עבור לתוכן

האם הבעיה היא בכרטיס המסך ?

Featured Replies

פורסם

עד אתמול הייתי מחובר למסך CRT עם כרטיס רשת POINT OF VIEW 6200LE (לוח אם 945G),

רכשתי מסך רחב חדש 20 אינץ של MAG (LB2006W .

הבעיה שלי היא ב- FIFA08 , כאחד שהתרגל לCRT אני מרגיש מריחה של התמונה במשחק (בעיקר במסירות ארוכות)

אני חיברתי את המסך לכרטיס המסך ב- DVI ,

האם זו בעיה של כרטיס המסך ושידרוגו יעזור ? (אם כן המלצות בתקציב נמוך 250 ש"ח)

האם חיבור המסך ליציאה האנלוגית (לא DVI יכול לשפר ? )

האם זו בעיה אחרת ? הגדרות וכו...

רציתי לציין שגם ב- FIFA אם אני מוריד את הרזולוציה המצב משתפר אבל עדיין יש מריחות .

נא עזרתכם

פורסם

קודם כל אל תטעה.היית מחובר בכרטיס מסך 6200LE.ולא כרטיס רשת ;).

אני מבין אותך בהחלט אני גם עברתי לא מזמן למסך דק ויש הבדלים שקשה להתרגל אחרי כל כך הרבה שנים עם מסך CRT.אבל מסך דק הוא הרבה יותר נוח.

לדעתי הכל תלוי איזה פנל יש במסך שלך ואיזה טכנולוגיות נתמכות.בתגובות מהירות במשחקים יש מריחות

כי הכרטיס מסך קצת חלש.לדעתי שידרוג הכרטיס יפתור לך את הבעיה.

בברכה.

פורסם

גם לדעתי כדאי לשדרג אך לא ב200 שקל.

פורסם

יניב, קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת של הדיון ככה שתהיה יותר אינפורמטיבית.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על העזרה ,

אבל האם אכן הבעיה היא בכרטיס מסך ושידרוגו יפתור את הבעיה ?

אם כן לאיזה כרטיס לשדרג ? (יש לי לוח אם 945G של ASROCK ) האם 8400GS יעשה את העבודה ?

ראוי לציין כי אני לא משחק הרבה משחקים במחשב אלא רק FIFA . לכן אני לא רוצה להשקיע הרבה כסף ( 250 ש"ח) .

נא עזרתכם

יניב

פורסם

לדעתי אתה צריך להגדיר תקציב מדוייק ככה שנכול לתת לך כרטיסים בטווח מחירים מתאים.אם אתה לא משחק יותר מדי אתה יכול ללכת על כרטיסים

בסיסיים אבל אם אתה רוצה להנות מפיפא רצוי להשקיע על כרטיס כניסה כמו ה 8600 או 3850.

ב 250 שקל אני לא חושב שתרגיש הבדל משמעותי ממה שיש לך היום..

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התגובה ,

אני אכן לא משחק הרבה והמשחק היחיד שאני כן משחק זה FIFA08 , זו גם הסיבה שאני לא רוצה להשקיע יותר מדי .

בתקציב של 250 ש"ח אני יכול לקבל את ה- 8400GS , האם הוא אכן ישפר את הביצועים ויתגבר על התופעה שציינתי ?

זו בעצם השאלה אם לא ארגיש הבדל אז סתם זרקתי כסף .

אולי בעצם הבעיה היא לא בכרטיס מסך ? האם וודאי שזה בעיה של כרטיס ?

יניב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצה , אכן עונה לדרישות התקציב .

ברשותך שאלות נוספות :

1. האם אני צריך לבדוק פרמטרים נוספים בלוח האם שלי asrock 945g או במפרט המחשב לפני שאני רוכש כרטיס כזה ?

2. מה ההבדל בינו לבין סידרה 2400 ?

3. סידרה 8400/8500 תומכת ב- DX10 האם זה רלוונטי עבורי ? ולכן אולי שווה בכול זאת להסתפק בהם ?

4. שאלה לגבי GDDR3 ולגבי 128BIT , האם לוח האם שלי תומך בזה ? ראיתי שה- 8400 הוא 64BIT מה משמעות הפרמטרים ?

5. האם יתכן בכלל שהבעיה היא במסך שלי LB2006W 4ms

תודה

פורסם

1. הדבר הראשון שצריך לבדוק זה האם החיבור של כרטיס המסך בלוח האם שלך תואם לזה של כרטיס המסך המדובר - במקרה שלך PCI-E. אין פרמטרים נוספים שחייבים לבדוק, כי מעבר לעניין החיבור לא תהיה בעיית תאימות. מה שכן, בהחלט עשוי להיות מצב (אם כי לא במקרה הזה) בו מחברים כרטיס חזק מאוד למחשב חלש מאוד, ואז הכרטיס לא מנוצל במלואו וסתם בזבזת כסף. שוב, זה לא המקרה המדובר.

2. ההבדל הוא לא גדול, סך הכל מדובר בשני כרטיסים באותה רמת מחיר של שתי חברות שונות המיועדים לאותה מטרה. כאן דווקא הבעיה: חשוב לזכור שקהל היעד העיקרי של הכרטיסים הנ"ל הם אנשים שלא משחקים במחשב, אבל צריכים כרטיס בשביל סרטי HD. הכרטיסים אינם מיועדים למשחקים מלכתחילה, והביצועים בהתאם.

3. DX10 בכרטיסים ברמת המחירים הזו הוא בדיחה גרועה, שכן הוא דורש כרטיסים מאוד חזקים (ויקרים). יתרה מזאת, במשחקים כמו פיפ"א הוא כלל לא בא לידי ביטוי מבחינה ויזואלית.

4. הפרמטרים הנ"ל הם תכונות פנימיות של כרטיס המסך, ובפרט סוג הזכרון המותקן בו ורוחב הפס של בקר הזכרון, ששניהם בסופו של דבר משפיעים על קצב העברת נתונים לזכרון המובנה בכרטיס וממנו, פרט חשוב כשעובדים ברזולוציות ואיכויות תמונה גבוהות. לא קשור כלל לתאימות עם לוח האם.

5. ...והסעיף הזה היה צריך להיות ראשון. כרטיס חלש גורם לקצב פריימים נמוך בהגדרות גבוהות, כלומר ל"גמגום", אבל בחיים לא שמעתי על מריחות במסך כתוצאה מכרטיס מסך חלש - אלא אם הוא תקול. הייתי קודם כל מציע לך לבדוק עם מסך אחר. אם הבעיה נשארת, יכול להיות שהכרטיס הלך. תבדוק על פני הכרטיס ובמיוחד מאחורי הצ'יפ המרכזי (החלק עם המאוורר) סימנים של שינוי צבע הפלסטיק של הפלטה - סימן בדוק לנזקי חום כתוצאה מהתחממות יתר (מה שיכול להעיד שמשהו נשרף בכרטיס).

אם אתה רוצה כרטיס למשחקים באזור ה250 שקל, 7300GT יעשה עבודה טובה יותר מה8400.

פורסם

ניסית להפעיל V-Sync?

פורסם
  • מחבר

כיצד אני מפעיל את ה- V-SYNC ? אם בכלל קיימת אפשרות כזו במסך ?

יניב

פורסם

האפשרות נראית בהגדרות כרטיס המסך ובהגדרות המתקדמות בממשק של המשחק.

לדוגמה:

vsync_on.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים