עבור לתוכן

נסיון 2: צריכה מחשב משרדי+עריכה גרפית, תקציב עד 4K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

- תקציב: 4K

- מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית (דו מימדית, תוכנות: דאטה-קאד, אוטוקאד, פוטושופ, פריהנד, פיקאסה)

- דגשים: צריכה כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך איכותי, שיהיה שקט (קירור?) ועדיף מארז קומפקטי

- חשוב: לבנות מפרט שיהיה מספק לכ-5 שנים הקרובות

- תוכנות ומערכת הפעלה חוקיות, - xp, וורד (אאוטלוק) - צריכה כי אני עסק עצמאי

הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה- מה שעדיף, הולך

- מה זה OC?

לא גיימרית, לא אטרפים - רזולוציה טובה, מהירות תגובה טובה, בעיקר אמינות ואיכות (מה ביקשתי?)

חוקי הפורום דורשים כותרת עניינית - כזו תכלול, במקרה הזה:

אופציה לשדרוג, או למפרט חלקי כי הצמחשב הנוכחי בן פחות משנה, מאייבורי (עצוב, אך לא יקרה יותר)

ושוב - המון תודה רבה

פורסם

להבא השתמשי בכפתור ה"עריכה" בפוסט הראשון - דאבל פוסטינג אסור ומיותר.

לינק לדיון המקורי שננעל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=324663.0

חייב לרוץ - מפרט ראשוני בלבד, חרישי וחזק מאוד:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz(E8400) 1333MHz/FSB 6MB 45nm - BOX ₪986

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3R ₪573

כרטיס מסך:

SPARKLE PCI-EX GEFORCE 8500GT 512MB DDR2 PASSIVE COOLING - RETAIL ₪332

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ₪392

כמות:2

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S203B x20 SATA BLACK ₪154

זיכרון:

PQI 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz CL 5 ₪229

מארז:

ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU WHITE + ALUMINUM FRONT SILVER ₪725

קרור למעבד:

SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪191

קרור למארז:

GLACIALTECH 90mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT9225EBDL-1 ₪42

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪4091

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

יש המון מאיפה לחסוך פה ולא כללתי תוכנות שמחיריהן לעצמאים/עסקים שונים ממחירי השוק.

פורסם

והנה מפרט ממוטב - וחסכוני קצת יותר :

מארז וספק-כוח : CompuCase 6K60/6K11 + HEC 300AR-TF 300W - כ-220ש"ח (מארז קטן-מימדים ונאה, וספק-כוח הכולל מאוורר שקט במיוחד - לדעתי)

לוח-ראשי : Gigabyte GA-G31M-S2L G31/ICH7+GMA_X3100 - כ-330ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Core 2 Duo 3.0GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus E8400 Box/OEM - כ-1000ש"ח

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-90ש"ח (פתרון-קירור שקט במיוחד - לדעתי)

זיכרון-ראשי - אפשרות 1 : 2x Kingston/Transcend/OCZ/Samsung/Mushkin/Corsair 1GB 800MHz - כ-250ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 2 : 2x OCZ/Mushkin 2GB 800MHz - כ-500ש"ח (צפוי לשפר את ביצועי המערכת - ולכן מומלץ ביותר)

כרטיס-תצוגה : Leadtek nVidia GeForce 8500GT Low-Profile Edition 256MB-GDDR2 PX8500 LV354 - כ-350ש"ח (כולל פתרון-קירור דומם)

כונן-קשיח : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-380ש"ח

כונן-תקליטורים : Pioneer DVR-21x S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או LG GSA-H6xNK S-ATA או LiteOn DH-20A3S S-ATA - כ-160ש"ח

וסה"כ : החל מכ-2780ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה).

- ובנפרד :

רשיון למערכת-הפעלה : Micro$oft Windows Vista Business - כ-660ש"ח

רשיון לחבילת יישומים-משרדיים - אפשרות 1 : Micro$oft Office 2007 Basic - כ-750ש"ח

רשיון לחבילת יישומים-משרדיים - אפשרות 2 : Micro$oft Office 2007 SBE - כ-1025ש"ח

* מומלץ לנסות את OpenOffice.org החופשית, לפני שמשקיעים כ-750ש"ח ב-M$ Office, לדעתי.

פורסם

כפי שג'ו יודע, אני חולק עליו בכל הקשור למארזי HEC בתחום השקט. לטעמי הם מהרועשים ביותר מבין המארזים שעדיין מומלצים ואני ממליץ לחובבי השקט להתרחק מהם אלא אם יש להם מוכנות למוד עצבני עם ערכות השקטה ודיפון. קראי כאן את הדיון בנושא: http://tinyurl.com/2f87k7

מרוב הבחינות האחרות הם מארזים מצויינים למחירם ומומלצים מאוד לתקציב מוגבל.

מארזי המיקרו הנ"ל אפילו בעייתיים יותר כי לא ניתן להתקין עליהם מאווררי 120MM ומאוורר 90MM לרוב רועשים יותר (ד"א גם ב-P150 זה המצב אך זהו מארז שקט ואיכותי יותר בכמה רמות ללא כל מוד וכולל ספק מעולה וחרישי.)

* מומלץ לנסות את OpenOffice.org החופשית, לפני שמשקיעים כ-750ש"ח ב-M$ Office, לדעתי.

מצטרף בחום להמלצה.

פורסם

- תקציב: 4K

- מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית (דו מימדית, תוכנות: דאטה-קאד, אוטוקאד, פוטושופ, פריהנד, פיקאסה)

- דגשים: צריכה כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך איכותי, שיהיה שקט (קירור?) ועדיף מארז קומפקטי

- חשוב: לבנות מפרט שיהיה מספק לכ-5 שנים הקרובות

- תוכנות ומערכת הפעלה חוקיות, - xp, וורד (אאוטלוק) - צריכה כי אני עסק עצמאי

כמה הערות:

1. לוח אם: ג'ו - היא רוצה מחשב ל-5 שנים ובמפרט שלך יש לוח אם עם 2 סלוטים לזכרון שתפוסים כבר מהרגע הראשון - דווקא בשימוש עם תוכנות כמו פוטושופ (מנסיון) צריך כמה שיותר זכרון והיא כבר עכשיו תקועה בלי אפשרות הרחבה (ויום אחד בשנה-שנתיים הקרובות היא תעבור, כמו כולנו, לוויסטה ותוכל לנצל גם 4 ג'יגה זכרון). לכן אני חושב שכדאי בכל זאת ללכת על לוח האם ש-tmpusr הציע - הוא יאפשר הרחבת זכרון בהמשך עם 4 סלוטים של זכרון.

2. זכרון: במחירים של היום יכול להיות שכבר כדאי לך לקנות 2 סטיקים של 2 ג'יגה (סה"כ 4 ג'יגה) - מי יודע כמה הזכרונות יעלו בעוד שנה כשתרצי לשדרג והם יפנו את מקומם מהמדפים לדור הבא? בכל מקרה, נכון שווינדוס XP לא יודעת לנצל יותר מ-3 ג'גה (או קצת פחות) - אבל הערתי על זה כבר בהערה הקודמת.

3. דיסק קשיח קטן למערכת ההפעלה ולתוכנות: תוכנות שרטוט ועיבוד תמונה משתמשות בעבודה השוטפת בדיסקים הקשיחים (scratch disks) - אם תקני דיסק צנוע של 80-160 ג"ב למערכת ההפעלה ולתוכנות זה יכול לשפר את מהירות העבודה כאשר שהתוכנה רצה על דיסק אחד בעוד ה-scratch מתנהל בדיסק השני (צריך וכדאי להגדיר אותו שיתנהג כך בתוכנה עצמה). גם הקריאה והכתיבה מ/אל קבצי המסמכים/שרטוט/תמונות שלך מהירות יותר בצורה הזו.

דיסק נוסף של 80 ג"ב - WD 80GB 8MB SATA2 7200 RPM עולה 225 ש"ח (ותמורת עוד 25 ש"ח כבר אפשר וכדאי לקחת דיסק של 160 ג"ב).

פורסם

1. צודק

2. תלוי בשימושים - יש לזה יתרון אפשרי כל עוד זה לא גורם לפשרה משמעותית בשאר המפרט.

3. אני הלכתי עוד צעד במפרט שלי, אבל 160GB משתלם ומספק.

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤392

כמות:2

אם יש כסף אפשר לקחת WD RAPTOR 36G @ 10000RPM אבל אני לא יודע לכמת את השיפור בביצועים בשימושים שלה.

פורסם

:kopfpatsch:

סליחה, לא שמתי לב.

אני לא מוחק בעריכה את ההערה שלי כי היא חשובה בעיני לישום לאחר הקניה.

הראפטור נראה לי כמו סתם בזבוז כסף.

פורסם

במערכת המיועדת לעריכה גרפית דו-מימדית (ולמעט אם הקבצים הנערכים הם בסדרי-גודל של ג'יגהבייטים), פתרון-איחסון ייעודי לנתונים זמניים, צפוי לשפר את ביצועי המערכת בשיעור נמוך משמעותית משיעור תוספתו למחירה (או : התועלת-השולית נמוכה משמעותית מהעלות-השולית), כלומר - איננו כדאי.

ומאידך, זה בדיוק המקום הנכון להשקיע בהרחבת הזיכרון - בנקודה זו צפויה תועלת גבוהה במיוחד ביחס לעלות.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה לכולכם

פורום יעיל ופעיל אתם. סחתיין.

לא יודעת אם מקובל פה, אבל אשמח אם אתד מהמגיבים העיקריים פה (ברקן בעל הראסטות?) ירים את הכפפה ויציע לי שירות בדיקת הקיים, הכנת מפרט שדרוג לרכישה וגם ירכוש עבורי / איתי את הדרוש בהתאם.

האם יש מצב (בתשלום, כמובן, ברור).

תשמחו עוד הדיוטה בישראל, שהצפת האינפו שלעיל גדולה עליה...

ת

ו

ד

ה

פורסם

לא ממש מקובל ורובנו "עובדים" כאן בהתנדבות מלאה ולא בהכרח עוסקים בתחום כמשלח יד עיקרי, כמוני למשל.

מאוד רצוי להמנע מכאלה "קשרים" בשל חשש לניגוד אינטרסים מובהק...

יכול מאוד להיות שאפשר להציל משהו (ואולי הרבה) מהמחשב שיש ברשותך ובהחלט כדאי לבדוק זאת קודם.

אני ממליץ לך מאוד לפנות לחנות מקצועית ורצינית עם המחשב שלך ועם תדפיס של כל התכתובת כאן ולבקש את עזרתם בנושא.

תמיד תוכלי לחזור לכאן ולפרט את התשובות וההצעות שקיבלת כדי לקבל חוות דעת נוספת.

מניסיוני האישי בלבד (וגם מהמלצות רבות אחרות) אני ממליץ בחום על IQPC באשדוד או זיגזג ביהוד. יש כמובן עוד חנויות מצויינות אך לי אין ניסיון אישי איתם ולכן אני מנוע מלהמליץ עליהן. בבאר שבע יש לי ניסיון מצויין עם אינפוסרוויס אם זה רלוונטי בשבילך.

עשי חיפוש בפורום וברשת וגבשי לך דעה.

לינקים:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/index.php

http://www.iqpc.co.il/Home/index.asp

http://www.infoservice.co.il/info/english/default.asp

פורסם

אשמח אם אתד מהמגיבים העיקריים פה יציע לי שירות בדיקת הקיים, הכנת מפרט שדרוג לרכישה וגם ירכוש איתי את הדרוש בהתאם. האם יש מצב ? (בתשלום, כמובן, ברור).

תשמחו עוד הדיוטה בישראל, שהצפת המידע שלעיל גדולה עליה...

נא פני באמצעות הדואר-האלקטרוני בלבד, ואשמח לנסות ליצור פתרון מיטבי בעבורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים