עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין? 2,439 הצבעות

1. 1. דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין?

• דתי (שומר שבת , מניח תפילין וכוד')
    • מסורתי ( מניח תפילין , מנסה לשמור כמה שיותר בשבת )
    • חילוני ( לא שומר כלום אך מאמין בבורא עולם)
    • לא מאמין כלל בבורא עולם .

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

היהדות תחת מודינג כבד מבקשת ממך להיות אדם טוב, ברגע שתתעלם מכמה חלקים פחות "נחמדים".

סה"כ, זה מה שאני עושה.

אפשר להגיד שאני מאמין באלוהים. אבל אני לא מאמין באיש שיושב בשמיים ושולט בכל פעולה שלי, אלא יותר באיזושהי ישות/סמכות מפקחת. אפשר לקרוא לזה אלוהים, אפשר לקרוא לזה The overseers of the universe, אתה אפילו יכול לקרוא לזה THE FORCE, או איך שבא לך.

בנוגע ליהדות, אני שומר מסורת וחגים ברמה מסוימת, צם ביום כיפור, לא אוכל לחם בפסח וכו'. זה באמת לא מזיק, לא מציק במיוחד, וחלק מזה אפילו די נחמד.

ומצד שני, אני לא מאמץ את הדעות של התורה והרבנים לגבי הומואים, לגבי השבת, לגבי קדמה, לגבי מדע, ולגבי דתות אחרות או ענייני דת בכלל.

לדוגמה- יש לי ידידה טובה מאוד שהיא נוצריה לפי הרבנות, מה שאידיוטי לגמרי.

אבא שלה יהודי, היא חיה פה כמעט כל החיים שלה כיהודיה, אבל עד שהיא לא תשפוך ים של כסף וזמן על התגיירות, היא לא תיחשב יהודיה.

מה אם נחליט להתחתן יום אחד? חתונה אזרחית זה סיוט בארץ (הודות לרבנות ולחוקי התורה הנפלאים)

הילדים יהיו רשומים כנוצרים (שוב, אותה סיבה) ובקיצור, סיוט.

כל דבר יש לקחת בערבון מוגבל, רק שיש כאלו שלא מבינים את זה.

לכל מי ששואל דברים כמו "איך זה שהאדם נוצר כמו שהוא, חייב להיות מישהו שיצר אותו" אני מציב את השאלה- מי יצר את אלוהים?

ומי יצר את מי שיצר את אלוהים?

(בקיצור, אותו דבר כמו הבחור מלפני כמה עמודים עם אלוהים, אלוהים GT, אלוהים GTS, אלוהים GTX וכך הלאה)

• תגובות 896
  • צפיות 81.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הדת (והיהדות בתוכה, שום דבר מיוחד) מבקשת ממך רק דבר אחד: לשרת אותה.

התורה שוביניסטית ומאוד לא סובלנית כלפי "הזולת", בד"כ עם ישראל יוצא להשמיד את העמים מסביבו, ולו רק כי הם לא משרתים את היהדות (כלומר עובדי אלילים למיניהם).

התורה אומרת שכל המקיים משכב זכר מות יומת. זה קצת מתנגש עם העובדה, שהומוסקסואלים תמיד היו ותמיד יהיו. אז מה? נסתובב גם כיום ונרצח הומואים לאור יום? כמה סובלני ומתחשב זה? ואיפה ההגיון בעונש מוות לאדם שאוהב קצת שונה? זוהי רק דוגמה אחת לטוב ליבה של היהדות.

חבל שלמחבר המעשיות הפלוני שחיבר את התורה לא היה בזמנו מחשב עם גישה לרשת.. יכל להיות אחלה שחקן קאונטר, מה שבטוח מחבר דגול - הוא לא.

ועוד נקודה חשובה:

אם אתה כאדם מאמין, חושב שהכל "כתוב למעלה" והכל כבר ידוע לאל מראש, והוא שולט ורואה הכל, אז מה הטעם לחיות?!?!?

שאחד המאמינים יענה לי על זה בצורה פשוטה, מה הטעם לאדם מאמין לחיות, אם הוא יושב כל חייו במושב הנוסע (או במושב האחורי)?

פורסם

אה כן? ומה קורה כשאותם 'יהודים מאמינים' משקרים, גונבים, מרמים, נושים ועוד ועוד ועוד?

אז מה הבעיה?

יש את יום כיפור, זה יכפר על כל החטאים של האדם לאותה השנה,

ואלוהים עאלק יעניש בעשרת ימי התשובה :screwy:

כמו שג'ורג' קרלין אמר

but he loves you

אז כנראה הם לא מאמינים מספיק.....

לדעתי אדם שצועק כל יום בבוקר שמע ישראל ובסוף החודש עושק אנשים הוא לא מאמין.

או כמו שישעיהו הנביא אומר:

קרא בגרון אל-תחשוך, כשופר הרם קולך והגד לעמי פשעם, ולבית יעקוב חטאותם. ואותי, יום יום ידרושון, ודעת דרכיי, יחפצון. כגוי אשר-צדקה עשה, ומשפט אלוהיו לא עזב, ישאלוני משפטי-צדק, קרבת אלוהים יחפצון. למה צמנו ולא ראית, עינינו נפשנו ולא תדע. הן ביום צומכם תמצאו-חפץ, וכל עצביכם תנגושו. הן לריב ומצה תצומו, ולהכות באגרוף רשע לא תצומו כיום להשמיע במרום קולכם. הכזה יהיה צום אבחרהו - יום ענות אדם נפשו. הלכוף כאגמון ראשו ושק ואפר יציע . הלזה תקרא צום, ויום רצון ליהוה. הלוא זה, צום אבחרהו -פתח חרצובות רשע, התר אגודות מוטה, ושלח רצוצים חופשים, וכל-מוטה תנתקו. הלוא פרוס לרעב לחמך, ועניים מרודים תביא בית. כי תראה ערום וכיסיתו, ומבשרך לא תתעלם. אז ייבקע כשחר אורך, וארוכתך מהרה תצמח; והלך לפניך צדקך, כבוד יהוה יאספך. אז תקרא ויהוה יענה, תשווע ויאמר הנני:

התורה שוביניסטית ומאוד לא סובלנית כלפי "הזולת", בד"כ עם ישראל יוצא להשמיד את העמים מסביבו, ולו רק כי הם לא משרתים את היהדות (כלומר עובדי אלילים למיניהם).

שוביניסטית אולי, לא סובלנית כלפי הזולת אין מושג מאיפה הבאת...

אבל לבא ולהגיד 3000 שנה אחרי שעם ישראל כבש את הארץ שהוא עם כובש ואכזרי זה משהו שהדהים אותי.... מה אתה חושב שאתה עושה פה? אתה לא מדכא את הפלסטינים? אתה לא נלחמת בירדנים וקבלת שטחים? אתה לא כבשת את רצועת עזה ואת סיני מהמצרים? אתה לא כבשת את אצבע הגליל מהסורים?

אל תגיד דברים שאתה שאין לך אחר כך איך לחסות אותם.

פורסם

אין לי מושג מי הנפיץ לך על חיי העולם הבא, אבל לפי "הכללים" אתה כן זכאי (או לפחות תוכל להיות ע"י תשובה).

נראה לי שהוא מתכוון לכך שהוא לא מאמין בעולם הבא, ולכן הוא לא רואה טעם להתעסק בזה. הוא הרי אף פעם לא יגיע למשהו שלא קיים. החיים היחידים הם כאן על כדור הארץ.

לגבי העניין של להינות, אז חיים רק פעם אחת. עדיף לנצל את החיים היחידים שיש לנו כדי להינות, ולא בשביל לעבוד ישות עליונה שספק מאוד אם היא בכלל קיימת.

ולהאמין באל זה כן ברירת מחדל:

כי אם יש אל אז אני אדע שהלכתי בדרך הנכונה.

אם אין אל, אז לפחות הייתי בן אדם טוב (שזה מה שהיהדות מבקשת).

אפשר להיות אדם טוב גם בלי להאמין באלוהים, ובלי להגביל את עצמך לפי כל מיני כללים שכתובים בתורה.

פורסם

מי דיבר על ארץ ישראל???

בתורה יש אלף סיפורים על מלחמות קודש נטו, מחוץ לגבולות ישראל הקדומה בכלל.

מלחמות שהתחילו רק בגלל שאני מאמין באל א', אתה מאמין באל א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח'... עובדי אלילים :)

כלומר, הכחדת השונה כי הוא שונה, ואינו משרת אותך.

פורסם

מסורתי :xyxthumbs:

פורסם

אני לא מבין מה הקטע עם "חוצנים מתקדים מאיתנו לא יתעניינו בנו"....

הרי כולנו יודעים שאם נימצא אפילו חיידק חד תאי באחד מהירחים של צדק זו תהיה תגלית המאה.

אני מניח שאתה מתייחס לתגובה שלי:

בהנחה שהחיים נוצרו באופן אקראי אז סביר מאד להניח שיש חיים במקומות רבים מאוד ביקום. מדען בשם דרייק אפילו פיתח משוואה שמצמצמת עד כמה שאפשר את האפשרויות ועדיין הגיע למספרים גבוהים מאד (לא ממש זוכר אם זה מליארדים או עשרות אלפי כוכבים שמאכלסים חייםאבל זה לא העיקר כאן). העניין הוא ,שאנחנו ,לדעתי, מעולם לא פגשנו בהם ,ואני אסביר:

-אין כל סיבה שחייזרים יתעניינו בנו...שימו לב שהטכנולוגיה בת זמננו רחוקה מרחק עצום מזאת שלפני 20,000 שנה למשל. רק ש 20,000 שנים הם פחות משבריר שניה בקנה מידה קוסמי.מישהו מסוגל לתאר לעצמו איזו טכנולוגיה תהיה ברשותנו בעוד 20000 שנים?....ומה שנכון לגבי טכנולוגיה נכון גם לגבי תרבות: עד לפני פחות מ 500 שנה עוד היה מקובל להעלות מכשפות על המוקד. ובכל זאת זאת תרבות מתקדמת בהרבה מזאת של שימפנזים. אז אנו לא יכולים לתאר לעצמנו לא את התרבות ולא את הטכנולוגיה שלנו בעוד 20,000 שנים...אפילו לא בעוד 500 שנים....ממבט של עוד כמה אלפי שנים קדימה הדור שלנו יראה כמפגר ,מסוכן, פרימיטיבי, ועוד שמות תואר שאנחנו לא מסוגלים עדיין להבין.......

וזאת הסיבה שמעולם לא פגשנו בחייזרים: או שהם מתקדמים מאיתנו בהרבה ,ולכן אנחנו פשוט לא מעניינים אותם ,או שהם ברמה טכנולוגית/תרבותית של קופים (או נמלים או חד-תאיים ),ולא מסוגלים אפילו לחשוב. (אגב, זה לא אומר שהם לא ביקרו כאן מעולם -רק שאם הם אכן ביקרו/מבקרים אין שום סיכוי שנבחין בהם כיצורים תבוניים,ממש כמו שנמלים לא חושבות עלינו בצורה כזאת).

ההסתברות שחייזרים יפתחו טכנולוגיה כל כך מתקדמת שתאפשר להם להתגבר על מגבלות המרחב והזמן כדי להגיע לכאן ,ויחד עם זה להיות "בערך" ברמה תרבותית קרובה לשלנו,ולכן לגלות בנו שמץ של התעניינות היא אפסית.

אם אנחנו נגלה עכשיו ,או בעוד 200 שנה נניח ,חידק חד-תאי,זאת באמת תהיה תגלית עצומה.הוכחה שיש חיים מחוץ לכדור הארץ. כנ"ל לגבי חוצנים ברמה טכנולוגית -תרבותית קרובה לשלנו. גם אצלהם זאת תהיה סנסציה,ואם הם יגלו אותנו,שאנחנו יותר מעניינים מחד-תאיים, אז בכלל יהיה שישו ושימחו אצלהם (וסביר להניח שגם אצלנו-כי גם אנחנו נגלה אותם).

אבל- אם נקבל כהנחה שהיקום קיים בערך 20 מליארד שנים, ואם נסתכל על קצב ההתפתחות הטכנולוגית-תרבותית שלנו עצמנו,שתיארתי בתגובתי הקודמת,הרי שהסיכוי שניתקל באיזה קלינגון,שהוא "בערך" ברמה שלנו +- כמה מאות שנים,הוא אפסי! אם חוצנים (בהנחה שהם קיימים),אכן גילו אותנו, הרבה יותר סביר להניח שהם מתקדמים מאיתנו בצורה כל כך ניכרת שהם כבר מזמן יודעים שיש חיים במקומות אחרים ולכן אצלהם זאת לא תהיה סנסציה.בנוסף, כמו שהסברתי מקודם,מכיון שהם כל כך מתקדמים, אנחנו לא נבחין בהם גם אם הם כאן לידינו .

לסיכום- יכול להיות שישנם חוצנים,אבל אלו שאנחנו נגלה,יהיו נחותים במידה עצומה מאיתנו.אולי נפתח כלים למצוא אותם ,אבל לא נפתח כלים למצוא חוצנים שהם מתקדמים מאיתנו.שוב, כמו שנמלה לא תפתח כלים להבין שהרגל שלנו היא חלק ממשהו חי.

פורסם

לא ממש בא לי להיכנס לדיון הזה, היה כבר כמה כמוהו בפורום ובוא נגיד שאחרי כמה עמודים כבר לא היה הכי נעים לקרוא....

אבל תפסיקו סתם לזרוק דברים לאוויר - אתם קראתם מישהו שכתב כאן שהוא מאמין שיורד גשם רק בגלל שה' כועס?! (שאגב זה חרטא זה לפי היהדות גשם זה ברכה.) בסדר מישהו כתב את זה כאן על בסיס איזה ספר שהוא קרא שככה היו מאמינים פעם.

אבל אף אחד כאן לא כתב משהו כזה אז תפסיקו להתייחס לזה כל הזמן... במקום לנסות להקצין ולהכניס אחד לשני תנסו לכתוב הודעות יותר מעניינות בשביל לתרום לת'רד ולא להפוך אותו עוד פעם למלחמה של 70 עמודים.

ואני מתכוון לכולם

לגבי הדעה שלי - אותי זה לא משכנע שעולם כזה חכם עם כל-כך הרבה גיוון וכל כך הרבה חכמה נוצר לבדו.

חייב ליהיות כוח עליון להיווצרות של מה שקורה.

לא נשמע לי הגיוני שהיקום היה קיים לנצח.

מה גרם למפץ הגדול? מה גרם לדברים שקרו לפני המפץ הגדול? חייבת ליהיות כאן התחלה של משהו. זה רק דעתי.

פורסם

לבינתיים אין תאוריה מדעית שמספיקה את כל התשובות, ולכן אני (כבן אדם שאין לו תושבה) נאלץ להאמין באל כמעין ברירת מחדל.

אתה מתבלבל, ברירת המחדל זה לא להאמין בכלום. אתה לא יודע משהו ואתה ממציא סיפור כדי לקבל תשובה. אין הבדל בין המצאת הסיפור בגירסה של האל לבין המצאת הסיפור בגישת המיתולוגיה היוונית. ההבדל הוא ברצינות שאנשיםמתייחסים לזה בעולם. אם אנשים מתייחסים לאגדה הזויה בכובד ראש זה לא אומר שהיא קרובה להיות נכונה (ע"ע העולם שטוח או תפילות לאל גורמות לגשם לרדת). גם יש אינספור תיאוריות שאתה יכול להאמין בהם כברירת מחדל. למה שלא תאמין בכך שחייזרים הגיעו לכאן לפני מיליארדי שנים, יצרו את הכוכב סתם וכך נוצרנו? כי זאת לא תיאוריה פופלארית בעולם כמו תיאורית האלוהים?

פורסם

אגב,מרוב התעסקות בחוצנים לא כתבתי אם אני מאמין או לא,שזה נושא הת'רד הזה. אז אני באמת לא יודע....יכול להיות שיש אלוהים ,יכול להיות שאין.... יש המון טענות בעד ונגד,והדיון כאן הוא דל מדי על מנת לשקול את כולן. המדע כשלעצמו אינו שולל את הדת ,ולראיה יש מדענים דתיים.קחו לדוגמא את ישעיהו ליבוביץ המנוח ,שהיה פרופסור גם לפילוסופיה וגם לרפואה, (נדמה לי שהיו לו עוד תארים...),והוא בחר לשמור תורה ומצוות...

פורסם

ולהאמין באל זה כן ברירת מחדל:

כי אם יש אל אז אני אדע שהלכתי בדרך הנכונה.

אם אין אל, אז לפחות הייתי בן אדם טוב (שזה מה שהיהדות מבקשת).

ואם זה ניסיון שאל אחר העמיד לך כמבחן (והאל הזה לא כתב ספר) ולפיו כל מי שיעשה את מה שכתוב בתנ"ך הולך בדרך השגויה ומי שהוא אתאיסט (ועמד בפיתוי לא להאמין לתנ"ך) הולך בדרך הנכונה? מבחינתי הסיכויים של התיאוריה הזאת להיות נכונה זהים לסיכויים שהתיאוריה של התנ"ך היא זו הנכונה. לכן אין פה מצב של "אין מה להפסיד".

פורסם

מי דיבר על ארץ ישראל???

בתורה יש אלף סיפורים על מלחמות קודש נטו, מחוץ לגבולות ישראל הקדומה בכלל.

מלחמות שהתחילו רק בגלל שאני מאמין באל א', אתה מאמין באל א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח'... עובדי אלילים :)

כלומר, הכחדת השונה כי הוא שונה, ואינו משרת אותך.

lol

צריך לדבר דחוף עם מי שלימד אותך תנ"ך.

לא רק שאתה מסלף את העובדות, שזה בסדר מבחינתי כי לא כל אחד חייב להבין, אלא אתה ממציא דברים.

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

בתורה יש רק עם אחד "שנגזר" עלינו להיות איתו במלחמה, או כמו שאתה אומר "להשמיד" וזה עמלק בגלל שהם אנשים שרואים באנשים אחרים רכוש (אם אתה רוצה לתרגם את זה למיינו אז תגיד נאצים).

מעבר לזה אין שום מצווה להרוג אנשים ששונים ממך, דווקא מלא מצוות שמגינות על עמים אחרים (למשל מצרים או אדומים).

חובה גם לקרוא לשלום עם העמים שסובבים אותך לפני שאתה יוצא למלחמה.

היהדות, בשונה מהנצרות, אינה מאמינה שצריך לגייר את כל האנשים בעולם, ואף פעם לא נעשו שום צעדים למען המטרה הזו.

להפך, אנחנו לא ממש מעוניינים שאנשים יצטרפו ליהדות, רק אם משהו רוצה אז הוא עובר גיור.

פורסם

יש 4 עונשי מוות בתנך,

אני לא מכיר אותם, בין היתר אני יודע שיש את סקילה באבנים, זריקת האדם מקומה שניה, ועוד שניים.

בקיצור,

א. ממש אבל ממש לא הומאני ולא "עושה אדם טוב" כפי שאתה מציירים אותו.

ב. לחסל את ההומואים וכדומה, זה קורה אפילו כיום בשכונות החרדיות.

ג. ברגע שהשאישה לובשת משהו לא צנוע, מה לא צנוע? חצי ס"מ מעל הנעל אז מתחילים להטריד ואף להכות את האישה!

שוביניזם וברבריות פשוט!

פורסם

לגבי הדעה שלי - אותי זה לא משכנע שעולם כזה חכם עם כל-כך הרבה גיוון וכל כך הרבה חכמה נוצר לבדו.

חייב ליהיות כוח עליון להיווצרות של מה שקורה.

לא נשמע לי הגיוני שהיקום היה קיים לנצח.

מה גרם למפץ הגדול? מה גרם לדברים שקרו לפני המפץ הגדול? חייבת ליהיות כאן התחלה של משהו. זה רק דעתי.

למה אתה חושב שחייב להיות כוח עליון שאחראי לכל מה שקורה? בגלל שיש דברים שאתה לא מבין אותם? או בגלל שאתה מעדיף להסיר מעליך את האחריות למעשים שלך?

זה שאלוהים היה קיים נצח כן נשמע לך הגיוני? מי יצר את אלוהים?

הדבר שגרם למפץ הגדול הוא לחץ עצום בתוך נקודה קטנה. לפני המפץ הגדול לא היה שום דבר, מכיוון שלפני המפץ הגדול הזמן לא היה קיים. ההתחלה של היקום היא המפץ הגדול. זאת לא רק דעתי.

פורסם

lol

צריך לדבר דחוף עם מי שלימד אותך תנ"ך.

לא רק שאתה מסלף את העובדות, שזה בסדר מבחינתי כי לא כל אחד חייב להבין, אלא אתה ממציא דברים.

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אוקיי באתי מרקע דתי, למדתי ביסודי-דתי 6 שנים, ולמדתי חודשיים בישיבה.

אני אולי חלוד ולא זוכר טוב, אני מתנצל אם הטעתי, אבל אני כמעט בטוח שהיו מקרים בהם נשלח צבא להשמיד עמים אחרים בגלל סיבות שהן מעבר לסכסוכי התיישבות. אני גם זוכר במעורפל שזאת מצווה לכרות (להשמיד) עובדי אלילים. אם הייתי זוכר או עדיין בקיא בעניין הייתי מביא דוגמה, אבל אני התקדמתי הרחק הרחק משם, ואני לא זוכר פרטים.

הנה עוד קטע שאני רוצה להביא פה:

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/shmaatin/ushpez1.htm

מה דעתכם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.