עבור לתוכן

יש פה אנשים שמבינים באקווריום ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה בינתיים על כל העזרה

תוך שבועיים בערך הכל אמור להיות מסודר אז אני ייתן תמונות

• תגובות 38
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הקטע בלגדל דגים?

פורסם

זה כמו שאתה מגדל עציץ ...

אתה משקה אותו , מאכיל אותו , ואז איזה יום אתה מוצא אותו במרפסת של השכנים ?

אז פה פשוט אתה מוצא את ההשקעה שלך צפה על הצד מתחת לפלורוסנט , ולך תדע ממה זה קרה , או מעודף אוכל , או מעודף חמצן , או שהוא סתם טבע או שהיה לו עודף מים בגוף ...

הרי דגים הפושטים האלה , הם לא ממש מודעים למה שקורה להם : הם אוכלים , שוחים בארגז גדול ושקוף , במעגלים .

כאילו ... איזו תועלת יש לך בחיים בתור דג ? אתה דג , ואין לך שום תועלת ולא מטרה . אתה פשוט שוחה . ושוחה ושוחה ושוחה . ואז אתה אוכל . ושוחה ושוחה ושוחה . ואז אוכל עוד קצת . ואז אתה סתם תלוי במים . למה ? כי אתה דג ואתה יכול פשוט להיות שם , בלי לשחות . ואז אתה שוחה עוד קצת . ואז בא מישהו מוזר , ודופק לך עם האצבע מבחוץ , ואז אתה שוחה מהר מהר לצד שני , כי אתה דג ואתה יכול לשחות . ואז עוד קצת אוכל . ואז אתה מת . למה ? כי דגים מתים , כמו כל דבר . וזה לא נעים לראות דג מת ... ואז עוברים משבר , ומוכרים את האקווריום , ומתחילים לגדל איגואנה/נחש/חתול/כלב/עובש ...

כבר עדיף לשים תמונה של בלנדר על הקיר , מוגדלת לאיזה 3 מטר על 1.32 וזהו .

פורסם
  • מחבר

מה הקטע בלגדל דגים?

אין לי זמן ומקום לכלב

וזה נחמד לגדל משהו

חוץ מזה זה גם נותן אופי לחדר

פורסם

דג זהב הוא דג בעייתי, אם בעתיד תרצה לשים דגים אחרים ויפים יותר דגי הזהב יציקו להם ואף יהרגו אותם.

פורסם
  • מחבר

אני רק מתחיל עימם כי אני מקבל אותם בחינם

פורסם

זה ממש לא כמו לגדל עציף.

אתה עושה את זה בשביל "האופי" של החדר ובו בזמן מוציא אורגניזמים ממקום הגידול שלהם ותוקע אותם בבית גידול קטן ומסריח. ::)

פורסם

דג זהב עולה בערך שקל, וזה דג מחורבן. תוריד אותם באסלה ותקנה דגים יפים.

דגים זה לא סיפור יקר, מה שעולה כסף זה הציוד. אז "קיבלתי בחים" בקטע הזה, לא תופס.

פורסם

יש דג כזה כמו דג כריש אבל ממש קטן מישהו יודע איך קוראים לו ?

פורסם

זה כמו שאתה מגדל עציץ ...

אתה משקה אותו , מאכיל אותו , ואז איזה יום אתה מוצא אותו במרפסת של השכנים ?

אז פה פשוט אתה מוצא את ההשקעה שלך צפה על הצד מתחת לפלורוסנט , ולך תדע ממה זה קרה , או מעודף אוכל , או מעודף חמצן , או שהוא סתם טבע או שהיה לו עודף מים בגוף ...

הרי דגים הפושטים האלה , הם לא ממש מודעים למה שקורה להם : הם אוכלים , שוחים בארגז גדול ושקוף , במעגלים .

כאילו ... איזו תועלת יש לך בחיים בתור דג ? אתה דג , ואין לך שום תועלת ולא מטרה . אתה פשוט שוחה . ושוחה ושוחה ושוחה . ואז אתה אוכל . ושוחה ושוחה ושוחה . ואז אוכל עוד קצת . ואז אתה סתם תלוי במים . למה ? כי אתה דג ואתה יכול פשוט להיות שם , בלי לשחות . ואז אתה שוחה עוד קצת . ואז בא מישהו מוזר , ודופק לך עם האצבע מבחוץ , ואז אתה שוחה מהר מהר לצד שני , כי אתה דג ואתה יכול לשחות . ואז עוד קצת אוכל . ואז אתה מת .

אתה מעליב את עובדי ההייטק.

פורסם

אוקי

אם עוד לא קנית את האקווריום אני באמת לא ממליץ לך ללכת על דגי זהב..

אלה דגים מזהמים ומגעילים...

הרעיון של בוטיה ליצן אחלה רעיון רק שהדג לא מתאים לכזה גודל של אקווריום...

בוא נתחיל מציוד ונמשיך הלאה

אתה צריך מחמם של כ50 וואט.. יש כאלה שיומרו שכדאי לקנות משוה יקר של חברה אכותית.. לדעתי מחמם אטמן יהיה מצוין..

פילטר תיקח גם כן פילטר פנימי של אטמן (אם יש כסף אפשר ללכת על משהו יותר רציני.. אהיים או סרה.. ) ותכוון את היציאה שלו לכיוון פני המים ווכה לדגים גם יהיה חמצן...

אתה צריך גם אנטי כלור.. אלה אם כן יש לך מערכת סינון מים (לא תמי 4, אלה מאלה שיש מתחת לכיור) ואז היא תסנן את האנטי כלור.. אנטי כלור מומלץ לקנות משהו אכותי.. פרים של סיכם או טוקסיבק של סרה.. פה לא כדאי להתקמצן כי אנטי כלור לא אכותי יהרוג את כל הדגים!

החלפות מים אתה צריך להחליף פעם בשבוע בין 25-50% מים כשהמים המוחזרים אתה שם אותם קודם בדלי עם אנטי כלור לפי ההוראות...

פורסם

קודם כל תקנה מד חום זה חשוב יש דגים שיש ךהם טמפרטורה מסוימת שהם צריכים לחיות בה .

שים את האקווריום במקום מואר ותקנה תאורה היו לי דגי זהב במקום חשוך ירד להם כל הצבע עד שלא שמתי תאורה ואם אתה רוצה תקנה את האוכל המיוחד לדגי הזהב שמבליט להם את הצבע .

ואל תחשוב לרגע לקנות חלזונות זה הסיוט הכי גדול שיכול להיות הביאו לי כמה חלזונות אחרי חודש כל האקוריום היה מלא בהם .

תקנה דג תוכי אני קניתי כמה הם דגים די יפים ותקנה כמה דגי דולפינים הדג הכי מצחיק שיוכל להיות הוא שוחה במהירות ונתקע לפעמים האקווריום .

אם אתה רוצה באמת משהו מצחיק יש דגים קטנים ששוכים בקבוצות וה=נושכים את הסנפירים של הדגי זהב חחחח אחרי הדגים אם סנפירים סגורים ואחרי איזה חודש כל הסנפירים אם חורים .

וכמובן הכי חשוב זה חמצן ופילטר אם אתה לא שם את זה אחרי שבוע כל המים שחורים

פורסם
  • מחבר

פילטר וחמם זה די ברור לי רק אני לא יודע של איזה חברה

דרך אגב אפשר להשתמש במים מינרלים במקום להוסיף אנטי כלור

ובקשר לדגים כרגע אין לי כל כך הרבה זמן להשקיע בזה

אני מתחיל ממש בקרוב כי הרוב בחינם

אבל רק בסוף הקיץ יהיה לי זמן לעשות דברים רציניים

פורסם

אקווה - פורום דגים מעולה עם אנשים שמבינים שישמחו לעזור

http://www.aqua.org.il/modules.php?name=Forums

תרשם לפורום ותשאל כל מה שאתה רוצה.

יש גם מאמרים מעולים מפשוטים למתחילים עד מורכבים ומדעיים למומחים

פורסם

תמלא מים מהברז או מפילטר בריטה אם יש לך כדי להיפטר מרוב האבנים.

תריץ את האקווריום עם משאבת אוויר ליום זה כבר יאדה לך את הכלור מהמים ואז תכניס את הדגים.

בדרך כלל מריצים אקווריום בין 3 ל 7 ימים תלוי בגודל שלו ובמה שיש בתוכו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים