עבור לתוכן

איזה בגרויות לשפר?

Featured Replies

פורסם

לא מצאתי פורום מתאים ספציפית לנושא, אז חשבתי לבדוק כאן.

אני עושה פסיכומטרי, ומתכוון להיכנס למלול סיעוד באוניברסיטת ת"א. הציון המינימלי הוא 520 בפסיכו', אבל בגלל שהבגרות שלי על הפנים אני צריך להוציא את המקסימום של 650 :-\. אין לי בעיה להוציא 650+ בפסיכו השני אם אני אעשה אחד, אבל לבנתיים אני לא חושב שאני משיג ציון כזה בראשון (שנתיים שלא לומד כבר, אז קיבלתי קצת הלם מהכל ועד שלקחתי את עצמי בידיים נהייתי בפיגור בקורס). הרבה יותר קל (וזול) לשפר בגרויות מלשפר פסיכומטרי.

אני צריך להרים את ממוצע הבגרות כמה שאני יכול, ולא מצליח להבין איזה בגרויות כדאי לי לעשות מחדש, איזה מקצועות מתוגברים כדאי לי לעשות וכו'!

הנה הציונים:

הבעה עברית (לשון+חיבור): 67 (2 יח')

אנגלית: E-93/F-73/G-85/בעל פה- 94 (5 יח') - לא יודעים איך עושים ממוצע

היסטוריה: 72 (2 יח')

אזרחות: 72 (2 יח')

מדעי החברה (סוציו+פסיכו): 72 (5 יח')

תנ"ך: 57 (2 יח')

ציונים חרא, אבל זה מה שקורה כשלא מגיעים לבית הספר, ולומדים רק 20 דקות במונית לפני הבגרות.

בכל מקרה, חסרים לי מתמטיקה וספרות.

אני טוב בספרות ואוהב את המקצוע יחסית, אז אני הולך על 5 יח' בשביל הבונוס.

מתמטיקה אני גרוע יחסית, לא נכנסתי לשיעורים מכיתה י' (4 שנים עברו). אני מתלבט אם ללכת על 3 או 4 יח'! מבחינת ה-3 יח', עשיתי את היחידה הראשונה וקיבלתי בה 95, אז נשאר לי רק המבחן של ה-2 יח' שאין לי בעיה להוציא בו ציון גבוהה.

חשבתי גם להגביר היסטוריה ל-5 יח' ולעשות תנ"ך מחדש.

מי שעבר משהו דומה, יש הצעות, טיפים...?

פורסם

אם אתה טוב באנגלית (ואני משער שאתה כן), אז כדאי לך לשקול לעשות שוב את שאלון F.

זה מבטיח מינימום השקע ומקסימום תוצאה, כולה צריך ללמוד איך כותבים מכתב רשמי וזהו!

תעשה 8 פעמים עד שתקבל 90+.

וניראה לי שזה חובה שתעשה מתמטיקה, אפילו אם מדובר ב-3 יחידות, העיקר שיהיה לך ציון.

עדיף שתלך על 3 יחידות, ואז תיראה מקורה... שאלון 003 הוא שאלון משותף ככה שיצא שתעשה שאלון אחד מיותר (002) במקרה ותרצה לעשות 4 יחידות.

פורסם

א. מעולם לא שמעתי על מסלול סיעוד לכן אינני בקיא הקרטריונים לקבלה.

ב. אתה בטח שמתמטיקה 3 יח"ל יכניסו אותך למסלול זה? אם כן, היות ואתה מודע למצבך הגרוע במתמטיקה, לך על 3 יח"ל.

ג. שיפור שאלון F באנגלית יקפיץ את הסכם באופן ניכר.

פורסם
  • מחבר

אפשרי לעשות רק את שאלון F מחדש, או שאני אצטרך לעשות את כל השאלונים מחדש?

ואני קצת גרוע במתמטיקה, אבל עם למידה אין לי בעיות להצליח גם ב-4 יח'. אבל רציתי לבדוק אם זה בגלל ישפיע על הממוצע הסופי בצורה משמעותית?

ולמסלול סיעוד מתמטיקה הוא לא גורם חשוב במיוחד לפי מה שאני יודע.

פורסם

אפשרי לעשות רק את שאלון F מחדש, או שאני אצטרך לעשות את כל השאלונים מחדש?

אני לא יודע כיצד זה ישפיע על הסכם הכללי ומה בגלל הקרטריונים של המסלול הזה כך שאיני יכול לענות על השאלה הזו.

ואני קצת גרוע במתמטיקה, אבל עם למידה אין לי בעיות להצליח גם ב-4 יח'. אבל רציתי לבדוק אם זה בגלל ישפיע על הממוצע הסופי בצורה משמעותית?

ל4 ו-5 יח"ל מתמטיקה יש בונוס, ולכן אם תוציא ממוצע סביר ב4 יח"ל למשל 70-80 אתה תזכה בבונוס של 15 נקודות אם אינני טועה, ל3 יח"ל אין את הבונוס,

אז תחשוב טוב מה עדיף לך, ורצוי להגיד עכשיו, מאוחר, מאשר לעולם לא - רצוי שתשקיע עכשיו כמה שיותר, תוציא ציון טוב ב4 יח"ל ואז תעשה מה שאתה צריך במסלול :xyxthumbs:

פורסם

מה עם מכינה (אתה גם ככה צריך לעשות מתמטיקה) ?

פורסם

מה עם גיאוגרפיה?

הבנתי שזה יכול לעזור.

פורסם

אני מבין שכבר עשיתה את שאלון 001, שאלון 003 שאתה בכל מיקרה צריך לעשות.

005 הוא שאלון של 4\5 יחידות, ובמצב שלך יקח לך הרבה זמן להגיע לשליטה בכל הגיאומטריה.

עדיף שתעשה את שאלון 002 לפני שאתה מחליט 4 או 3 יחידות, לפי מה ששמעתי מדובר בשאלון קל.

אתה יכול לעשות את מודל F מבלי צורך לחזור על כל השאלונים.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז לבנתיים נראה לי שאני הולך לעשות כך:

להשלים במתמטיקה ל-3 יח', ולפי איך שילך לי להחליט אם לעשות 4 יח' אחרי.

לעשות ספרות 5 יח'

לעשות תנ"ך מחדש

לעשות את שאלון F מחדש

אולי לעשות 5 יח' היסטוריה או לפחות לתקן את ה-2 יח' שעשיתי, ציון לא משהו.

לגביי גיאוגרפיה, פעם אחרונה שלמדתי את המקצוע הייתה בכיתה ד'. מה יש בבגרות בגיאוגרפיה?

פורסם

כלום. זה הקטע. :xyxthumbs:

פורסם

תעשה שוב אנגלית כמו שאמרו לך כי אתה אמור להיות תותח אם קיבלתה 85 ב-G

והיסטרויה מעניין

תנ"ך קל

פורסם

לא מצאתי פורום מתאים ספציפית לנושא, אז חשבתי לבדוק כאן.

אני עושה פסיכומטרי, ומתכוון להיכנס למלול סיעוד באוניברסיטת ת"א. הציון המינימלי הוא 520 בפסיכו', אבל בגלל שהבגרות שלי על הפנים אני צריך להוציא את המקסימום של 650 :-\. אין לי בעיה להוציא 650+ בפסיכו השני אם אני אעשה אחד, אבל לבנתיים אני לא חושב שאני משיג ציון כזה בראשון (שנתיים שלא לומד כבר, אז קיבלתי קצת הלם מהכל ועד שלקחתי את עצמי בידיים נהייתי בפיגור בקורס). הרבה יותר קל (וזול) לשפר בגרויות מלשפר פסיכומטרי.

אני צריך להרים את ממוצע הבגרות כמה שאני יכול, ולא מצליח להבין איזה בגרויות כדאי לי לעשות מחדש, איזה מקצועות מתוגברים כדאי לי לעשות וכו'!

הנה הציונים:

הבעה עברית (לשון+חיבור): 67 (2 יח')

אנגלית: E-93/F-73/G-85/בעל פה- 94 (5 יח') - לא יודעים איך עושים ממוצע

היסטוריה: 72 (2 יח')

אזרחות: 72 (2 יח')

מדעי החברה (סוציו+פסיכו): 72 (5 יח')

תנ"ך: 57 (2 יח')

ציונים חרא, אבל זה מה שקורה כשלא מגיעים לבית הספר, ולומדים רק 20 דקות במונית לפני הבגרות.

בכל מקרה, חסרים לי מתמטיקה וספרות.

אני טוב בספרות ואוהב את המקצוע יחסית, אז אני הולך על 5 יח' בשביל הבונוס.

מתמטיקה אני גרוע יחסית, לא נכנסתי לשיעורים מכיתה י' (4 שנים עברו). אני מתלבט אם ללכת על 3 או 4 יח'! מבחינת ה-3 יח', עשיתי את היחידה הראשונה וקיבלתי בה 95, אז נשאר לי רק המבחן של ה-2 יח' שאין לי בעיה להוציא בו ציון גבוהה.

חשבתי גם להגביר היסטוריה ל-5 יח' ולעשות תנ"ך מחדש.

מי שעבר משהו דומה, יש הצעות, טיפים...?

זה מה שתעשה:

א. תרחיב היסטוריה ל-5 יחידות ושפר את הציון של יחידה ב'. היסטוריה מורחבת הרבה יותר קלה ומעניינת מהיסטוריה חובה. אם תסיים בציון 90 הממוצע של תעודת הבגרות יזנק ב-5-6 נקודות. רק לידע כללי: עדיף להרחיב מקצוע חובה ל-5 יחידות מאשר להוסיף מקצוע נוסף של 5 יחידות.

ב. שפר את הציון במדעי החברה ל-85+. תלמד מספרי מיקוד של רכס. הספר בפסיכולוגיה מצויין, בסוציולוגיה קצת פחות, אבל עדיין טוב. למדתי מהם וקיבלתי ציון מעולה.

ג. שפר את שאלון F באנגלית.

זהו, אני מאמין שזה יספיק. חבל שלא רשמת את ממוצע הבגרות העדכני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים