עבור לתוכן

שאלה / התייעצות לגבי לימודים.

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מעוניין ללמוד כרגע ( כבר בן 25 ) ואני נוטה לכיוון מקצועות המחשב. אין לי רצון כרגע לעשות שנת מכינה ( ככה זה כשלא משקיעים בבי"ס ) ונתקלתי בחיפושים רבים במקצועות כמו MCSE / MCPD ..

מה דעתכם על המקצועות הללו, האם הם מבוקשים יחסית בשוק? כמו כן האם ישנם מסלולים דומים בתחום הלינוקס?

שאלה שניה:

אני כרגע גר ועובד באזור נתניה . קיימות שתי מכללות שיתאימו לי מבחינת העבודה והלימודים. מכללת תפניטק בנתניה ומכללת אומגה בכפר סבא.

האם מישהו מכיר , שמע או יכול להמליץ..?

תודה

פורסם

אני יכול להגיד לך שכמות האנשים שמסיימים ומקבלים תעודות כאלה היא ענקית

מצד שני לא כל מי שמקבל תתעודה באמת יודע משהו,אני חושב שעדיף לך ללכת על תואר יותר רציני מאשר תעודה

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מעוניין ללמוד כרגע ( כבר בן 25 ) ואני נוטה לכיוון מקצועות המחשב. אין לי רצון כרגע לעשות שנת מכינה ( ככה זה כשלא משקיעים בבי"ס ) ונתקלתי בחיפושים רבים במקצועות כמו MCSE / MCPD ..

מה דעתכם על המקצועות הללו, האם הם מבוקשים יחסית בשוק? כמו כן האם ישנם מסלולים דומים בתחום הלינוקס?

שאלה שניה:

אני כרגע גר ועובד באזור נתניה . קיימות שתי מכללות שיתאימו לי מבחינת העבודה והלימודים. מכללת תפניטק בנתניה ומכללת אומגה בכפר סבא.

האם מישהו מכיר , שמע או יכול להמליץ..?

תודה

אם לא תיזכה בלוטו ב-50 שנה הקרובות סביר להניח שתישאר בואתו מקצוע לכן שווה לך להשקיא שנה מהחיים במכינה

בעיקר אם אין לך משפחה את גר במעונות וזה לא עולה הרבה

פורסם

אתם מדברים שטויות.

גם טכנאי מחשבים ורשתות שטובים במה שהם עושים יכולים להרוויח יפה מאוד.

פורסם

לא אמרנו שלא,פשוט היום כל ילד בן 13 שלמד לפרמט מחשב קורא לעצמו טכנאי.

השוק מוצף במלא בעלי תעודות כאלה שבפועל לא יודעים כלום אבל זה עדין לא משנה תעובדה שהשוק מוצף וזה לא בדיוק מעודד מעיסקים

פורסם

זה שכל ילד קורא לעצמו טכנאי, לא אומר שבאמת יש הרבה אנשים שמבינים.

מה אתה חושב, שבגלל שילד "קורא לעצמו טכנאי", חברה תשלם לו הרבה כסף? נו באמת.

כמו בכל דבר- ידע הוא דבר שאפשר לקבל עליו כסף. העובדה היא שכן צריך אנשים שיש להם ידע מתקדם במערכות הפעלה וברשתות.

כל חברת היי-טק, צריכה גם אנשי מערכת מעבר לאנשי פיתוח. צריך תחזוקה של התשתית, ולא כל מתכנת ומהנדס מבין בזה (ליתר דיוק, הרוב לא).

אנשים שיש להם את הידע שחברות רציניות דורשות- מתוגמלים בהתאם. לפעמים- גם יותר ממהנדסים ומפתחים.

הכל בהתאם להיצע (ידע מול ידע של אחרים) וביקוש.

פורסם

זה שכל ילד קורא לעצמו טכנאי, לא אומר שבאמת יש הרבה אנשים שמבינים.

מה אתה חושב, שבגלל שילד "קורא לעצמו טכנאי", חברה תשלם לו הרבה כסף? נו באמת.

כמו בכל דבר- ידע הוא דבר שאפשר לקבל עליו כסף. העובדה היא שכן צריך אנשים שיש להם ידע מתקדם במערכות הפעלה וברשתות.

כל חברת היי-טק, צריכה גם אנשי מערכת מעבר לאנשי פיתוח. צריך תחזוקה של התשתית, ולא כל מתכנת ומהנדס מבין בזה (ליתר דיוק, הרוב לא).

אנשים שיש להם את הידע שחברות רציניות דורשות- מתוגמלים בהתאם. לפעמים- גם יותר ממהנדסים ומפתחים.

הכל בהתאם להיצע (ידע מול ידע של אחרים) וביקוש.

יש בזה משהו,עדיין לדעתי כמות האנשים ענקית וגם זה לא מהווה תחליף למקצוע נורמלי שרוכשים באוניברסיטה או מכללהץ

פורסם

עם כבר לעשות תואר בכאילו - עדיף משהו רציני יותר , למשמל CCNA , או משהו שקשור ללינוקס. ורק מהסיבה שהם יכולים באמת לתת ידע (אבל רק אם אתה בוחר ללמוד, ולא להעתיק)

פורסם

לא כל אדם חייב להיות עם תואר.

בתואר לומדים הרבה דברים שלא צריך בכל מקום (בתור בן אדם שלומד כרגע).

זה לא תואר בכאילו, אלה הם פשוט לימודי תעודה. לימודים של מקצוע ולא לימודים אקדמיים. אין בכך כל רע. ללמוד ולהתפתח- זה טוב. זה מקצוע "נורמלי" לחלוטין.

בעולמנו המחשבים משמשים כממשק וככלי עבודה להכל. צריכים גם אנשים שמבינים בזה ולאו דווקא מפתחים.

חברות צריכות אנשי סיסטם. האנשים האלה צריכים להכיר את ממשק ההפעלה (וקצת מעבר) של מערכות שונות, של רשתות, של מכשירים וכו' על בוריים.

להכיר את זה זה לא כזה פשוט. להבין לעומק במערכות הפעלה כגון windows server, דוס, לינוקס (ויוניקס) וכו'- דורש ידע וניסיון.

הכרת ממשקי רשת והגדרת מכשירי רשת דורשים ידע ונסיון.

פתרון בעיות שונות- דורשים ידע ונסיון.

אני בהחלט מסכים שצריך לשאוף גבוה, לדוגמה תעודה של סיסקו.

אבל צריך להתחיל מאיפשהו- והתעודות של מייקרוסופט גם בסדר.

בתחום הזה הנסיון משחק תפקיד אדיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים