עבור לתוכן

תקציב-5.5K, שימוש-גרפיקה (בעיקר דו-מימדית) "כבדה", -ללא אוברקלוקינג בכלל

Featured Replies

פורסם

שלום לכל באי הפורום. שמי יאיר.

לאחר כחמש שנים, לפחות, אני מעוניין להרכיב (להגדיר) לעצמי מחשב חדש. ואני מוכרח לציין, שהנושא נהיה מאוד מורכב, מאז הפעם האחרונה שעשיתי את זה. אני זקוק לעזרכתם, יותר בשביל לדעת מה לחפש, למרות שכמובן גם המלצות יתקבלו בשמחה. קראתי כאן את המדריך וחשבתי שהבנתי עד שניסיתי להתקדם מעבר לכרטיס מסך. גם המפרטים למחשבים בתחום הגרפי מדברים על תחום ה-3D ותחום הגרפיקה הדו-מימדית שונה אולי ?

אולי יש חנות שהיא ממש מקצועית, שיש בה גם אנשים אמיתיים (למרות שהוירטואלים הם אנשי נפלאים בהחלט) שאפשר לשבת איתם ולהתייעץ ?

בקיצור , אשמח לכל תגובה.

1) התקציה הוא כאמור 5500 ש"ח אולי אפשר להגיע גם ל 6000.

2) עיקר העבודה על המחשב יהיה עבודות פוטושופ מתקדמות, בקבצים גדולים באופן יחסי, ניהול תמונות. פלאש תכנות אינטרנט וכו'.

אולי אני גם אחזור לפעילות תלת-מימד, אבל לא פעילות כבדה מדי.

3) אני מתכנן עליו מערכת הפעלה XP 32bit, אולם נראה לי הגיוני שתוך שנה תהיה התקדמות ל VISTA

4) אני לא מתכנן לעשות שום אוברקלוקינג מכל סוג שהוא. לקבל את המחשב מורכב, ולעבוד עליו.

5) מסך כבר יש לי, תודה.

ועכשיו לנושאי המפרט עצמו:

6) כרטיס מסך - כבר בחרתי: nvidia 8800GT. יש לי נסיון מאוד מוצלח עם ASUS ולכן זה יהיה כנראה כרטיס שלהם.

7) מעבד - אני מתלבט בין מעבד 4 ליבות (Q6600) לבין מעבד 2 ליבות (E6750 או E6550).

המעבד הוא מקום שאני בהחלט יכול להתפשר בו וללכת על 2 ליבות, אולם עדיין אני בודק לדוגמא ב TMS ויש כ"כ הרבה אופציות ..,

בלי מאוור, עם מאוור, מאוור של חברה כזו או אחרת ?!?

8 ) זיכרון - אני ארכוש לי זכרון בכמות של 4GB זה אני יודע. השאלה היא, יש עדיפות ל 4 כרטיסים של 1GB או 2 כרטיסים של 2GB ?

סוג הזיכרון שאני אבחר כרגע הוא DDR2

אני רכשתי בעבר כרטיסים של KINGSTON, והם החזיקו מעמד עד היום ללא אף תקלה. החברה עדיין נחשבת מובילה ?

9) כוננים קשיחים - אני מניח שאני אקח שני כוננים של 160GB. כנראה של חברת WD, בגלל הותק שלהם.

מכיוון שאני עוסק הרבה בתמונות אני שוקל שאחד הכוננים יהיה חיצוני. - זה אומר בהכרח חיבור FIREWIRE ? או יש גם כוננים עם חיבור USB ?

10) לוח-אם - גם כאן אני די בטוח שאבר בלוח של ASUS, שוב בגלל נסיון מוצלח בעבר, למרות שגם יש חברות אחרות על הפרק כמו אינטל או GIGABYTE.

הבעיה היא שאני לא יודע מה לחפש כ"כ:

OK אז אני יודע לחפש לוח יתאים לכרטיס מסך כלומר עם חיבור PCI-E (שאני עדיין לא הבנתי, זה אותו דבר כמו PCI-Express ?)

אני גם יודע שהוא צריך להתאים למעבד אבל מה זה אומר ? אני רואה כל מיני סימנים, 775 , 975 מנ מי כמה למה ואיך ?@!

יש כ"כ הרבה אופציות שאני הולך לאיבוד כל פעם מחדש, ככה כבר שבועיים

אני צריך חיבורי DDR2 לזכרונות, אולם יש מה לחשוב על העתיד של ה DDR3 ?

ברור שאם אבחר בכונן חיצוני עם חיבור FIREWIRE אז אני אצטרך לוח-אם שיהיה לו חיבור כזה, מה שכנראה ישאיר לי אופציות יותר יקרות.

11) כרטיס קול - בהחלט לא החלק החשוב במחשב שלי. אני לא אקנה רמקולים בשלב הזה, ולכן אני אקנה משהו פשוט וסביר,

או אולי אפילו משהו שיגיע על הלוח-אם

12) כונן DVD - אני אקנה כונן DVD-RW פשוט,שממש לא חייב לטוס, אבל שיהיה אמין ביותר , לגיבוי התמונות לאורך זמן.

13) מארז מאוורים וספק - העיצוב החיצוני לא חשוב לי. אני רק מעוניין שיהיה מארז שיהיה כמה יותר מקורר.

אני רוצה להיות בטוח שהרכיבים שלי לא יתחממו יתר על המידה, מצד שני אני לא רוצה מאווררים שירעישו לי כל הזמן.

וגם ספק הכוח צריך להיות מספיק חזק בשביל כל העסק הזה, אבל אני לא יודע מה זה אומר בעצם מבחינה מספרית.

14) לגבי ציוד היקפי אני לא דואג בשלב הזה (מסך כאמור כבר יש לי)

לסיכום

אני רוצה מאוד להודות לכם, אפילו אם רק קראתם את הסיפור הארוך הזה.

מקווה שהבהרתי כמה אני מבולבל, ושותכלו לעזור לי להתמקד.

הייתי שמח לקנות את המחשב בחודש הקרוב...

תודה לכם

פורסם

שלום אחי השתדלתי לשים לך מה שביקשת..

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box

¤1280

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600

לוח אם ASUS P5K WS

¤966

http://skypc.co.il/product.asp?pid=31108

כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB

¤368

http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500YS

כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB

¤368

http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500YS

זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PK

¤354

כמות:2

http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-2GBPK

כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce 8800GT OC Calibre 512MB PCIe

¤1291

http://skypc.co.il/product.asp?pid=CALIBRE--P888

צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD

¤168

http://skypc.co.il/product.asp?pid=30916

מארז ללא ספק Aerocool ExtremEngine 3T Silver

¤374

http://skypc.co.il/product.asp?pid=2080

ספק כח ThermalTake ToughPower 600W

¤484

http://skypc.co.il/product.asp?pid=W0103R

קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775

¤115

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AC-FREEZER-7-PRO

מאורר למארז Arctic Cooling Case Fan AF12025 120mm

¤50

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AF12025

סה"כ מחיר לכל המוצרים:6172¤

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

לגבי הארדיסק יש הבדל קטן בכסף בין 160 ל- 250 אז הוספתי לך

לוח של ASUS.. מעבד מה שביקשת... +קרור סבבה במידה ואתה מתכוון לעשות אוברקלוק צריך להחליף קרור

הכרטיס מסך של CALIBRE SPARKLE עדיף גם בגלל קרור טוב יותר וגם נתונים..אם לא תקח את INNO 3D ICHIIL

הלוח תומך בכונן הארדיסק חיצוני..אומנם שמתי לך שניים פנימיים.אפשר לשנות את אחד מהם לחיצוני לא קריטי

מקווה שהצלחתי לעזור

פורסם

ברצוני להרכיב (להגדיר) לעצמי מחשב חדש. המפרטים למחשבים בתחום הגרפי מדברים על תחום ה-3D, ותחום הגרפיקה הדו-מימדית שונה אולי ?

אולי יש חנות שהיא ממש מקצועית, שיש בה גם אנשים אמיתיים (למרות שהוירטואלים הם אנשי נפלאים בהחלט) שאפשר לשבת איתם ולהתייעץ ?

1) התקציב הוא כאמור 5500 ש"ח (אולי אפשר להגיע גם ל-6000). השימושים העיקריים הם עבודות פוטושופ מתקדמות (בקבצים גדולים באופן יחסי), ניהול תמונות, פלאש, תכנות, אינטרנט, וכו' (ואולי אני גם אחזור לפעילות תלת-מימד, אבל לא פעילות כבדה מדי).

2) אני מתכנן להתקין עליו מערכת-הפעלה Windows XP 32bit, אולם נראה לי הגיוני שתוך שנה תהיה התקדמות ל Windows Vista.

3) אני לא מתכנן לערוך שום המהרה (OC) מכל סוג שהוא.

4) אין צורך בצג או בציוד היקפי כלשהו.

ועכשיו לנושאי המפרט עצמו:

5) כרטיס-תצוגה <...> יש לי נסיון מאוד מוצלח עם ASUS ולכן זה יהיה כנראה כרטיס שלהם.

6) מעבד - אני מתלבט בין מעבד 4 ליבות (Q6600 או Q9300) לבין מעבד 2 ליבות (E8400).

7) זיכרון - רצוני בכמות של 4GB. השאלה היא, יש עדיפות ל 4 כרטיסים של 1GB או 2 כרטיסים של 2GB ?

רכשתי בעבר כרטיסים של KINGSTON, והייתי מרוצה מאמינותם. החברה עדיין נחשבת מובילה ?

8 ) כוננים-קשיחים - אני מניח שאני אקח שני כוננים. כנראה של חברת WD, בשל הותק שלהם.

מכיוון שאני עוסק הרבה בתמונות אני שוקל שאחד הכוננים יהיה חיצוני. - זה אומר בהכרח חיבור FIREWIRE ? או יש גם כוננים עם חיבור USB ?

9) לוח-ראשי - גם כאן אני די בטוח שאבחר בלוח של ASUS, שוב בשל נסיון מוצלח בעבר, למרות שגם יש חברות אחרות על הפרק כגון Intel או GIGABYTE. הבעיה היא שאני לא יודע מה לחפש כ"כ : יש כ"כ הרבה אופציות שאני הולך לאיבוד כל פעם מחדש, ככה כבר שבועיים.

ברור שאם אבחר בכונן חיצוני עם חיבור FIREWIRE אז אני אצטרך לוח-אם שיהיה לו חיבור כזה, מה שכנראה ישאיר לי בעיקר את האפשרויות היותר יקרות.

10) מארז מאוורים וספק-כוח - העיצוב החיצוני לא חשוב לי. אני רק מעוניין שיהיה מארז שיהיה כמה יותר מקורר. אני רוצה להיות בטוח שהרכיבים שלי לא יתחממו יתר על המידה, מצד שני אני לא רוצה מאווררים שירעישו לי כל הזמן. וגם ספק הכוח צריך להיות מספיק חזק בשביל כל העסק הזה, אבל אני לא יודע מה זה אומר בעצם מבחינה מספרית.

לסיכום : מקווה שהבהרתי כמה אני מבולבל, ושותכלו לעזור לי להתמקד. הייתי שמח לקנות את המחשב בחודש הקרוב.

ראשית, שיכתבתי את פנייתך כך שתהיה ממוקדת בעיקר - ולא בטפל.

שנית :

- בעניין כרטיס-התצוגה : כרטיסי-התצוגה מתחלקים ל-2 סוגים עיקריים לפי השימושים הצפויים להם - שימוש-ביתי (האצת משחקים), ושימוש-מקצועי (האצת יישומים גרפיים מקצועיים שונים - כגון תוכנות עיצוב גרפי תלת-מימדי).

כרטיס-תצוגה המיועד לשימוש-מקצועי לא יוכל להציע יותר מהאצה שולית בשימושים-ביתיים - ולהפך !

דוגמאות לכרטיסים המיועדים לשימושים ביתיים : מבוססי ה-nVidia GeForce וה-AMD-ATi Radeon.

דוגמאות לכרטיסים המיועדים לשימושים מקצועיים : מבוססי ה-nVidia Quadro וה-AMD-ATi FireGL.

שלישית, להלן מפרט ראשוני :

מארז - אפשרות 1 : Cooler Master RC-690 (מאווררים : מותקנים 2x120mm, תמיכה ב-7x120mm) - כ-390ש"ח (לא בהכרח יניב מערכת שקטה בדיוק כמו זה מאפשרות 2, אך איכותי לא פחות - וזול בכ-400ש"ח...)

מארז - אפשרות 2 : Antec P-182 (מאווררים : מותקנים 3x120mm, תמיכה ב-5x120mm) - כ-790ש"ח (מארז המתוכנן להבטחת מערכת שקטה במיוחד. איננו חביב עליי ביותר בשל מחירו הגבוה במיוחד. לשיקולך)

ספק-כוח : Corsair VX 450W - כ-420ש"ח (ספק-כוח איכותי, ויחסית שקט במיוחד - עם תפוקת קול של כ-21dbA בלבד עד לכ-90% מהעומס המירבי)

לוח-ראשי : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל חיבורי Firewire, ותמיכה חומרתית ב-RAID)

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Core 2 Duo 3.0GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus E8400 Box/OEM - כ-1000ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Quad 2.5GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus Q9300 Box/OEM - מחיר צפוי כ-1300ש"ח (מעבד זה צפוי להיות משוחרר לקראת סוף החודש הנוכחי - ולשימושיך ייתכן כי עדיף לבחור בו, לדעתי)

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-90ש"ח (פתרון-קירור שקט במיוחד - לדעתי)

זיכרון-ראשי : 2x OCZ/Mushkin 2GB 800MHz - כ-500ש"ח

כרטיס-תצוגה - אפשרות 1 : Leadtek nVidia Quadro 570 256MB-DDR2 - כ-930ש"ח (לשימושים בעומס קל)

כרטיס-תצוגה - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro 1700 512MB-DDR2 - כ-2100ש"ח (לשימושים בעומס בינוני)

כונן-קשיח - למערכת-ההפעלה, ולנתונים קבועים - אפשרות 1 : WD 250GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD2500AAKS - כ-310ש"ח

כונן-קשיח - למערכת-ההפעלה, ולנתונים קבועים - אפשרות 2 : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-375ש"ח

כוננים-קשיחים - לנתונים זמניים בלבד - אפשרות 1 : 2x WD 250GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD2500AAKS - כ-620ש"ח (מיועדים למערך-איחסון מסוג RAID-0, בנפח כולל של כ-500GB)

כוננים-קשיחים - לנתונים זמניים בלבד - אפשרות 2 : 2x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-750ש"ח (מיועדים למערך-איחסון מסוג RAID-0, בנפח כולל של כ-640GB)

כונן-תקליטורים : Pioneer DVR-21x S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או LG GSA-H6xNK S-ATA או LiteOn DH-20A3S S-ATA - כ-160ש"ח

וסה"כ : החל מכ-4540ש"ח (כולל הרכבה ובדיקה - בחלק מהחנויות בלבד).

פורסם
  • מחבר

שנית :

- בעניין כרטיס-התצוגה : כרטיסי-התצוגה מתחלקים ל-2 סוגים עיקריים לפי השימושים הצפויים להם - שימוש-ביתי (האצת משחקים), ושימוש-מקצועי (האצת יישומים גרפיים מקצועיים שונים - כגון תוכנות עיצוב גרפי תלת-מימדי).

כרטיס-תצוגה המיועד לשימוש-מקצועי לא יוכל להציע יותר מהאצה שולית בשימושים-ביתיים - ולהפך !

דוגמאות לכרטיסים המיועדים לשימושים ביתיים : מבוססי ה-nVidia GeForce וה-AMD-ATi Radeon.

דוגמאות לכרטיסים המיועדים לשימושים מקצועיים : מבוססי ה-nVidia Quadro וה-AMD-ATi FireGL

כרטיס-תצוגה - אפשרות 1 : Leadtek nVidia Quadro 570 256MB-DDR2 - כ-930ש"ח (לשימושים בעומס קל)

כרטיס-תצוגה - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro 1700 512MB-DDR2 - כ-2100ש"ח (לשימושים בעומס בינוני)

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Core 2 Duo 3.0GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus E8400 Box/OEM - כ-1000ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Quad 2.5GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus Q9300 Box/OEM - מחיר צפוי כ-1300ש"ח (מעבד זה צפוי להיות משוחרר לקראת סוף החודש הנוכחי - ולשימושיך ייתכן כי עדיף לבחור בו, לדעתי)

כונן-קשיח - למערכת-ההפעלה, ולנתונים קבועים - אפשרות 1 : WD 250GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD2500AAKS - כ-310ש"ח

כונן-קשיח - למערכת-ההפעלה, ולנתונים קבועים - אפשרות 2 : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-375ש"ח

כוננים-קשיחים - לנתונים זמניים בלבד - אפשרות 1 : 2x WD 250GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD2500AAKS - כ-620ש"ח (מיועדים למערך-איחסון מסוג RAID-0, בנפח כולל של כ-500GB)

כוננים-קשיחים - לנתונים זמניים בלבד - אפשרות 2 : 2x WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-750ש"ח (מיועדים למערך-איחסון מסוג RAID-0, בנפח כולל של כ-640GB)

אני מודה לך על התשובה והשכתוב, אולם יש לי שאלות.

כרטיס המסך - דווקא בנושא הזה הייתי די סגור. האם אני צריך לחשוב שוב גם על הכרטיס הגרפי ?

הכרטיסים שאתה הצעת, והכרטיסים המקצועיים בכלל מסוג Quadro, מיועדים יותר לתחום תלת המימד, כך אני הבנתי. הבנתי לא נכון ? מכיוון שאני מתכנן בעיקר עיבוד תמונה, תכנות, אינטרט, וקצת תלת-מימד האם הכרטיס שאני חשבתי עליו 8800GT של nVidia אינו מספק , ואולי אפילו מתאים יותר בגלל שאיני מתכנןן תלת-מימד? או שהוא מתאים בכלל יותר למשחקי מחשב ? הוא קיבל ציונים טובים בהרבה מבחנים שראיתי. שמתי לב גם שבמחשבי mac-pro החדשים של apple יש אופציה לכרטיס מסך 880GT, והם בהחלט יודעים את העבודה (יש להם גם אופציה לכרטיס Quadro שעולה 5000 שקל או משהו כזה)

מעבד - לא התייחסת ל - 2 האופציות שאני חשבתי עליהם, עליהם קראתי גם כאן באתר: http://hwzone.co.il/reviews/intel_core

אני מבין שה- Q9300,הינו חדש דבר שדוקא איני מעוניין בו, אני מעדיף לא להיות ממש בקצה הטכנולוגיה.

מעבד ה E8400 אינו מוזכר גם הוא. האם גם הוא חדש?

כוננים קשיחים. - אני חשבתי שאני אצטרך כוננים קשיחים רגילים. האם אני צריך ללמוד עכשיו גם על RAID , ולהבין מה זה כוננים לנתונים זמניים ? במה מועילים התכונות הנ"ל ?

תודה לך כבודו.

פורסם

מעבד - לא התייחסת ל - 2 האופציות שאני חשבתי עליהם, עליהם קראתי גם כאן באתר: http://hwzone.co.il/reviews/intel_core

אני מבין שה- Q9300 הנו דבר חדש, שדוקא איני מעוניין בו - אני מעדיף לא להיות ממש ב-"קצה הטכנולוגיה".

מעבד ה E8400 אינו מוזכר גם הוא. האם גם הוא חדש?

כרטיס-התצוגה - דווקא בנושא הזה הייתי די סגור. האם אני צריך לחשוב שוב גם על הכרטיס הגרפי ?

הכרטיסים שאתה הצעת, והכרטיסים המקצועיים בכלל (מבוססי ה-nVidia Quadro ואחרים), מיועדים יותר לתחום תלת המימד, כך אני הבנתי. הבנתי לא נכון ?

מכיוון שאני מתכנן בעיקר עיבוד תמונה, תכנות, אינטרט, וקצת תלת-מימד האם הכרטיס שאני חשבתי עליו, מבוסס nVidia GeForce 8800GT אינו מספק ? או אולי מתאים יותר משום שאיני מתכנן תלת-מימד ? או שהוא מתאים בכלל יותר למשחקי מחשב ? הוא קיבל ציונים טובים בהרבה מבחנים שראיתי.

שמתי לב גם שבמחשבי Mac Pro החדשים של Apple קיימת אפשרות לבחירה בכרטיס מבוסס nVidia GeForce 8800GT, והם בהחלט יודעים את העבודה (יש להם גם אופציה לכרטיס Quadro שעולה 5000 שקל או משהו כזה)

כוננים קשיחים - חשבתי שאצטרך כוננים קשיחים רגילים. האם אני צריך ללמוד עכשיו גם על RAID , ולהבין מה זה כוננים לנתונים זמניים ? במה מועילים התכונות הנ"ל ?

מעבד : המעבדים הכלולים בהצעתי אכן הנם דגמים חדשים, משופרים, ועדיפים : סדרת ה-E6000 הוחלפה בסדרת ה-E8000, וסדרת ה-Q6000 הוחלפה בסדרת ה-Q9000. בנקודה זו, עדיף לבחור בדגמים החדשים, גם משום שמחירם כמעט זהה לזה של קודמיהם.

כרטיס-תצוגה : כרטיסי-התצוגה לשימושים מקצועיים אכן מיועדים בעיקר (אך לא רק) להאצת תלת-מימד.

בעניין מבוססי ה-nVidia GeForce (לרבות ה-8800GT), נא ר' ההסבר במעלה הדיון.

כוננים-קשיחים : מערך ה RAID-0 הכלול במפרט שהצעתי, מיועד לשפר את ביצועי המערכת במהלך עבודה על קבצים גדולים (בסדרי-גודל של ג'יגהבייטים). ומאחר וכשל של אחד הכוננים במערך זה יביא לאובדן כל המידע השמור בו, הוא מיועד לאיחסון קבצים זמניים בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים