עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות בקשר לאוניברסיטה ולימודים למי שיודע..

Featured Replies

פורסם

רציתי להוסיף שתואר אינו תעודת ביטוח לעבודה, או הצלחה בקריירה. תואר אמור לפתוח דלתות, אבל אתה זה שצריך להיכנס, ואז אתה ברשות עצמך. עוד לא שמעתי על מישהו שלקחו אותו לעבודה בגלל תואר בלבד. זה לא מה שמשחק פה תפקיד. בכל הדיון פה ראיתי הרבה דיבורים על מנת משכל (IQ) אבל לא מילה וחצי על אינטלגנציה רגשית (EI). נושא שרק ששנים האחרונות מקבל יותר חשיבות. הרבה יותר חשוב להצליח במקום עבודה בתחום החברתי, מהתחום המקצועי.

אישית אני לומד היום באונ' הפתוחה במסלול אפיק מעבר לטכניון. אני עושה את זה בגלל שכמו רבים אחרים גם אני הייתי מה-"יש לו פוטנציאל אבל הוא צריך להשקיע יותר". אני נהנה מהלימודים כרגע כי אני אוהב ללמוד עצמאית בקצב שמתאים לי והחומרים של האו"פ ממש טובים. מעניין מה יגידו אותם משמיצי מכללות עליי :kopfpatsch:

וקיים דבר נוסף בחיים שנקרא מזל. פשוט כך. צריך גם טיפת מזל בחיים (יש שקוראים לזה קשרים וקומבינות).

• תגובות 50
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי לימודים, כפי שנאמר פה ואני גם מאמין בזה שאם לוקחים אדם בעל עניין במקצוע מסויים שזה מסקרן אותו ויש לו את המוטיבציה ללמוד ולחקור כל

הזמן דברים חדשים אין ספק תהיה לו הבנה עמוקה ורחבה יותר באותו המקצוע מאשר אדם שלמד את המקצוע הוציא בו תואר או אפילו דוקטורט.

אם אני הייתי מעסיק הייתי לוקח אדם מהסוג הראשון (מצידי גם שלא תהיה לו תעודת בגרות) ולא את הדוקטור.

לגבי תחום העבודה בחוץ עם או בלי תואר:

תואר הוא לא מדד להצלחה או לסיכויי הצלחה ואפילו לא מדד שיעדיפו אדם עם תואר על פני אדם ללא.

תלוי לאיפה ניגשים, אם יש קשרים באמת זה מאוד משפיע וחלק גדול (אבל לא צריך לסמוך עליו כל כך) זה מזל.

שמעתי גם איזה סיפור יפה, לא זוכר בדיוק איפה:

למקום עבודה נחשק נשלחו מאות קורות חיים והמזכירה הגישה למנכ"ל את ערימות המכתבים.

המנכ"ל ניגש בוחר ברנדומליות מספר מכתבים ומעיף את כל השאר.

המזכירה ההמומה אומרת לו למה?! יש פה המון אנשים מוכשרים לא חבל?

המנכ"ל משיב: נכון יש הרבה מוכשרים אבל אני מחפש את אלו עם המזל :)

מסקנה, אל תפתחו ציפיות גדולות מידי. אבל זה לא אומר שלא חשוב ללמוד.

לגבי אונ' או מכללה? על זה אני לא סגור אבל כפי שאני רואה את זה כיום מי שבאמת רוצה ללמוד משהו צריך ללכת למכללה טובה.

הסטודנטים המסכנים באונ' תלויים בחסדי המרצים וראינו זאת לאחרונה עם השביתה הגדולה שבסופו של דבר הסטודנטים נפגעו

מה שגרם להם ללמוד לבד את החומר ואני אומר, אם צריך ללמוד לבד למה ללכת לאונ'!?

זו דעתי הכללית בכל אופן, יש היסכימו ויש היאמרו מה הוא מדבר שטויות (אני מכיר פה כמה כאלה :))

פורסם

לגבי אונ' או מכללה? על זה אני לא סגור אבל כפי שאני רואה את זה כיום מי שבאמת רוצה ללמוד משהו צריך ללכת למכללה טובה.

הסטודנטים המסכנים באונ' תלויים בחסדי המרצים וראינו זאת לאחרונה עם השביתה הגדולה שבסופו של דבר הסטודנטים נפגעו

מה שגרם להם ללמוד לבד את החומר ואני אומר, אם צריך ללמוד לבד למה ללכת לאונ'!?

באוניברסיטה לומדים לבד גם ככה. אתה לומד באוניברסיטה בשביל תעודה.

פורסם
  • מחבר

מצד שני בודדים האנשים שמרגישים שהלימודים קלים להם (ממש אחדים, לא יותר מ-5 מתוך 400), למרות שניתן בוודאות להגיד שלכל ה-400 היה קל בתיכון.

חחח אלה הכי מרגיזים, הולכים למקצועות הכי קשים בטכניון ומתלוננים שקל להם

תמיד יש כמה מחוננים כאלה

אבל כולם מדברים עד שמתחילים ללמוד פיזיקה..

פורסם

שלום לכולם קראתי את רוב הת'ראד הזה ואני חייב להגיב

אני סטודנט שנה ב להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה ואני חייב לציין שלמרות שהמכללה שלי מאוד מקובלת בדרום ורוב הבוגרים במקצועות השונים מתקבלים לעבודה באמת הרמה באוניברסיטאות יותר גבוה

אבל,(ומה שאני אומר תופס למקצועות ההנדסה) גם במכללות וגם באוניברסיטאות מלמדים דברים בסיסיים בלבד לא משנה באיזה מקצוע על מהנדס סומכים שידע לחקור וללמוד לבד

אני חייב לספר שיש לי חבר שעובד איתי והוא בוגר בהנדסת תוכנה בבן גוריון שכבר 5 שנים לא מצליח למצוא עבודה והוא מעיד על כלל המחזור שלו שהם כאלה חוץ מהמצטיינים בעוד שאצלנו במכללה כבר משהנה ה-3 חצי מהסטודנטים בהנדסת תוכנה כבר עובדים בתחום(בעיקר באמדוקס)

בכללי נראה לי שרוב אנשי המכללות באים ללימודים מתוך שאיפה להתקדם במקום עבודה או מתוך אהבה למקצוע בעוד שאנשי האוניברסיטאות מבקשים פשוט להתקבל לתואר הכי יוקרתי וזה בא לרעתם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים