עבור לתוכן

מפרט החלומות של היום הוא הגרוטאה של מחר�..כנסו.

Featured Replies

פורסם

מפרט החלומות של היום הוא הגרוטאה של מחר..כנסו.

גם אני רוצה עכשיו 9450quad , gt8800, ולוח שתומך ב-crossfire +ddr3

הבעיה שהתקציב מוגבל .

וגם אם התקציב לא היה מוגבל אני שונא להשקיע את מיטיב כספי על משהו שמתיישן ומאבד כמעט את כל ערכו בתוך מספר חודשים ספורים.

פשוט נישבר לי הזין לגלות כל פעם מחדש שיצרני החומרה משתינים עלינו (הצרכנים) בקשת

ולא מאפשרים תאימות אחורה לחומרה חזקה ויקרה שנרכשה רק זמן קצר קודם לכן.

נימאס לי מהטריקים והשטיקים של היצרנים ולכן הגעתי למסקנה שאני אלך הפוך על הפוך

כלומר ארכוש את החומרה המינימאלית שתעשה את העבודה נכון להיום (בעיקר הרצת משחקים אבל לא החדשים ביותר שבהם ) ולהשאיר פתח לשדרוג משמעותי כאשר החומרה היקרה של היום תרד במחירה.

אני בטוח שכמעט לכל אחד מאיתנו יש חומרה תקינה טובה ואיכותית שרובצת אצלו בבית כאבן שאין לה הופכין וזאת רק משום שיצרני החומרה החליטו לשנות את תקני החיבורים בלוחות האם .

הרבה פעמים הם עושים זאת גם כשאין כל צורך וממש אין שום טעם בהרחבת רוחב הפס.

האמת שהם עושים זאת לא מתוך רצון לשפר אלא בעיקר לשפר את הכנסותיהם באמצעות אילוץ מלאכותי לקנות רכיבים חדשים.

לדעתי זאת פשוט סחיטה לאור היום.

בלי שום קושי מיוחד הם יכלו לספק מתאמים על מנת שנוכל להשתמש בחומרה הישנה שלנו.

אבל כאמור הם לעולם לא יעשו זאת מפני שמטרתם העיקרית היא להתחבר לארנק שלנו ולא לעזוב אותו.

להלן מספר דוגמאות מוחשיות שיבהירו לכם מה כוונתי:

1.זוכרים את השינוי שהיה לפני כשנתיים מ-agp ל-pci-e.

הרבה אנשים נתקעו עם כרטיסים יקרים שעלו יותר מאלפיים שקל כמו 6800gt

שאוכל את רוב הכרטיסים" החדשים" מלפני שנתיים שיצאו בתצורת pci-e כמו 6600gt

ואפילו היום הוא יותר טוב מחלק מכרטיסי ה-pci-e בסקטור הנמוך כמו hd2600pro .

לא מאמינים?

ראו בעצמכם:

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=1066&model2=721&chart=299

עד היום הרבה כרטיסי low end pci-e לא מנצלים את כל רוחב האפיק שמאפשר תקן ה-agp הישן.

אז מדוע יצרני החומרה הגדולים לא הוציאו מתאמים איכותיים שהיו מאפשרים את המשך השימוש

בכרטיסי agp??????

(היה ניסיון שנדון לכישלון מראש של חברת אלבטרון להוציא לשוק מתאם כזה ,אבל

הוא לא הצליח משום שמדובר בחברה קטנה יחסית שלא השקיעה יותר מדי בנושא ושבעיקר דאגה

לכרטיסים מתוצרתה מפני שהיא ניתקעה עם מלאי גדול ולא מכור של כרטיסי agp ).

2. דוגמאות נוספת :

השינוי מזיכרונות ddr ל-ddr2 ובקרוב ל-ddr3

אני בטוח שחלק גדול מאיתנו היו שמחים להמשיך להשתמש בזיכרונות הישנים והטובים גם במחיר

של פגיעה בביצועים,שהרי לא כולם גיימרים ולרוב המשתמשים שגולשים ברשת ומשתמשים ב-

Word ממש לא אכפת מרוחב האפיק הנוסף שמאפשר השדרוג בחיבור הזיכרון ללוח האם.

גם כאן אני בטוח שהיה ניתן למצוא פיתרון בצורת מתאם שהיה מאפשר את המשך השימוש

בזיכרונות הישנים

3.עוד דוגמא מאוסה .השינוי בחיבור של כרטיסי הרחבה כמו כרטיסי קול ,מודם פקס, טלוויזיה וכיוצא

בזה מתקן isa לתקןpci ואחר כך לתקןe - pci.

כבר היום הולכים ומתמעטים חריצי ה- pci על לוחות האם ובתוך זמן לא רב הם ייעלמו לחלוטין.

המשמעות היא שתוכלו להיפרד לשלום מכל אותם כרטיסי pci שרכשתם במיטב כספיכם .

נסו היום לקנות כרטיס טלוויזיה pci-e ותגלו שהמחיר הוא פי שלוש מכרטיס pci רגיל למרות שמלבד החיבור השונה ,אין בעצם שום הבדל בין שתי הורסיות.

אין שום צורך ברוחב פס יותר גדול שמאפשר חיבור ה-pci-e בשביל חיבור כרטיס קול,טלוויזיה או

מודם פקס . זה פשוט ניסיון שקוף לגזור קופון שמן על חשבון הצרכנים.

זאת הסיבה שאני החלטתי שמהיום אני ארכוש רק תוספות ( כרטיס קול,טלוויזיה ,

מודם פקס) שמתחברות למחשב אך ורק בתקן ה-usb האוניברסאלי.

בשורה התחתונה נראה לי, שעם כל השינויים המהירים בחומרה,עדיף לרכוש את המערכת המינימאלית שתעשה את העבודה נכון להיום (בעיקר הרצת משחקים אבל לא החדשים ביותר שבהם ) ושעדיין תשאיר פתח לשדרוג משמעותי כאשר החומרה היקרה של היום תרד במחירה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים בנושא

פורסם

נו ומה אתה מנסה להגיד פה בדיון הזה?

כולנו יודעים את זה ובמיוחד האנשים שמסתובבים פה בפורומים.

פורסם

נכון , זה לא משו חדש :xyxthumbs:

פורסם

סליחה ,ושאתה קונה רכב חדש אתה לא מפסיד מלא כסף בשנים הראשונות?

אין מה לעשות, זה החיים ,קבל את זה.

פורסם

lol

פורסם

אולי תלך בשיטת best bangs for bucks?

אני עובד בשיטה הזו. כל כמה שנים, רוכש את החומרה האופטימלית מבחינת עלות תועלת. קופץ כמה דורות, ועושה את זה שוב. ככה, אני לא מרגיש שהפסדתי כסף,

ומצד שני, לדעתי, מערכות BBFB לעולם לא יוכלו להיות "גרועות" או "מאכזבות". מקסימום, "בינוניות". לדעתי - טובות מאוד.

X1950PRO - ניד איי סיי מור?

פורסם

המחשב שלי בן שנתיים וחצי, רכשתי מפרט עם נתונים טובים באותה תקופה, לא השקעתי כמו אידיוט 3000 שקל על כרטיס מסך- ולמרות המהפכות שהעולם עבר בשנתיים וחצי האחרונות, המחשב שלי עדיין מריץ כל מה שאני רוצה.

תמיד זה היה ככה, והממוצע שלי למחשב חדש הוא פעם ב 3-3.5 שנים.

זה שיש יותר טוב לא אומר ששלך כבר לא טוב.

פורסם

סליחה אחי, בלי חלילה לפגוע, אבל זה פשוט קשקוש.

אני מקווה שפרקת קצת כעס, אבל עכשיו תרגיע ותכניס לפרופורציה.

הטכנולוגיה משתפרת מחודש לחודש, כי חברות ענק יושבות עם תקציבים של מיליארדים ב- R&D וחושבות איך להביא הישגים טכנולוגיים חדשים כדי שאנחנו נמשיך להסתכל עליהם ונרצה לקנות. אם אתה מחפש מישהו להאשים - תאשים אותנו הצרכנים.

תאשים אותנו בני האדם, שאנו רוצים תמיד להשיג יותר, לא מוותרים לעצמנו ומחפשים בתוך עצמנו שיאים חדשים - כי אנו חיים כדי להרגיש שהגשמנו את עצמנו, שהבאנו משהו חדש לעולם.

עכשיו למה אני חושב שכל מה שרשמת זה קשקוש, אסביר בפשטות:

הטכנולוגיה משתפרת מרבעון לרבעון - והמחירים רק יורדים !! כן, בצורה בלתי נתפסת בכלל, זכרון 1GB בטכנולוגיית DDR עלה פעם 700 ש"ח, וזכרון כזה היום רק בטכנולוגיית DDR2 המהירה יותר עולה 100 ש"ח.

כרטיס X1900XT 512MB עלה רק לפני שנה וחצי 2400 ש"ח, והיום הכרטיס החזק בשוק עולה 2100, והכרטיס הפופולרי והמשתלם ביותר עולה חצי מזה.

פעם מחשב החלומות עלה כ- 6000 ש"ח. היום ב- 4000 ש"ח אתה קונה מחשב עם עוצמה שרק לפני שנה חלמו עליה.

עד עכשיו לא חידשתי כלום - אבל חשוב היה לי לומר לך את זה כדי שתראה שהכל פעול כל הזמן רק לטובתנו.

החכמה, וזה מה שעומד בעיקר מאחורי הפורומים כאן, וההמלצות של כולנו כאן שעוזרים אחד לשני - החכמה זה לרכוש את המיטב של היום מבחינת price/performance.

הרי גם היום המפרט שלי מריץ מצוין משחקים חדשים, משימות תלת-מימד וכו'.

אז תחייך, תרשום מה הצרכים שלך, ונשמח לתת לך את המלצתנו הטובה ביותר.

פורסם

יצרני החומרה מה הם אשמים שקריסיס רץ לאט... מי שאשם זה המתכנתים שבמקום להשקיע במשחק שרץ טוב הם אומרים לעצמם... ממילא הם יקנו מעבד חדש אז במקום שנשקיע באופטימיזציה למשחק נחפף ...

פורסם
  • מחבר

יצרני החומרה מה הם אשמים שקריסיס רץ לאט... מי שאשם זה המתכנתים שבמקום להשקיע במשחק שרץ טוב הם אומרים לעצמם... ממילא הם יקנו מעבד חדש אז במקום שנשקיע באופטימיזציה למשחק נחפף ...

הוצאת לי את המילים מהפה .

פשוט צודק

תראו הגרפיקה של crysis מצויינת ,אבל יש עוד לא מעט משחקים עם גרפיקה מעולה

שלא נופלת בהרבה ויחד עם זאת דורשת חומרה הרבה פחות חזקה שאפילו לא מתקרבת לדרישות

של crysis.

כל זה גורם לי לחשוב שיתכן שהתכנות הוא פשוט תכנות גרוע מאוד לא יעיל ובזבזני מתוך כוונה או סתם מתוך רשלנות.

יתכן והכספים הרבים שהם קיבלו מ-nvidia גרם להם ליצור מנוע גרפי לא יעיל שדורש כרטיס חזק מאוד שלא לצורך וזאת כדי לקדם את המכירות שלnvidia ולהצדיק את המחירים המפולפלים של הכרטיסים החדשים שלהם.

שהרי אף אחד לא היה רץ לבזבז עוד אלף, אלפיים ¤ אם הכרטיס הישן שלו היה עושה את העבודה.

דעתכם?

פורסם

שטויות. ההאשמות נגד קרייסיס במקרה הזה פשוט לא מוצדקות. המשחק נראה משמעותית טוב יותר מכל משחק אחר שראיתי בחיים שלי.

ולפותח הדיון. זאת כבר הפעם השלישית השבוע שאני נאלץ לומר את זה , אבל מה לעשות? אתה רוצה שההתקדמות הטכנולוגית פשוט תעצר?

פורסם

crysis באמת ניראה כאילו חברת EA יצאה ואמרה "בואו נוציא משחק שאפחד לא יוכל לשחק גם עם החומרה הכי טובה שיש" וגם כאילו יש משהו לקוי בתכנות.

או כמו שאומרים: "הרעיון טוב אבל הביצוע פחות".

ובאמת יש משחקים שנראים לא פחות טוב ולא היו מביישים גם את קרייסיס והדרישות שלהם הרבה יותר קלות משל CRYSIS...

תגידו לי... זה ניראה לכם הגיוני שבנאדם יקנה מחשב ב6 אלף שקל וחודש אחרי זה המחשב כבר לא מעלה משחקים על הגראפיקה הכי טובה ואפילו במדיום לא ממש נותן אפשרות להנות מהמשחק? =\ [במקרה הזה זה רק קרייסיס].

ובקשר לנושא, נכון זה מבאס אבל ככה העולם. כל הזמן הטכנולוגיה משתפרת והאפשרויות הולכות ומתרחבות [בעקרון כמעט שום דבר לא מנצלים עד הסוף].

ובאמת זאת השיטה הכי טובה. לקנות את הדברים הכי משתלמים לתקופה להנות מהמחשב שלוש שנים ולהחליף [=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים