עבור לתוכן

קורדינציה לטיסים

Featured Replies

פורסם

אני מצטער אם השאלה קצת מפגרת אבל זה חשוב לי...

הבנתי שבקורד טייס אחת המשימות היא משימת קורדינציה. דוד של חבר שלי עבר שנה וחצי קורס טייס ונפל על קורדינציה.

יש לי עוד כמה שנים עד לצבא אבל אני רוצה להתאמן מעכשיו :smile1:

ולשאלה: מישהו יודע איזה תרגלי קורינציה יש במחנים...? (לפחות איזה אזור: ידים/אצבעות...)

איזה תרגילים יש לשיפור הקורדינצה?

פורסם

קורדינציה

במיונים הראשוניים יש לך מכשיר שמחובר אליו עט.

העט הוא בזוית 90 מעלות עם השולחן, המצב שהוא נמצא זה שהוא נוגע בדף.

מה שמזיז אותו זה שני צירים, ימינה שמאלה, אחורה קדימה.

יש לך שני ידיות שמסובבים, אחד בקדמת המכשיר, והשני בצד ימין של המכשיר.

ידית 1- ימינה שמאלה

ידית 2- קדימה אחורה.

התרגיל- יש לך דף עם ציור של עיגול וכמה זיגזגים בדרך.

אתה לעבור במבוך הזה כמה שיותר מהר בלגעת כמה שבפחות בדפנות ה"מבוך" הזה.

זה תרגיל של סוג קורדינצה.

במבחן הבא _בשלב הבא אם תעבור את המיונים הראשוניים_ יש לך סימולטור עם מצערת וגויטסטיק, זה מייאש ומתיש. מצערת - מהירות, ג'ויסטיק - כיוון טיסה + ירייות. סוג של שליטה עם קורדינציה במטוס - שילוב שליטה מהירה בין יד ימין ליד שמאל.

לפי דעתי קורדינציה בסיסית אתה נולד איתה או שלא נולד איתה, אם אין לך את זה אז אין לך את זה.

אם יש לך את זה אז אפשר לשפר ולייעל. זו דעתי.

פורסם

השורה האחרונה שלך סיכמה את הכל.

אבל לא הייתי בדיוק אומר שזה משהו שנולדים איתו, יותר כמו משהו שמפתחים במהלך הגדילה, ותלוי בדרך ההתפתחות שלך ובתחומי העניין שלך.

תרגילים לשיפור הקואורדינציה? לא משהו ספציפי.

משחקי FPS בסגנון COD4 יכולים לשפר את זמן התגובה שלך (בעיקר משחק ברשת)

משחקים כמו כדורעף וכדורסל (לא במחשב) יכולים לשפר את התפיסה שלך לגבי כוח, תגובה, ומסלול, אבל לגבי השאר (קואורדינצית יד-עין, תיאום בין שתי הידיים, חשיבה דו ערוצית) קשה מאוד לפתח ולשפר אם לא עסקת בדברים שקשורים בזה משהיית קטן (דוגמה, נגינה בפסנתר)

פורסם
  • מחבר

אמא שלי אמרה לי שזה יותר תרגילים של יכולת לעשות כמה דברים בו זמנית...

נראה לי שאני דיי טוב בזה... שאני מנגן לדוגמה אין לי בעיה לנגן ולשיר/לדבר...(אם זה קשור)

יש איזה תרגיל עם קורדינציה ברגל? כי אני לא יודע מה טוב בזה וחבר שלי מתופף ככה שהוא יכל לעזור לי בתרגילים...

AloN(-)KiLLeR - תודה רבה! לא ממש הבנתי מה שאמרתי אבל זה בטח כי אני מת מעייפות וקראתי מהר.. מחר אני ישב על זה ובטוח יבין ממש תודה!

Pika - לפי דעתי זה משהו שאפשר מאוד לפתח אותו... מתופפים בתחילת דרכם יכולים להיות בעלי חוסר קורדינציה מחולט ואחרי שנתים יש להם קורדינציה מטורפת!

בכל מקרה תודה רבה לשניכם... עוד כמה שנים בעזרת השם נעשה לכם איזה טיסה עלי... ;)

פורסם

תיפוף לא דורש תיאום יד-עין כמעט בכלל. ה "מטרות" שלך עצומות, בלתי אפשרי לפספס.

תיפוף דורש חוש קצב וחשיבה דו ערוצית.

פורסם

קורדינציה ברמה כזאת היא תפיסתית. עשיתי מבחן כזה כמו שאלון תיאר (עם העט..) ודי נכשלתי. פשוט ישבתי כמו מטומטם ולא הצלחתי לתפעל את הדבר הנוראי הזה כמו שצריך.

מצד שני אני יכול לתופף, לנגן ולשיר באותו זמן, ובגלל לעשות שתי פעולות בו זמנית.. אין קשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים