עבור לתוכן

האם אנחנו בני ישראל בנינו את התרבות היפנית???

Featured Replies

פורסם

arguingew8.jpg

נ.ב. חמוד, חלקים גדולים מהתורה לא ניתנים להוכחה, ואני מאמין יותר בפו הדוב מאשר במה שכתוב שם

פורסם

בתורה יש המון מטאפורות, להאמין לה בצורה מילולית זאת טעות.

אני חושב שזה דיי ברור שהעולם לא באמת נברא ב-7 ימים,נחשים לא יכלו לדבר, ולא היה כזה דבר עץ שאם אוכלים את הפרי שלו אתה נהיה חכם.

כל הדברים האלו ועוד מסמלים דברים שונים, וכדי להבין אותם צריך שנים של למידה.

מי שמאמין בתורה בצורה מילולית צריך דחוף להביא לעצמו כאפה לפנים.

פורסם

אם קראת קצת ראל [ RAEL.ORG ]

"ובני האלוהים התחתנו עם בנות האדם" [ספר בראשית]

שם לב שיפנים הם עם עם תרבות מאוד יפה לחיים ופילוספיה מדהימה

וגם חכמים מאוד [ אבל לא יותר מבני ישראל לפי ראל]

אגב אנשים גמדים יכולים גם להוות קשר לזה או להוות הוכחה ?

פורסם

בני אלוהים=מלאכים מדרגה נמוכה

בנות אדם=בנות אדם

הסיפור בא כדהמיטולוגיזציה (יותר מידי אותיות), מפני שלעמים החיים באזורנו היו אגדות על חיבור שכזה שבו נולדו נפילים\ענקים בעלי יכולות אלוהיות וחיי נצח.

הסיפור בתנך מספר גם הוא את המיתוס הנ"ל, אולם טוען שאלוהים יצר את הנפילים וכמו כן הם נהרגו כולם במבול (פרק אחרי זה) ואלוהים הגביל את חיי האדם ל120 שנה (יסוד איתיולוגי). בכך התורה מספרת מיתוס של העמים השכנים, אולם אומרת שאלוהים ניצח אותם ו"טיפל בהם" ובכך מבטלת את האמונות הללו ומציגה את אלוהים כהאחד. כנראה המנהיגים\כוהנים\מי שהיה שם סיפר את הסיפור הזה לבני ישראל כדי שלא יתבוללו וחס וחלילה יחשבו שהעמים האחרים צודקים, וגם כדי לנסות ולהוכיח לעמים האחרים שהם טועים, בקיצור כדי לזבל לחברה ש'ך ת'שכל

פורסם

תיראו....אני אתאיסט אבל אני רואה את הכל אחרת...קיצוני לפה או לפה זה סתם טפשי.להשוות את ספר התנכ להארי פלוצר זה סתם

מפגר ומעליב אנשים מאמינים.רון פאול ידוע מזמן כפרו אמריקקי אז הדעות שלו ממש לא פונקציונליות...[לא משהו אישי ].כל אחד יכול לפרש את הדת

איך שהוא רוצה בתנאי שהוא לא מעליב את האחר.הסוד הוא לדעת ללכת בין הטיפות.מי כמוני מכיר את זה דיי טוב.

ואזטק..היפנים מאמינים באל השמש או משהו כזה איך בני ישראל בנו את התרבות שלהם...ולא..לא ראיתי את הקישור.

פורסם

ואזטק..היפנים מאמינים באל השמש או משהו כזה איך בני ישראל בנו את התרבות שלהם...ולא..לא ראיתי את הקישור.

מילא היית קצת קרוב למציאות, אבל.....

תקרא בבקשה את מה שבקישור שהוא נתן, בלי זה אין בעצם בסיס לדיון.

פורסם

מעניין ביותר.קראתי עכשיו את הכתבה המדוברת.יכול להיות שיש לנו דת משותפת עם היפנים???

שאבותינו נדדו עד סוף העולם והשתקעו שם?.מאד מסקרן לדעת את זה.

פורסם
  • מחבר

מעניין ביותר.קראתי עכשיו את הכתבה המדוברת.יכול להיות שיש לנו דת משותפת עם היפנים???

שאבותינו נדדו עד סוף העולם והשתקעו שם?.מאד מסקרן לדעת את זה.

אני מאמין שהכתבה הזאת היא בסה''כ גילוי לצירוף מקרים מעניין מאד.

למרות שנראה כי מצוות\הלכות\דרכי השינטו והיהדות אכן דומים.

ולמה עד סף העולם?

אפילו בימי התנ''ך שהתחבורה המהירה ביותר היתה סוס דוהר, היה לנו נתיב מסחר עם הודו ופרס.

סין ויפן מהוות את הקצה השני של אסיה.

הם מקומות שיחסית קל להגיע אליהם, מילא הבנאדם היה אומר שיש לנו תרבות משותפת עם האצטקים, אז הייתי חושב שהוא משוגע.

פורסם

יחסית קל?

:lol:

פורסם

כן...אתה עולה על מטוס...כאילו כזה...קונה כרטיס בשיוו באיזה סוכנות נסיעות פצצות לגבות...ויש לך טיסה חבל על הזמן...

פורסם

אני מאמין שהכתבה הזאת היא בסה''כ גילוי לצירוף מקרים מעניין מאד.

למרות שנראה כי מצוות\הלכות\דרכי השינטו והיהדות אכן דומים.

ולמה עד סף העולם?

אפילו בימי התנ''ך שהתחבורה המהירה ביותר היתה סוס דוהר, היה לנו נתיב מסחר עם הודו ופרס.

סין ויפן מהוות את הקצה השני של אסיה.

הם מקומות שיחסית קל להגיע אליהם, מילא הבנאדם היה אומר שיש לנו תרבות משותפת עם האצטקים, אז הייתי חושב שהוא משוגע.

זה דווקא נראה יותר מצירוף מקרים. חלק מהדברים הם אכן far fetched, אבל יש שם יותר מדי צירופי מקרים. זה בהחלט הגיוני בפרט לאור העובדה שגלות השבטים הייתה לממלכת אשור, וזה בהחלט הגיוני להניח שהיו קבוצות שנדדו רחוק יותר מזרחה לכיוון יפן, סין, הודו וכן הלאה.

פורסם

אם מחפשים דברים דומים ברוב המקרים יהיה ניתן למצוא אותם.

פורסם

נו, תפסיקו עם השטויות. כבר ציטטתי:

Kaifeng, China

It is known that there had been a large Jewish community since the time of B.C.E..

כל מי שלמד טיפה על האזור יודע שהקיום הוודאי הכי מוקדם של יהודים בסין הוא מהמאה ה-8 (הקהילה בקאיפנג), ויש עדות אחת (ללא סימוכין נוספים) שהקהילה קיימת שם מהמאה ה-3.

עצרתי כאן, כי נראה לי מיותר לבזבז עוד זמן ולהמשיך. אם הוא מבסס את המאמר שלו על מידע כוזב, מעניין מה יהיו המסקנות שלו.

מעבר לכך (אם בכל זאת נמשיך), רבים מהסיפורים המופיעים בתורה משותפים לתרבויות אזוריות מוקדמות יותר (על גילגמש שמעתם?), כך שגם אם מיסטיקה כזאת או אחרת עברה מהמזרח התיכון עד למזרח אסיה ואולי אף ליפן, תמיד קיים הסיכוי שהשינטו, כדת פוליתאיסטית, שילבה את הסיפורים לתוך הפנתיאון האלילי שלה (כמו שעשתה עם כל דת אחרת).

לומר שיהודים יצרו את השינטו זה קשקוש בלבוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים