עבור לתוכן

ועדת החקירה: אין קשר בין הצלילה בקישון לסרטן

Featured Replies

פורסם

הדו"ח, בן כ-200 עמודים, קובע כי מבחינה מדעית וסטטיסטית לא הוכח שזיהום הקישון גרם לתחלואה עודפת בסרטן. עם זאת, יו"ר הוועדה, נשיא בית המשפט העליון בדימוס מאיר שמגר, נותר בדעת מיעוט, וקבע כי יש קשר סיבתי, משפטי והגיוני בין מצב הקישון בתקופה הרלבנטית לבין מחלת הסרטן שפגעה בחיילים שצללו בו ונחשפו למימיו.

ומנגד

יובל תמיר, יו"ר עמותת לוחמי השייטת לשעבר שחלו בסרטן, "אנשי הדממה", אמר אתמול בערוץ 2: "נראה לי שנעשתה פה מניפולציה קשה בעניין הסטטיסטי. הרי ברור שאי אפשר להוכיח קשר מובהק בין החומרים לקישון למחלה, אבל לפחות 80 לוחמים מתוך 750 שצללו באזור חלו, בהם קרוב ל-50 כבר אינם חיים. לנו, הקשר ברור וחד משמעי".

מתוך http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=378397&path=22

לי זה נראה ממש מגוכח שהם מכחישים רשמית קשר בין הסרטן שחלו אחוז ניקר מהאנשים שצללו בקישון לבין הקישון עצמו. זה יותר מ10% ודברים כאלו לא קורים סתם. מי שיתעמק בידיעה יראה שהם תומכים כספית בחלק מן החיילים החולים, אך רק בחלקם.

ולמקרה אישי:

אני גר בחיפה, ולפני כ3 שנים היו לנו מין שיעורי ימאות בקישון. ההורים שלי והורים של עוד תלמידים התנגדו לכך ולכן אנחנו לא השתתפנו בהם ובפעמים שלא הבזרנו נשארנו בבית ספר. ההנהלה לא ממש שמחה מכך ואף ניסתה לשלוח לנו כל מיני דעות מומחים האומרים כי המים טהורים כמים מינרלים. רק בסוף השנה בוטל השיעור בגלל זיהום אשר לטענתם הוא קרה רק עכשיו ועד אז הכל היה בסדר. אחר כך גם באה כתבה נרחבת בידיעות אחרונות על הצוללנים וכל הימאות הפכה להיסטוריה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים