עבור לתוכן

התלבטות קשה.....(LENONO OR DELL)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

אני מחפש מחשב נייד ומתלבט בין LENOVO :

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000KhmKH0NAb0ElfdCLi7JggHF:12bbi68k5?id=3977394&pr=QJ5&N=2%20538%2030248&sgID=7

לבין מחשב של DELL

אני סטודנט להנדסת מכונות ואני עובד עם תוכנות שרטוט(SOLID WORRKS & PRO ENGINIR) ותוכנות כמו MATLAB

אני מכוון על סכום של 5500+-

אני דיי לחוץ לקנות לפני תחילת הסמסטר שלי...

עוד שאלה:

מה הכוונה בכרטיס גרפי שהוא OPEN GL ואיזה סוג כרטיסים הם(זה מה שהוצאתי מהדרישות של התוכנות שרטוט)

אני באמת אודה אם מישהו יוכל לעזור לי!! :kopfpatsch:

תודה

יוסי

פורסם

דבר אחד שאני יכול להגיד לך-

Lenovo 3000 N200= אסון.

לא רק שהדגם לא מוצלח וידוע כבעייתי- הוא גם מגיע רק עם שנה אחריות.

סולידוורקס אומר שתצטרך כרטיס מסך סביר לפחות, מאטלאב דורש מעבד טוב.

המחשב היחיד של דל שיתאים לדרישות שלך זה הווסטרו 1500 שהוא אחלה תחנת עבודה, אבל לא בדיוק הייתי ממליץ אותו לסטודנט (המשקל)

כסטודנט כדאי לרכוש מחשב עם מסך 14.1", שמשקלם נע בסביבות ה 2.5 קילו.

המלצה חמה-

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8866

המחשבים של ג'יגבייט תפסו בזמן האחרון פופולריות בגלל המחירים הנוחים והמפרטים הטובים.

W468 ו W566 הם דגמים מוצלחים במיוחד.

הכרטיס מסך במחשב שהצעתי לך הוא 8400GS, חזק יותר מה X3100 של אינטל ומה 7300 שיש בלנובו (כולם תומכים OpenGL)

מעבד חזק, 2 ג'יגה זיכרון, והארדיסק ענק.

לגבי שירות ואחריות- יש לך שנתיים אצל מור לוי טכנולוגיות (היבואן הרשמי של ג'יגבייט) ככה שאתה ממש לא צריך לדאוג, יש להם אחלה שירות ואחלה מעבדות.

פורסם

דבר אחד שאני יכול להגיד לך-

Lenovo 3000 N200= אסון.

לא רק שהדגם לא מוצלח וידוע כבעייתי- הוא גם מגיע רק עם שנה אחריות.

סולידוורקס אומר שתצטרך כרטיס מסך סביר לפחות, מאטלאב דורש מעבד טוב.

המחשב היחיד של דל שיתאים לדרישות שלך זה הווסטרו 1500 שהוא אחלה תחנת עבודה, אבל לא בדיוק הייתי ממליץ אותו לסטודנט (המשקל)

כסטודנט כדאי לרכוש מחשב עם מסך 14.1", שמשקלם נע בסביבות ה 2.5 קילו.

המלצה חמה-

המחשבים של ג'יגבייט תפסו בזמן האחרון פופולריות בגלל המחירים הנוחים והמפרטים הטובים.

W468 ו W566 הם דגמים מוצלחים במיוחד.

הכרטיס מסך במחשב שהצעתי לך הוא 8400GS, חזק יותר מה X3100 של אינטל ומה 7300 שיש בלנובו (כולם תומכים OpenGL)

מעבד חזק, 2 ג'יגה זיכרון, והארדיסק ענק.

לגבי שירות ואחריות- יש לך שנתיים אצל מור לוי טכנולוגיות (היבואן הרשמי של ג'יגבייט) ככה שאתה ממש לא צריך לדאוג, יש להם אחלה שירות ואחלה מעבדות.

מילים כדרבנות , מצטרף להמלצה על המחשב הזה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה....אבל סתם לסקרנות למה אתם חושבים שה-LENOVO =אסון, מאיזו בחינה??

האם DELL ו-ג'יגבייט אמינים כמו LENOVO???

ועוד שאלה קטנה??

האם כדאי לקנות מחשבים ניידים בחברות כמו מחסני חשמל ו אופיס דיפו??? :yelclap:

פורסם

אני לא מדבר על לנובו כחברה, אני מדבר על ה N200 כדגם ספציפי. הוא מזוויע.

כמו שכתבתי- מחשב בעייתי, נוטה לעשות... נו, בעיות, אחריות קצרה, מפרט לא משהו, כבד, חלש בזמן סוללה.

בכל הנוגע לדל- הסדרות הביתיות שלהם טובות בהרבה משל לנובו (למעשה זו לא חכמה, הסדרות הביתיות בערך של כולם יותר טובות), העסקיות גם טובות- אבל שם כרגע ללנובו אין כ"כ תחרות.

ג'יגבייט- עדיין לא בקו אחד עם דל/HP/לנובו וכו', אבל בהחלט טובים יותר מהסדרה הביתית של לנובו (לשם הבהרה, כל מחשב שבשם שלו תמצא "לנובו 3000" הוא מהסדרה הביתית)

וגבי השאלה השניה- לא.

מחשב קונים בחנות מחשבים, נקודה.

פורסם

יש מעט מאד חנויות מחשבים עם גב רציני מאחור,

הרשתות הגדולות כדוגמת אופיס דיפו ובאג מוכרות הרבה יותר ניידים מהחנויות עם השמות המוזרים.

מה היתרון של הרשתות הגדולות? עבודה מול יבואן רשמי שמספק פריסה בכל הארץ לא רק לתושבי המרכז אלא גם לאלו שגרים בצפון או בדרום,

שירות לקוחות של הרשת עצמה וכו'..

והאמת אם אתה יודע מה אתה רוצה זה לא משנה אם תקנה את הנייד גם בסופר,הקופסא אותה קופסא.

ותאמין לי מקרי עוקץ ועבודה בעיניים קורים בדרכ עם חנויות הזויות עם חנות אחת באיזו סמטת רחוב,הרבה הרבה יותר אמין לקנות במגה מאשר במקום כזה,

למרות שזה לא נשמע בכלל סקסי לקנות נייד במגה או שופרסל.

פורסם

זה לא "לא סקסי", זה אידיוטי, תמיד יקר יותר, ועוד.

אז מה עושים?

נכנסים לחנות "עלהכיפאק מחשבים" בתל חיריה או משהו בסגנון, ושואלים שאלה פשוטה:

"מי היבואן שאתם רוכשים ממנו".

בכל הנוגע למחשבים ניידים, יבוא אפור זה לא משתלם לשום חנות, וכל החנויות פשוט קונות מהיבואן הרשמי, זה הכל.

השירות הוא השירות של היבואן בכלל, בפריסה ארצית.

אם תקנה מחשב באופיס דיפו- נראה לך שתוכל לבוא לסניפי אופיס דיפו לבקש שירות?

לא, השירות הוא אותו שירות של חנות "עלהכיפאק מחשבים", אצל היבואן.

לא חסרות חנויות טובות ואמינות שידוע שעובדות עם היבואנים הרשמיים, וברוב המקרים שיש טאב "שירות" בטבלה של הפרטים, מפורט מי נותן השירות (בשניידר מחשבים למשל מפורט היטב שהיבואן הוא מור לוי טכנולוגיות, שזה אכן היבואן הרשמי של אסוס וג'יגבייט)

ללכת לאופיס דיפו או משהו בסגנון בשביל לקנות מחשב נייד זה בזבוז כסף, נקודה.

פורסם

לא אמרתי שהשירות הוא דרך החנות אבל יש בנוסף לשירות לקוחות של היבואן שירות לקוחות של הרשת.

בזבוז כסף? רוצה כמה דוגמאות? האתר שאתם מסתמכים עליו יקר יותר בכמה מחשבים לעומת אופיס דיפו ובאג:

7030 של HP - בבאג 3600 באתר שנתתם 3800

דוגמא נוספת טושיבה N200 23N בבאג 5700 באתר שנתתם 5900

טושיבה 1YW בבאג 4590 באתר שנתתם 4690

אז איפה בזבוז הכסף??

כאמור זו בדיקה מדגמית (באמת שאין לי כוח לבדוק בשעה כזו דגם דגם)

לקחתי את באג לדוגמא כי האתר שלהם מעודכן וקל להתמצאות,

כל הרשתות הארציות כדוגמת טרקלין חשמל אופיס דיפו ביג בוקס בסט ביי מחסני חשמל ימכרו במחיר כמו של באג כי לכל אלו כוח קנייה חזק הרבה יותר מכל חנות אחרת,אין מה לעשות.

נ.ב שכחתי רק להוסיף - נ ק ו ד ה. למר אופק היקר.

פורסם

האתר הספציפי שנתנו פה מומלץ רק לרכישת דגמים של ג'יגבייט, הם מתחייבים למחיר הזול ביותר על המחשבים שלהם (ואם תעשה בדיקה קצרה, תראה שזה אכן נכון)

לגבי הדגמים שנתת- אתה יודע טוב מאוד כמוני שיש מקומות זולים יותר מבאג גם לדגמים הספציפיים האלו.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=687055

זה לגבי הטושיבה, סתם רנדומלי. כפי שאתה רואה, יש שם יותר מחנות אמינה אחת בעלת שם שאפשר לקנות ממנה בלי לחשוש (דגש שירותי מחשוב, לדוגמה, או צור מחשבים)

לגבי באג, אין שום בעיה איתם ולפעמים המחירים שלהם אפילו זולים יחסית,

אבל ברגע שאתה נותן את ביג בוקס כדוגמה, אני מתפלץ, על המקום.

אתה יודע שאפילו במגה (ששם המחירים גבוהים מבבאג) יותר זול מבביג בוקס?

ביום שישי לפני שבועיים ישבתי עם חוברת של ביג בוקס שבאה עם ידיעות אחרונות, ועם עלונים של מגה שבאו ביחד עם אותו עיתון.

אותם מחשבים בדיוק, אותו מפרט, הפרש ממוצע של 300 שקל לטובת מגה.

לגבי שירות, אין שירות לקוחות של החברה (המוכרת) עצמה למחשבים ניידים. מושג כזה לא קיים.

הדבר היחיד שעושים זה להפנות אותך ליבואן. באופיס דיפו יעשו את זה ישר-

בחנויות מחשבים מכובדות יש סיכוי לא רע שאותו נציג ינסה לעבור איתך 2 דקות על כמה דברים בסיסיים אם יש לו זמן באותו הרגע, לפני שהוא מפנה אותך ליבואן.

כך או כך, השורה התחתונה היא שברגע שמוצאים דגם שמעוניינים בו, הולכים למקום הזול ביותר שקונה מהיבואן הרשמי.

בין אם אלו באג, אופיס דיפו, או עלהכיפאק מחשבים, כל מקרה לגופו.

אגב, ערן? זה אתה? S:

פורסם

גם אני לא מתלהב מביג בוקס רק דוגמא לתת רשת של בסט ביי.

גם אני בעד ללכת למקום הזול ביותר כל עוד הוא מקבל את המוצר מהיבואן הרשמי.

לא ערן.

פורסם

למה לעזאל כל העולם מכיר אותי אז? הזדהה בבקשה X:

ואם שנינו בעצם באותה דעה, אז על מה הדיון? |: אין שום עדיפות לרשת גדולה אלא אם היא הזולה ביותר באותו מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים