עבור לתוכן

אני רוצה לקנות מסך DELL UltraSharp 2407wfp ב EBAY מה עם אחריות ?

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי אם אני קונה מסך שם -האם אני יכול לפנות ליבואן בארץ למימוש אחריות?

אני קונה שם בגלל שיש לי כסף ב PAYPAL שאני לא רוצה להפסיד עליו יחסי המרות וכולי..

גם יותר זול שם (500$)

פורסם

לא אין אחריות, למה שיבואן בארץ יתן לך אחריות אם לא קנית דרכו?

פורסם
  • מחבר

טוב -אתה טועה...

עכשיו התקשרתי לDELL בארץ

7674006-03

יש אחריות על חלקים אבל לא על שעות עבודה מעבדה (בניגוד למסך שנרכש בארץ שבו אתה לא משלם על שעת מעבדה)

טלפון מעבדה

09-9527556

עכשיו השאלה הנשאלת -מה עם מכס..

פורסם

אני לא מבין? אם יש אחריות לא צריך לשלם על כלום, אתה אמור לקבל מסך תקין במסגרת האחריות.

כל עוד זה לא ככה(וזה בפירוש לא ככה) אין לך אחריות או אחריות מלאה כמו מי שקונה נורמלי בארץ.

פורסם

מעניין מאד הקטע של האחריות.

אל תשכח שאם אתה משלם עם PAYPAL יש לך ביטוח.

אם תקבל מסך שעובד פחות טוב ממה שהובטח לך, רוב הסיכויים שתקבל את כל הכסף מהביטוח.

רק יתכן שתתבקש לשלוח למוכר את המסך חזרה. (הפסד של 300-400 שקל)

בנוגע למכס,

בקש מהמוכר לארוז את המסך בקרטון סטנדרטי ולא בקופסא המקורית,

ושירשום בהצהרת מכס (customs declaration) שהמסך מקולקל ומיועד לחלקים וערכו 50$.

בצורה כזו הסיכוי שידרשו ממך בארץ לשלם מכס נמוך, וגם אם תתבקש לשלם זה לא יהיה הרבה.

לא אין אחריות, למה שיבואן בארץ יתן לך אחריות אם לא קנית דרכו?

העקרון שלך שגוי. יש מושג שנקרא אחריות גלובלית. אחריות שתקפה בכל מדינה שיש בה יבוא סדיר של מוצר מסויים.

היצרן יכול לחייב את היבואן לכבד אחריות של מוצר שנקנה במדינה אחרת. היבואן מתחשבן איתו אחר כך.

זה היה קיים במחשבי כף יד של compaq למשל...

פורסם

בנוגע למכס,

בקש מהמוכר לארוז את המסך בקרטון סטנדרטי ולא בקופסא המקורית,

ושירשום בהצהרת מכס (customs declaration) שהמסך מקולקל ומיועד לחלקים וערכו 50$.

בצורה כזו הסיכוי שידרשו ממך בארץ לשלם מכס נמוך, וגם אם תתבקש לשלם זה לא יהיה הרבה.

זה קשקוש חבוב, האמריקאים לא מתעסקים עם החאלטורות האלו (לארוז בקרטון אחר, לרשום ערך מזוייף) - זה טוב כשמזמינים מהונג קונג,

גם ככה זה לא עובד על המכס בארץ - אתה באמת חושב שאף אחד לא יפתח במכס חבילה של 10 ק"ג רק כי רשום עליה ערך מוצהר של 50$ ?

ואם כן זה בטח לא יעשה עליו הרבה רושם אחרי שימצא שם מסך שאין עליו נגיעת אצבע ונייר אורז שכלום לא ישרט.

תשלם עליו מכס כמו גדול - וגם על המשלוח - וגם על הביטוח.

כלכלי זה לא יהיה, בטח לא אם תתגלה תקלה.

ועוד לא דברנו על הכאב ראש....

פורסם
  • מחבר

טוב

קודם כל הנה התגובה הרישמית של חברת DELL

"

שלום.

האחריות הגלובאלית ניתנת במדינות בהן DELL מיוצג , משווק ונמכר באופן ישיר ללקוח הסופי.

תוכל לקרא על כך ב- http://www1.us.dell.com/content/topics/global.aspx/services/en/prog_portables?c=us&cs=555&l=en&s=biz

בישראל נמכרים המחשבים באמצעות משווקים מורשים אשר הוסמכו ע"י DELL למכור מחשבים בישראל.

רשימת המשווקים המורשים ב <http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/contact/edb/israel?c=il&l=he&s=bsd>

ללקוח שרכש מחשב DELL בחו"ל - המשווקים המורשים יכולים לתת מענה לחלקי חילוף לדגמים שנמכרים בארץ בלבד ובעבור השירות יחוייב בהתאם להסכם ביניהם.

לדגמים שאינם נמכרים בארץ לא יוכלו לתת מענה מכיוון שאין להם חלקי חילוף עבורו ולא הוכשרו לתת לו תמיכה טכנית.

לבדיקת האחריות למחשבך , נא צור קשר עם חברת יעל בטלפון 099527556

Regards,

Galit bar

Marcom&Marketing

Dell EM-EMEA - Israel Office

"

שנית - הקטע עם המכס זה רנדומלי או שאני צריך לתאם ?

האם לחלקי מחשב יש מכס ?

תודה..

פורסם

שנית - הקטע עם המכס זה רנדומלי או שאני צריך לתאם ?

האם לחלקי מחשב יש מכס ?

תודה..

אין צורך לתאם כלום כלום מראש, אין מכס על מסכי מחשב דוגמאת זה שהזכרת,

כן יש מע"מ על כל סכום העיסקה כולל המשלוח והביטוח,

אם מדובר ב-UPS או חברת שילוח קח בחשבון שגם הם לוקחים לא מעט על הטיפול המסור....

כאשר המסך מגיע אתה נקרא למכס עם הקבלות להוכחת סכום הרכישה ושאר ההוצאות.

אם נראה להם הגיוני - החשבון הוא לפי הקבלות שביידך, אם לא - על פי מחיר המחירון המופיע אצלם.

כדאיות מפוקפקת אם תשאל אותי - גם אם תצא ברווח נקי של 200-300 ש"ח - לא שווה את הסיכון והכאב ראש....

פורסם

ומה תעשה עם יהיו פיקסלים שרופים ?

פורסם

זה קשקוש חבוב, האמריקאים לא מתעסקים עם החאלטורות האלו (לארוז בקרטון אחר, לרשום ערך מזוייף) - זה טוב כשמזמינים מהונג קונג,

גם ככה זה לא עובד על המכס בארץ - אתה באמת חושב שאף אחד לא יפתח במכס חבילה של 10 ק"ג רק כי רשום עליה ערך מוצהר של 50$ ?

ואם כן זה בטח לא יעשה עליו הרבה רושם אחרי שימצא שם מסך שאין עליו נגיעת אצבע ונייר אורז שכלום לא ישרט.

תשלם עליו מכס כמו גדול - וגם על המשלוח - וגם על הביטוח.

כלכלי זה לא יהיה, בטח לא אם תתגלה תקלה.

ועוד לא דברנו על הכאב ראש....

אתה אומר מניסיון שזה קשקוש? כי מה שאתה אומר זה קשקוש יותר גדול: הפכת את פקידי המכס למינימום בלשים של ה-FBI!

ברוב המוחלט של המקרים הפקיד מסתמך על ההצהרה, במקרים חשודים מוסיפים גם מבט חטוף לתכולה.

וגם אם הפקיד יעשה בדיקה מעמיקה, ותאמין לי ראיתי במו עיני אילו אנשים עובדים שם,

הם ברוב המקרים לא יודעים להבדיל בין מסך מחשב למסגרת לתמונה, נראה לך שהוא יכול לקבוע אם המסך עובד או לא?

מסך לא יכול להגיע ללקוח DOA? ואז הוא לא יכול להשלח לארץ לחלקים במצב קוסמטי חדש, כולל נייר אורז?

ובכל זאת, כדי להיות זהיר, כתבתי שהשיטה רק הופכת את הסיכוי לתשלום מכס לנמוך. תמיד יש סיכוי ליפול.

רוצים להגדיל את הסיכויים? שמעתי גם על אנשים שביקשו לשלוח את החלקים הנוספים (למשל הסטנד, הכבלים והחוברת) בנפרד מהמוצר עצמו.

רק היום קיבלתי חבילה של כ-3 קילו, ואפילו עם ערך מוצהר של 130$, המכס לא טרח לפתוח את האריזה ולא שילמתי שקל.

לעומת זאת, לפני מספר חודשים, על חבילה קטנה יותר ובעלת ערך של 65$ כן התבקשתי לשלם מכס.

זה בעיקר עיניין של מזל, אבל יש דרכים להטות את המזל :)

אם מדובר ב-UPS או חברת שילוח קח בחשבון שגם הם לוקחים לא מעט על הטיפול המסור....

אסור להשתמש בחברות שילוח כמו UPS! כל משתמש ישראלי טרי ב-eBay יודע את זה

הם גובים עמלות על טיפול בעינייני מכס, לפעמים יותר גבוהים מהתשלום מכס עצמו!

כאשר המסך מגיע אתה נקרא למכס עם הקבלות להוכחת סכום הרכישה ושאר ההוצאות.

אם נראה להם הגיוני - החשבון הוא לפי הקבלות שביידך, אם לא - על פי מחיר המחירון המופיע אצלם.

ביבוא אישי, זה כמעט ולא מגיע לשלב כזה. וגם אם כן בדרך כלל אפשר לפתור את העיניין בטלפון ובפקס.

ומה תעשה עם יהיו פיקסלים שרופים ?

אני מוכן לחיות עם פיקסלים שרופים בשביל לשלם חצי מחיר על מסך....

חברה, אני מכיר באופן אישי בנאדם שהביא לארץ אופנוע דרך דואר חבילות ולא שילם שקל במכס, פשוט שלחו לו אותו בחלקים!

אז נראה לכם שזה בעיה להביא מסך בלי לשלם מכס? הכל שאלה כמה השולח מוכן להשקיע מזמנו.

פורסם

קודם כל לידיעה - אני אומר את הדברים אחרי המון ניסיון ביבוא אישי (בעיקר ציוד צילום אך לא רק),

צריך מאוד להזהר כאן עם סיפורי "האיש שהביא אופנוע בחלקים בלי מס", אולי זה נכון - אבל זה מקרי, בעיקר חוכמה של בדיעבד, ורחוק מלהיות תעודת ביטוח למתעניין הנוכחי.

אני אומר לך שמסך חדש מקופסא לעולם יראה מסך חדש מקופסא,

בא לך לנסות את מזלך ? - קדימה (רק אל תגיד שלא אמרו לך אח"כ....)

פורסם

כאב ראש גדול, לא שווה סיכון.

קנה בארץ ואפילו תקבל את המסך יותר מהר

פורסם

אתה מהעקשנים אה ? אומרים לך, לא כדאי, לא שווה את הסיכון של התקלות, פיקסלים שרופים, לא בשביל ההבדל הזניח הזה במחיר (אחרי כל ההוצאות),

כמה עולה יותר לקנות בלב שקט בארץ ? 200-300 ש"ח ? שווה את זה ? אחריות 3 שנים - לא לבד שווה את ההפרש ?

פורסם
  • מחבר

למען האמת ההבדל הוא משהו כמו 1000 ש"ח שזה שליש מחיר

מסך שם עולה 570$ שזה הרבה פחות מ 3100 שזה הכי זול שמצאתי את המסך כאן

נניח שעם הובלה והכל תשלם עוד 50 $

זה הבדל לא זניח

אתה שוכח גם שאם המרה של $ בפי פאל לשקלים אני אפסיד לא מעט.

הכי הייתי רוצה לקנות כאן בארץ בגלל כל הסיבות שכבר ציינו -אבל השאלה מה ההפרש במחיר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים