עבור לתוכן

למה אנחנו אוהבים דווקא אוכל יותר שמן?

Featured Replies

פורסם

אני אשמח אם תביא הוכחה/מחקר שמראה שצריכה מוגברת של אומגה-3 היא לא בריאה.

כל דבר מוגזם זה לא בריא ולא משנה מה.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 62
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש הסבר מדעי לזה - אנשים אוהבים יותר אוכל שמן כי בלשון הקולטנים גם כן קולטים את הערך התזונתי של המזון אותו אתה מכניס לפה - אם הערך הקלורי גבוהה, משתחרר הורמון סיפוק במוח. זו הסיבה שסוכרזית, בעל ערך קלורי אפסי הוא טעים - הרי למה הערך הקלורי שלו אפסי? בגלל שזה בעצם סוג של סוכר שמרמה את הקולטנים - הסוכרזית מרמה את הקולטנים בזה שהיא מוסרת להם מידע כאילו יש לה ערך קלורי גבוהה בעוד שגוף לא מפרק בכלל את הסוכרזית.

פורסם

יש הסבר מדעי לזה - אנשים אוהבים יותר אוכל שמן כי בלשון הקולטנים גם כן קולטים את הערך התזונתי של המזון אותו אתה מכניס לפה - אם הערך הקלורי גבוהה, משתחרר הורמון סיפוק במוח. זו הסיבה שסוכרזית, בעל ערך קלורי אפסי הוא טעים - הרי למה הערך הקלורי שלו אפסי? בגלל שזה בעצם סוג של סוכר שמרמה את הקולטנים - הסוכרזית מרמה את הקולטנים בזה שהיא מוסרת להם מידע כאילו יש לה ערך קלורי גבוהה בעוד שגוף לא מפרק בכלל את הסוכרזית.

וואו :o

איזה תיאוריה?

מאיפה לך? ;D

פורסם

סוכרזית טעים ? איכס,לא טעים וגם טעם לוואי נוראי שנשאר שעות בפה.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אצלי זה בגלל שאני משתדל להימנע מזה אז זה חסר

אבל אם לא אוכלים הרבה זמן ירקות ופירות אין משהו יותר טוב מסלט קר וטרי עם כל הירקות/הרבה פירות

גם היתה תכתבה על האידיוט שאכל רק מקדונלד ואומרים שיש שם כל מיני חומרים שמתמכרים אליהם

פורסם

דאבל מקרויאל לורידים... שלוש פרוסות גבינה, בלי חמוצים! :ylsuper:

פורסם

אם כבר אז תאכל את הארט בורגר של מוזס ותבין מה זה המבורגר טוב :)

פורסם

איכס. אכלתי המבורגר בוונדי'ס. כבר היה עדיף מקדונלדס.

חוץ מזה, 980 קלוריות זה לא כל כך הרבה למנה כזו.

פורסם

איכס. אכלתי המבורגר בוונדי'ס. כבר היה עדיף מקדונלדס.

חוץ מזה, 980 קלוריות זה לא כל כך הרבה למנה כזו.

זה המון ....תוספת ציפס ו קולה ...סוגר לך את הפינה היומית(שלא נדבר על העורקים שלך)

אני זוכר שאכלתי שם ארוחות ...זה באמת יאמי ...היום אני לא מרשה לעצמי להתפרע כך ...

מדהים כמה בשר אפשר לאכול בארוחה.

פורסם

קארמה.

פורסם

יש תאוריה מאוד פשוטה בקשר להעדפה למאכלים משמינים

ולא דווקה רק מתוקים

הזכירו את זה פה אבל אני יסביר קודם את הסוגים של ה"הדלק" העיקרים של הגוף

1-פחמימות -אורז\לחם\וכו

2-חלבונים-בשר\ביצים וכו

3-שומנים -בפועל שומנים יכולים להיות בתוך המזון אבל גם הגוף עצמו מכין שומנים מפחמימות וחלבונים

העניין הוא כזה

ביחס למשקל מול אנרגיה שומן זה ה"דלק" הטוב ביותר לגוף

למעשה אפילו רצי מרתון שנראים לכם רזים מאוד משתמשים בעיקר בשומן בריצה

ורוב האנרגיה של הגוף מופקת בעיקר משומן

באחוזים חלבון ופחמימות יכולים לספק אנרגיה מהר מאוד

אבל לא לאורך זמן

כי הגוף לא אוגר אותם בכמויות כמו שומן

והגוף אוגר שומן כי כמו שכתבתי יחסית למשקל (שומן הרבה יותר קל מחלבונים ופחמימות )

שומן נותן יותר אנרגיה

בנוסף לשומן עוד תפקידים חשובים כמו חומר מבודד שעוזר לשמור על חום הגוף

בקיצור בעבר ואת זה גם הזכירו היה הרבה פחות מזון זמין אז לאכול מזון משמין היה מאוד חשוב להישרדות

וכנראה בגלל זה התפתחנו ככה

זה התאוריה ואני מאמין בה לגמרי

פורסם

כל דבר מוגזם זה לא בריא ולא משנה מה.

חוץ מכסף :hi:

פורסם
  • מחבר

אבולוציה לא סתם עובדת במשך הזמן. המצב כיום הוא לא כזה שאנשים שמנים לא מביאים צאצאים לעולם (תסתובב ברחובות ותראה לבד) לכן אין שום סיבה שתהיה התפתחות אבולוציונית שתגרום לכך שבעתיד יהיו פחות שמנים או שנאהב אוכל שמן פחות. כלומר אין יתרון השרדותי (במובן של הבאת ילדים) למי שאוהב עגבניה על פני המבורגר. .

הברירה הטיבעית בהחלט יכולה אחרי זמן כול שהוא ליגרום לכך שבעתיד בני אדם יאהבו אוכל פחות שמן בצורה הבאה:

כיום ידוע ממחקרים שאחוז התמותה מהתקפי לב עקב חסימת עורקים מעודפי שומן בגוף, עלתה משמעותית בקרב צעירים בני -+30. עכשיו תיזכור שהג'אנק פוד נכנס באופן דרסטי לחיי בני האדם רק בעשרות שנים האחרונות, כך שבעתיד יכולה בהחלט להתרחש עלייה נוספת במקרי התמותה מכך.אז נכון שבתווך הקצר לא תהיה לכך השפעה אבל בעוד כמה אלפי שנים בהחלט סביר שתהיה לכך השפעה אבולוציונית. האנשים שיחיו בעולם בעוד אלפי שנים יהיו רוב של אלו שנהגו לאכול אוכל פחות שמן.

עוד אפשרות: עיקרון ידוע בדיאטה הוא שאסור לאכול ארוחה אחת גדולה ביום (ללא ארוחות נוספות) כי זה גורם לגוף להתרגל לאגור שומנים מכיוון שהוא יצטרך אותם מאוחר יותר. לכן כשאוכלים כמה ארוחות מסודרות ביום הגוף לא לגמרי מרגיש צורך לאגור שומנים לצורך השרדות. עכשיו, אם לאורך שנים תהיה נגישות גדולה לאוכל והגוף של בני האדם לא יצטרך לאגור שומנים כול הזמן אז בהחלט יתכן שינוי אבולוציוני עם השנים, כך שבני האדם יאהבו אוכל יותר רזה.

אני חושב ששילוב בין שתי האפשריות שהצגתי יוכל הבחלט להוביל לכך בעתיד הרחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים