר כלום אך מאמין בבורא עולם)
    • לא מאמין כלל בבורא עולם .

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

WTF :nixweiss::s07:

ואני ממציא דברים?

מאיפה אתה בטוח שזה מה שבאמת קורה?

ה' התקשר אליך?

כל מה שאתה אומר קדוש עם סימן קריאה וכל המתנגדים שלך פה הם ממציאים

די עם השחצנות הזאת כבר

כתוב בתורה. חבל שאני לא יודע פסוקים בעל פה. אבל אתם צריכים מישהו כאן שבקי ממש שיתן לכם לראש :bash: .

התורה נתנה מהאלוקים ממש לכן כל הידע של חז"ל זה מהתורה. ידע ברפואה וכו.. וכו.. דוגמא קטנה עוד מזמן הזוהר כתוב שהעובר בתוך רחם אימו יכול לשמוע. איך יכלו לדעת זאת? הכל מהתורה. כולם היום יודעים שזה נכון שעובר יכול לשמוע ויש נשים ששמות מוזיקה שמרגיעה את העובר.

הייתכן שזה שיצר את כל העולם זרק אותנו בלי חוקים בלי כלום? התורה היא החוקים לעולם.

אם עכשיו אני יביא לידך פרה שלמה חיה אתה תחתוך אותה ותאכל? [אתה רגיל ללכת לסופר ולקנות אותה כבר חתוכה] אבל מי נתן לבני אדם רשות לאכול חיה שהיא אפילו יותר גדולה מהאדם . חיה ונושמת? מי נתן רשות? [לפי המוסר של האדם]?

אמרתי לך כבר .חרידים לא יושבים בבית המדרש ולומדים מה לענות בשאלות כאלה. יש אנשים שמתעסקים בזה .

• תגובות 896
  • צפיות 81.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הדתיים אומרים שהגוף והנשמה של אדם נוצרי פשוט נעלמת במותו

אז איך לעזעזל רוני תסביר שגם אנשים נוצריים חווים את החוויה של מוות קליני (את כל הקטע של האור במנהרה וכו)?

עוד משהו..מכירים את זה שאדם דתי בא ואומר לכם " את המוח שלכם ראיתם?! " אתם עונים שלא

ואז הוא אומר " יפה גם את ה' לא ראיתם ובו אתם לא מאמינים וזה שיש לכם מוח אתם כן מאמינים"

רבותי המאמינים אם זאת ההוכחה שלכם שיש ה' המצב שלכם חמור!

מכירים את זה שאדם תוקף אחרים כתשובה במקום לענות לעניין?

"הדתיים אומרים שהגוף והנשמה של אדם נוצרי פשוט נעלמת במותו" ומאיפה הבאת את זה?

פורסם

רון מכיר את זה שלמישהו לא בא לענות לך?

פורסם

אדם צריך לבוא ככה. בלי מחשבות קודמות לבוא ולבדוק. אף אחד בעולם לא יגיד לך תאמין באלוקים כי זה חייב. צריך לחקור ושאול שאלות אבל לא כאן בפורום הזה. זה מקום שמתאים לאדם שמחפש תשובות? :nono:

אבל אדם שלא רוצה לדעת את האמת כי נוח לו לחיות איך שבא לו .אז אין לי מה לומר לו. אבל אם כבר אדם רוצה לחקור אז כאן זה לא המקום.

פורסם

מחשבה הרגע קפצה לראשי-

......אם למישהו נוח לחיות איך שהוא חי כרגע, למה שיתחיל לסבך את עצמו בכל השטויות האלו תגיד לי? :\

אתה טוען ש "מחפשים תשובות", אבל יש לא מעט אנשים שלא מחפשים שום תשובה, וטוב להם כמו שהם.

מה רע בזה?

פורסם

שה' יתגלה אלי אני יאמין בו

אם זה בטלפון/פקס/SMS/הודעה באיסיקו או מסנג'יר ממש לא מפריע לי

אני רוצה לראות ולשמוע אותו!!

פורסם

מחשבה הרגע קפצה לראשי-

......אם למישהו נוח לחיות איך שהוא חי כרגע, למה שיתחיל לסבך את עצמו בכל השטויות האלו תגיד לי? :\

אתה טוען ש "מחפשים תשובות", אבל יש לא מעט אנשים שלא מחפשים שום תשובה, וטוב להם כמו שהם.

מה רע בזה?

כי אם יש אלוקים והוא נתן לאדם בחירה. אז ברור שביד האדם לבחור כרצונו. לכן יש יצר הרע. אם לא היה יצר הרע אז היינו כמו רובוטים .שמה שאומרים לנו אנחנו עושים .ועל זה אדם לא צריך לקבל שכר. אלא אדם שעובד על משהו אז מקבל את שכרו שמגיע לו .ולא מחסד.

אז אם יש אלוקים והוא נתן את התורה שהיא החוקים והוא רוצה שהאדם ילך בדרך הזאת. אז אם אדם אומר לעצמו אותי לא מעניין אם יש אלוקים או אין .אני רוצה לחיות איך שבא לי נקודה. אבל חביבי אלוקים ברא אותך לא בשביל שרק תאכל ותהנה לך כאן.

לכן אם אדם יאמר לי רוני לא מעניין אותי אני לא רוצה לחקור ורוצה לחיות איך שאני רוצה. אז אני יענה לו אין בעיה אחי זאת הבחירה שלך. אבל יבוא אדם יגיד אין אלוקים? על סמך מה? חקרת בדקת לעומק?.

פורסם

אתה מפספס את הנקודה.

גם אתה וגם עוד מליון ורבע איש יכולים לשבת 500 שנה ברצף ו "לחקור", אבל הוכחה חותכת להימצאותו של אלוהים לעולם לא תהיה.

אתו אדם שאומר "אין אלוהים" מביע דעה. זו דעתו, אז תעזוב אותו בשקט. לא מעניין אותו אם יש או אין, ודעתו היא שאין.

דבר שלא ניתן להוכיח הוא לא דבר ששווה לבזבז זמן ו "לחקור", הדבר היחיד שאתה צריך זה להגיע להסכמה עם עצמך לגבי זה, לא שאחרים יחרטטו לך בשכל בלי סוף.

אתה למשל הגעת למסקנה שיש אלוהים ואתה רוצה להאמין בו- שיבושם לך, ואין לאף אחד זכות לשלול את דעתך ולקבוע שהיא לא נכונה.

מותר לו להציג טיעון נגד ולגבות אותו במסקנות שלו- אבל אם להקשיב לו או לדחות את הטיעון זו כבר בחירה שלך, אין לאף אחד דרך "להכריח" אותך לשנות את האמונה שלך.

וזה אחד הדברים שיותר מעצבנים אותי-

יש הרבה יותר נסיון מה "צד הדתי" לשנות בכוח את הדעה של אחרים ו "למשוך" אותם לכיוון שלהם מאשר נסיון של אתאיסטים וכו' "לנתק" מאמין מהדת. ומדובר על הפרש עצום.

פורסם

כן אני מכיר ,

זה שנשאל ואין לא תשובה אז הוא בוחר לתקוף כתשובה,

או זה ששואל ולא רוצה לשמוע תשובה.

פורסם

אתה מפספס את הנקודה.

גם אתה וגם עוד מליון ורבע איש יכולים לשבת 500 שנה ברצף ו "לחקור", אבל הוכחה חותכת להימצאותו של אלוהים לעולם לא תהיה.

אתו אדם שאומר "אין אלוהים" מביע דעה. זו דעתו, אז תעזוב אותו בשקט. לא מעניין אותו אם יש או אין, ודעתו היא שאין.

דבר שלא ניתן להוכיח הוא לא דבר ששווה לבזבז זמן ו "לחקור", הדבר היחיד שאתה צריך זה להגיע להסכמה עם עצמך לגבי זה, לא שאחרים יחרטטו לך בשכל בלי סוף.

אתה למשל הגעת למסקנה שיש אלוהים ואתה רוצה להאמין בו- שיבושם לך, ואין לאף אחד זכות לשלול את דעתך ולקבוע שהיא לא נכונה.

מותר לו להציג טיעון נגד ולגבות אותו במסקנות שלו- אבל אם להקשיב לו או לדחות את הטיעון זו כבר בחירה שלך, אין לאף אחד דרך "להכריח" אותך לשנות את האמונה שלך.

וזה אחד הדברים שיותר מעצבנים אותי-

יש הרבה יותר נסיון מה "צד הדתי" לשנות בכוח את הדעה של אחרים ו "למשוך" אותם לכיוון שלהם מאשר נסיון של אתאיסטים וכו' "לנתק" מאמין מהדת. ומדובר על הפרש עצום.

אתה מפספס קצת את דבריי. אמרתי אם אדם לא מעניין אותו אם יש אלוקים או אין . אז זאת הבחירה שלו. אבל שבא אדם ואומר למסקנה אין אלוקים. אז אני שואל אותו איך הגעת למסקנה? הוא יגיד כי אני מאמין שאין אלוקים. זאת לא תשובה. כי כדי להגיע למסקנה שאין אלוקים אתה צריך לברר על הרבה דברים ולחקור כדי להגיע למסקנה.

ואמרתי כבר שאמונה ביהדות זאת לא אמונה עיוורת. צריך קודם כל שיהיה בסיס טוב של ידע ואחרי זה להמשיך. אפשר לדעת את האלוקים Pika007 אחי פשוט אתה לא חקרת זאת הבעיה. למה אנשים מפחדים ללכת להרצאות ?אף אחד לא מחייב אותך לאמין להם כי אתה יכול לקחת את דברי המרצה ואחרי זה לחקור עליו ולבדוק אם זה באמת נכון.אבל מפחדים ללכת כי בתוך תוכו של אדם הוא מפחד לדעת שזה האמת ואז זה יחייב אותו.

כתוב."כך אמר להם הקב"ה לישראל: בני, בראתי לכם יצר הרע, בראתי לכם. תורה תבלין כל זמן שאתם עוסקים בה, אינו שולט בכם (בראשית ד:ז):

משהו קטן שתמיד אני רואה. תיקח עבריין רוצח שים אותו בבית מדרש רק לומד תורה תראה איך תוך שבוע הוא ניהיה אדם יותר טוב יותר נוח וכו...

ראיתי את זה מליון פעם. רב אחד ששכחתי את שמו נכנס לבית המדרש וראה אחד הר אדם יושב ולומד אם מישהו . אותו רב אמר להוא שלומד איתו תגיד לי מי זה? אז הוא ענה לו אתה רואה את זה לפני שבוע אם היית מדבר איתו הוא היה מכניס אותך לתוך האדמה. חחחחח רק ישב שבוע למד תורה זה מעדן את האדם .

פורסם

ראיתי בערך חצי מהסרטונים שלך, והייתי באינספור הרצאות כחלק ממסגרות שונות.

את נקודת המבט שלי זה לא שינה.

ואיך שלא תהפוך את זה- אתה לא יכול לדעת באופן חותך וחד משמעי שאלוהים קיים.

אתה יכול להאמין, אתה לא יכול לדעת.

אין לך דרך לראות אותו

אין לך דרך לחוש אותו

למה שאתה קורא "לדעת את האלוקים" קוראים אמונה, לא יותר.

אתה צריך לקבל את העובדה שאנשים לא "מפחדים ללכת להרצאות" מחשש שאולי ישנו את נקודת המבט שלהם-

זה פשוט מאוד לא מעניין חלק מהאנשים, או שאין להם זמן לזה. ההרצאות האלו הן לא חצי שעה במקום קרוב לבית, מדובר בהשקעה של שעות על גבי שעות.

קראתי את המאמרים הארוכים שהבאת מאתר "הידברות" והשקעתי מספר דקות על כל אחד בשביל לחפש בגוגל-

מעל 70% מהם מסולפים בצורה גסה עד מאוד, והשאר רק "בקטנה". קשה לי לקבל עובדה כמו נסיון לשנות את נקודת המבט של מישהו בעזרת שקרים ומניפולציות.

למסקנה הסופית שלי אני כבר הגעתי, וכמוני עוד הרבה אחרים.

בגלל שהיא לא תואמת לשלך, אתה טוען ש "לא חקרנו מספיק" או משהו בסגנון.

צא מזדה.

פורסם

69 עמודים של וויכוח חסר טעם. כדי לענות על השאלה של 'האם קיים אלוהים' פשוט צריך ללמוד פסיכולוגיה. בני האדם הם לא יצורים דינאמיים, אלא הם פועלים וחושבים ע"פ תכנות המוח שלהם. המוח הוא מרכז הבקרה והוא זה שיקבע איזה תגובה לשלוח, וכן, זה כולל רגשות, מחשבות וכן הלאה. עכשיו תגיד לי, איך אתה רוצה להגיד ש'אלוהים קבע ככה וככה' ו'אלוהים החליט' ו'אלוהים יודע' ו'אלוהים נתן לעם עוד סיכוי' כשכל הדברים האלה באים מהמוח האנושי שמחווט ככה בצורה מ-כ-נ-א-י-ת? . אתה יכול לטעון שיש אלוהים ולהמשיך את החירטוטיאדה הזו, כאשר כל מה שאתה טוען ומייחס לאלוהים אלה תכונות ואלמנטים אנושיים שע"פ הגדרתך, אל כמו אלוהים, לא יכול להחזיק. נתעלם מהעובדה שמבחינה טכנית אלוהים לא יכול להיות קיים ונעבור ל'ספר הקודש' שלך. סיפור אדם וחווה, זה לא הסיפור הזה שבו מסופר על בני האדם הראשונים?, אז איך לעזאזל זה כתוב שם, מי דיבר עם מי ומי כתב את זה על דף ושמר את זה לדורות הבאים?

מה עם כל המקרים האלה שמסופר ש'מלך ישראל XYZ היה חכם והוא חשב מחשבה ABC', איך לעזאזל בתנ"ך כתוב מה הוא חשב? הוא רץ וסיפר את זה לכותב התנ"ך? מה עם המבול והתיבה של נוח, הוא גם כתב מה היה וסיפר את זה?

יאללה, לך תתפלל.

פורסם

זה מה שקורא שמתפללים

http://news.walla.co.il/?w=//1263162

שמתם לב שכל הצרות קוראים לבני ישיבה האלה?

מתייבשים למוות בטיולים בדרום טובעים נרצחים

טוב כנראה זה ה"תיקון" שלהם :bash:

פורסם

69 עמודים של וויכוח חסר טעם. כדי לענות על השאלה של 'האם קיים אלוהים' פשוט צריך ללמוד פסיכולוגיה. בני האדם הם לא יצורים דינאמיים, אלא הם פועלים וחושבים ע"פ תכנות המוח שלהם. המוח הוא מרכז הבקרה והוא זה שיקבע איזה תגובה לשלוח, וכן, זה כולל רגשות, מחשבות וכן הלאה. עכשיו תגיד לי, איך אתה רוצה להגיד ש'אלוהים קבע ככה וככה' ו'אלוהים החליט' ו'אלוהים יודע' ו'אלוהים נתן לעם עוד סיכוי' כשכל הדברים האלה באים מהמוח האנושי שמחווט ככה בצורה מ-כ-נ-א-י-ת? . אתה יכול לטעון שיש אלוהים ולהמשיך את החירטוטיאדה הזו, כאשר כל מה שאתה טוען ומייחס לאלוהים אלה תכונות ואלמנטים אנושיים שע"פ הגדרתך, אל כמו אלוהים, לא יכול להחזיק. נתעלם מהעובדה שמבחינה טכנית אלוהים לא יכול להיות קיים ונעבור ל'ספר הקודש' שלך. סיפור אדם וחווה, זה לא הסיפור הזה שבו מסופר על בני האדם הראשונים?, אז איך לעזאזל זה כתוב שם, מי דיבר עם מי ומי כתב את זה על דף ושמר את זה לדורות הבאים?

מה עם כל המקרים האלה שמסופר ש'מלך ישראל XYZ היה חכם והוא חשב מחשבה ABC', איך לעזאזל בתנ"ך כתוב מה הוא חשב? הוא רץ וסיפר את זה לכותב התנ"ך? מה עם המבול והתיבה של נוח, הוא גם כתב מה היה וסיפר את זה?

יאללה, לך תתפלל.

התורה נתנה למשה מהאלוקים גם התורה שבכתב וגם התורה שבעל פה.

פורסם

יאללה, לך תתפלל.

אתה מודע לכך שכל מה שרשמת לא קשור בכלל לפסיכולוגיה?

כימיה וניורולוגיה הם הנושאים המתאימים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.