עבור לתוכן

איך אני מוצא משתמשים נעולים בserver 2003 דרך CMD ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מקווה שזה הפורום הנכון..

איך אני יכול לעשות שדרך הCMD אני יראה את כל המשתמשים הנעולים שיש לי בactive directory ,ושאני יוכל גם לראות משם את שם היוזר

ולא רק כמה נעולים וכמה לא?

מה הפקודה שאני צריך לרשום שם?

פורסם

net user <username>

ושם תבדוק אם הוא פעיל או לא

עריכה: לא מכיר פקודה כזאת שיכולה לעשות את זה

פורסם
  • מחבר

אני מכיר אבל זה לא טוב

כי אם יש לי 500 משתמשים ואני לא יודע מי מהם נעול....

אז אני צריך לכתוב איזו שהוא סקריפט או פקודה בCMD שתציג לי את המשתמשים הנעולים.

פורסם

1. אתה יכול להעזר במאמר פשוט המסביר איך למצוא משתמשים נעולים בעזרת Saved Queries ב-AD.

http://support.microsoft.com/kb/555131

2. מה שהפקודה הנ"ל עושה זה לגשת ל-Attribute של היוזר ב-LDAP (אתה יכול לראות את המבנה בעזרת כלי שנקרה adsiedit.msc) ולבדוק אם היוזר נעול. אם זה גדול או שווה ל-1(0 אם היוזר לא נעול), אז זה מוסיף אותו בצורה אוטומטית ל-Query שלך. כמובן שאתה יכול לבנות סקריפט בכל שפה שתרצה שתידע לגשת ל-Attribute הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה תודה.

אשמח לעוד עזרה בנושא.

ואם מישהו מכיר דרך שאני יוכל לעשות את זה בעזרת batch file זה יעזור לי.

ושוב תודה.

פורסם

לא נראה לי ש-Batch file יכול לגשת ברמה כזאת. אולי עם כלי חיצוני שבו תוכל להישתמש בכתיבת Batch.

הכי קרוב, ה-Batch file שלך יריץ VBS שיבדוק אם יש לך משתמשים נעולים ב-AD.

אבל במקרה הזה, Google it...

פורסם

לא נראה לי ש-Batch file יכול לגשת ברמה כזאת. אולי עם כלי חיצוני שבו תוכל להישתמש בכתיבת Batch.

הכי קרוב, ה-Batch file שלך יריץ VBS שיבדוק אם יש לך משתמשים נעולים ב-AD.

אבל במקרה הזה, Google it...

הוא יכול אבל זה סיפור לכתוב אחד כזה אם עושים את זה בצורה ערבית, אם רוצים לעבוד עם סקריפטים ולא מול AD explorer כלשהו(שאני ממליץ מאוד על ADEdit או על ADExplorer שניהם אפשר להוריד מהאתר של MS תחת חבילת sysinternals) אז בסקריפט אפשר לעבוד עם שאילתת LDAP.

בכלליות אפשר לכתוב VBS עם מספר אופציות בחירה לשאליתות נפוצות כמו משתמשים נעולים, מחשבים נעולים וכו' ולהריץ אותו כל פעם שצריך והוא פשוט ייצור קובץ טקסט. אבל אם כבר עושים כזאת עבודה אז עדיף לשמור כמה שאילתות בAD explorer כלשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים