עבור לתוכן

מה אמורים לאכול לפני ואחרי ריצה ?

Featured Replies

פורסם

נמאס לי ליהיות כזה עגלה אז החלטתי שאני מתחיל לרוץ לי בפאנן בתוך המושב.

אז הבנתי כבר שאסור לאכול ממש ליפני כי אז אני אקיא, או קיי, אבל אז הבנתי שצריך לפני הריצה לאכול חלבונים ואחריה

לאכול פחמימות או איזה שטות כזאתי, זה משנה בכלל ? ואם אתם יכולים תנו דוגמאות שאפשר להשיג, איזה אחד אמר לי : "תאכל שומן דגים"

וטען שזה בריא :s05:

ושלא ייפלו עליי שהייתי צריך ליפתוח את זה באיה פורום רפואה, אין לי כוח להכין משתמש וכל זה, פשוט אני רוצה לקבל תשובה פשוטה וזהו..

תודע.

פורסם

לפני פעילות גופנית(כחצי שעה+-) רצוי לאכול משהו שייתן לך אנרגיה זמינה ומהירה אבל לא יותר מדי, ז"א ממתקים, פירות, חטיפי אנרגיה למיניהם או קורנפלקס(רצוי בלי חלב).

אחרי פעילות גופנית, תלוי גם בזמן הפעילות כמובן, רצוי לאכול ארוחה טיפה רצינית יותר עם חלבונים ופחמימות.

(לא מאה אחוז בטוח אבל זה מה שאני עושה ואני חושב שזה עובד :P)

פורסם

כמה אתה מתכוון לרוץ?

פורסם

חבוב, לזה תצטרך לדאוג ברגע שבאמת תוכל לרוץ בצורה רצינית.

אם אתה עגלה, בשבועיים הראשונים בערך לא תצליח לרוץ יותר מ 5-7 דקות.

שתגיע לרבע שעה, אז תתחיל לדאוג לגבי "מה לאכול לפני ואחרי".

פורסם

כשאתה רץ הגוף שלך שורף גלוקוז - פחמימה (חד סוכר).

הדבר נכון שאומרים הוא שלפני שאתה רק עליך לאכול פחמימות, זה נכון מפני שאם תאכל פחמימות יהיה לך הרבה גלוקוז זמין בדם והגוף לא יצטרך להשקיע אנרגיה בפירוק שומנים.

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך שתי שאלות:

1) האם חשוב לך לשרוף שומנים?

2) האם אתה רץ מספיק זמן (מעל 20 דקות בערך) כדי שיחסרו לגוף סוכרים והוא יאלץ לפרק שומנים ואתה מעוניין בביצועים טובים אחרי 20 דקות ריצה מאשר לשרוף שומנים?

אם חשוב לך ביצועים אחרי 20 דקות ריצה - תאכל פחמימות בלבד כשעה לפני אימון.

אם חשוב לך לשרוף שומנים או שאתה במילא לא רץ יותר מ20 דקות - אל תאכל כלום במיוחד בשביל הריצה וגם לא שעתיים לפני הריצה אם מדובר בארוחה רצינית.

אומרים גם שחשוב לאכול חלבונים אחרי ריצה. הדבר נכון במקרה שעבדת מאד קשה על הרגליים בריצה ממושכת\עליה ואתה צריך את החלבונים כדי לבנות שריר.

אם תאכל חלבון ולא תאמץ מספיק את השריר הוא לא יבנה.

בנוסף - אם רצת ריצה ארוכה (מעל חצי שעה) חשוב שאכל פחמימות לפני פעילות נוספת אם חשובים לך ביצועים.

הערה: אם אתה ממש רזה אל תדפוק חשבון לפחמימות הן לא יזיקו

תהנה מהריצה

פורסם
  • מחבר

אני רץ האמת בגלל שאני רוצה להעלות במשקל.

הייתי באימוני כדורגל לאיזה כמה חודשים והבנתי שאני מתאמן אני אוכל יותר אז החלטתי שככה אני אעלה במשקל..

אני מצליח לרוץ 12 דקות בערך, אבל באמת שאחרי זה אני לא מצליח לזוז, זה מזה פאדיחה אני יושב כזה באמצע הרחוב

שרוע, מת מעייפות :smile1:

כמה פעמים צריך לרוץ בשבוע כדי להעלות במשקל ? אמרו לי 3-4 ולאמץ את עצמי עד הסוף, אין סיכוי אני עושה את זה !

זה קשה מידי... אני מתחיל ב 2 בשבוע וככה שיהיה לי חיף... אני הכי אוהב אני ההרגשה של "אחרי" :silly:

לפני פעילות גופנית(כחצי שעה+-) רצוי לאכול משהו שייתן לך אנרגיה זמינה ומהירה אבל לא יותר מדי, ז"א ממתקים, פירות, חטיפי אנרגיה למיניהם או קורנפלקס(רצוי בלי חלב).

אחרי פעילות גופנית, תלוי גם בזמן הפעילות כמובן, רצוי לאכול ארוחה טיפה רצינית יותר עם חלבונים ופחמימות.

(לא מאה אחוז בטוח אבל זה מה שאני עושה ואני חושב שזה עובד :P)

אני אאמץ את השיטה הזאת בנתיים... תודע !

פורסם

תודה בדר"כ זה עם "ה"

פורסם

רק מריצה אתה לא תעלה במשקל

פורסם

אתה לא תעלה במשקל מריצות, אם כבר אתה תירד במשקל.

פורסם

אתה לא תעלה במשקל מריצות, אם כבר אתה תירד במשקל.

הוא אומר שרק ככה הוא נהיה רעב.

ובלי קשר אם אתה עושה אימונים מאומצים ואוכל כמו שצריך אתה כן עולה במשקל בהתחלה.

פורסם

מריצה אתה תעלה נורא מעט משקרל אם בכלל אם תיכנס למכון כושר תרים משקולות וכו' אתה באמת תעלה במשקל

פורסם

משקל עולים מאוכל, ולא מכל התאוריות שאתם מציינים פה

אתה יכול להרים משקולות עד מחר אבל אתה לא תעלה יותר מדי אם לא תאכל כמו בן אדם.

תראו את כל השחיפים שמתאמנים 4 שנים ונראים אותו דבר.. אין להם כח לאכול

פורסם
  • מחבר

אני מאמין בדרך שלי !

וזה טוב לרוץ בלי קשר, אני לא רוצה למות צעיר מהתקף לב. :nixweiss:

עוד משהו, הבנתי ממישהו שזה עושה שרירים בבטן, ישמצב ?

למכון כושר אני לא הולך, אין סיכוי.

ובנוסף לריצה בסוף כל ארוחה אני אומר לעצמי לאכול עוד...

פורסם

משקל עולים מאוכל, ולא מכל התאוריות שאתם מציינים פה

אתה יכול להרים משקולות עד מחר אבל אתה לא תעלה יותר מדי אם לא תאכל כמו בן אדם.

תראו את כל השחיפים שמתאמנים 4 שנים ונראים אותו דבר.. אין להם כח לאכול

אם אתה מרים משקולות השרירים שלך מתפתחים ואז הם שוקלים יותר....

פורסם

מסת שריר לא באה משום מקום. אחרי אימון כבד (במטרה לבניית מסת שריר), אחרי שהגוף "הורס" את השריר, אם תאכל חלבונים- זה יתן לגוף לבנות את השריר, ואז אכן מסת השריר תגדל.

ולכן, איך שלא תהפוך את זה- עליה במשקל באה מאוכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים