עבור לתוכן

מלגות לסטודנט , אפשרי?! | למידה לפני הגיוס לצהל

Featured Replies

פורסם

התקבלתי למכללה ללימודים יג' יד' לפני הצבא, מכיוון שאין ביכולתי או ביכולת ההורים שלי לממן את כל הסכום האם יש אפשרות לקבל מלגה\מס' מלגות על מנת לכסות לפחות כחצי מהסכום? ואם כן איך ואיפה אפשר למצוא את הקרנות הללו?

בתודה , ניר.

פורסם

תנסה לברר במזכירות המכללה ובאגודת הסטודנטים של המכללה איזה מלגות יש להם.

יש את פרוייקט "פרח" שזה אומנם דורש כמה שעות בשבוע (4~8... לא נורא), אבל רצוי שתבדוק מה האפשרויות שלך...

תבקש בלשכת הגיוס (מדור קד"צ נראה לי) לדבר עם מש"קית ת"ש... אולי היא תוכל לסדר לך משהו (אם הלימודים קשורים לצבא...)

תנסה לברר ב"עתידים" (www.atidim.org)

פורסם
  • מחבר

הנושא של פרח אני לא יכול לבדוק כרגע מכיוון שאני לא יודע את המערכת שלי. :nixweiss:

והלימודים קשורים לצבא רק בדרכים דיי עקיפים מכיוון שאני דוחה את הגיוס שלי ולאחר הלימודים מתקבל ליחידה שעוסקת במה שלמדתי.

או לפחות אני מקווה שאתקבל. :)

פורסם

זה בסדר... המערכת של פרח נקבעת אחרי המערכת שלך... תוכל להסתדר עם זה...

פורסם

התקבלתי למכללה ללימודים יג' יד' לפני הצבא, מכיוון שאין ביכולתי או ביכולת ההורים שלי לממן את כל הסכום האם יש אפשרות לקבל מלגה\מס' מלגות על מנת לכסות לפחות כחצי מהסכום? ואם כן איך ואיפה אפשר למצוא את הקרנות הללו?

בתודה , ניר.

ההודעה של IG מצויינת. אני אוסיף שמקסימום אתה יכול לקחת הלוואה ללימודים מ-ISL - אבל הריבית גבוהה - 9.3 אחוז צמוד למדד, ז"א כ-12% לשנה. וחוץ מזה אם אתה מתגייס אני לא רואה איך יהיה לך כסף להחזיר את ההלוואה. פרח דורש 60 שעות בשנה (נכון ללפני שנתיים לפחות כשאני עשיתי), וזה יוצא שעתיים בשבוע עם שכר לשעה של קצת מעל 35 שקל. חוץ מזה - אם התקבלת ללימודים אני מניח שתתחיל ללמוד בספטמבר. יש לך את הקיץ לעבוד וכמובן שאתה יכול גם לעבוד במהלך הלימודים - כמו שהרבה סטודנטים עושים. מלבד זאת יש עוד כל מיני קרנות, אני מניח שחיפוש יצירתי בגוגל יעלה אותן.

פורסם

יש תוכנית של חיל האוויר בשם שח"ם שנותנת לך מימון של 80% ואז אתה משרת במערך הטכני של חיל האוויר, אבל רוב הדברים שם לא קשורים ממש לאלקטרוניקה.

מכיוון שלא אמרת מה אתה לומד איך אפשר לעזור לך? התוכניות די מבוססות על זה.

פורסם

ואתה יכול גם ללכת לקרבי.

פורסם

^ :lol:

מה הקשר ???

פורסם
  • מחבר

יש תוכנית של חיל האוויר בשם שח"ם שנותנת לך מימון של 80% ואז אתה משרת במערך הטכני של חיל האוויר, אבל רוב הדברים שם לא קשורים ממש לאלקטרוניקה.

מכיוון שלא אמרת מה אתה לומד איך אפשר לעזור לך? התוכניות די מבוססות על זה.

אני הולך ללמוד מדעי המחשב ופרח אם אני לא טועה אחד מבני המשפחה שלי עשה אז אני יוכל לדבר איתו.

ואני מאמין שאני לא יכול להשתמש בתוכנית של שח"ם מכיוון שאני לא אלך למשהו שאני לא רוצה ללמוד או משהו כזה.

בכל מקרה תודה רבה על התשובות! ואני אבדוק בגוגל תודה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים