עבור לתוכן

אם יש כאן מישהו שמבין קצת בכושר/תזונה, צריך חוות דעת על תפריט תזונה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שהגיב :). שיניתי קצת את התפריט, וגם מחדד כמה דברים למי שביקש:

אני מתאמן בחדר כושר, עם תוכנית אימונים שהמדריך הרכיב, שלוש פעמים בשבוע. פשוט תפריט תזונה מקצועי, הוא מה שחסר.

אני מאוד מאוד רזה, והמטרה שלי היא לעלות קצת במשקל ולהיות עם קצת שרירים.

*הוצאתי דברים מטוגנים מהתפריט, הכל בתנור או במים רותחים.

*בנוגע לטונה, אני אשאיר יום ריק באמצע בלי טונה כי אמרתם שהיא יכולה לגרום להרעלה. אני גם אקנה טונה במים, ואשים בה שמן זית.

*שמן זית אני אוהב ונמצא תמיד בבית, כמעט עם כל ארוחה אני שופך כפית או שתיים.

*מכולת הכי קרובה עם לחם מחיטה מלאה נמצאת במרחק הליכה של 20 דקות הלוך-חזור, יותר מדי טרחה. אני פשוט אנסה למצוא תחליף לפיתות, ורק אם אין ברירה אני אוכל את הרגילות.

ארוחה ראשונה

פחמימות: מנת אורז/קורנפלקס דלי פקאן וחלב/שיבולת שועל/פיתות.

חלבונים: שתי ביצים קשות/גביע גבינה 5% (דלי שומן או 3% פשוט מגעילים מדי).

מינרלים: גמבה/מלפפון/עגבניה

בין הארוחות

ויטמינים: תפוח/אגס/בננה

ארוחה שנייה

פחמימות: פתיתי אורז/מנת אורז/פיתה/פסטה

חלבונים: חזה עוף/טונה/פסטרמה

מינרלים: כמו קודם

בין הארוחות

ארוחה שלישית-כאן אני יכול לגוון הכי הרבה, כי אמא שלי מכינה.

פחמימות: מנת אורז/פיתה/תפו"א מבושל...

חלבונים: חזה עוף/כבד עוף/דגים/כבד בקר

מינרלים: כמו קודם+כרוב לבן, אדום/חסה...

בין הארוחות

ארוחה רביעית וכנראה אחרונה

פחמימות: פיתה/תפו"א מבושל/מנת אורז

חלבונים: טונה במים+שתי כפיות שמן זית/גביע גבינה 5%

מינרלים: גמבה/מלפפון/עגבנייה

הארוחה שתגיע אחרי האימון (רוב הסיכויים שזאת הארוחה השנייה, אבל לא תמיד קבוע)

ישר אחרי האימון, כשאני עוד במכון כושר: בננה? מה עוד אפשר, כי לא תמיד נגיש. אפשר לערבב סוכר ענבים בבקבוק מים? קראתי שזה יכיל פחמימות בעלות א"ג גבוה מאוד, אבל לא יודע עד כמה זה נכון. מאיפה קונים בכלל סוכר ענבים וכמה זה אמור לעלות?

כשאני מגיע הביתה:

פחמימות: פיתה/תפו"א מבושל/מנת אורז

חלבונים, אני אשים כמות יותר גדולה מהרגיל: חזה עוף/פסטרמה

מינרלים: כמו קודם

יש הצעות, הערות, שיפורים...?

דרך אגב, בחיים שלי לא טעמתי שיבולת שועל, או שאני פשוט לא ידעתי שזאת הייתה שיבולת שועל. יש מתכון קל להכנה? אני לא הכי טוב בהכנת אוכל. ושיבולת שועל נגישה במכולת השכונתית?

תודה :)

פורסם

כן בדרך כלל בכל סופר יש כאלה אריזות של שיבולת שועל להכנה מהירה

פורסם

אני לא אומר שהמאמרים שם לא טובים, חלקם כן. אבל מדובר באתר מסחרי ומגמתי שכל מטרתו היא להכניס כסף, ולכן כל המאמרים הם רק כאלה אשר יובילו אותך לקנות אצלם, או לבקש ייעוץ בתשלום. מלבד זאת, הפורומים שם עמוסים בילדים שלא מציגים את הפן היפה של הנוער של היום, בלשון המעטה.

ודווקא הפעם הבחור כאן קיבל עצות די טובות, חלקן לא - אבל כך זה בכל מקום.

במאמרים התוספים מוצגים כאפשרות בלבד, והם רושמים את זה. מלבד זאת אין כל רע בזה שהם לפרסם עוד קצת את האתר שלהם.

בקשר לפורומים, הם ממש לא עמוסים בילדים קטנים, אם כן הם סותמים כשהם לא מבינים בדבר זה או אחר. מה עוד שרוב האנשים שם מבינים הרבה יותר מפה..

לא צריך להסתמך על ישראל בודי - במקום להגיד "במקום להקשיב לטאמבלים בHWZ תקשיב לטאמבים בישראל בודי"

פשוט תגידו שילך לתזונאי [ולפותח הת'רד - כן אני יודע שקבעת תור]

לא אמרתי טאמבלים ולא כלום. פשוט יש פה הרבה דברים שלא נכונים.

דרך אגב אני לא חושב שיש ללכת לתזונאי סתם ככה, במיוחד כשאתה במסה ויש לך מטרה אחת - לאכול. שיהיה.

פורסם

יש לי הרגשה שמישהו ( אהממ אהממ גיא .... ) העלה תמונות לפורום גולשים והתעצבן טיפה? ::) ::) ::)

ישראלבודי פורום דיי נחמד , תמצא שם את מה שאתה צריך .

מעולם לא העליתי שם תמונות, אני מדבר כצופה מהצד. הטון הילדותי שלך דרך אגב, לא מוסיף לך כבוד.

במאמרים התוספים מוצגים כאפשרות בלבד, והם רושמים את זה. מלבד זאת אין כל רע בזה שהם לפרסם עוד קצת את האתר שלהם.

בקשר לפורומים, הם ממש לא עמוסים בילדים קטנים, אם כן הם סותמים כשהם לא מבינים בדבר זה או אחר. מה עוד שרוב האנשים שם מבינים הרבה יותר מפה..

פרסומת סמוייה, מכיר את המושג? אני לא אומר שיש בזה משהו פסול, אבל אדם שקורא מאמרים שעומד מאחוריהם אינטרס שיווקי מובהק צריך לדעת זאת.

הפורמוים שם זה אחד הדברים המזוהמים ביותר שראיתי, ואני לא הולך לפתוח דיון על זה כאן, וגם אתם לא. העליתי זאת כהערת אגב שהייתה רלוונטית לפותח הת'רד, אך מכאן ועד לפתח את הדיון בכיוון הזה המרחק גדול.

לפותח הת'רד -

התפריט הנוכחי נראה הרבה יותר טוב. אני אישית לא הייתי ממליץ לצרוך טונה גם 6 פעמים בשבוע, אבל זה לשיקולך. בכל מקרה, הבעיה בתפריט הנוכחי היא שאין בו כמויות. על פניו נראה שיש שימוש נכון באבות המזון ובמקורות מזון בסיסיים, אך הכל מסתכם בסופו של דבר בכמויות.

אני מציע שתסתכל בשבוע-שבועיים הקרובים על העלייה שלך. אם אתה עולה יותר מדי במשקל(למשל - יותר מקילו) אז כפי הנראה אתה אוכל יותר מדי. כערך גס הייתי אומר שהגוף מסוגל לפתח כחצי ק"ג שריר בחודש. אולי קילו אם אתה מתאמן חדש. השאר זה נוזלים ושומן.

שים לב גם לעלייה שלך במשקלים - זהו המדד הטוב ביותר שלך לעלייה במסת השריר(ובכלל הסתגלות הגוף לעבודה בחד"כ - רצועות, גידים ובכלל יכולת גיוס יחידות מוטוריות)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז התפריט הנוכחי יספיק עד שאני אדבר עם מישהו שזה המקצוע שלו. תודה על העזרה :).

דרך אגב, מישהו מוכן להגיד לי אם שיבולת שועל זאת אבקה, עוגיות או מה?

הלכתי למכולת, ולא ידעו מה זה שיבולת שועל. רצו להביא לי דגני בוקר, כמו הדלי פקאן, שרשום עליהם אגוזים או משהו!

על ההודעה הראשונה מישראבודי ברחתי מהאתר :-\

http://www.israelbody.com/showthread.php?t=40794

פורסם

נסה לקנות בחנויות תבלינים וכאלה זה זול פי כמה וכמה.....

פורסם

שיבולת שועל עם ריבה ONTOP בבוקר :) יאמי. זה נקרא קוואקר בלעז. ברוסית קוראים לזה דייסת הרקולס(תאכל ותגדל בריא וחזק אמא אומרת). אתה מבשל כמה דקות עם מים\חלב וקצת סוכר.

בכל מקרה דעתי האישית שכל התפריטים האלו מסובכים מעצבנים ולא ניתן לעקוב אחריהם לפרק זמן משמעותי.

תמנע מלחם לבן\מטוגנים. תאכל חלבון\פחמימות\ירקות בכל ארוחה.

ואחת הבעיות בתפריט עשיר בחלבונים היא כולסטרול. אז כפי שציינו תוציא את החלמון מהביצה.

ומאד חשוב לאכול ארוחה מאוזנת גם אחרי אימון אם אתה אוכל פחות מ 7 גרם פחמימות על כל 2 גרם חלבון החלבון פשוט הולך לאיבוד.

אני לא רואה גבינה צהובה בכלל בתפריט שלך, גם מקור טוב לחלבון + גיוון. תקנה לעצמך מדי פעם כיכר לחם שחור. שהולך טוב עם כל סוגי הגבינות.

בקשר לכבד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3032170,00.html

הכבד הוא מסננת הרעלים של הגוף עם כל הערך התזונתי שלו יש בו גם הרבה חרא. ובאופן כללי גם מומלץ להמנע מבשרים שלא טחנתה בעצמך: נקניקיות\המבורגרים רק הקב"ה יודע מה הם שמים בתוכם.

ואם אנחנו כבר בקטע.

נוגדני חימצון זה גם נורא חשוב בעקר אחרי אימון. אני אישית אוהב מיץ אוכמניות שאני מערבב עם המים שלי אבל כמעט כל פרי יתאים.

סוכר ענבים וכאלה זה לא ממש קשור אליך. באימון של פחות משעה וחצי אין צורך ממשי במשקה איזוטוני. אבל אם ממש בא לך פשוט תערבב מיץ (עדיף מיץ טבעי ,לא חומצי או מוגז כדי שלא יהיה לך כאב בטן) עם מים ככה שיהיה בערך 5-7 גרם פחמימות ל 100 מיליליטר. (משקאות מסחריים יש בערך 10-12 אני חושב)

ולסיכום תיקח את הכל בקלות על תקפוץ מעל הראש שלך ותלך על כל העצות בבת אחת. ותזכור שמותר לך מדי פעם משהו מטוגן\לחם לבן או כל סוג של "זבל תזונתי" אחר. מה שחשוב זה להיות מודע.

פורסם

במקום להקשיב למה שאנשים אומרים פה שחלקם נכונים וחלקם ממש שטויות.

כנס ל

israelbody.org

ותתחיל לקרוא מאמרים, יש המון מכל הסוגים וכל מה שאתה רוצה לדעת, אם באמת זה מעניין אותך ואתה באמת רוצה להשקיע ולגדול --> תקרא, כי ידע הוא כוח D=

אני גולש באתר הזה קבוע במשך הרבה זמן כי זה תחביב גם שלי

אבל בעיקר בגלל האנשים שם (חלקם, הרוב די טיפשים), מבחינת הכתבות שבו לא ממליץ בכלל על האתר הזה.

תתחיל בלקרוא שם הסברים על מה היא קלוריה אחר כך תיקרא מאמרים בנושא חילוף חומרים ותראה מה הרופאים אומרים ולסיום אל תשכח מה היא ההשכלה של בעל האתר ולמה האתר הזה נפתח מהתחלה.

והכי מצחיק זה שהם חושבים שהם הכי חכמים בעולם כי משתמשים במושגים/קראו את זה באתר הזה שם, שפרופסור בYNET כותב כתבה צוחקים עליו ומרגישים מה זה חכמים.. :lol:

שיבולת שועל אתה פשוט עושה מזה דייסה. כמה כפות ומוסיף חלב. אני אוהב את זה עם הרבה מאוד קוואקר ומאט חלב, כל אחד מה שהוא אוהב.

אתה יכול להוסיף סוכר או דבש וקינמון, מה שבא לך (כמובן עדיף לא יותר מדי.. )

פורסם
  • מחבר

תודה, מאוד מועיל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים