עבור לתוכן

אלתור למאורר עם חיבור בעל 3 פינים

Featured Replies

פורסם

אני אתחיל בשאלה והסיפור יבוא לאחר מכן:

האם ובמידע וכן כיצד, ניתן לחבר מאוורר בעל 3 פינים לחיבור מולקס ישירות מספק הכוח?

אוקי אז קניתי שני מאווררים של 90ממ כל אחד ורציתי לחבר אותם בנוסף לשניים שכבר קיימים אצלי במחשב אולם נתקלתי בבעיה שהחיבורים של שני המאווררים (SilentCat by TT) באים עם חיבור בעל 3 פינים בצבעים צהוב, שחור ואדום. למיטב הבנתי ולאחר חיפוש קצרצר בגוגל: האדום מקבל מתח של 5V, השחור הוא אדמה והצהוב מקבל מתח של 12V (כמו בחיבור מולקס רגיל, בעצם) אולם כל נסיונות החיבור של המאווררים למולקס רגיל נחלו כישלון חרוץ! :kopfpatsch:

את אחד המאווררים חיברתי ישירות ללוח אם והוא מסתובב כמו שכתוב במהירות של 2556 סלד. השני חובר במספר קונפיגורציות שונות[1] לחיבור מולקס ומהירות הסיבוב שלו הייתה נמוכה משמעותית מזה שהיה מחובר ללוח אם (ביצעתי מספר בדיקות: ויזואלית ניתן לראות שהמאוורר שחובר למולקס "זז" לאט יותר, ה"רוח" שהמאוורר שחובר למולקס הייתה חלשה מזו של המאוורר שחובר ללוח אם ושמתי את שניהם אחד ליד השני ובנוסף עם כיבוי המערכת המאוורר שחובר ללוח אם נעצר כ-5 שניות לאחר זה שחובר ישירות למולקס). ניסיתי לחבר לשלושה חיבורי מולקס שונים מה שנהניב את אותן התוצאות פחות או יותר, אפילו השכלתי למדוד את המתח בכל יציאת מולקס (11.96 בין צהוב לשחור, 5.04 בין אדום לשחור).

אם זאת, בגלל העקשנות היתרה שלי, החלטתי לנסות משהו אחר ואחרי מספר דקות של חיתוך, גילוי חוטים וחיבור בננות (שהיו גדולות כי הפעם האחרונה שהתעסקתי בחוטים ורכיבים כאלה הייתה לקראת פרויקט הגמר במכללה וגם זה היה לפני למעלה מ-4 שנים כבר :nixweiss:) יצרתי מעין מפצל לחיבור של הלוח אם - והפלא ופלא, המאווררים שחוברו שניהם לאותו חיבור על הלוח אם פעלו בצורה זהה. העברתי אחד מהם לחיבור האחר על הלוח אם ולמפצל חיברתי מאוורר אחר של 90ממ ושני ה"חתולים השקטים" עדיין פעלו בזהות. אני סמוך ובטוח שהספק ולוח האם[2] יוכלו להתמודד ב"לחץ" של עוד שני מאווררים 12V\180ma

אני מתכנן מפצל נוסף כזה, לחיבור השני על לוח האם אבל כמובן שיהיה הרבה יותר נוח לחבר את זה ישירות למולקס.

[1]

אדום + שחור - מאוורר מסתובב לאט

צהוב + שחור - מאוורר לא מסתובב

אדום + צהוב - מאוורר לא מסתובב

אדום + שחור + צהוב - מאוורר מסתובב לאט

אדום וצהוב לאדום של המולקס + שחור - מאוורר מסתובב לאט

אדום וצהוב לצהוב את המולקס + שחור - מאוורר מסתובב לאט

[2]

ספק הכוח שברשותי - HEC (Herolchi) 400TR-TF

ולוח האם - ASUS M2A-VM

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים