עבור לתוכן

אוברקלוקר טרי צריך עזרה!

Featured Replies

פורסם

אז ככה אתם מוזמנים להיכנס למפרט שלי ולראות מה ברשותי...

אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד, לכרטיס מסך פחות לחוץ עקב אוברקלוק שמגיע מהחברה , ראיתי מספר סרטונים בYOUTUBE לגבי אוברקלוק , למה אי אפשר ישר לקפוץ למהירות שהוכחה כיציבה ??? כי זה נראה לי סרט רע לשבת ולשנות במכפלות של 10.. עכשיו שמתי לב שבחלק המכפלה היא 8 ובחלק 9 לפי מה שראיתי בפורום אני מבין שעדיף 9... אני צודק? ולא הבנתי איזה הגדרות אמרתם שעדיף להשאיר שחוסכות בחשמל במקרה של אי שימוש במעבד.. הקירור שלי למעבד הוא ZALMAN 9700

סתם שתדעו חקרתי את הנושא וההבדלים בין ה- 9700 NT או הLED הרגיל הוא שברגיל (מה שלי יש) יש וסת עוצמה למאוורר שמשנה את ה- RPM וב- NT אין אבל יש מנגנון פנימי שמווסת בהתאם לטמ"פ מקווה שעזרתי לסקרנים.. אני קניתי את ה- 9700 ב- 230 ממדי קום ה- NT עלה 280

בקיצור חזרה לנושא.. אני ישמח שתתנו את האתרים או את שם התוכנות שאיתם מבצעים את האוברקלוק ותסבירו בכללי איך מריצים בדיקות לראות שיציב..

מצטער על כל השאלות אני חדש בתחום ואחרי השקעה דיי גדולה אני לא רוצה לקחת סיכונים אני רוצה להיות סגור על הכל לפני שאני מתחיל להתעסק בזה..

רציתי לשאול אם הכרטיסי זכרון שלי עובדים ב- 800 מגה הרץ יש אפשרות לעשות גם להם אוברקלוק ?? או שרק מסמנים בביוס את התזמונים שלהם..

ושאלה אחרונה מה לגבי כרטיס מסך במידה ואני ירצה להמהיר אותה בקטנה מה עושים...??

המון המון תודות לכל העוזרים... :xyxthumbs:

פורסם

אתה שואל שאלות של אחד שהולך לשרוף את המחשב, וחבל. יש'ך מחשב מעולה.

אוברקלוק זה לא יומן קריאה. אי אפשר "לראות את הסרט". אתה צריך לקרוא ולהבין מי נגד מי לפני שאתה מתחיל לשנות שינויים.

למה אי אפשר לקפוץ ישר למהירות שהוכחה כיציבה? אז זה לא לחלוטין נכון, ברור שאפשר לקפוץ ישר למהירות שכזו ואם יש לך מזל - זה יעבוד. הסיבה לקפיצות קטנות היא שלכל מעבד יש מגבלה משלו (גם מעבדים מאותו דגם בדיוק), והקפיצות הקטנות עוזרות לך לכוון את האוברקלוק האופטימלי למעבד הספציפי שלך - בלי לשרוף אותו. תאר לעצמך שהמעבד הספציפי שלך מגיע 2 מגהרץ פחות מה"מהירות שהוכחה כיציבה".... לא נעים.

באשר למכפלה: המכפלה במעבדים מהסידרה הזו של אינטל היא קבועה. במעבד שלך המכפלה היא 9. הסיבה שבגללה המכפלה יורדת לעיתים ל-8 היא תכונת הEIST או STEPPING (תקנו אותי אם אני טועה במינוח), תכונה שמאפשרת למעבד להוריד את המכפלה כאשר לא נדרש ממנו מאמץ, וזאת ע"מ לחסוך בצריכת חשמל ולהאריך את חיי המעבד. אין טעם לשחק עם התכונה הזו לדעתי, כי בכל מקרה כשהמעבד צריך כוח - הוא עולה למכפלה של 9.

לגבי הזכרונות - לא בטוח ולא רוצה להטעות.

כרטיס מסך - תוריד RIVATUNER או ATITOOL (יש באתר קישורים להורדה) ותעשה אוברקלוק, לא לפני שאתה קורא קצת חומר בנושא. לא ביוטיוב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה אחי.. אני באמת לא יעשה שטויות.. רציתי לשאול אם יש איזה חוברת או אתר שמסביר שלב אחר שלב את הליך האוברקלוק . אם לא אני אשמח שתפנו אותי להודעה שנכתבה לגבי הנושא או כל דבר שיכול לעזור לי להבין...תודה רבה מראש

פורסם

יש כאלה שמתחילים עם הfsb הסופי הרצוי וממתח גבוהה ופשוט מורידים כל הזמן את המתח עד שהמחשב נהיה לא יציב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים