עבור לתוכן

כמה בעיות באוברקלוק

Featured Replies

פורסם

שלום !!

אז ככה אתמול התחלתי לעשות אוברקלוק העלתי את המעבד תחילה ל-300X9 עבד חלק הרצתי בדיקה לעשרים דקות בפריים לאחר מכן העלתי ל- 320 עבד גם טוב בסופו של דבר הגעתי ל-340X9 ,במשך כל הזמן אני על 1.35 וולט זה טוב ?? עדיף להוריד??

בביוס של הלוח שלי (GIGABYTE X38 DS4) אין אפשרות לשנות את ה- FSB STRAP TO NORTHE BRIDGE יכול להיות שהאופציה באה בצורה שונה??

הרצתי גם בדיקה בתוכנה שנקראת HOT CPU , בכל בדיקה שנערכה לא משנה על כמה המעבד עבד אחרי כמה דקות הוא אמר באדום(הוא בודק את רוב רכיבי המחשב)

HD-FILE EXCEPTION ERROR:ALL OR PART OF THE PATH IS INVALID : CPU 0: AN UNNAMED FILE CONTAINS AN IVALID PATH

מה אתם אומרים יש סיבה לחשוש/לבדוק?? ומה ההודעה הזאת אומרת בכלל

דבר נוסף שלא הבנתי כל כך איך הופכים את ה- זכרונות ליחס של 1:1 מה שלא שיניתי ב DRAM COMMAND RATE היחס היה אחר..פעם אחת 2:3 אחרי זה 5:6 וכו' חשוב לציין שבאפשרויות זה מחולק למיספרים 1-4 שצמודים אליהם אותיות A-D למשל ...1.00B 2.66C 4.40A לכל מיספר יש כמה אופציות...בנוסף לזה שבחלק מהניסיונות שעשיתי כאשר שמתי על AUTO או על בחירה שכנראה יצרה בעיה המחשב לאחר השמירה נכבה ..נדלק ..נכבה..נדלק ואז הוא כביכול חוזר לתדרים הקבועים של המעבד(2.4 MHZ )

דבר אחרון באפשרות DRAM TIMING CONTROL בחרתי את התדרים שרשום על הזכרונות (4-4-3-8) דבר זה רצוי?? כי אם אני לא עושה זאת הוא שם לי על-

5-5-5-15??

המון תודה לכל מי שיוכל לעזור.. ???

• תגובות 41
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צריך לעלות 5 בכל פעם מקסימום 10 MHZ אבל אתה קפצת גבוה מדי לכן הוא כותב לך שגיאות ככל הנראה אתה אמור לעלות 2 קפיצות של מתח למעבד ולראות איך זה מתקדם, אבל אני ממליץ לך אם אתה רוצה להצליח תעשה כמו שכתבתי לך באשכול הקודם שלך

לגבי הזיכרונות תעלה תמונות מ CPU-Z

לגבי DRAM תשנה אותו לאפשרות שנקראת 2.00 זה הופך אותו להיות 1:1 בדוק ומנוסה

לגבי תוכנת הבדיקה אני ממליץ לך לבדוק בתוכנה orthos אני אישית ניסיתי עם תוכנות אחרות ובסוף היו לי כל מיני בעיות בגלל שה- OC לא היה יציב אע"פ שהבדיקות אמרו שזה כן יציב לכן עצה שלי תבדוק דרך orthos ונראה מה יהיה

לכל שאלה לגבי ה-OC שאני יכול לעזור אני כאן..

בהצלחה אח שלי..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה אח שלי!!!

אז ככה אני יתחיל לעלות באמת בצורה יותר רגוע(דרך אגב הרצתי 3DMARK אתמול כשהכל היה סטנדרט קיבלתי 11000 ועכשיו 12400..)

לגבי המתח הוא עומד על 1.4 מישהו אמר לי שאני יכול לשים גבוה קצצת שלא יחסר..כי המעבד לוקח כמה שהוא צריך כמובן שאני לא ישים על 1.6 וכו' אני לא מבין גדול בזה אז תשנו את דעתי אם אני טועה..אולי עדיף לשים וואט שיהיה צמוד/תואם למהירות..

לגבי הזכרונות יש לי אופצייה כזאת (2.00) אבל יש לה תתי בחירה..אחד 2.00A שהוא אומר שהזכרונות 533 MHZ..נוסף- 2.00 B שאומר 667 וכו ' אז מה לעשות?עשיתי בדיקה... בביוס יש לי שלוש אופציות תחת הכותרת 2.00 אחד 2.00A שני 2.00B שלישי 2.00D כולם אומרים ש- DRAM FREQUENCY 680 איך יכול להיות..?? הזכרונות שלי 800 ובכל פעם שאני מעלה תדרים למעבד זה גם עולה בזכרונות(העלתי את המעבד ל-345 והזכרונות עלו 690) מה הולך פה??

תלגבי הבעיה שהוא רשם לי זה היה בתוכנה שנקראת HOT CPU והיא היתה רשומה ב- HD ראה בעיה שוב

LE EXCEPTION ERROR:ALL OR PART OF THE PATH IS INVALID : CPU 0: AN UNNAMED FILE CONTAINS AN IVALID PATH

מה אתם אומרים ? מה הבעיה אומרת??תודה רבה לעוזרים

פורסם

1. לגבי המתח עדיף לך לעשות כמו שדיברנו תאמין לי... זה יהיה הרבה יותר בטוח

2. לגבי מה שאמרת DRAM תבחר באופציה שנקרא 2.00 בלבד אם אין לך לבד כלומר שיש לך 2.00A אז תנסה אותו ותראה בתוכנה CPU-Z בלשונית MEMORY מה הוא רושם לך בתיבה של FSB:DRAM אם הוא כותב 1:1 אז תשאיר אותו ככה ואם לא, אז תנסה 2.0 B אבל שיהיה רק ב- 2.00 לא 3.0 וכו'

3. מה דעתך לנסות את התוכנה ORTHOS , סיפרתי לך מה קרה שניסיתי בתוכנות אחרות היא גם קלה לשימוש וגם מובנת, מה יש לך להפסיד ..

4. לגבי מה שהוא רושם לך נראה לי שזה שגיאה מה שאומר OC לא יציב

5. תעלה בOC כמו שאמרתי אני גם הייתי כמוך במצב הזה, עצה שלי תעשה כמו שאמרתי בדוק ומנוסה !!! :xyxthumbs:;)

בהצלחה..

פורסם
  • מחבר

כל האופצויות של ה- 2.00 אכן מראות לי יחס של 1:1 אבל ליד כל אחת מהאותיות רשום לי תדר אחר A -266 MHZ B-333MHZ D-400MHZ אז מה לבחור??

הורדתי את המתח חזרה ל- 1.3500V והעלתי ל- 345 עכשיו רץ לי הפריים ונראה תקין(רק התוכנה הזאת ספציפית HOT CPU-מראה על תקלה הPRIME ו-ORTHOS לא מראות)

אני בודק ב-PRIME כי היא בודקת את כל 4 הליבות לעומת זאת ב- ORTHOS נבדקות רק שני ליבות אז אתה מבין למה אני לא בודק בה??

מה לגבי התדר הנמוך שמראה לי בזכרונות??(690 כעת)במקום 800

MACHINE-GUN - תודה רבה על העזרה אחי :xyxthumbs:

פורסם

לגבי הזיכרונות עם A B וכו' אני לא יודע.

לגבי PRIME לפני שתפעיל אותה, תפעיל את התוכנה CORE TEMP ,ואח"כ תפעיל את PRIME תראה לכמה מעלות הוא מגיע במאמץ ואם אין שגיאות למשך שעה זה סימן טוב, ועל מנת להיות בטוח ב 100% שזה יציב (במידה ואתה לא רוצה לעשות יותר מ-3.0) אז תריך אותה למשך 9-10 שעות אם זה יציב אז סיימת עם ה-OC , ואם לא אז תצטרך לעלות 2 קפיצות של מתח למעבד ושוב לבדוק 9-10

והתדר הנמוך (690) זה בסדר זה מראה לך איך הוא כעת

נ.ב: שכחתי שזה 4 ליבות, צודק, תמשיך עם PRIME

לגבי הזיכרונות: בינתיים אני כמעט בטוח (90%) שתלך על 2.00A , נחכה עד שמישהו יענה לשאלה הזאת בוודאות כי אני לא יודע SORRY

פורסם
  • מחבר

המון תודה אחינו...הלוואי שכולם היו עוזרים כמוך...

לגבי ה- 690 לא הבנתי..אני מקווה שהבחירה הזאת טובה ולא מורידה לי מהמהירות של הזכרונות..כי כששמתי למשל את 2.66A לצורך העניין הוא הראה לי שהזכרונות עובדים על 910 מה שנראה לי טוב...עברתי את ה- 3.00 אני כבר על 3.15 ועבר חלק 8 שעות

אני על 1.35 V

תביעו עוד דעות לגבי הזכרונות אני אשמח

פורסם

אם אתה על יחס 2.00 הזכרונות עובדים יעבדו על תדר פי 2 מהבאס של המעבד, לדוגמא אם הבאס שלך הוא 350 הזכרונות יעבדו על 700

יש גם יחסים יותר גבוהים כמו 2.66 אבל זה לא מומלץ ב OC. ברגע שאתה עובר את ה 800MHz אתה כבר עושה OC לזכרונות ולכן עדיף לבחור את היחס הכי נמוך.

בקשר לתזמונים תקבע אותם ידנית לזמונים המקוריים אחרת זה יעלה אוטומטית...

פורסם

מסכים עם מה שהוא^^^ אמר .. :xyxthumbs:

אל תשכח שעדיף שתשאר על 2.00

והתזמונים אם אתה יודע איך להגדיר אותם מבחינת מתח וגם התזמון עצמו אז תכוון את זה, ואם לא, אז תעלה תמונות של MEMORY וגם SPD מהתוכנה CPU-Z

בהצלחה אחי !!!

תעדכן אותנו איך הולך

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם אנשים על התגובות..

צרפתי תמונה..מה אתם אומרים???

סתם בלי קשר מה אומרת המילה GO ליד REVISION סתם לידיעה..

שימו לב הזכרונות על 350 זה לא אמור להיות על 400 לפחות??

תסתכלו על הכל תגידו מה אתם אומרים..

דחוףףףףףףףף

שימו לב בפריים הוא מראה לי שכול הליבות עובדות לפחות בצבע...אבל במסגרת של ה-4 הוא לא רושם כלום ...מה זה יכול להיות??

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה רציתי להעלות עוד מספר תמונות ..הינה הם לפניכם (לאחר ריסטרט המחשב שוב רואה 4 ליבות מעניין ממה נבעה הבעיה הזאת)

מופיע לי בעיה נוספת כל פעם לאחר הבדיקה בפריים המחשב נתקע לגמרי , עכבר לא זז / אי אפשר להגיע לTASK BAR וכו' רק ריסטרט מוציא אותו מהתופעה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אחרי כמה זמן הוא נתקע?

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר לגבי הזכרונות...ההספקים וכו'..תעיין בתמונות ותגיד מה אתה אומר..

הוא נתקע ישר אחרי שסגרתי את הפריים וזה קרה לי כבר פעמיים

פורסם

תנסה 5,5,5,15 ולגבי התקיעות איך אתה סוגר את התוכנה ישר עושה איקס, או STOP ואח"כ יוצא ?

פורסם
  • מחבר

עושה STOP ואז CLOSE , יציאה מסודרת

ולמה לשים 5 5 5 15 ??שלי עובדים על 4-4-3-8 שזה תזמון מעולה אז למה להרוס??

לגבי הבעיה שהוא רשם לי זה היה בתוכנה שנקראת HOT CPU והיא היתה רשומה ב- HD ראה בעיה שוב

LE EXCEPTION ERROR:ALL OR PART OF THE PATH IS INVALID : CPU 0: AN UNNAMED FILE CONTAINS AN IVALID PATH

מה אתם אומרים ? מה הבעיה אומרת??תודה רבה לעוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים