עבור לתוכן

עד 5000 ש"ח, שימושים- לא ברורים. עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

אני מתכוונת לקנות מחשב חדש אבל אני מתלבטת לגבי כל מיני דברים-

אני משחקת, אבל אי אפשר להגיד שאני גיימרית כבדה. אני מתעסקת הרבה עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ, אפטר אפקט..), אבל לא תלת כבד (אני כן מקווה להתפתח בתחום, אז צריך לחשוב על זה), בנוסף לכל השימושים הרגילים (בעיקר סרטים וכו').

ככה שאני קצת מתקשה להחליט לאיזה כיוון לקחת את המחשב.

בכל מקרה, התקציב שלי הוא עד 5000, ובתכל'ס לשימושים הנוכחיים שלי אני יכולה לקנות מחשב שיהיה לי מצויין בהרבה הרבה פחות.

הרי אני לא צריכה להשקיע במעבד מטורף, וגם לוח אם אני מניחה שאני צריכה את המינימום שיתמוך בדברים שאני רוצה.

פשוט נראה לי שאם אני משקיעה, אני רוצה להשקיע במשהו באמת טוב שיחזיק. כי אין לי כוונה להחליף מחשב עוד שנתיים.

ממש יעזור לי אם מישהו יושיע אותי מכל הבלאגן (:

תודה.

פורסם

תראי גרפיקת תלת מימד רצינית היא די כבדה, בד"כ רצוי להשקיע בכרטיס מסך מהQUARDO של נוידיה בשביל תלת מימד כבד.

זה לא התחום שלי אז אני לא אציע לך מפרט כזה.

משחקים זה קצת יותר בסטייל שלי בהנחה שאת לא צריכה ציוד היקפי (מקלדת,עכבר, רמקולים, מסך):

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX ¤1316

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤489

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX 2.0 WINFAST GeForce PX8800GT TDH 256MB GDDR3 - RETAIL ¤1140

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB IDE 7200 RPM - 3200AAKB ¤408

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE BLACK - RETAIL ¤170

זיכרון:

CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz CL5 ¤295

מארז:

ENERMAX CHAKRA ECA3052 (BLACK/SILVER) +25cm FAN w/o PSU ¤307

ספק כוח:

ANTEC NEO HE (HIGH EFFICIENCY) 430W ¤436

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 ¤44

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4680

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

שימי לב:

כרגע לדעתי כדאי לחכות עם קניית המחשב וזאת מכיוון שאינטל הודיעה כי בקרוב היא תוריד מחירים

לQ6600, ובאיחוד כי הייתי רוצה לחכות ולראות מה יהיה מחירו של ה9600GT שכנראה בשבילך יהיה

עדיף.

פורסם

אני משחקת, אבל אי אפשר להגיד שאני גיימרית כבדה.

אני מתעסקת הרבה עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ, אפטר אפקטס..), אבל לא תלת-מימד כבד (אני כן מקווה להתפתח בתחום, אז צריך לחשוב על זה), בנוסף לכל השימושים הרגילים (בעיקר סרטים וכו').

ככה שאני קצת מתקשה להחליט לאיזה כיוון לקחת את המחשב.

בכל מקרה, התקציב שלי הוא עד 5000.

אם אני משקיעה, אני רוצה להשקיע במשהו באמת טוב שיחזיק. כי אין לי כוונה להחליף מחשב עוד שנתיים.

מארז : Raidmax Apex או CompuCase 6A19B-NPS - כ-185ש"ח בממוצע

ספק-כוח : FSP Blue Storm II 400W או Cooler Master Extreme Power Plus 460W - כ-280ש"ח בממוצע

לוח-ראשי : Gigabyte GA-P35-DS3L P35/ICH9-Based - כ-500ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Core 2 Duo 2.66GHz 4MB-Cache 1333MHz-FSB E6750 - כ-880ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Quad 2.4GHz 8MB-Cache 1066MHz-FSB Q6600 - כ-1260ש"ח

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-80ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 1 : 2x Transcend/OCZ/Kingston 1GB 800MHz - כ-250ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 2 : 2x OCZ 2GB 800MHz - כ-550ש"ח

כרטיס-תצוגה - אפשרות 1 : Gigabyte nVidia GeForce 9600GT 512MB-GDDR3 GV-NX96T512H-B

- כ-900ש"ח (לשימושים ביתיים)

כרטיס-תצוגה - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro FX 570 256MB-GDDR2 - כ-1000ש"ח (לשימושים מקצועיים)

כונן-קשיח : WD 500GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD5000AAKS - כ-525ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-212BK S-ATA או Optiarc AD-7170SB S-ATA - כ-160ש"ח

וסה"כ : החל מכ-3690ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה).

* כרטיס-תצוגה המיועד לשימושים מקצועיים לא יתאים לשימושים ביתיים - ולהפך.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, המון תודה על התגובות המושקעות והמהירות.

המפרט השני הרבה יותר קולע למטרותיי...

רק כמה דברים:

איך יכול להיות ש2 ג'יגה של 800 עולה 550? יש כאלה ב 200 ומשהו...

לגבי המעבד, אני תוהה אם לא ללכת על הe8400 . הבנתי שהוא מיוצר בטכנולוגיה חדשה יותר ויותר ממוזערת, מה שאומר שהוא גם יותר קריר וגם אפשר לעשות לו אוברקלוק של 50% די בקלות. (הוא כבר זמין לקנייה, לא?)

לגבי הקירור- מישהו אמר לי ללכת על פריזר פרו 7 או משהו כזה, אני לא מבינה בזה.. זה שווה להשקיע את העוד כמה עשרות שקלים על זה?

לוח אם- GIGABYTE GA-P35-DS3.. הוא טיפה יותר יקר, אבל נראה לי שהוא עדיף.

אוף, יש מצב שלקנות מחשב זה הדבר הכי לא אפשרי בעולם? :)

פורסם

את יכולה להסתפק גם בכרטיס מסך כמו 8600GT שמחירו בערך 300-400 שקלים אם אני לא טועה.

ולא צריך quadcore בשביל לעבוד עם פוטושפוט מעבד 800מגהרץ פשוט ב200 שקל יעשה את העבודה.

אבל אם את רוצה מחשב מהיר, שזז מהר (ללא כל קשר למשחקים) זה מעבד core 2 duo נגיד e6750 או משהו, זה יהייה פנטסתי ואני אומר את זה מניסיון.

כמו כן תצטרכי להשקיע בהרדיסק רציני ואיכותי, אני היתי משיקע ברפטור חזק של 10000RPM שהביצועים שלו עולים על הרדיסק רגיל.

בהצלחה.

פורסם

2x2=4

פורסם

כן אבל אני 2 ליבות שבמקורן עובדות בבאס של 1066. שהיו השיא בזמני הלוחות החדשים שתמכו ב1066...

היום 2 הליבות עובדות על 1333 ומביאות 95% מהביצועים שנותן כל quad core שגם הוא על באס 1333...

שוב, אם לא 100%

פורסם

איך יכול להיות ש2 ג'יגה של 800 עולה 550 ?

לגבי המעבד, אני תוהה אם לא ללכת על ה-E8400. הבנתי שהוא מיוצר בטכנולוגיה חדשה יותר ויותר ממוזערת, מה שאומר שהוא גם יותר קריר וגם אפשר לעשות לו אוברקלוק של 50% די בקלות.

לגבי הקירור- מישהו אמר לי ללכת על פריזר פרו 7, אני לא מבינה בזה.. זה שווה להשקיע את העוד כמה עשרות שקלים על זה ?

לוח אם- GIGABYTE GA-P35-DS3.. הוא טיפה יותר יקר, אבל נראה לי שהוא עדיף.

לגבי הזיכרון - נא שימי לב : בהצעתי כלולים סה"כ 4GB, ב-2 יחידות של 2GB.

לגבי המעבד - גם את ה-E6750 ניתן להמהיר ללא קושי מיוחד, רק צריך גם ציוד מתאים ואיכותי סביבו (ספק-כוח, לוח-ראשי, פתרון-קירור, זיכרון - לא בהכרח בסדר הכתיבה) - כזה הכלול במפרט שהצעתי - כדי שזה יהיה אפשרי בפועל.

לגבי פתרון-הקירור למעבד - בהצעתי כבר כלול אחד הדומה ל-Arctic Cooling Freezer 7 Pro, ולדעתי עדיף עליו בשל התקן-העיגון המשופר שלו (תברוגת-מתכתית איתנה ב-Igloo 5600, במקום תפסי-פלסטיק רופפים ב-Freezer 7 Pro). ניתן כמובן להחליפו לכל דבר מתאים אחר - לשק"ד.

לגבי הלוח-הראשי - אם אינך זקוקה לתמיכה ב-RAID (... או ב-8 כוננים-קשיחים), לבחור ב-DS3 במקום ב-DS3L רק יוסיף כ-70ש"ח לסה"כ.

לקנות מחשב זה הכי קל שאפשר אם מוכנים לשכור מומחה רציני, אמין, ומומלץ, לשם כך.

הרי לו הייתה לך בעיה משפטית (ולו גם בעניין "קטן" של כמה אלפי שקלים בודדים) סביר להניח שהיית ממהרת ושוכרת מומחה משפטי - עו"ד, לא ? וכנ"ל לגבי בעיה בריאותית, בעיית רכב, צנרת, וכו'.

ואם כך - ובהנחה שאינך בקיאה בתחום במידה מספקת (או בכלל), מדוע לא לשכור מקצוען כאמור, ע"מ שיסייע לך בקניית מחשב שמחירו הצפוי הוא כ-4000+ שקלים ? (והרי תמיד תוכלי גם לקבל חו"ד-שניה על המלצותיו של המומחה ששכרת - אם אלו אינן נראות לך משום מה)

לסיכום הנקודה : לא ממליץ לאף אחד שאינו בקיא בתחום המחשבים במידה סבירה לקחת את ההמלצות האקראיות (פחות או יותר) שקיבל ברשת לחנות המחשבים, שכן בחנות המחשבים בד"כ ישמחו למכור כל מה שיתבקשו - ולא בהכרח יתעניינו בהתאמת המערכת - באופן מיטבי או בכלל - לשימושים המיועדים לה.

פורסם
  • מחבר

8600GT הוא לא מוצלח לי במיוחד במידה ואני רוצה לשחק..

לגבי הרפטור, הביצועים של הרפטור יחסית לתוספת במחיר הם אפסיים.. וגם ככה זה די חסר משמעות בשבילי, זה לא שיש לי שרת שצריך לספק שירות לכמה מחשבים או איזשהי דרישה לא מקובלת לזמינות של הארדיסק.

בכל מקרה, בנוגע ללוח אם, חשבתי ללכת על הDS3 בגלל הקבלים שהם סוליד סטייט (לידיד שלי הלוח אם שלו מת בגלל הקבלים, וזה מצב די מבאס).

זה פחות קריטי לי כרגע, בכל אופן.

אני מסכימה איתך שבני אדם נוטים לחשוב בצורה לא רציונלית, והם מורגלים לתבנית מחשבתית מסויימת, אז ברור שמקרים מסויימים יביאו בנאדם לשכור מקצוען באופן אוטומטי (כשלא בהכרח צריך) ואולי במצב אחרי שכן מצריך את זה אנשים לא ירצו לבזבז כסף.

אז כיאה לבת אדם- אני לא מתכוונת לשכור אף אחד, אני חושבת שהידע שלי סביר בהחלט+מקיפים אותי לא מעט חברים גיקים+יש אתכם... עד עתה זה עבד לא רע בכל קנייה טכנולוגית כזאת או אחרת.

אני מניחה שלפני שאני אקנה אני אפרסם פה את המפרט הסופי כדי שתוכלו לערער לי את הביטחון בפעם האחרונה לפני הקנייה :)

פורסם

8600GT הוא לא מוצלח לי במיוחד במידה ואני רוצה לשחק

בנוגע ללוח אם, חשבתי ללכת על ה-DS3 בגלל הקבלים שהם סוליד-סטייט

אני לא מתכוונת לשכור אף אחד, אני חושבת שהידע שלי סביר בהחלט+מקיפים אותי לא מעט חברים "גיקים"+יש אתכם... עד עתה זה עבד לא רע בכל קנייה טכנולוגית כזאת או אחרת.

ראשית, ה-8600GT יהיה מספיק חזק לרוב המשחקים על הגדרות בינוניות בקירוב.

שנית, בעניין הלוח-הראשי, לו טרחת לבדוק - היית רואה שהקבלים שבו הנם *כולם* פולימריים ולא אלקטרוליטיים. פיספסת את זה כמו שפיספסת את כמות-הזיכרון הכוללת באפשרות #2 במפרט שהצעתי ?

שלישית, כמה נחמד לסייע למישהו שיימנע מלשכור מומחה בתשלום אם רק יוכל לקבל את השירות בחינם... ממש מחווה של רצון טוב לענף המחשבים... ;->

פורסם
  • מחבר

נו, תראה מה השעה.. אל תהייה קשה איתי (:

אני אחליט שאסור לי לקנות מחשב בין השעות 1-5 לפנות בוקר. צעד ראשון בכדי להמנע מטעויות מטופשות.

טוב, נראה לי שהחלק הראשון בתכנית ההצקות שלי הושלמה, אז תודה רבה לכולם. אני אחזור לעדכן לפני הקנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים