פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים אה, דיברתם בקשר לצבא, חששבתי שדיברתם על תעודת יושר דווקא לא שאלו אותי מה עשיתי בצבא, אבל מה שעשיתי בצבא עזר לי להתקבל לעבודות
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים נראה לי שדווקא במקומות הגדולים לא מבקשים, פשוט בגלל שזה לא חוקי לדרוש תעודת יושר כתנאי לקבלה לעבודה.והנה גם לינק בנושא.זה לא לא חוקי לבקש, מותר להם לבקש אבל הם לא יכולים להכריח אותך, אתה יכול להגיד שאתה לא רוצה לתת והם יגידו לך סבבה, אנחנו לא רוצים לקבל אותך
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים עובד בחברת החשמל, ביקשו תעודת יושר ותעודת שיחרור שבה כתוב ששירתתי 36 חודשים (3 שנים מלאות) ושסיבת השיחרור היא "תום שירות".
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים אולי לא יבקשו תעודת שיחרור אבל כמעט בטוח שישאלו מה עשית בצבא ואם תגיד שלא עשית זה יכול להיות שיקול בקבלה שלך לעבודה (בתירוץ אחר שאתה לא מתאים)וכמובן אם תחליט לשקר ולהגיד שעשית צבא למרות שלא עשית אפשר אחרי זה לפטר אותך בלי פיצויים ואפילו לתבוע אותך על מתן מידע שקרי.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים ויש כאלה שהצבא לא מגייס אותם [למשל נכון להיום - אותי - בגלל סטאטוס אזרחי שלא מאפשר גיוס]זה יקשה עלי במציאת עבודה נכון? למרות שאני לא השתמטתי ולא יצאתי על נפשי - יתייחסו אלי ככה - אני צודק?
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים בכל ראיון עבודה נכון להיום (בין אם בחברה עצמה או חברות השמה/כ"א) שאלו אותי על הצבא. רק בעבודה אחת התבקשתי ממש להוכיח ע"י צילום תעודת שחרור.עבדתי בכמה מקצועות ובכמה חברות, אף אחד מהם לא קשור למה שעשיתי בצבא.ויש כאלה שהצבא לא מגייס אותם [למשל נכון להיום - אותי - בגלל סטאטוס אזרחי שלא מאפשר גיוס]זה יקשה עלי במציאת עבודה נכון? למרות שאני לא השתמטתי ולא יצאתי על נפשי - יתייחסו אלי ככה - אני צודק?מהכירות אישית עם כמה אנשים שלא עשו צבא, זה רולטה. חלק יעקמו פרצוף ואת חלק זה לא יעניין, אבל עצם זה שאתה לא מגוייס מכורח ולא מבחירה די יעבוד לטובתך, כי ב-99.9% מהמקרים ישאלו למה לא עשית צבא. בוא נגיד את זה ככה, ברוב המקרים אם אתה מתאים לתפקיד ואתה מוצא חן בעיני המראיין, הצבא הופך לפרט שולי. הבעיות בד"כ מתחילות בתפקידים שדורשים, למשל, סיווג בטחוני.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים איזה שטויות. אני עובד בעבודה שדורשת סיווג ביטחוני, ולא שירתתי בצבא. כל מקום עבודה ישאל אותך איפה שירתת, אתה יכול לשקר, למעסיק אין דרך לבדוק ( רק אם העבודה דורשת סיווג ביטחוני, ואז הם בודקים מול משרד הביטחון), ואסור לו.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים לשקר למעסיק תמיד אפשראבל אם אתה נתפס הוא יכול לפטר אותך בלי פיצויים ולתבוע אותךאם זה עבודה זמנית עוד איכשהו אפשר לשקר, אבל לעבודה לטווח רחוק (עד הפנסיה מה שנקרא) אתה לא יכול לשקר.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים אני מכיר מישהי שכתבה בקו"ח שיש לה ת. בגרות למרות שאין לה ולא ביקשו שום הוכחה לכך. אני מכיר חברת כנסת שאמרה שיש לה תואר שני, למרות שאפילו ראשון אין לה, לא ביקשו ממנה שום הוכחה לכך.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים אני מכיר חברת כנסת שאמרה שיש לה תואר שני, למרות שאפילו ראשון אין לה, לא ביקשו ממנה שום הוכחה לכך.בהתחלה רציתי לצחוק אבל אז חשבתי על זה שוב ורציתי לבכות.
פורסם 2008 בפברואר 1617 שנים מחבר אני מכיר חברת כנסת שאמרה שיש לה תואר שני, למרות שאפילו ראשון אין לה, לא ביקשו ממנה שום הוכחה לכך.מכיר באופן אישי?ויש כאלה שהצבא לא מגייס אותם [למשל נכון להיום - אותי - בגלל סטאטוס אזרחי שלא מאפשר גיוס]זה יקשה עלי במציאת עבודה נכון? למרות שאני לא השתמטתי ולא יצאתי על נפשי - יתייחסו אלי ככה - אני צודק?איזה סטטוס אזרחי יש לך? הגעתה מחו"ל או משהו?ובחברות כמו רפאל/חברת חשמל תהיה לך בעיהאינטל וכל אלה הבנתי שלא צריךאני כרגע לפני צבא, עבר לי הרעיון אולי לעשות שירות לאומי שנתיים במקום צבאכדי לך לשקול את זה גם כן.. (אם אתה לא מתגייס).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.