עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות בקשר לאוניברסיטה ולימודים למי שיודע..

Featured Replies

פורסם

א. יכול להיות שהטכניון לא נמצא ב-100 האוניברסטאות המובילות בעולם??

http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005_Top100.htm

אמרו לי שיש איזה מקצוע שהטכניון במקומות הראשונים בו בעולם (נדמה לי אמרו מקום ראשון לא זוכר בדיוק), מישהו יודע על מה אני מדבר?

ב. מה זה משנה אם את התואר קיבלתי מMIT או מהטכניון? אם אני ילך לחברה כמו אינטל לדוגמא (או כל חברה שהיא) יכול להיות מצב שיגידו שאני לא מספיק טוב? איזה יתרון יתן לי תואר מMIT?

ג. מה צריך לעשות ישראלי שרוצה להגיע לMIT בשביל ללמוד שם תואר ראשון?

ד. יש באוניברסטאות האלה מכינה? כי אם מתקבלים על סמך הבגרות אין לי סיכוי להתקבל... (היא די טובה אבל אין לי ממוצע 100+.. )

• תגובות 50
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צרות של עשירים ... טכניון לא מספיק לך ? :)

פורסם

א. יכול להיות שהטכניון לא נמצא ב-100 האוניברסטאות המובילות בעולם??

http://ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005_Top100.htm

אמרו לי שיש איזה מקצוע שהטכניון במקומות הראשונים בו בעולם (נדמה לי אמרו מקום ראשון לא זוכר בדיוק), מישהו יודע על מה אני מדבר?

ב. מה זה משנה אם את התואר קיבלתי מMIT או מהטכניון? אם אני ילך לחברה כמו אינטל לדוגמא (או כל חברה שהיא) יכול להיות מצב שיגידו שאני לא מספיק טוב? איזה יתרון יתן לי תואר מMIT?

ד. יש באוניברסטאות האלה מכינה? כי אם מתקבלים על סמך הבגרות אין לי סיכוי להתקבל... (היא די טובה אבל אין לי ממוצע 100+.. )

הפקולטה לחשמל בטכניון נחשבת מאוד (בין 10 הטובות בעולם אם אני לא טועה) וגם הפקלוטה למדעי המחשב לא רעה בסטנדרט עולמי.

למקום עבודה לא ישנה אם למדת בטכניון או אוניברסיטת תל אביב (למרות שבארץ הטכניון נחשב למוסד המוביל). אין לי מושג איך MIT ישפיע, אני מניח שזה לא בדיוק יזיק, אבל מדובר בעלות גבוה יותר בסדרי גודל. מה שמאוד משפיע זה אם זה אוניברסיטה מכובדת או מכללה.

אני במקוך הייתי יורד מMIT (הקבלה לשם במיוחד למי שלא תושב הרבה יותר קשה אני משער).

לטכניון יש מכינה, למרות שלפני שעשית פסיכומטרי איך אתה יודע שלא תתקבל?

פורסם

אני מניח שאתה מדבר פה על לימודים לתואר ראשון ולא למשהו מעבר לזה בשלב זה.

א. כן, גם צריך לזכור שכל הרשימות האלו מודדות כל מני דברים שונים (למשל כמה מאמרים מתפרסמים, השקעה במחקר וכו', דברים שלא נוגעים בכלל לאיכות הלימודים וכו').

ב. אם אתה מכוון גבוהה, חברות לרוב לא יבצעו אפליה האם הגעת ממוסד זה או אחר (למשל MIT או טכניון), הם יסתכלו בעיקר על הציונים שלך, על אילו פרויקטים עשית במהלך הלימודים ועל ניסיון קודם (אם יש).

ג. לא ניסית, אבל יש להם מידע:

משרד לסטודנטים בינלאומיים של MIT:

http://web.mit.edu/iso/

מידע לגבי סטודנטים בילאומיים בארה"ב בכלל (משרד ההגירה):

http://www.ice.gov/sevis/students/index.htm

ד. כן. לחפש למשל "טכניון מכינה" בגוגל.

פורסם

ב. אם אתה מכוון גבוהה, חברות לרוב לא יבצעו אפליה האם הגעת ממוסד זה או אחר (למשל MIT או טכניון), הם יסתכלו בעיקר על הציונים שלך, על אילו פרויקטים עשית במהלך הלימודים ועל ניסיון קודם (אם יש).

בטוח? כי אני חושב שתואר מאוניברסיטה יותר מפורסמת יעזור.

פורסם

ב. טכניון נחשב למוסד ברמה מאד גבוהה. MIT נחשב לאחד המוסדות החזקים בעולם. MIT יתן יתרון בעיקר אם תרצה לעבוד בארצות הברית אחרי הלימודים.

ג. קודם כל תצטרך 25,000$ לשנת לימודים, לא כולל מעונות, ביטוח רפואי, אוכל, יציאות ושונות. בחישוב מהיר תזדקק בערך ל-150,000$ לתואר. וזה בתנאי שתתקבל. כדי להתקבל אתה צריך לעשות בחינת ידע בינלאומית באנגלית בשם טופל. (TOFEL) אחר כך תצטרך לעשות SAT, תצטרך לתרגם את תעודת הבגרות לאנגלית דרך נוטריון ואחרי כל התהליך יש סיכוי טוב שלא תתקבל כי התחרות על כל מקום פנוי מטורפת.

תחסוך לעצמך כסף וכאב ראש ולך ללמוד באוניברסיטה/מכללה בארץ.

פורסם

זה כמו "תפוקה שולית פוחתת", ברגע שאתה מגיע ממקום נחשב / טוב, זה כבר מספיק, אם זה MIT או טכניון או וייצמן (או משהו אחר נחשב בתחום מסוים) זה כבר לא משנה, אבל אם זה מאיזה מכללה קיקיונית, המצב שונה.

Chymes, אל תשכח שלמרות ששכר הלימוד בארה"ב גבוהה יותר, גם יותר קל לקבל מלגות יותר משמעותית.

----

ולא צריך לפחד משמות כמו אינטל, אין בעיה להשיג שם עבודה.

פורסם
  • מחבר

צרות של עשירים ... טכניון לא מספיק לך ? :)

חחח אם כבר צרות של חכמים

אבל גם זה אני לא..

אני בודק את האפשרויות

וזה שיש מכינה לטכניון אני יודע, דיברתי על מקומות כמו MIT/האוניברסטאות המובילות באירופה

ויש לי אזרחות אירופאית אם זה משנה

Chymes - מה הכוונה לתרגם את הבגרות לאנגלית?

exercise - אני יודע בקשר לאינטל, סתם נתתי דוגמא (גם אמרו לי שכמעט כל מי שלומד מחשבים בטכניון באמצע התואר מתחיל לעבוד שם)

אז בקיצור היתרון של MIT מול הטכניון הוא לא משמעותי שאני מחפש עבודה וטוב רק אם אני מחפש עבודה באותה ארץ איפה שהאוניברסיטה?

פורסם

תראה אם התקבלת לעבודה באינטל תקבל בדיוק אותו סכום

של כסף אם באת מMIT או מאוניברסיטת חיפה.

אבל אם באת מMIT יהיה לך הרבה! יותר קל להתקבל לעבודה, קפיש?

פורסם

אני יכול להגיד לך רק שגם אם תיקח בוגר מהטכניון ובוגר ממכללה אבל שיש לו נסיון ....90 אחוז מהמעסיקים יעדיפו את הבן אדם עם הניסיון...

כי בסך הכל זה אותו תואר בדיוק שתיהם עברו את אותם מבחני הסמכה כך שהם יעדיפו את הבן אדם עם הנסיון מאשר לקחת בן אדם חסר נסיון ושהם יהיו צריכים להקנות לו את הנסיון

פורסם

השאלה גם היא לאיזה תפקיד, ככל שהתפקיד צריך יותר מחשבה יצירתית ולמידה עצמית והבנה עמוקה של נושאים, אין ספק שבוגר טוב של אוניברסיטה נחשבת יתאים יותר לתפקיד.

"כי בסך הכל זה אותו תואר בדיוק שתיהם עברו את אותם מבחני הסמכה" - ממש לא נכון.

פורסם

השאלה גם היא לאיזה תפקיד, ככל שהתפקיד צריך יותר מחשבה יצירתית ולמידה עצמית והבנה עמוקה של נושאים, אין ספק שבוגר טוב של אוניברסיטה נחשבת יתאים יותר לתפקיד.

"כי בסך הכל זה אותו תואר בדיוק שתיהם עברו את אותם מבחני הסמכה" - ממש לא נכון.

אני מדבר איתך על משרות...ולמנכל לא איכפת איפה למדת ,כל עוד הוא חושב שאתה מתאים לעבודה...ועם כל הכבוד אני מכיר כמה אנשים שלמדו במכללות וגם אנשים שלמדו בטכניון כולם בציונים מעולים ודווקא חלק מהאנשים שלמדו במכללות עובדים כיום במשרות "נחשבות" הרבה יותר... הכל תלוי בבן אדם בסופו של דבר..לא משנה איפה הוא למד...

אני אם הייתי מנכל של איזה חברה הייתי דבר ראשון בודק את האופי של הבן אדם אחר כך ניגש לפרטים של נסיון...הדבר האחרון שיעניין אותי זה איפה הוא למד,כי זה לא אומר כלום על הבן אדם אם הוא למד בטכניון או במכללה, צריך להסתכל על אדם איך הוא מתמודד עם מצבים שונים (כמו שאמרת לבדוק דרכי חשיבה וכו') ואי אפשר לדעת משהו על אדם בגלל המקום שבו הוא למד....

פורסם

איפה הוא למד,כי זה לא אומר כלום על הבן אדם אם הוא למד בטכניון או במכללה

אתה תתפלא כמה זה אומר , בין עם זה כמה אתה מוכן להשקיע לדביקות שלך במטרה ובקיצור הרבה מאוד עליך.

פורסם

אתה תתפלא כמה זה אומר , בין עם זה כמה אתה מוכן להשקיע לדביקות שלך במטרה ובקיצור הרבה מאוד עליך.

באמת?...

אני ייתן לך דוגמא ...בן אדם שאין לו כסף ללמוד באוניברסיטה אבל הוא גאון ולומד במכללה...זה אומר שאין לו רצון ללמוד?... תתפלא כמה כסף משחק תפקיד ...לא חסרים אנשים שלא מתאימים גם לאוניברסיטאות אבל בגלל שאבא שלהם תרם אגף חדש לספריה אז הם נכנסו... ואנשים עם מוחות שאתה לא תאמין לומדים במכללות כלשהן רק בגלל מגבלת תקציב וכו'...(ואל תנסה לזרוק לי פה את הקטע של המלגות כי רק קומץ נכנס לזה)

פורסם

באמת?...

אני ייתן לך דוגמא ...בן אדם שאין לו כסף ללמוד באוניברסיטה אבל הוא גאון ולומד במכללה...זה אומר שאין לו רצון ללמוד?... תתפלא כמה כסף משחק תפקיד ...לא

מה זאת אומרת אין לו כסף ללמוד באוניברסיטה?

שכר הלימוד הוא אותו שכר, אם כבר מבחינה כלכללית יותר קל להתקיים באוניברסיטה מאפשר במכללה בגלל מבחר המילגות הגדול שיש לאוניברסיטאות, וגם מספר גדול יותר של חדרי מעונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים