עבור לתוכן

רעידת אדמה נוספת - הדיון הרשמי :P

Featured Replies

פורסם

הרעידה פסחה עליך. היא מפחדת ממך O:

אני פשוט שמן ^_^

יאוו נכון איזה ארוך זה היה ..

זה היה מזה שווה!

L000L

הי, תחשבו באופן חיובי. במקום שהממשלה תדאג להקטין את שיעור הנפגעים "מרעידת האדמה הגדולה" היא קונה ארונות ושקיות לקבורה.

:xyxthumbs:

אתה מוכן להסביר מה הקשר

• תגובות 59
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה ברור מעליו ::)

פורסם

פעם ראשונה שהרגשתי P:

חוץ מהמיטה ששכבתי עליה וראיתי Lost לא ראיתי או הרגשתי עוד משהו שזז :S

פורסם

הייתי בעבודה ברמת השרון ולא הרגשתי טוב, בהתחלה חשבתי שיש לי כאב ראש ושאני הוזה, אבל הרעידה הזאת הייתה קצת ארוכה מבד"כ אז שאלתי את הבחורה שעבדה לידי אם היא גם הרגישה את הרעידה אז היא אמרה שלא ושהיא תביא לי כוס מים כי כניראה שאני לא מרגיש טוב. אחרי כמה דקות בישרו לנו שהייתה רעידה, זה היה מצחיק.

לאיזו רמה צריך להגיע בסולם ריכטר שכבר בניינים יתחילו ליפול או שיקרה משהו רציני? לא שאני רוצה ליראות את זה חלילה, פשוט סתם מעניין אותי לדעת.

פורסם
  • מחבר

תלוי בבניין.

יש בניינים שברעידות ברמה 6 עלולים להתחיל להיסדק ולהתפורר (בעיקר בניינים ישנים)

ויש כאלו שגם רעידה ברמה 9 לא תפיל אותם.

בעיקרון, נזקים רציניים תראה בד"כ ברעידות ברמה 6.5 ומעלה.

פורסם

תלוי בבניין.

יש בניינים שברעידות ברמה 6 עלולים להתחיל להיסדק ולהתפורר (בעיקר בניינים ישנים)

ויש כאלו שגם רעידה ברמה 9 לא תפיל אותם.

בעיקרון, נזקים רציניים תראה בד"כ ברעידות ברמה 6.5 ומעלה.

אני בספק אם קיים בניין שרעידה בעוצמה 9 לא תפיל אותו או לפחות לא תגרום לו לנזק רציני

פורסם

בטח שיש בניינים כאלה.

ביפן הבניינים בנויים איכשהו על איזושהי מסילה, ככה שהרעידה פחות מורגשת. בנייני התאומים היו בנויים על מערך ענק של קפיצים, ככה שהרעידה בקושי תדגדג אותם.

פורסם

אני יודע שצריך להיזהר במה שמבקשים אבל אני לא חוויתי רעידת אדמה... ואני רוצה :P חחחחח... לא יודע אני לא הרגשתי אף פעם.

פורסם

בטח שיש בניינים כאלה.

ביפן הבניינים בנויים איכשהו על איזושהי מסילה, ככה שהרעידה פחות מורגשת. בנייני התאומים היו בנויים על מערך ענק של קפיצים, ככה שהרעידה בקושי תדגדג אותם.

הרעידה לא , המטוס כן. :hat:

פורסם

אני גר בקרית אונו ובואו נגיד שאי חשבתיע שהבניין הולך לתמוטט! (הרגשתי אותו זז מצד לצד)

אחד המפחידים :-[

פורסם

פעם ראשונה שאני מרגיש רעידת אדמה מהשנתיים האחרונות :D

זה ממש מגניב שכבתי בספה בסלון מול הטלויזיה, ופתאום אני מרגיש שהביניין שלי מתנדנד כמו מה שקורה לעץ ממול כשיש רוח חזקה :-\

כפר סבא, קומה 4.

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם קיים בניין שרעידה בעוצמה 9 לא תפיל אותו או לפחות לא תגרום לו לנזק רציני

הבית שלי :smile1:

האדריכל שתכן אותו הוא פרנואיד רציני (וגר פה רחוב לידי, בבית כמעט זהה לשלי)

למעשה, העובדה שזה דו משפחתי עם בסיס מאוד רחב גם די עוזרת....

פורסם

מצתאר בפעם הבאה לא אוכל כל כך הרבה שעועית :smile1:

פורסם

אם אתה גרים בבניין שנבנה לפני 1980 ,יש את תוכנית תמ"א 38 שאמורה לחזק את המבנה על ידי יצירת חגורה ,ועל הדרך לשפץ את הבניין כולו+מעלית.

זה לא עולה לכם שקל ,אבל אתם נותנים לקבלן זכות לבנות קומה עד 2 נוספות.

פורסם

הבית שלי :smile1:

האדריכל שתכן אותו הוא פרנואיד רציני (וגר פה רחוב לידי, בבית כמעט זהה לשלי)

למעשה, העובדה שזה דו משפחתי עם בסיס מאוד רחב גם די עוזרת....

הבעיה היא שברעידת אדמה בעוצמה 9 מתרחשת תופעה לא סימפטית בעליל בשם liquefaction שמסוגלת להרוס בניין אלא אם כן הוא בנוי בצורה יוצאת דופן כפי שScrew_Master ציין, או שהבניין נמצא על קרקע סלעית יציבה מאד. במידה ולא.... אה.. אני חושב שאני אתן לתמונה לדבר בעד עצמה.

Liquefaction_at_Niigata.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים